washcloud Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 ...σα να έχει "χαθεί" βέβαια ο αρχικός poster, αλλά μιας και ειπώθηκαν τόσα, ας πω και 'γω...τα "δικά μου" (μπορεί να φανούν χρήσιμα και σε άλλους) : Κατ' αρχάς νομίζω το ότι εκκινεί μόνο του το pc, δεν έχει να κάνει με "πρόβλημα". Αν υπάρχει ρύθμιση μέσω του BIOS για "wake on LAN" κτλ , απλά το pc ξεκινάει μέσω κάποιου σήματος που δέχεται (από τη στιγμή που ρεύμα ΠΑΝΤΑ κυκλοφοράει, όντας "μπριζωμένο") - μαλλον από το μόντεμ (είναι λειτουργία που φαίνεται χρήσιμη σε διάφορες περιπτώσεις. Εσύ απλά αν δεν την θες, την βρίσκεις στο BIOS και την απενεργοποιείς). Όσον αφορά τα υπόλοιπα, πρώτον δεν νομίζω να είναι απλά "επανεκκίνηση" - πρέπει να συνοδεύεται και απο την στιγμιαία εμφάνιση "μπλε οθόνης". Αν όντως είναι έτσι, τότε αυτό που την προκαλεί μπορεί να είναι ένα (ίσως και όχι μόνο) μεταξύ πιθανών πολλών... Λίγο μετά που ξεκινάει ο υπολογιστής, συνεχές πάτημα στο πλήκτρο f8, και θα εμφανιστεί το boot menu όπου ΑΝ υπάρχει η επιλογή "do not restart in system failure" (ή κάπως έτσι, δεν το θυμάμαι ακριβώς), την επιλέγουμε, και την επόμενη φορά το pc θα μείνει "κολλημένο" στην μπλε οθόνη με "χρήσιμες" πληροφορίες του σχετικά με το πρόβλημα. Από 'κει και πέρα, googling με τους πολυψήφιους κωδικούς και πιθανή αναφορά σε αρχεία πχ win32.sys κ.α. , καθώς και πιθανή αναφορά σε driver ή σε ξέρω-γω-τί. Αν όντως παίζει μπλε οθόνη κι όχι απλό restart, ένας καλός υποψήφιος εκτός από τροφοδοτικό, RAM, μητρική, κάρτα γραφικών, ψύκτρες/ανεμιστήρες (=θέμα θερμοκρασίας), cpu(=μάλλον το πιο σπάνιο) , είναι ΚΑΙ ο δίσκος (software θέμα όπως κάποιον driver το "αποκλείουμε" μάλλον, απ΄τη στιγμή που έχει παίξει ΚΑΙ φορμάτ, αν θυμάμαι καλά από αυτά που διάβασα πριν). Το "γρηγορότερο" και "βατότερο" και "λογικότερο", είναι η χρήση άλλου τροφοδοτικού για δοκιμή. Το αμέσως επόμενο, αν αυτό δεν μπορεί να βρεθεί, είναι τσεκάρισμα με το memtest86, είτε από floppy, είτε από cd/dvd rom drive. Tέλος, μια επίσης δανεική κάρτα γραφικών. Ο σκληρός είναι "ξεχωριστή" περίπτωση - συνήθως υπάρχει ένας τουλάχιστον ακόμα, ή μπορεί να βρεθεί ευκολότερα, τουλάχιστον από ότι ένα τροφοδοτικό, αλλά έχει το κακό ότι χρειάζεται να του γίνει εγκατάσταση Windows (εκτός από τον χρόνο που θα πάρει, μπορεί να έχει μέσα αρχεία τα οποία άντε να βρεις να τα βάλεις αλλού κτλ), απλά και μόνο για τσεκάρεις αν με αυτόν τον σκληρό όλα πάνε καλά (έχω την υποψία πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα βρεθεί ΕΚΕΙ το πρόβλημα...) Αν τα προηγούμενα δεν αποφέρουν κάτι, ή δεν είναι διαθέσιμα, βουρ για τεχνικό, οποίος και το hardware για να κάνει δοκιμές έχει, και την εμπειρία (...καλώς εχόντων των πραγμάτων ), και αναλαμβάνει να ζαλιστεί αυτός αντί εσού. Το μόνο κακό είναι ότι θέλει να πληρωθεί κατά το πέρας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.