cheeta Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Έχω στο pc δυο δισκους ο ένας έχει εγκατεστημένα winXP και ο άλλος έχει τα ubuntu. Θέλω λοιπόν να κάνω format τον δίσκο με τα ubuntu έτσι ώστε να μπορώ να τον χρησιμοποιώ από τα XP. Υπόψην ότι πρωτού ξεκινήσει να bootarei το pc έχει επιλογή για το ποιο λειτουργικό σύστημα θα τρέξει. Πως μπορώ να κάνω format το δίσκο χωρίς να υπάρχει προβλημα με τον grub loader έτσι ώστε να ξεκινάει κανονικά τα XP και να μπορώ να αξιοποιήσω και τους δύο δισκους?
pontios16 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Βασικά φιλαράκι εγώ όταν το έκανα format δούλευε κανονικά το boot τον ΧΠ... Σ' ένα παιδί που το έκανε έβγαζε σφάλμα στο Grud... Δές το διαφορετικά βγάλε τον δίσκο με τα Ubuntu και δες αν δουλεύουν τα XP.
slaughter Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 κάνεις boot apo windows cd k επιλέγεις το recovery console. στο command line που σου ανοίγει γράφεις fixboot ή fixmrb (νομίζω το πρώτο είναι σωστό) μετά κάνεις format με κάποιο πρόγραμμα τύπου partition magic απο windows κ είσαι οκ.
aris_best Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 όπως ακριβώς είπε ο slaughter, αλλά πρέπει πρώτα fixboot και μετά fixmbr. Μέτα μπαίνεις στο "disk management" των XP κάνεις delete το partition με το linux και μετά μπορείς να τον "formareis" από εκεί χωρίς να χρειαστείς άλλο software. Επίσης να δεις λίγο το jumper στο σκληρό γιατί νομίζω ότι πρέπει να τον κάνεις "slave". καλή επιτυχία!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.