Προς το περιεχόμενο

Εντυπώσεις από το ταξίδι στις Βρυξέλλες και την επίσκεψη στα όργανα της Ε.Ε.

alexiou92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ma3str0 ειμαι υπερ του δημοψηφισματος στην Ελλαδα και σε καθε χωρα

Και ναι και στην Ιρλανδια και στην Ελλαδα και παντου υπαρχουν δημαγωγοι που κοιτουν μονο το συμφερον τους, αλλα δεν ειναι αυτοι η βασικη αιτια

Αλλα η δικη μας αδιαφορια, αγνοια και αδυναμια κρισης

Δημοσ.

Και το θέμα του δημοψιφήσματος είναι πολύ μεγάλο και σύνθετο. Πχ υπάρχει η άποψη ότι ένα δημοψήφισμα δεν θα βοηθούσε και θα ήταν μάλλον ανέφικτο να πραγματοποιηθεί με θετικά αποτελέσματα. Αυτό γιατί σε ένα κείμενο που είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ 27 κρατών είναι λογικό να έχουν γίνει παραχωρήσεις από όλα τα κράτη σε διάφορα επίπεδα. Όμως ο πολίτης τις περισσότερες φορές αδυνατεί να καταλάβει την πολυπλοκότητα και την εγγενή ανάγκη για συμβιβασμό την οποία ενέχει μια τέτοια διαδικασία. Συνεπώς γι αυτόν είναι εύκολο να απορρίψει το κείμενο, γιατί για κάθε χώρα υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία αναγκάστηκε να θυσιάσει για να κερδίσει κάτι άλλο.

Δημοσ.

Δηλαδή θέλεις να μου πείς οτι φταίει η δική μας άγνοια που δεν έγινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα? Εγώ πάντος κατάλαβα οτί οι πολιτικοί στην χώρα μας ήθελαν να το περάσουν έτσι, συν τις άλλοις το Ιρλανδικό όχι παρουσιάστηκε από όλα τα κανάλια σαν η καταστροφή της Ευρωπαικής ένωσης.

Δημοσ.
Δηλαδή θέλεις να μου πείς οτι φταίει η δική μας άγνοια που δεν έγινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα? Εγώ πάντος κατάλαβα οτί οι πολιτικοί στην χώρα μας ήθελαν να το περάσουν έτσι, συν τις άλλοις το Ιρλανδικό όχι παρουσιάστηκε από όλα τα κανάλια σαν η καταστροφή της Ευρωπαικής ένωσης.

Ηρθες στα λογια μου!!!!

Κοιτα:

Στη συνομιλια μαζι μας ο κ. Μαυροματης ειπε οτι το οχι ηταν η καταστροφη της Ε.Ε.

Αλλα εγω του ειπα οτι οχι μονο δεν ηταν η καταστροφη της αλλα αντιθετα η Ε.Ε. μετα απο αυτο εγινε πιο δυνατη, γιατι της δοθηκε η ευκερια να ξανασκεφτει και να αναθεωρησει τη συνθηκη, ετσι ωστε να ικανοποιει τους πολιτες.

Και η απαντηση που πηρα ηταν οτι το οχι το ειπαν μονο και μονο γιατι τους κοροιδεψαν δημαγωγοι.

Με λιγα λογια αυτα που λετε λεω και γω

Ισως μια διαφορετικο τροπο, ισως λαθος

Αλλα τα ιδια!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...