freedubus Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Κι εγώ, παρ' ότι ποτέ δεν έχω νιώσει κοντός, αν τύχει και κάτσει κανένας δίμετρος μπροστά μου ή κανένας με άφρο μαλλί, θα δυσανασχετήσω, αλλά με την ατυχία μου, ο άνθρωπος δε φταίει. Οπότε μη δίνεις σημασία σε σχόλια που ακούς, συνήθως νομίζω ότι είναι σε στυλ "πωπω είμαι γκαντέμης" και όχι ρατσιστικά. Εμ, έλα που τα σχόλια ΔΕΝ είναι του στύλ "φτου γκαντεμιά" (οπως θα επρεπε βεβαια γιατι ειναι κατι για το οποιο δε φταιει κανεις). Ειναι σχολια ρατσιστικα και προσβλητικα, που σκοπο εχουν να σε μειωσουν, να σου πουν οτι "εσυ εχεις το προβλημα", και προέρχονται συνηθως απο άτομα που "αισθάνονται κοντοί" οποτε για να βγαλουν το κομπλεξ τους αρχιζουν να κραζουν μπας και νιωσουν καλυτερα. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι πορεία θα είχε το anger management control αν ο freedubus έπεφτε πάνω σε έναν ανάγωγο αλήτη που, αφού έβριζε τη φίλη του και την έλουζε με μπύρα, στη συνέχεια τον σάπιζε στο ξύλο, αφήνοντάς τον και προσβεβλημένο-εξαγριωμένο, και δαρμένο. Nαι, παραδέχομαι οτι τρώω πολύ σπανάκι. Το θέμα είναι όμως οτι δεν έχω όρεξη να παίζω ξύλο επειδή κάποιοι συνάνθρωποι μου είναι ανεγκέφαλοι. Ουτε τη βρισκω να δερνω, ούτε κερδιζω λεφτα απ' αυτό. Δεν είμαστε ζώα, ούτε ζούμε στην εποχή του Κοναν. Ανθρωποι είμαστε, και υποτίθεται οτι πρεπει να ειμαστε ανταξιοι του ονοματος μας και να κοιταμε πάνω, οχι κάτω στα σκατα... Και να σκεφτομαστε λιιιγο περισσοτερο, δε μας το δωσαν τζαμπα το μπρειν.
Critter Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Πάντως προσεχετε που μπλεκετε γιατι υπαρχουν και καποιοι με παρουσιαστικο κοντου και αδυνατου οι οποιοι ομως εχουν και κανα 2 νταν σε πολεμικες τεχνες και πεφτεις νοκ ουτ χωρις να το καταλαβεις. Βεβαια αν μου συνεβαινε και μενα κατι παρομοιο όπως στο φίλο, το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα του ελεγα καν να βγουμε εξω γιατι δυστυχως το anger control management δεν μου λεει και πολλα. Το πολυ πολυ να με σαπιζε (αν και η αληθεια ειναι οτι ειμαι ως ενα βαθμο απο τους κατεχοντες σε συγκεκριμενη πολεμικη τεχνη...εξου και το οτι εχω δει "κακομοιρηδες" να γ@μ@νε και να δερνουν).
Berolinezos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Εγώ γνωρίζω κοντούς που είχαν ασύλληπτη δύναμη γκρέμιζαν και ντουβάρι ακόμα, μόνο που τώρα είναι προχωρημένης ηλικίας.
random Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 τα κόλπα με το σπαθί στο αβαταρ ειναι μέρος του άνγκερ μανατζμεντ; εσυ εισαι αυτός; προσπαθώ να δω το επεισόδιο λιγο διαφορετικά: * δεν πλακώθηκες επειδη εισαι ψηλός, αλλα επειδή ο πίσω "ξέφυγε" απο τα όρια. Ασε τα περι προκρούστη, γιατι πολλοί άλλοι θα σε χαρακτήριζαν πολύ αχάριστο. 1.95 δεν ειναι ανωμαλία της φύσης. Να ξέρεις οτι η ζωή ειναι πολύ πιο σκληρή για τους κοντύτερους του μέσου όρου, παρά για τους ψηλότερους. Ενταξει η κοπελα του, ηλιθια, που γκρίνιαζε. λαθος, αλλα ολοι σφάλουμε, ενταξ οι ψιλοτσαμπουκάδες, ολοι ειχαν νευρα.. αλλα ολη η φάση επρεπε να λήξει εκει που τους είπες, περάστε μπροστα μου αν θέλετε. εκει πως συνεχίστηκε, δεν καταλαβαίνω. Δεν ηθελαν να περάσουν μπροστά; τι ήθελαν; να φύγεις απο τη συναυλία; Αν φτάνεις σε φυσική επαφή, και με άγνωστους, ρισκάρεις. Το ύψος/όγκος σου ειναι τύχη γιατι αποτρέπει πολλους να κάνουν την 1η επίθεση. Δηλ, σε εχει γλυτώσει απο πολλούς τσαμπουκάδες που ποτέ δεν εκδηλώθηκαν, ή έμειναν στα λόγια και ξεθύμαναν, αλλα αν είσουν -ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος/χαρακτήρας εκτος του ύψους - πχ. 1.65 θα ξεκίναγαν. αλλα άπαξ και τον ζητάνε τον καυγά, πρόσεχε. Δεν ξερεις πότε θα βρεθει κανας πιωμένος ζουμπάς με σουγιά ή κατι πιο επικύνδυνο. Στο Ρέθυμνο τον μαχαιρώσαν για ενα σουβλάκι.
axaxouxas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Με μερικους - μερικους πραγματι δεν ξερεις πως θα αντιδρασεις και τι απωθημενα εχεις στο μυαλο σου εκεινη την στιγμη αλλα προτου σου πω καλα του εκανες θα σου πω και το αλλο κοιτα να κανεις ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ γιατι και το μοιραιο δεν θελει και πολυ να γινει.... και να βρεθεις ασχημα μπλεγμενος και εσυ και Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ χωρις να φταιει σε τιποτα μαλιστα Εναλλακτικα θα μπορουσες να του ριξεις λιγες ψιλες και να τον αφησεις το να τον δερνεις στο μεγιστο βαθμο δειχνει οτι δεν μπορεις να συγρατησεις τα νευρα σου και αν δεν προσεξεις λιγο θα ΜΠΛΕΞΕΙΣ παρα πολυ ασχημα Ο ρατσισμος στην δικη σου περιπτωση δεν υφισταται και εσυ θα μπορουσες να επιλεξεις ενα αλλο σημειο που να μην ενοχλει τους πισω σου η να τονισεις σε αυτον που σου εκοψε το εισητηριο το υψος σου βεβαια και αυτουνου ο κολος τα ηθελε και ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕΣ αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ . Και φιλος random παραπανω με καλυπτει απολυτα
Crizzt Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 freedubus, εμενα μου φαινεται λογικη η αντιδραση σου, δε νομιζω οτι εχεις προβλημα με το θυμο σου... Αν εριχναν μπυρα στη κοπελα/γυναικα του καθενος πιστευω θα τα επερνε κρανιο.
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 όταν λέμε τον έδειρες τι έγινε? το ασθενοφόρο τον πήγε στο νοσοκομείο και από εκεί δεν φώναξαν την αστυνομία η μόλις έφαγε το ξύλο έγινε φίλος?
freedubus Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Το ασθενοφόρο ηταν απ αυτα που καθονται απεξω απ τη συναυλια για παν ενδεχομενο. Τελοσπαντων εμενα ο προβληματισμος μου δεν ειναι οτι εχασα για μια φορα την ψυχραιμια, ούτε οι καβγάδες στους οποιους έχω μπλέξει λογω ταμπεραμεντου, για τους οποιους μαλιστα εχω μετανιωσει και πλεον δε θελω να καταφευγω στη βια γιατι σιχαινομαι τον εαυτο μου (ισως ανοιξω αλλο τοπικ γι αυτο καποτε ) αλλα Ο ΛΟΓΟΣ για τον οποιο ξεκινησαν ολα αυτά. Το οτι καποιοι μου εδειξαν με ασχημο τροπο οτι θα ηθελαν να εξαφανιστω απλα επειδη ετυχε να ειμαι ψηλος. Εντάξει, οκ, εμενα το προβλημα μου περιοριζεται στις συναυλιες θα μου πειτε και εχετε δικιο. Ομως παρατηρώ και σε άλλες περιπτώσεις, ποια ειναι η απαίσια συμπεριφορά μας προς συνανθρώπους μας που απλα τυχαινει να εχουν καποια "διαφορετικοτητα" λιγο πιο σπάνια απο τον ευρύ μέσο όρο. Εχω 1 φίλο υπέρβαρο, 160 κιλά, ο οποίος είναι αρκετά ογκώδης (πιανει το χωρο που θα επιαναν 2-3 "αδυνατοι" ανθρωποι). Στα ΜΜΜ που επιβιβάζεται, και που προκαλεί μια κάποια συμφόρηση οσο και να προσπαθει να στριμωχνεται (λογικο) οι αλλοι τον βριζουν συνεχεια (ο πουστης/μαλακας/ζωο χοντρός). Λες και το κανει επίτηδες και δεν αδυνατιζει επιτοπου! Λες και δεν είναι ανθρωπος! Λες και θα πρεπει να εξαφανιστει, να τον σκοτωσουμε ή να μη μπαινει στο λεοφωρείο επειδη ειναι ογκωδης! Προχτες έβλεπα στο μετρο μια κοπελα που ειχε προβλημα στο βαδισμα, κουτσαινε και περπατουσε πολυ αργά (ομως πηγαινε στην ακρη για να μην εμποδιζει). Οι βιαστικοι, "φυσιολογικοι" απο πίσω της την προσπερνουσαν μεν, εμφανιζαν μεγαλοφωνα τη δυσαρεσκεια τους δε (τη σκουνταγαν με τις τσάντες τους οπως περνουσαν, "κανε στην ακρη", "ουφ", "πω πω" "τσκ τσκ", "εχει και ασανσερ να πας δε το βλεπεις;" ). Η κοπέλα είχε που ειχε το προβλημα της (το οποιο μαλιστα δε φορτωνε στους αλλους καθως προσπαθουσε να μην εμποδιζει), την εκαναν να αισθανεται και σαν αμοιβάδα! Αν μπορούσαν θα την σπρωχνανε και στις γραμμες για να απαλλαγουν μια για παντα απ αυτη! Αυτες τις μορφες κοινωνικου ρατσισμού θελω να θιξω. Βλέπουμε ενα χοντρο γατί και το συμπονούμε, ενα κουτσο σκυλι και το λυπουμαστε...ομως ο χοντρος/ψηλος/κουτσος/κοντος συνανθρωπος μας "μας ενοχλει", "μας εμποδιζει", "μας κοβει τη θεα", "μας χαλαει την αισθητικη" και του φερομαστε χειροτερα κι απο σκουπίδι, του υπενθυμιζουμε τι ειναι με το χειροτερο τροπο. Γιατι έχει "πρόβλημα". Μηπως εμεις, οι "φυσιολογικοι" εχουμε προβλημα, και μαλιστα μεγάλο....
livewire Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 freedubus, νομίζω πως υπερβάλλεις με όλα αυτά τα περιστατικά που αναφέρεις. Ή μάλλον τους δίνεις περισσότερη σημασία απ' ότι πρέπει. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως σε ένα δημόσιο χώρο θα συνέβαινε κάτι από τα παραπάνω(από 1-2 braindeadz) και δεν θα προκαλούσε την κατακραυγή από το υπάρχον πλήθος. Εκτός κι αν μένεις σε τόσο κακόφημο μέρος πια, που δεν μπορώ να φανταστώ. Τέλος πάντων, τέτοια θλιβερά σκηνικά πάντα θα συμβαίνουν, γιατί πάντα θα υπάρχουν φελλοί και υπάνθρωποι. Μην δίνεις σημασία, εκτός κι αν βλέπεις ότι....oh well, πάλι φλυαρώ! Μπήκα για να γράψω απλά ένα respect στο avatar του fd και να συστήσω στους ίγκνοραντς τον Ghost Dog.
Lucifer Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν έχω προσέξει κάποια "ρατσιστική" συμπεριφορά σαν αυτή που περιγράφεις, ενάντια σε ΑΜΕΑ ή γενικά σε άτομα με κάποια αναπηρία, προσωρινή ή μη. Αν εξαιρέσεις το πάρκινγκ. Πάντως νομίζω πως τόσο η φάση της συναυλίας, όσο και η φάση με την κοπελιά, ήταν καλές στιγμές για απώλεια αυτοκυριαρχίας. Επίσης, καλό είναι να θυμόμαστε πως το πάχος είναι γενικά επιλογή μας ε.
duende Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 τι να πω,δεν μου εχει τυχει ποτε να δω τετοια περιγραφομενη συμπεριφορα σε μεσα μαζικης μετακινησης..ισως εχω πολυ καιρο (ειναι αληθεια) να παρω λεωφορειο..τι να πω.
DIMITRISG Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 ας εισαι ψηλός και γερός μην τσακωνεσαι ιδιατερα με πιτσιρικαδες γιατι δεν εχουν την αισθηση της φυλακης και μπορουν να φτασουν στα ακρα. Εγω ειμαι πολυ μετριου ογκου και ενας σαν εσενα θα γελαγε αν του ελεγα να τα βαλω μαζι του. Ομως στην εφηβεια μου τσακωνωμουνα καθε βραδυ. Και κουβαλουσα μαζι μου οπλα, μαχαιρια κλπ. Και επειδη δεν τα ειχα βάλει ποτέ μα ποτέ με μικροτερου αναστηματος αλλα μονο με τυπους σαν εσενα αισθανομουν οτι εκανα το σωστο. Σταματησα οταν εβγαλα εξω απο την ντισκο εναν 2μετρο (ειμαι 1.74) και ντουλάπα (ημουν 65 κιλά) και πριν προλαβει να μου αρθρωσει μια λέξη του κοψα μια μπουνια στον λαιμο, επεσε κατω και του κοπηκε η αναπνοη αλλα ευτυχως συνηλθε. Τοτε τρομαξα και τα σταματησα. Για να τα κανεις αυτα ομως πρεπει να μεγαλωσεις ετσι. Να ξερεις να τσακωνεσαι δηλαδη. Ενα απο τα tip μου ηταν να προσεχω να υπάρχει κοσμος γιατι ηξερα οτι ειμαι πολυ γρηγορος αλλα αν με πιασει ο αλλος στα χερια του θα με λιωσει, οποτε ειχα προβλεψει το χρονικό διαστημα που θα μας χωριζαν. Και υπουλα επίσης, δηλαδη τους ελεγα εβγα εξω αλλα οταν γυριζε να βγει εξω του της εχωνα. Παντα με μεγαλυτερους και πιο μεγαλοσωμους απο μενα και ποτέ με αυτους που ειχασ του χεριου μου. Να σε ρωτησω αν ηταν καποιος μεγαλυτερων διαστασεων απο σενα (αν υπάρχει ) θα εβγαινες με την ιδια ανεση ; Αλλα και μικροτερων διαστασεων θελει προσοχη γιατι χρησιμοποιει περισσοτερο το μυαλο του στον τσακωμο ενω ο μεγαλοσωμος παει αρουκατα λογο σιγουριας αυτα , μη με παρεξηγησετε εχω γινει καλο παιδι αλλα ημουν απο τα «καλα» παιδια της Καλαματας δεκαετια 85-95. Εχω και κατι σουβενιρ με μαχαιριες στην πλάτη αλλα ηθελεστα και παθεστα Και μην ξεχνατε : μην τσακωνεστε με πιτσιρικαδες δεν εχουν ωριμοτητα και μπορει να φτασουν και σε φονο
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Επίσης, καλό είναι να θυμόμαστε πως το πάχος είναι γενικά επιλογή μας ε. ...Πάχυνες ρε???
Berolinezos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Ομως παρατηρώ και σε άλλες περιπτώσεις, ποια ειναι η απαίσια συμπεριφορά μας προς συνανθρώπους μας που απλα τυχαινει να εχουν καποια "διαφορετικοτητα" λιγο πιο σπάνια απο τον ευρύ μέσο όρο. Ρέ φίλε απάντησε μας τώρα ειλικρινά τον πλάκωσες τον άλλον στο ξύλο γιατί σου πρόσβαλε την γκόμενα ή γιατί σε πείραξε τόσο πολύ η αντίδραση στην διαφορετικότητα? Εγώ δέν μπορώ να διανοηθώ το να έχεις 2 μέτρα ύψος σάν κάτι το τόσο γελοίο αντίθετα προτέρημα είναι το μπάσκετ το εθνικό σπόρ των Ελλήνων σε τρίμετρους βασίζεται οπότε πού βλέπεις το ελάττωμα να μας παραπονιέσαι οτι σε κάνουν σκουπίδι οι άλλοι λόγω του αδικιολόγητα μεγάλου ύψους σου?
washcloud Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Βλέπουμε ενα χοντρο γατί και το συμπονούμε, ενα κουτσο σκυλι και το λυπουμαστε... ...Κατ' αρχάς με πρόλαβες ΛΙΓΟ πριν που είπες πως ο σκοπός σου ήταν να τονίσεις αυτές τις συμπεριφορές, και όχι να διηγηθείς ιστορίες (...ρε μερικοί μια τάση που έχουν εδώ μέσα...). Όσο για το παραπάνω quotation, να σε ρωτήσω, είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αυτοί που λειτουργούν ΕΤΣΙ με τους ανθρώπους (προσβλητικά, προκλητικά, υποβαθμιστικά, κάνουν κάτι ΑΛΛΟ με τα ζώα ποου ανέφερες ; ; ; Εγώ νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι βρίσκουν ευκαρία και ΞΕΣΠΑΝΕ ακόμα περισσότερο. Α να και το σωστό ρήμα : Ξεσπάνε. Διότι αυτό κάνουν. "Έτσι όπως έχει γίνει η ζωή σήμερα" (λες και πριν 10,20,20,50 χρόνια ήταν παράδεισος... ) , οι άνθρωποι ξεσπάνε. Κι αυτό χαρακτηρίζει γαι 'μενα πολύ τους ανθρώπους. Οι οποίοι ως φαίνεται είναι όντως η πληγή του πλανήτη. Μου τη δίνουν τρελλά αυτοί που ξεσπάνε ΧΩΡΙΣ να προκληθούν οριακά κλπ κλπ - και μετά θέλουν και συγχώρεση ( ! ) για τη μαλακία τους ("έλα πάνω στα νεύρα το έκανα το είπα" ) - και φυσικά εννοώ αυτούς που το έχουν "σύστημα". Αυτοί μπορεί να είναι όπως το βλήμα που με το τσουλί του σε (σας) προκάλεσαν, και να μην καταλαβαίνουν άλλο από ξύλο, μπορεί να είναι από αυτούς που στη συνέχεια θα τα μασήσουν γιατί θα έχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ την διορατικότητα ότι δεν τους παίρνει για περεταίρω. Οι "νορμάλ" όμως, λίγοι είναι. Αυτό είναι το συμπέρασμα φίλε freedubus. Και μην το παίρνεις τόσο βαρέως, που "ξέφυγες". Όχι ότι χρειάζεσαι τέτοιες συμβουλές, αλλά όπως ειπώθηκε πρόσεχε κι όλας εδώ οπυ τα λέμε. Γιατί όπως είπαμε, έχουμε κατά βάση να κάνουμε με ζώα ντυμένα, δυστυχώς. Και μπορεί όντως να πέσεις σε καμμιά περίπτωση να σε ξεκοιλιάσει στο άσχετο κανένα τέτοιο, κι εσύ (χτύπα ξύλο), να ξεψυχάς και να λες "..μα γιατί τόσο μίσος". Εν ολίγοις, όχι να φοβάσαι (που μάλλον σου είναι άγνωστο), αλλά το "anger management" κοίτα να καταντήσει να χάνεται για τελείως αμυντικές ανάγκες (αν σου την πέσουν 2-3 και χρειάζεσαι...anger). Yπό αυτή την έννοια, κοίτα όχι να κάνεις τον μαλάκα, αλλά ΚΛΑΝΕ τον άλλο σε σημείο από την βρώμα να σηκωθεί να φύγει, κι αυτός και το άδειο του κεφάλι. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση έπεσε και μια μπύρα σε μούτρα, οπότε ό,τι και να λέμε για μάνατζμεντ.... Κι αφού "όλα έληξαν καλώς", κακώς....η φίλη σου αισθάνθηκε άσχημα για το μπερτάχι που έρριξες - ή έστω κακώς ΕΣΥ αισθάνεσαι άσχημα απέναντί της...Γιατί όπως είπαμε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ όσο ανθρώπινα και αν θες ΕΣΥ να το δεις, ζώα ντυμένα θα υπάρχουν, και μόνο από ξύλο θα καταλαβαίνουν. Απλά πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι υπάρχουν και οι μεν και οι δε. Και προσοχή που ανακατεύεσαι, για το δικό σου καλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.