Προς το περιεχόμενο

FIFA 09

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παίδες έλεος, καταφέρατε και τελειώσατε ημιχρόνιον (που λεν και στην Ανόρθωση) όταν στην Real όλοι δεν μπορούν να κάνουν control από πάσα στα 2 μέτρα? Η μπάλα φεύγει στο aftertouch μη ντετερμινιστικά όπου φυσάει ' δεξιά,αριστερά,πάνω,κάτω με εκνευριστική ροπή στο αράουτ και στα πόδια του αντίπαλου. Πως σκατά κάνεις control? //έχω να παίξω ΦΦ πριν από το pro3 και έχω χάσει επεισόδια. Επίσης το μόνο διασκεδαστικό (το λέω μην χεστεί και κανένας άλλος) είναι ότι είχα ξεχάσει ένα gamepad πάνω στο κουτί του pcιού και με το που ξεκινάει το ΦΦ μόνο που δεν μας την έπεσαν τα Ες Ες. Καθώς οι καλοί μας προγραμματιστές στην EA σκέφτηκαν να σκανάρουν για FF ή rumble (το οποίο κλασικά in game δεν δουλεύει) με αποτέλεσμα να με λούσει κρύος (RMA) ιδρώτας καθώς λέω ή το PSU απεβίωσε ή κανά ανεμηστήρι ξεκόλλησε και πήρε και την μισή mobo μαζί του!

• Moderators
Δημοσ.
Αυτό που έχει ως ήρωα ένα DLL αρχείο, δεν εννοείς;

Yup. :)

Αυτό. Είχα δει 1-2 αφού μπήκε αυτό στην τελευταία σελίδα και μετά, PC Gamer UK και PC Zone for ever.

Δημοσ.

Πάντως ως τακτικός αναγνώστης του περιοδικού τα τελευταία 5 χρόνια (αν και έχω και 2-3 παλιότερα τεύχη στην κατοχή μου, μιλαμέ όμως για εποχές Gabriel Knight 3!!!) θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο πρόσφατο τεύχος στα χέρια σου, γιατί πραγματικά γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά...Είμαστε τελείως off topic όμως!

Δημοσ.

Πάντως μετά από ένα σχετικό λιώσιμο στο διπλό με τον αδερφό μου, τολμώ να πω ότι το παιχνιδάκι δεν είναι τόσο κακό τελικά. Ίσως με την πιο χαμηλή ταχύτητα να είναι ακόμα καλύτερο.

Για τον έλεγχο με το ποντίκι είναι πολύ νωρίς να αποφανθώ ακόμα, θέλει πολλή εξάσκηση.

Βέβαια και πάλι έχει κάποια εκνευριστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα τώρα έχει αρχίσει να μου τη σπάει η κίνηση των παικτών. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, απλά μερικές φορές μου φαίνεται κάπως αφύσικη. Δεν έχει αυτή την "δυσκαμψία" που είχαν τα τελευταία PES όπου έπρεπε να ρίξεις άγκυρα για να στρίψει ο παίκτης. Απλά είναι λίγο ανομοιογενής, από τη μία νιώθω σαν να είναι παράλυτος ο παίκτης που ελέγχω και σε άλλη φάση μπορεί να μου φανεί ότι "επιπλέει" στο τερέν.

Πέρα από αυτό, ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου από το demo ήταν κάτι που περίμενα πώς και πώς αφού ήταν το χαρακτηριστικό που με εντυπωσίασε και με "πώρωσε" περισσότερο στο Euro '08 και με εξόργιζε περισσότερο στο PES2008. Αναφέρομαι στην ακρίβεια με την οποία γίνονται οι πάσες και οι προωθημένες. Στο Euro η μπάλα πήγαινε ακριβώς εκεί που ήθελες, λες κι ήταν μέσα στο μυαλό σου το παιχνίδι. Στο FIFA δεν το είδα αυτό. Νταξ, δεν πήγαινε και αλλού γι' αλλού η μπάλα, αλλά δεν πήγαινε και εκεί που ήθελα ακριβώς. Δεν μιλάω καν για τις προωθημένες που είναι χειρότερες και από του PES. Ελπίζω να κάνω εγώ κάτι λάθος (γιατί τώρα παίζω το παιχνίδι με τη λογική του PES, έχω να ασχοληθώ με FIFA από το 200κάτι που βγήκε το PES3). Αν κάνω όντως λάθος και είναι απλά θέμα εξοικείωσης με τα controls του παιχνιδιού, πιστεύω ότι το παιχνιδάκι είναι fully playable και με τα extra features του σίγουρα αξίζει την αγορά.

Επί του παρόντος, επιφυλάσσομαι να εκφέρω τελεσίδικη άποψη.

Δημοσ.
Πάντως μετά από ένα σχετικό λιώσιμο στο διπλό με τον αδερφό μου, τολμώ να πω ότι το παιχνιδάκι δεν είναι τόσο κακό τελικά. Ίσως με την πιο χαμηλή ταχύτητα να είναι ακόμα καλύτερο.

Για τον έλεγχο με το ποντίκι είναι πολύ νωρίς να αποφανθώ ακόμα, θέλει πολλή εξάσκηση.

Βέβαια και πάλι έχει κάποια εκνευριστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα τώρα έχει αρχίσει να μου τη σπάει η κίνηση των παικτών. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, απλά μερικές φορές μου φαίνεται κάπως αφύσικη. Δεν έχει αυτή την "δυσκαμψία" που είχαν τα τελευταία PES όπου έπρεπε να ρίξεις άγκυρα για να στρίψει ο παίκτης. Απλά είναι λίγο ανομοιογενής, από τη μία νιώθω σαν να είναι παράλυτος ο παίκτης που ελέγχω και σε άλλη φάση μπορεί να μου φανεί ότι "επιπλέει" στο τερέν.

Πέρα από αυτό, ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου από το demo ήταν κάτι που περίμενα πώς και πώς αφού ήταν το χαρακτηριστικό που με εντυπωσίασε και με "πώρωσε" περισσότερο στο Euro '08 και με εξόργιζε περισσότερο στο PES2008. Αναφέρομαι στην ακρίβεια με την οποία γίνονται οι πάσες και οι προωθημένες. Στο Euro η μπάλα πήγαινε ακριβώς εκεί που ήθελες, λες κι ήταν μέσα στο μυαλό σου το παιχνίδι. Στο FIFA δεν το είδα αυτό. Νταξ, δεν πήγαινε και αλλού γι' αλλού η μπάλα, αλλά δεν πήγαινε και εκεί που ήθελα ακριβώς. Δεν μιλάω καν για τις προωθημένες που είναι χειρότερες και από του PES. Ελπίζω να κάνω εγώ κάτι λάθος (γιατί τώρα παίζω το παιχνίδι με τη λογική του PES, έχω να ασχοληθώ με FIFA από το 200κάτι που βγήκε το PES3). Αν κάνω όντως λάθος και είναι απλά θέμα εξοικείωσης με τα controls του παιχνιδιού, πιστεύω ότι το παιχνιδάκι είναι fully playable και με τα extra features του σίγουρα αξίζει την αγορά.

Επί του παρόντος, επιφυλάσσομαι να εκφέρω τελεσίδικη άποψη.

Όλα υπομονή θέλουν..κ γω που ξαναέπιασα φιφα από τ 2007..μ φαινόταν βουνό να τ μάθω.Κ pro να παίξω ξανά,θα δυσκολευτώ..Υπομονή κ να είμαστε ανοιχτοί σ επιλογές θέλει.:-)

Χμμ,έχεις ανοίξει τ manual-pass;;Από αυτό τ κάνεις να πηγαίνει εκεί που θέλεις,κ να μν είναι αυτόματο.

Δημοσ.
Χμμ,έχεις ανοίξει τ manual-pass;;Από αυτό τ κάνεις να πηγαίνει εκεί που θέλεις,κ να μν είναι αυτόματο.

Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ανοίξει αυτό, δεν ξέρω καν αν υπάρχει στο demo, αλλά θα το δοκιμάσω. Πάντως απ' ό,τι έχω ακούσει "παραπάει" όπου θέλεις η μπάλα με το manual σύστημα και είναι πολύ δύσκολο να εξοικειωθείς με αυτό. Βέβαια υποθέτω ότι αν το μάθεις αποκτάς πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στο παιχνίδι.

Δημοσ.
Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ανοίξει αυτό, δεν ξέρω καν αν υπάρχει στο demo, αλλά θα το δοκιμάσω. Πάντως απ' ό,τι έχω ακούσει "παραπάει" όπου θέλεις η μπάλα με το manual σύστημα και είναι πολύ δύσκολο να εξοικειωθείς με αυτό. Βέβαια υποθέτω ότι αν το μάθεις αποκτάς πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στο παιχνίδι.

:-)Ναι...παιδεύει λιγάκι..Αλλά try it..Στα options του χειρισμού είναι.

Δημοσ.

FIFA 09 System Requirements

- Operating Systems: Windows XP SP2 / Windows Vista

- CPU: 2.4 GHz

- RAM: 512 Megabytes of RAM (1 GB required for Windows Vista)

- DirectX® 9.0c Compatible 3D accelerated 128 MB video card or equivalent (must support Shader Model 2.0 or above)

- DirectX® 9.0c Compatible Sound Card

512Kbps or greater broadband connection for online gameplay

- 1.63 GB free hard disk space for DVD format and additional space required for DirectX® 9.0c installation

- 8x or faster DVD-ROM drive

Δημοσ.
Ρε παίδες έλεος, καταφέρατε και τελειώσατε ημιχρόνιον (που λεν και στην Ανόρθωση) όταν στην Real όλοι δεν μπορούν να κάνουν control από πάσα στα 2 μέτρα? Η μπάλα φεύγει στο aftertouch μη ντετερμινιστικά όπου φυσάει ' δεξιά,αριστερά,πάνω,κάτω με εκνευριστική ροπή στο αράουτ και στα πόδια του αντίπαλου. Πως σκατά κάνεις control? //έχω να παίξω ΦΦ πριν από το pro3 και έχω χάσει επεισόδια. Επίσης το μόνο διασκεδαστικό (το λέω μην χεστεί και κανένας άλλος) είναι ότι είχα ξεχάσει ένα gamepad πάνω στο κουτί του pcιού και με το που ξεκινάει το ΦΦ μόνο που δεν μας την έπεσαν τα Ες Ες. Καθώς οι καλοί μας προγραμματιστές στην EA σκέφτηκαν να σκανάρουν για FF ή rumble (το οποίο κλασικά in game δεν δουλεύει) με αποτέλεσμα να με λούσει κρύος (RMA) ιδρώτας καθώς λέω ή το PSU απεβίωσε ή κανά ανεμηστήρι ξεκόλλησε και πήρε και την μισή mobo μαζί του!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!! Δν ξέρω αν φταίω εγώ αλλά δν μπορώ να κάνω κοντρόλ με κανένα παίχτη! Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνεις κοντρόλ όταν δέχεσαι πάσα? Τα σουτ μου φαίνονται ΑΘΛΙΑ η μπάλα όταν πάει αουτ όλο φεύγει πάνω από το δοκάρι,πότε δν μου έχει φύγει πλάγια. Δλδ δν μπορώ να κάνω συρτο σούτ ποτέ! Μόνο σε τετ α τετ που βάζω υπερβολικά λίγη δύναμη..Όταν το πρωτοέπαιξα η μπάλα μου φάνηκε τεράστια αναλογικά σε σχέση με τους παίχτες. Άθλιος διαιτιτής που στέκεται σαν αγγούρι στον αγωνιστικό χώρο, όπως και οι επόπτες. Έχει πολύ ωραία τάκλιν. Καλές τριπλίτσες. Καλές κινήσεις γενικά. Εμένα γενικά μου άρεσε αν εξαιρέσεις τα σουτ που σουτάρουν λες και είναι αερόμπαλα η μπάλα. Δν ξέρω αν φταίει το οτι έχω να ασχοληθώ με το φφ από το 2003...
Δημοσ.

για εμενα ειναι πολυ καλυτερο απο το φιφα 08 κ απο το euro 08!η μπαλα παει παντου ελευθερα οχι σαν το EURO 08 που ηξερες με το που πατουσες το σουτ που θα παει η μπαλα κ εβλεπες ξανα κ ξανα την ιδια ακριβος φαση π.χ να ακουμπαει ο GK τη μπαλα κ μετα να χτυπαει στο δοκαρι..ασε που ειχε κ υπερανθρωπες ικανοτητες κ επιανε απο το εδαφος πεσμενος μετα απο σουτ κ το 2ο σουτ απο τα 2 μετρα στο γαμα με ανεση!ειναι πιο ρεαλιστικο απο τα περσινα κλπ!τωρα ρε παιδια για τα control μια χαρα ουτε μου φευγει η μπαλα πανω απο τα δοκαρια μονο 1-2 φορες σε καθε ματσ αν κρατησω παραπανω το κουμπι!νιωθω καλυτερα την μπαλα σαν χειρισμο κ ειδικα στις σεντρες κ στα σουτ αλλα εγινε κ πιο δυσκολο στο να στειλεις την μπαλα εκει που θες κ θελει εξασκηση!δεν σημαινει οτι κατι δεν ειναι ρεαλιστικο επειδη η μπαλα δεν παει εκει που θελουμε..θελει εξασκηση!ειδη στις προωθημενες εχω βελτιωθει κ εχω ακριβεια ενω στην αρχη μου φαινοταν δυσκολο!οποιος εχει συνηθησει στο προ το φιφα του φαινεται περιεργο κ αφυσικο στον χειρισμο οπως κ το αντιθετο επαιξα μια φορα προ 08 κ μου φανηκε διαφορετικο στον χειρισμο κ το αφησα!το φιφα απο το 2001 κ μετα με τα τραγικα που εβγαζε εχασε πολυ κοσμο απο το φιφα 06 κ μετα εχει κανει καλη δουλεια ενω το προ φαινεται στασιμο εδω κ 4 χρονια!οπως εμαθε ο καθενας εμαθε κ δυσκολα αλλαζει εκτος αν μια απο τις δυο εταιριες το γ@@ησει το θεμα κ χασει κοσμο!

Δημοσ.

Φίλε μου unstable_hero

όταν πρωτοέπαιξα iss pro(γιατί έτσι λεγόταν όταν είχε μόνο εθνικές κ όχι απλώς pro) το σουτ ήταν διαφορετικό του φιφα, το οποίο έπαιζα, αλλά δν μου φάνηκε άσχημο.απλώς διαφορετικό!τώρα που παίζω pro κ ξαναπιάνω το φιφα το σουτ δν μου φαίνεται απλώς διαφορετικό αλλά ΑΘΛΙΟ!αναγνωρίζω όμως ότι το φιφα 09 είναι πολύ καλύτερο των προηγούμενων αλλά το Pro έχει κάποιες λεπτομέρεις που δν τις πιάνει το φιφα.δν ξέρω γιατι οι άνθρωποι τις EA δν τις βελτιώνουν

Δημοσ.

Το έπαιξα το demo και μπορώ να πω ότι απλά έχει κάτι μικρές βελτιώσεις σε σχέση με το περσινό.Εν ολίγοις,δεν ξετρελάθηκα και δεν μου φάνηκε σε καμία περίπτωση next gen.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...