Προς το περιεχόμενο

Ενίσχυση σήματος wireless router

mikebat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους!

Θα ήθελα να συνδέσω ένα laptop με ένα ασύρματο royter dlink που βρίσκεται στον από πάνω όροφο.

Σύνδεση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει...

Τι προτείνετε?

Μπορεί με αλλαγή κεραίας στο router να κάνω δουλειά;

Μπορώ να βάλω εξωτερική κεραία στο φορητό;

Ή θα χρειαστώ κάποια άλλη λύση (πχ repeater)

Ρωτώ αν έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία, για να μην αγοράσω υλικά τα οποία τελικά δεν θα κάνουν τη δουλειά και θα πάνε χαμένα...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Καλησπερα. Οσον αφορα το φορητο σου θα πρεπει να ελεγξεις αν εχει ηδη καρτα WiFi οποτε δε θα χρειαστει να αγορασεις ασυρματη καρτα. Για την ενισχυση του σηματος του router συμφωνω με τη λυση που σου προτεινει ο haHA.

Δημοσ.

Eyxαριστώ για τις απαντήσεις!

ο φορητός έχει wifi κάρτα απλά δεν πιάνει.

Η κεραία που μου προτείνετε είναι κατευθυνόμενη οπότε κατευθύνοντας τα κύματα στον κάτω όροφο στο σημείο που θέλω μάλλον δεν θα έχω ασύρματο δίκτυο στον πάνω όροφο,έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

Νομιζω οτι με μια απλη κεραια ειναι θα εισαι μια χαρα καθοτι δεν μιλαμε για καμια μεγαλη αποσταση.

Για να το σιγουρεψουμε βεβαια πες μου ποσους τοιχους και περα απο την πλακα θα εχει να περασει το σημα?

Σε ρωταω για να υπολογισω βαση λυσης που εχω κανει εγω.Χρησιμοποιησα αυτην την κεραια και αυξησα την εμβελεια μου απο ρουτερ με εσωτερικη κεραια(wag354) κατα 25 μετρα και 4 τοιχους και αρκετα επιπλα(ντουλαπα,ραφια κουζινας).

Λιγο προσοχη μονο για το τι κεραια παιρνει το ρουτερ σου.Πες μας και ποιο εχεις, εγω εχω το dsl g624t και με αυτην την κεραια αυξησα κατα ενα οροφο σε αποσταση 20 μετρα περιμετρικα το σημα

Δημοσ.

λοιπόν καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...

Ο router που έχω είναι dlink dsl g684t και πήρα και ένα dlink access point dwl-2100 ap.

Τώρα...

o router είναι στον 4o όροφο στη μία γωνία και το pc που θέλω να συνδέσω είναι στον τρίτο όροφο στην άλλη γωνία.

Η απόσταση πρέπει να είναι γύρω στα 30 μέτρα και μεσολαβούν κανα δυο τοίχοι και βέβαια μία πλάκα.

Το access point σε τι Mode λειτουργίας πρέπει να μπει?

έχει:

access point

wds with ap (ti einai auto??)

wds (??)

ap repeater

ap client

Αν διάβασα καλά πρέπει να μπει σε ap client mode?(αν και εμένα μου φαίνεται πιο λογικό το ap repeater mode)

Επίσης..

Όσον αφορά την τοποθέτηση του access point βλέπω δύο λύσεις:

1) να το βάλω στον 4ο όροφο στην απέναντι πλευρά από το ρουτερ.

Στο σημείο αυτό υπάρχει οπτική επαφή με το router και οπτική επαφή με το παράθυρο του γραφείου που θέλω να συνδέσω.

¨Ομως έτσι πρέπει να προσθέσω στο pc mia wireless card και να συνδεθώ στο ap ασύρματα.

2) Η δεύτερη λύση είναι να βάλω το ap στον 3ο όροφο στο γραφείο που θέλω να συνδέσω ελπίζοντας να πιάνει σήμα από τον router tου 4ου και να συνδεθώ από το pc sto ap με ethernet.

Είναι εφικτές και οι δύο λύσεις?

Τι θεωρείτε καλύτερη ως υλοποίηση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
Eyxαριστώ για τις απαντήσεις!

ο φορητός έχει wifi κάρτα απλά δεν πιάνει.

Η κεραία που μου προτείνετε είναι κατευθυνόμενη οπότε κατευθύνοντας τα κύματα στον κάτω όροφο στο σημείο που θέλω μάλλον δεν θα έχω ασύρματο δίκτυο στον πάνω όροφο,έτσι δεν είναι?

Οχι μια χαρα θα εχεις και στο πανω οροφο.

Απλα εκει που κοιταει η κεραια θα εχεις πιο δυνατο, γεγονος που θα σε βοηθησει για να φθασει το σημα στον κατω οροφο..

Εγω ετσι εχω κανει γιατι με απλη κεραια δεν επιανα σημα..

Τωρα εχω σημα και στους 2 οροφους.

Δημοσ.

λοιπόν...

έβαλα ασύρματη κάρτα δικτύου dlink extreme στο pc του 3 ου ορόφου.

Κάποιες στιγμές 'επιανα ασθενές σήμα από το router στον 4o οροφο και συνδεομουν κανονικα στο ιντερνετ και καποιες αλλεσ οχι...

έβαλα το access point με ip 192.168.1.50 στην άκρη του 4ου ορόφου με καλή επαφή και με το router και με το παράθυρο toy 3ου όπου θέλω να στείλω το σήμα.

η ip router είναι 192.168.1.1

Δοκιμασα διαφορες ρυθμισεις στο access point (access point repeater mode),(ap client)

αλλά δεν είδα καμιά διαφορά στο σήμα που έπιανα κάτω...

Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με τις ρυθμίσεις του access point dlink και τις ρυθμίσεις τις κάρτας dlink extreme?

Ευχαριστώ....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

η χρήση του access point είναι για να πάρει σήμα μια συσκευή που δεν έχει ασύρματο στην άλλη άκρη του σπιτιού?

η χρήση του repeater ποια είναι?

η χρήση του bridge φαντάζομαι να ενώσει 2 διαφορετικά δίκτυα - ενα wlan + lan.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...