Προς το περιεχόμενο

Gigabyte GAx48-dq6

dtasop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να βαλω την Zerotherm BTF90 η οποια θελει απο κατω ενα extra clip που ασρφαλιζει την ψυκτρα.

Η mobo απο κατω εχει ενα crazycool copper plate για απαγωγη θερμοτητας , το οποιο πρεπει να βγει μαλλον για να κλεινει το clip , αλλιως θα ασκειται παραπανω πιεση ( νομιζω)

Μπορει καποιος να μ πει εαν γινεται να βγει αυτο ΧΩΡΙΣ να χρειαστει να βγαλω και το chipet cooler ?

dq6mz9.th.jpg

back_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν γίνεται αλλιώς... το γεγονός ότι η ψύκτρα σου έχει backplate έξτρα, σημαίνει ότι θέλει επιπλέον στήριξη... Πρέπει να βγάλεις το backplate της μητρικής... Είναι πολύ εύκολο, αρκεί να έχεις τα 2 βιδάκια που υπήρχαν μέσα στην συσκευασία της...

Δημοσ.
Δεν γίνεται αλλιώς... το γεγονός ότι η ψύκτρα σου έχει backplate έξτρα, σημαίνει ότι θέλει επιπλέον στήριξη... Πρέπει να βγάλεις το backplate της μητρικής... Είναι πολύ εύκολο, αρκεί να έχεις τα 2 βιδάκια που υπήρχαν μέσα στην συσκευασία της...

Thanx ! Το θεμα ομως φιλέ μου ειναι οτι κατω/στο cooler του chipset ( δεν ξερω εαν φαινεται καθαρα στην φωτο) , η ψυκτρα πιανει με 2 βιδακια οχι μονο τον εαυτο της ΑΛΛΑ και μερος του cpu crazycool.... ΑΡΑ εαν ξεβιδωσω το chipset cooler που θα πιανει μετα ???

Αλλιως , μιας και δεν πιανουν κ πολυ τα χερακια μου:lol: θα αναγκαστω να παω σε αλλη μαρκα ΔΥΣΤΥΧΩΣ , (zalman , zerotherm has the same prob):cry::cry:

Δημοσ.
Thanx ! Το θεμα ομως φιλέ μου ειναι οτι κατω/στο cooler του chipset ( δεν ξερω εαν φαινεται καθαρα στην φωτο) , η ψυκτρα πιανει με 2 βιδακια οχι μονο τον εαυτο της ΑΛΛΑ και μερος του cpu crazycool.... ΑΡΑ εαν ξεβιδωσω το chipset cooler που θα πιανει μετα ???

Αλλιως , μιας και δεν πιανουν κ πολυ τα χερακια μου:lol: θα αναγκαστω να παω σε αλλη μαρκα ΔΥΣΤΥΧΩΣ , (zalman , zerotherm has the same prob):cry::cry:

Έχουμε την ίδια μητρική σχεδόν φίλε (Χ48Τ-DQ6).... αυτό που πρέπει να κάνεις είναι, να ξεβιδώσεις τα 2 βιδάκια που βρίσκονται στην ψύκτρα του northbridge (είναι εκείνη που γράφει Silent Pipe), καθώς και τα βιδάκια από το Crazy Cool... Αφού αφαιρεθούν αυτά, και βγάλεις τελείως το Crazy Cool, στην ψύκτρα του northbridge θα βάλεις τα βιδάκια που έχει μέσα στο κουτί της η μητρική, για να είναι σταθερό, και μετά θα βάλεις κανονικά το backplate της ψύκτρας με τις βίδες που σου δίνει η ψύκτρα σου... Το βιβλιαράκι της μητρικής έχει οδηγίες απλές και κατανοητές, ρίξε μια ματιά...

Δημοσ.

φίλε μου είχα και γω το ίδιο πρόβλημα έχω την Χ38.

ακολούθα τα βήματα του N.I.C και όταν πας να βάλεις τις δυο βιδούλες που περιείχε μέσα το κουτί θα τις τοποθετήσεις από την πίσω μεριά θα πιέσεις λίγο την ψύκτρα του northbridge γιατί οι βίδες του έχουν ένα ελατήριο θα κρατας σταθερά τις βίδες από πίσω προς τα μπροστά και θα βιδώνεις τις βίδες με το ελατήριο αρκετα καλά. πρόσεχε μην πιέζεις πολύ γιατί μπορείς να κάνεις ζημιά. πάντως από εγγύηση δεν χάνεις το είχα ρωτήσει στην εταιρία αρκεί να μην δούνε κάποια γραντζουνιά ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να επηρεάσει το mobo. πάντως μην φοβάσαι είναι απλό το έκανα και γω την προηγούμενη εβδομάδα παρόλο που το έχω 8 μήνες σχεδόν και έβαλα πάνω την Zalman και είδα την υγειά μου. πάρε πληροφορίες και από το βιβλιαράκι. Να θυμηθείς να κρατήσεις τα πάντα σε περίπτωση που πάθει κάτι το mobo και χρειαστεί να το στείλεις πρέπει να τα βάλεις πίσω όπως ήταν όταν το αγόρασες.

Δημοσ.
...όταν πας να βάλεις τις δυο βιδούλες που περιείχε μέσα το κουτί θα τις τοποθετήσεις από την πίσω μεριά θα πιέσεις λίγο την ψύκτρα του northbridge γιατί οι βίδες του έχουν ένα ελατήριο θα κρατας σταθερά τις βίδες από πίσω προς τα μπροστά και θα βιδώνεις τις βίδες με το ελατήριο αρκετα καλά. πρόσεχεμην πιέζεις πολύ γιατί μπορείς να κάνεις ζημιά.

αχχ αχχ αχχ , το εκανα , αλλα νομιζω τ πιεσα μονοπατα.... Lets hope nthing happened...

Δημοσ.

Δεν θα έχεις πρόβλημα... αρκεί να είναι και από τις 2 μεριές "σφιχτά" και όχι μόνο από την μία, για να μην πετάει...

Δημοσ.

210ε για την ακρίβεια :-D... απλώς δεν θέλω να αλλάζω μητρικές κάθε 6 μήνες... εάν οι τιμές πέσουν στις DDR3, πέρνω άλλα 2GB, και είμαι μια χαρά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...