dimitris2006 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 H διάρκεια ζωής των αποθηκευτικών μέσων είναι ένας από τους τομείς που ανέκαθεν απασχολούσε τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Άλλωστε, τι νόημα έχει να αποθηκεύει κανείς δεκάδες GB δεδομένων σε ένα αποθηκευτικό μέσο με διάρκεια ζωής 5-10 χρόνια; Οι κατασκευαστές οπτικών μέσων αποθήκευσης διατείνονταν από την πρώτη μέρα εμφάνισης των τελευταίων ότι προσφέρουν λύση σε αυτό το πρόβλημα ανακοινώνοντας χρόνους ζωής 50-200 χρόνια για τα CD και 20-100 χρόνια για τα CD-RW ενώ αντίστοιχες ήταν και οι ανακοινώσεις για το DVD, δηλαδή μεταξύ 20 και 100 χρόνων. Αντίστοιχη διάρκεια ζωής μπορεί πλέον να ισχυριστεί κανείς ότι έχουν και οι δίσκοι Blu-ray, καθώς η εταιρεία Delkin Devices ανακοίνωσε τον πρώτο δίσκο ΒD-R των 25GB με αντοχή 200 ετών. Αν και η κατασκευάστρια δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη μακροβιότητα των δίσκων της, δηλώνει ότι τα πατενταρισμένα υλικά εγγραφής phase-change που χρησιμοποιεί, αντέχουν τις επιδράσεις της υγρασίας, της θερμότητας και της ακτινοβολίας UV. Επιπλέον, τα δισκάκια της διαθέτουν ειδική επίστρωση, ανθεκτική στις γρατζουνιές, που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, είναι 50 φορές πιο ανθεκτική από τις τυπικές επιστρώσεις που χρησιμοποιούν οι συνήθεις δίσκοι. Η τιμή των δίσκων της Delkin Devices, πάντως, είναι κάπως αυξημένη αφού η δεκάδα θα κοστίζει 250 δολάρια. Πηγή: pathfinder.gr
Sorath Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Τι "κάπως" βρε;; Που με το που το διάβασα μου έφυγε ο καφές απο τα χέρια!
xolloth Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 καλη λυση ,αλλα για αργοτερα μιαs και οι τιμεs ειναι απλησιαστεs ακομα.
accipio Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Οι τιμές για ένα απλό single layer bluray δισκάκι βλέπω ότι κυμαίνονται στα 13-16 ευρώ για "καλές" μάρκες. Σε σχέση με αυτές τις τιμές, δεν ξεφεύγουν ιδιαίτερα προς τα πάνω αυτά τα δισκάκια.
antonl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Θα προτιμήσω να πάρω κανα HDD 0.5-1TB, να τον γεμίσω και να τον βάλω σε καμιά αεροστεγή συσκευασία σε κανα συρτάρι για 200 χρόνια
21century Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μαλλον για επιχειρήσεις κάνει, πάντως οι τιμές των drives πεφτουν αλλά θα περάσουν αρκετοί μήνες ώστε να γίνουν προσιτοι στον καθένα, εδώ ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί σε φορητά συστήματα..
alerasta Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Καλά, τα ίδια έλεγαν και για τα CD/DVD... Θα τους πιστέψω όμως πολύ εύκολα μόλις μου δείξουν ένα bluray disk που άντεξε 200 χρόνια... Θα προτιμήσω να πάρω κανα HDD 0.5-1TB, να τον γεμίσω και να τον βάλω σε καμιά αεροστεγή συσκευασία σε κανα συρτάρι για 200 χρόνια Κι εγώ μαζί σου. 2 mirroring δίσκοι με τα data που δε θέλουμε να χαθούν... Αμεση αντικατάσταση κάποιου αν χαλάσει και μετά από 5 χρόνια αντικατάσταση με νέους μεγαλύτερης χωρητικότητας (και οι παλιοί στο ντουλάπι). Απλά είναι τα πράγματα
kurkosdr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Τα νεα αυτα δισκακια αντεχω μεχρι και την αδερφη του kurkosdr, δεν κανουν και πολύ πιο πανω από ενα συνηθισμενο εγγραψιμο blu ray (20?), αλλα και οι δυο τιμες ειναι απαγορευτικες. Γενικα, δεν ξερω αν το νομιζετε και σεις, αλλα το bluray δεν κινδυνευει να πεθανει από το online video, κοιτανε να το σκοτωσουν πριν την ωρα του! Την στιγμη που με 150? παιρνω dvd recorder με τα ολα του, για ενα bluray player που ουτε ενα μικρο σκληρο για να γραφεις καμια εκπομπουλα δεν διαθετει, ουτε δυνατοτητα εγγραφης dvd (και φυσικα ουτε bluray), ζητανε 350?. Και γιατι? Στο πολύ πιθανο σεναριο να μην εχεις 1080p οθοναρα, αλλα μονο μια 720p, θα δεις διαφορα 144 ολοκληρα pixels στην καθετη αναλυση. Ουαου! Οχι οτι αν εχεις 1080p, στην αποσταση από την οποια θα εισαι αναγκασμενος να την παρακολουθεις, θα δεις διαφορα. Ξου!! Πισω on topic, αυτα με τις αντοχες των εγγραψιμων εμενα μου φαινονται πολύ θεωρητικα, αφου προϋποθετουν τελειες συνθηκες εγγραφης, αποθηκευσης, και κατασκευης. Δηλαδη μικρη σχεση με την πραγματικοτητα στους περισσοτερους. 20 χρονια λεει την διαρκεια ζωης ενος DVD? Ναι, οσο ενα CD-RW αντεχει 1000 εγγραφες...
antonl Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 [...]20 χρονια λεει την διαρκεια ζωης ενος DVD? Ναι, οσο ενα CD-RW αντεχει 1000 εγγραφες... Ε καλά το DVD/CD-RW δεν είναι και τόσο απίθανο. Τουλάχιστον το δικό μου έχει γεμίσει 2 400άρες θήκες, 1 320άρα και συνεχίζει. Όσο για τα DVD, είναι άλλα που standard δε βγάζουν το δίμηνο και σε αποστειρομένο χώρο να τα βάλεις κι άλλα που δείχνουν να κρατάνε παραπάνω.
De@th L0rd Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Ε καλά το DVD/CD-RW δεν είναι και τόσο απίθανο. Τουλάχιστον το δικό μου έχει γεμίσει 2 400άρες θήκες, 1 320άρα και συνεχίζει.Όσο για τα DVD, είναι άλλα που standard δε βγάζουν το δίμηνο και σε αποστειρομένο χώρο να τα βάλεις κι άλλα που δείχνουν να κρατάνε παραπάνω. Εννοεί οτι ένα δισκάκι cd-rw μπορείς να γράψεις-σβήσεις 1000 φορές.
antonl Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Εννοεί οτι ένα δισκάκι cd-rw μπορείς να γράψεις-σβήσεις 1000 φορές. Αχμ, στραβομάρα μου. Sorry kurkosdr :>
kurkosdr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μιλάμε για δισκακια, οχι για σουβερ. Αμα παρεις intenso, θα εχεις απωλεια δεδομενων από την πρωτη μερα. Kαι μαλιστα στο πλαισιο τα βρισκεις να πωλουνται και μεσα σε κουβα (!) για αμεση χρηση στην κουζινα Εγω γραφω σε TDK, Verbatim, Taiyo Yedain. Μονον. Αλλα κανεις από αυτους, που φερονται σαν ποιοτικοι (και μαλλον ειναι), δεν εχει βγει υπευθυνα να μου πει ποσα χρονια θα βγαλουν σε jewel case τα προϊόντα τους...
mihalakis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μας δουλευουν κανονικα και με το νομο. Εννοείται πως κανεις δεν μπορει να διαπιστωσει αν πραγματι θα αντεξει 200χρονια το δισκακι (κ να αντεξει κιολας που θα το παιζει ο μελλοντικος νεανιας το δισκακι; Π.χ κοιταξτε τις δισκετες 5.25'' Εχετε κανενα drive να τις δειτεΤελος παντων. Αν το δισκακι το χρησιμοποιειτε τα κτικα με το ζορι πιστευω θα βγαλει 1-1,5 χρονο. Εχω δισκακια της σονυ, τδκ βερμπατιμ στα οποια εγραφα ταινιες οταν επαιζα με το divx....Τα δισκακια έχουν παιξει απο καμια εως 2-3 φορες σε υπολογιστη τα τελευταια 5-6 χρονια και ειναι σε bookcase παντα (ουτε φως, ουτε υγρασια, ουτε σκονη,ουτε γρατζουνιες δακτυλιες) Ενα 30% απο αυτα ειναι αχρηστο πλεον. Σαν τις εκτυπωσεις θα γινει μου φαινεται που δινουν 100χρονια
kurkosdr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Επειδή τα εχεις σε bookcase (αυτο που ειναι σαν φωτογραφικο album δεν λες?). Για μενα, το CD συνοδευεται από το jewel case, δηλ την θηκη στην οποια φτιαχτηκε να φιοξενειται (πριν γινει αυτό που ειναι σημερα), οπου θα δειτε οτι προσφερει και πιο αποτελεσματικη προστασια από υγρασια, αλλα και το διασκακι δεν ερχεται σε επαφη με τιποτα. Και ας πιανει χωρο. Χαρτινες, πλαστικες, bookcase, "μπομπες" και αλλα τετοια δε μου γεμιζουν το ματι. Τι δισκετες μου 5.25 εγω τις διαβαζω από παλιο υπολογιστη φιλου. Βασικα εχω 286 μονο με 3,5 drive, οποτε ποτε δεν τις χρησιμοποιησα πολύ, και αποφασισε ο πατερας μου τοτε να κανει το τεχνολογικο αλμα, και ολες οι δισκετες μου ειναι 3,5. Μιλάμε 17 χρονων παιχνιδια, τα οποια παιζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα