Προς το περιεχόμενο

Απορία για wireless σε laptop...

vassilis_pap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας. Από καιρό τώρα ψάχνομαι με το linux και έχω αποφασίσει, για αρχή, να το εγκαταστήσω στο laptop μου μάλλον σε dual boot. Κανονική εγκατάσταση ακόμα δεν έχω κάνει δοκίμασα όμως κάποιες live διανομές. Παρατήρησα λοιπόν πως πάντα είχα πρόβλημα με την υποστήριξη της wireless κάρτας. To φορητό μου είναι ένα Acer Travelmate 292 LCi, 4 ετών περίπου με Intel Centrino @ 1,5 Ghz, 1256 MB RAM, 855PM chipset, Ati mobility 9700/64 mb vram και Intel PRO/wireless 2200BG(802.11b/g WLAN). Το περίεργο με το φορητό αυτό είναι πως δεν έχει hardware διακόπτη για το wireless μόνο ένα λεντάκι το οποίο ανάβει όταν το wireless είναι ανοικτό. Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως δεν υπάρχει κάποιος τρόπος, ούτε στο bios ούτε κάπου αλλού που να ρυθμίζεις αν στο άνοιγμα θα είναι ανοικτό το wireless ή όχι και έτσι το wireless ανοίγει πριν το boot ανάλογα με τα κέφια του φορητού!!! Στα windows υπάρχει ένα προγραμματάκι με το οποίο ρυθμίζεις κάποια τέτοια θέματα (wireless, επιπλέον πλήκτρα στο πληκτρολόγιο κλπ) αλλά στο linux κάπου χάνω τη μπάλα.

Για να μη τα πολυλογώ στις live διανομές που δοκίμασα ποτέ δε κατάφερα να κάνω το wifi να δουλέψει και έχω αρχίσει να φοβάμαι πως λόγω των παραπάνω ιδιοτροπιών δε θα μπορέσω να το κάνω να δουλέψει ούτε σε κανονική εγκατάσταση. Επειδή το φορητό χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για surfing όλα τα παραπάνω με κάνουν να διστάζω. Υπάρχει κανείς που να μπορεί να βοηθήσει με τα παραπάνω;

Να πω πως είμαι πολύ έμπειρος με τους υπολογιστές αλλά με εντελώς πενιχρές εμπειρίες στο linux (προς το παρών τουλάχιστον ;) ). Επίσης δεν έχω αποφασίσει ακόμα οριστικά με ποια διανομή να ξεκινήσω (μάλλον με κάνα (K)Ubuntu με βλέπω να ξεκινάω και μετά βλέπουμε).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκανα μια σύντομη αναζήτηση για την κάρτα σου και δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα σε ubuntu. Το πολύ να χρειαστεί να κάνεις τα update της διανομής και μετα πιστεύω να σου δουλεψει.

Για να μη τα πολυλογώ στις live διανομές που δοκίμασα ποτέ δε κατάφερα να κάνω το wifi να δουλέψει και έχω αρχίσει να φοβάμαι

δοκίμασε το puppy 4.0 που κατεβαίνει εύκολα 88mb

o chek2fire όμως ξέρει καλύτερα

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...