Προς το περιεχόμενο

FIFA 09

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν, με μία πρώτη ματιά και με μεγάλη επιφύλαξη:

- Η μπάλα είναι τεράστια.

- Το παιχνίδι είναι υπερβολικά arcade, κυρίως λόγω της ταχύτητάς του. Αδύνατο να αναπτύξεις στρατηγική ή να κρατήσεις τη μπάλα. Πατάς τα κουμπιά σαν μανιακός για να πάει η μπάλα μπροστά μπας και μπορέσεις να κάνεις κάνα σουτ. Κάτι είχα ακούσει για τρεις ταχύτητες, αλλά δεν είδα κάποια τέτοια επιλογή στο demo.

- Γραφικά αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με πέρσι, αλλά και πάλι ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με την έκδοση για xbox360 και ps3.

- Καλό φαίνεται το collision, αλλά τι να το κάνεις έτσι όπως τρέχουν όλοι σαν παλαβοί.

Εν ολίγοις, η hyped και πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του FIFA στα PCs παίρνει για άλλη μια χρονιά αναβολή. Αν, δηλαδή, γίνει ποτέ.

Όχι ότι νοιάζει την EA (ή οποιονδήποτε game developer πλέον) η αγορά των PC gamers, αλλά πιστεύω ότι ακόμα κι αν βγάλει ακριβώς το ίδιο pro με το περσινό η ΚΟΝΑΜΙ (που απ' όσο γνωρίζω κάτι τέτοιο διαφαίνεται στον ορίζοντα) δεν νομίζω να τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Εγώ προσωπικά αν είχα ένα ποδοσφαιράκι με το gameplay του PES4, τα γραφικά του PES2008 (δεν αναφέρομαι καν στα FIFA για κονσόλες) και online της προκοπής, θα ήμουν υπερικανοποιημένος.

Πραγματικά κρίμα, και είχα μεγάλες προσδοκίες για αυτό το FIFA.

Δημοσ.

Κάθε χρόνο και χειρότερα. Ήδη το έσβησα από το Pc μου. Όχι απλά απαράδεκτο αλλά άθλιο.

Η κίνηση είναι σαν να βλέπεις θέατρο σκιών με καραγκιόζη 1 πράμα. Λείπουν πολλά frames στο animation και αυτό φαίνεται πολύ έντονα. Καμία σχέση με next gen έκδοση. Τελικά η EA ξέρει τι κάνει!!!!

Σπρώχνει τους Pc gamers να αγοράσουν κονσόλα αν θέλουν να χαρούν τα next gen games της.

Ευτυχώς που υπάρχει και το xbox 360.

Δημοσ.
Κάτι είχα ακούσει για τρεις ταχύτητες, αλλά δεν είδα κάποια τέτοια επιλογή στο demo.

Επειδή έχω τη full έκδοση (τη δημοσιογραφική κόπια τουλάχιστον) στα χέρια μου, να σημειώσω απλώς πως ισχύει πράγματι η επιλογή για τις 3 ταχύτητες (Slow, Normal, Fast)...

Κατά τ'άλλα, επειδή δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα το review που έγραψα, δεν μπορώ να αναλύσω πολλές πλευρές της full version, όμως σε γενικές γραμμές, θα αρκεστώ απλώς να πω πως συμφωνώ απόλυτα με τα περισσότερα από όσα γράφτηκαν παραπάνω...

Δημοσ.

Καταρχάς να δηλώσω fan της περσινής κονσολοέκδοσης. Αγόρασα και έλιωσα τόσο το fifa 08 όσο και το uefa euro 2008 στο ps3. Περιμένω να ανέβει το demo στο psn να συγκρίνω εκδόσεις κονσόλας/pc για ασφαλεστερα συμπεράσματα. Αυτό που είδα πάντως στο PC εκ πρώτης άποψης μου άρεσε. Ωραία γραφικά, ωραίες κινήσεις, ωραία μοντέλα. Το δίχως άλλο επιτέλους έπαιξα ένα fifa σε τέλεια ανάλυση, με vsync, με AA, με intro και replays που δεν κολλάνε, με ελεύθερο από τον τερματοφύλακα που στα μισά του γηπέδου δεν θα προκαλέσει instant freeze λόγω αδυναμίας, με δοκάρια και γραμμές που δεν έχουν χαραχτεί με κιμωλία και με πολλά άλλα τα οποία αποδεικνύουν την συντριπτική υπεροχή των υπολογιστών. Δεν αντιλέγω πως καλή/χρυσή η περσινή έκδοση του ps3 αλλά αφού το μηχάνημα από την φύση του είναι περιορισμένων δυνατοτήτων γιατί ρε EA μας τυραννάς? Για τον χειρισμό mouse/keyboard δεν έχω να πω κάτι, μιας και το έπαιξα με τον controller του 360. Ο διαιτητής και οι επόπτες είναι κομπάρσοι πάντως, δεν παρατήρησα σηκωμένα σημαιάκια, χειρονομίες που να δείχνουν τι συμβαίνει π.χ. πλεονέκτημα. Οι θεατές είναι οι συνηθισμένοι χάρτινοι. Ενώ οι ελεγχόμενοι πανηγυρισμοί που υπήρχαν στο uefa euro στις κονσόλες τουλάχιστον, απουσιάζουν (φτου και θέλω να "do the crouch " :P).

Ειλικρινά εύχομαι να μην εκπλαγώ ευχάριστα από την έκδοση των κονσολών γιατί ως καταναλωτής θα αγοράσω την καλύτερη έκδοση. Απλά εύχομαι αυτή του pc να μην υπολείπεται των αντίστοιχων "next gen" (εντός πολλών εισαγωγικών αυτό :P) για να σημειώσει ικανοποιητικές πωλήσεις και η EA να ξεχάσει αυτά που ξέρει.

Νότη, γίνε "θείος" κράκαρε το και ανέβασε το, το τιμημένο για να έχουμε σφαιρική άποψη χαχα :>.

Ελπίζω να αλλάξεις label στην custom team που θα χτίσεις. Αν δω για 1000στη φορά pcmaster team στο review θα ξενερώσω την έχω βαρεθεί τόσα χρόνια σε όλα τα παιχνίδια της EA (μέχρι και στο trackmania το ίδιο γκρρρρρρρρρ :P).

Δημοσ.
Νότη, γίνε "θείος" κράκαρε το και ανέβασε το, το τιμημένο για να έχουμε σφαιρική άποψη χαχα :>.

ΧΑΧΑ... :-D

Ακόμα και αν δεν είχα... πρόβλημα δεοντολογίας, σε αυτά τα θέματα η ΕΑ είναι πολύ προσεκτική (και καλά κάνει από μια άποψη...)

Η δημοσιογραφική κόπια που στέλνει, μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε ένα PC και αυτό online, με κωδικούς που μας δίνονται ξεχωριστά, ενώ το παιχνίδι παύει να λειτουργεί μετά από 60 μέρες!

Αναγκάστηκα να κουβαλήσω το PC του Κλάδη σπίτι μου για να τελειώσω το review (ακόμα εδώ το έχω...:P)

Από την άλλη βέβαια, η ΕΑ συνηθίζει να μας προμηθεύει τα παιχνίδια της κάπου 1-1,5 μήνα πριν την κυκλοφορία τους, οπότε έχει αρκετή λογική όλη αυτή η διαδικασία...

Ελπίζω να αλλάξεις label στην custom team που θα χτίσεις. Αν δω για 1000στη φορά pcmaster team στο review θα ξενερώσω την έχω βαρεθεί τόσα χρόνια σε όλα τα παιχνίδια της EA (μέχρι και στο trackmania το ίδιο γκρρρρρρρρρ :P).

Μην ανησυχείς, δεν έχει custom teams αυτό το review... Μόνο Barca, ManU, Εθνική Ελλάδος, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ κ.λπ...B)

//Έλα, γίνεσαι υπερβολικός... Κάποιες φορές έφτιαχνα και Πανιώνιο...:P

Δημοσ.

Να το ξαναπάρεις, έχει πάρει πολύ τα πάνω του (δεν κάνω διαφήμιση, απλός αναγνώστης είμαι).

Δεν ξέρω ρε παιδιά, δεν λέω ότι είναι κακό παιχνίδι, αλλά μέχρι πριν δυο εβδομάδες που άρχισαν να σκάνε οι πρώτες ειδήσεις περί μη αναβαθμισμένου gameplay κλπ πίστευα ότι η φετινή έκδοση για PCs θα ήταν τουλάχιστον ισάξια με αυτή των κονσολών. Δηλαδή δεν νομίζω να συγκρίνει κανείς αυτό το πράγμα που είδαμε στο demo με το Euro 08 στο Xbox360.

Ας ελπίσουμε ότι αφού η ΕΑ μας εξέπληξε δυσάρεστα, να έχουμε ευχάριστη έκπληξη από το αντίπαλο στρατόπεδο, αν και μου φαίνεται ότι αυτοί κοιμούνται όρθιοι.

Οι παραπάνω απόψεις είναι αυστηρά προσωπικές και υποκειμενικές, φυσικά.

Δημοσ.
PC Master team; Αναρωτιέμαι τι θέση είχε ο Τσουρινάκης. :P

(ο μόνος που θυμάμαι από εκεί, εφ'όσον έχω κάτι χρόνια να πάρω)

Νομίζω πως στο Pro Evolution Soccer 3 ήταν CB και στο NBA Live 2003, ήταν Power Forward, αν θυμάμαι καλά...;) Έχουν περάσει και κάτι χρόνια...

//Εντάξει, δεν είμαι και τόσο νέοπας... Είναι κάπου 6 χρόνια που γράφω τώρα... Βέβαια, αν έχεις να το πάρεις καμιά 15ετία, τότε ναι, μόνο ο Τσουρινάκης θα έχει μείνει από την τότε συντακτική ομάδα...:P

Να το ξαναπάρεις, έχει πάρει πολύ τα πάνω του (δεν κάνω διαφήμιση, απλός αναγνώστης είμαι).

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, θα μεταφερθούν πάραυτα σε αρχισυντάκτη και εκδότη...:o

Δεν ξέρω ρε παιδιά, δεν λέω ότι είναι κακό παιχνίδι, αλλά μέχρι πριν δυο εβδομάδες που άρχισαν να σκάνε οι πρώτες ειδήσεις περί μη αναβαθμισμένου gameplay κλπ πίστευα ότι η φετινή έκδοση για PCs θα ήταν τουλάχιστον ισάξια με αυτή των κονσολών.

Μεταξύ μας πάντως, μάλλον ήσουν ο μόνος... Το ότι δεν υπήρχε περίπτωση να εμφανιστεί στα PCs έκδοση αντάξια με αυτή των X360/PS3 το ξέραμε όλοι, απλώς ελπίζαμε κάτι το αξιοπρεπές...

Τελικά, θα τη βγάλουμε με κάτι που ναι μεν είναι αρκετά βελτιωμένο από τις προχειροφτιαγμένες αθλιότητες των τελευταίων ετών, αλλά ακόμα αρκετά μέτριο για να ασχοληθεί σοβαρά κανείς μαζί του και με ΠΟΛΛΑ προβλήματα ακόμα στην πλάτη του... (Μα πόση προσπάθεια χρειάζεται για να φτιάξει κάποιος τόσο άθλια ball physics!!!:mad:)

Ας ελπίσουμε ότι αφού η ΕΑ μας εξέπληξε δυσάρεστα, να έχουμε ευχάριστη έκπληξη από το αντίπαλο στρατόπεδο, αν και μου φαίνεται ότι αυτοί κοιμούνται όρθιοι.

Προσωπικά δεν θα περίμενα τρομερές καινοτομίες από το PES2009... Άλλωστε, οι πρώτες εντυπώσεις δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο... Ούτε καν η ίδια η ΚΟΝΑΜΙ δεν ισχυρίστηκε ποτέ πως η φετινή έκδοση θα φέρει την επανάσταση...

Όμως, οι περισσότεροι κάνουν λόγο για μια έκδοση που μοιάζει αρκετά στην περσινή, βελτιώνοντας όμως πολλά από τα λάθη της, κάνοντάς τη να μοιάζει σαν "το PES2008 όπως θα έπρεπε να ήταν"...

Τι να πω... ίσως τελικά αυτό να αποδειχτεί αρκετό για φέτος, αφού η αγορά των PCs δεν είναι ακόμα έτοιμη να υποδεχτεί παιχνίδια όπως το FIFA για κονσόλες...

• Moderators
Δημοσ.

Τελευταίες φορές που έπαιρνα ήταν με τον σκιτσογράφο που είχε κάνει το ωραίο με τον "Ανεγγέφαλο" ("το πειρατάδικο της γειτονιάς σας" - αλήθεια πως δουλεύει ακόμα εκείνη η τύπισα μέσα) :P και λίγο μετά αφού έφυγε και ήταν κάποιο byte πως το έλεγαν;

Έχει περάσει καιρός. :P

Δημοσ.

Από μια ματιά,καλό(ένα τελείως άλλο παιχνίδι)..ίσως να μπορούσε να ήταν ένα βήμα καλύτερο..

Καλά demo είναι,οπότε δν περίμενα να έχει πολλές επιλογές ούτε στα options ούτε με τις ομάδες κ τν χειρισμό.

Δν ξέρω τ επίπεδο έπαιζα,αλλά για 1η φορά στα χρονικά μου :P κέρδισα ποδοσφαιράκι τόσο άνετα από τν 1η φορα που τ έπαιξα..(3-1 μαρσέιγ-ρεάλ) κ χάρηκα...αφού θα παίζω με πιο πολύ όρεξη.

Ας τ λιώσουμε λίγο ακόμα.

Δημοσ.
Τελευταίες φορές που έπαιρνα ήταν με τον σκιτσογράφο που είχε κάνει το ωραίο με τον "Ανεγγέφαλο" ("το πειρατάδικο της γειτονιάς σας" - αλήθεια πως δουλεύει ακόμα εκείνη η τύπισα μέσα) :P και λίγο μετά αφού έφυγε και ήταν κάποιο byte πως το έλεγαν;

Έχει περάσει καιρός. :P

Χμμμ... Κάτι μου λέει το κόμικ, αλλά δεν θυμάμαι αν είχα ξεκινήσει ακόμα να γράφω ή ήμουν απλός αναγνώστης τότε...

Όταν λες "ήταν κάποιο byte", τα Λαλημένα Κυκλώματα του Λυρη εννοείς??

//Ακόμα πιο off-topic:

kokas08, τι σχέση έχεις με Νεοπεντελικό??? Είχα παίξει εκεί για δυο χρόνια (2003-2005) κι έχω αρκετά καλές σχέσεις με πολλά παιδιά από την ομάδα... (ακόμα περιμένω τον Χαρτό να πάρει τηλέφωνο να πάμε για καφέ...) Άλλωστε και φέτος αντίπαλοι θα είμαστε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...