IoNik Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Απο την στιγμή που η Voodoo έβγαλε το νεο Envy με ανθρακόνημα, η Sony μια σειρά Vaio, φαντάζει πλεον ψιλομονόδρομος αυτη η λύση και για το Μacbook Pro.
kpartsi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Ναί αλλά η όλη δομή του Macbook Pro βασίζεται στην παθητική ψύξη. Δεν ξέρω κατά πόσο το ανθρακόνημα μπορεί να λειτουργήσει όπως το αλουμίνιο.... Ο.Τ. Πάντως το voodoo envy το μαύρο τα σπάει.... Μου αρέσει πολύ περισσότερο από το MBA και είναι και καλύτερο από πλευράς χαρακτηριστικών!!! Πάντως ακόμα και σε αυτό φαίνεται η διαφορά στο promotion και το marketing. Αν είχε βγάλει η Apple τέτοιο μοντέλο (ή στα αντίστοιχα της Apple) μιλάνε όλα τα media και βουίζει το web. Με την HP πέρασε στα ψιλά!!!!
Steven Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Εεε ντάξει... Καταρχάς τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως διαφορά... Πήγαινε δες τα άμα θες... Επίσης έχει σταθερό πάχος, ενώ το air λεπταίνει όσο κατεβαίνεις από την οθόνη, κάτι το οποίο προφανώς κάνει πολύ μεγάλη διαφορά και για αυτό το λόγο φαίνεται και πολύ λεπτότερο παρόλο που στο πιο χοντρό του σημείο είναι πιο χοντρό από το envy. Επίσης το air είναι και ελαφρύτερο. Πέρα από αυτά, πράγματι πολύ όμορφο το ανθρακόνυμα. Μου αρέσει ιδιαίτερα το εσωτερικό του, το οποίο τείνει βέβαια προς apple. Βλέπε iMac, με το μαυρο frame γύρω από την οθόνη. Τα μεγάλα του πλεονεκτήματα είναι οι θύρες που βγάζει και η μπαταρία που βγαίνει, κάτι το οποίο γίνεται δυνατό από το υλικό. Στο αλοθμίνιο δυστυχώς δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Και η μαγκιά με το ethernet καλή, αλλά άμα είναι να κουβαλάς αυτό το τέρας μετασχηματιστή μαζί για τις μερικές φορές που θα χρησιμοποιήσεις ethernet σωθήκαμε. Καλύτερα να έχω ένα airport express... Πιο μικρό είναι... Κατα τα άλλα είναι ένα πάρα πολύ καλό laptop που όμως κάνει 300$ παραπάνω από το air, ΔΕΝ τρέχει OS X, αλλά μόνο Windows και Linux και βγαίνει και σχεδόν μισό χρόνο μετά το air, το οποίο λογικά σε λίγο, όπως και τα υπόλοιπα MacBook θα ανανεωθούν... Άμα τα κάνουν με ανθρακονύματα πάντως θα είναι πολύ πορωτικά, αν και δυσκολεύομαι να πιστεψω πως θα αλλάξουν και το design του air μόνο μετά από μισό χρόνο...
kpartsi Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Για τεχνικά χαρακτηριστικά εννοούσα τα ports (δεν του λείπει τίποτα), όπως σωστά ανέφερες και εσύ, και την αποσπώμενη μπαταρία. Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι το boot μέσα σε 5'' για τις βασικές λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να φορτώσεις το λειτουργικό. Αυτό είναι μία πρωτοτυπία που μόνο από μία Apple θα περιμέναμε και όχι από την ΗΡ. Μετά, από πλευράς design, πάντα μου αρέσανε τα φορητά τετραγωνισμένα με σταθερό πάχος -προσωπική γνώμη. Θεωρώ σχεδιαστικά κορυφαίο το Macbook Pro, και το Voodoo Envy είναι το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα Pc laptop που πλησιάζει και εξισώνει στο design και την ομορφιά ένα Apple. Tο MBA που ελαφρώς γέρνει στο προφίλ (χοντραίνει προς την οθόνη) αλλά και στα άκρα εξέχει από την βάση, με απογοήτευσε από την πρώτη στιγμή που το είδα -προσωπική άποψη πάντα!!!! Βέβαια και το Voodoo envy έχει ένα τεράστιο ελάττωμα... τα Vista!!!!
haHa Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 ...και η μπαταρία που βγαίνει, κάτι το οποίο γίνεται δυνατό από το υλικό. Στο αλοθμίνιο δυστυχώς δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Ουδεμια σχεση εχει το υλικο.... Πχ δες και το mbp που ειναι με αλουμινιο αλλα αλλαζει μπαταρια... Απλα η apple για ακομη μια φορα προτιμησε form over function.
IoNik Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Όσον αφορά το ανθρακόνημα και την παθητική ψύξη είχα την εντύπωση πως και το καινούργιο Envy έτσι λειτουργεί.. Όσο για τις καινοτομίες της Voodoo αυτές ανήκουν στην Voodoo και όχι στην ΗP. Απο ότι έχω καταλάβει η Voodoo/HP έιναι κάτι σαν την Ferrari/Fiat. Μπορεί να ανηκουν σε έναν όμιλο αλλά δεν μοιράζονται την τεχνογνωσία τους με την "μαμα" εταιρεία.. Εγώ έχω κανει preorder ένα Envy 133(για 3-4 μήνες πλέον βέβαια θα πρέπει να θρέφομαι με Burger King και με τριγωνάκια απτο Tesco) αλλά πιστεύω πως έκανα σωστή επιλογή. Κάποια στιγμη η Apple θα το γυρίσει στο cf. Τώρα θα έιναι μόνο στο outer shell, θα είναι μέσα έξω, αυτό θα το δούμε.
blashyrkh+ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Το θεμα που μπορει να προκυψει με το carbon θα ειναι μαλλον η τιμη και κατασκευαστικα αλλα και σαν τελικος καταναλωτης κανεις δεν θα ηθελε να ανεβει κατακορυφα η τιμη του macbook pro λογω του ανθρακονηματος και μονο.Ειναι ηδη εξω απο αρκετους προυπολογισμους η τιμη του και αν αλλαξει το υλικο σε κατι τοσο ακριβο χωρις η τιμη να κυμαινεται σε ιδια επιπεδα η αγορα θα στραφει περισσοτερο στα macbook.Αν το υλικο αλλαξει απο πλαστικο σε αλουμινιο οι διαφορες πλεον στα macbook θα ειναι μονο στις καρτες γραφικων καθως η μνημη αλλαζει πολυ ευκολα.Σε καθε περιπτωση τα macbook φαινεται να κυριαρχουν εναντι των macbook pro που αν αλλαξει και δραματικα η τιμη θα περιοριστουν σε αγοραστικο κοινο που ασχολειται με animation η gaming και σε καποιους high end αγοραστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.