newbie69 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Εχω ενα WD Mybook ΙΙ 500 GB με συνδεση USB εδω και 6 μηνες και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα. Ομως πριν λιγες μερες κ μεχρι σημερα αντιμετωπιζω το εξής: Οταν προσπαθω να αντιγραψω απο τον εσωτερικο σκληρο μου στο Mybook ακουω τον δίσκο (τον εσωτερικο) να κανει θόρυβο και ενω η αντιγραφη συνεχιζεται, λιγο πριν τελειώσει σβήνει ο υπολογιστής τελείως! (ενω το Mybook δειχνει ακομα να προσπαθει να αντιγραψει). Δεν μιλαμε για καθυστέρηση ή κόλλημα αλλα ενω η ανιτγραφη πηγαινει κανονικα, ξαφνικα POWER OFF! Επειδη και η motherboard μου αλλα και το τροφοδοτικο μου ειναι της πλάκας με πολύ χαμηλής ποιότητας ηλεκτρονικά φανταστηκα οτι οφειλεται σε κατι απο τα δύο αυτα. ΤΕΣΤ: Οταν πηγα εχθες σε φιλο μου μαζι με τον εσωτερικο μου και με το mybook τα συνεδεσα και τα δυο στο κουτι του και αντεγραψε κανονικα απο τον εσωτερικο στο mybook αρα μάλλον δεν εχει καποιο πρόβλημα το Mybook ΤΕΣΤ2: Οταν τα εβαλα παλι στο δικο μου, μετα απο delete partitions, format κτλ. παλι παρατηρησα το ιδιο ακομα και σε αρχειο των 20 MB. ΤΕΣΤ3: Θεωρώντας οτι ευθυνεται το usb κυκλωμα δοκιμασα να αντιγραψω το ιδιο αρχειο απο τον εσωτερικο μου σε ενα usb flash drive. Η αντιγραφη όμως ολοκληρώθηκε! Δηλαδη τελικα το προβλημα μου εντοπιζεται στο εξης: Απο το mybook μπορω να αντιγραψω τα παντα στον δισκο μου, (και σε αλλους υπολογιστες) χωρις προβλημα. Απο τον δισκο μου ομως οταν προσπαθω να στειλω κατι στο Mybook αμεσως "ψιλος θορυβος" δισκου (εσωτερικου) και σβησιμο υπολογιστη. Αλλα μόνο στο δικο μου συστημα γινεται αυτο. Αν βαλω και τους δυο δισκους σε ενα τριτο οπως εκανα, τοτε μπορω να αντιγραψω αμφιδρομα.... Ιδέες??? (Προσωπικα πιστευω τροφοδοτικο και motherboard με m/b πρωτη πρωτη)
jsmith6 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Στα άλλα USB ports στο κάνει αυτό; Μπορείς να δοκιμάσεις έναν άλλο εξωτερικό δίσκο; Με USB flash stick στο κάνει; Μήπως συνδέεις τον δίσκο σε PCI κάρτα που δίνει USB εξόδους; Τροφοδοτικό δεν νομίζω να είναι εκτώς και αν ο δίσκος παίρνει ρεύμα απόκλειστικά από το PC.
Evil_Skullman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Για να μην αλλαζεις motherboard καλυτερα αγορασε μια καρτα PCI με θυρες USB.Δοκιμασε ξανα να κανεις αντιγραφη. Αν δεν κανει ακομα και τωρα αλλαγη mobo. Στειλε μου pm να μου πεις τι εγινε
jsmith6 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Για να μην αλλαζεις motherboard καλυτερα αγορασε μια καρτα PCI με θυρες USB.Δοκιμασε ξανα να κανεις αντιγραφη.Αν δεν κανει ακομα και τωρα αλλαγη mobo. Στειλε μου pm να μου πεις τι εγινε Έχω και έγω μια τέτοια κάρτα επιδή η motherboard μου δεν έχει USB 2.0 ports. Αν το κάνεις αυτό, τότε σου προτείνω ο controler της κάρτας να είναι Nec και όχι Via.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.