Προς το περιεχόμενο

Ήρθε και επισήμως το καλοκαίρι: Ξανάρχισε το Ρετιρέ

Gary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Αυθαίρετοι... αμυδρά τους θυμάμαι.. όπως και μια άλλη σειρά, "Στο Κάμπινγκ" ή κάπως έτσι...

Εγώ πάντως πιστεύω πως μετά το ρετιρέ θα πρέπει να παίζουν τους Μικρομεσαίους στο καπάκι, για πιο έντονες συγκινήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι "αυθαίρετοι" ήταν φοβερή σειρά για την εποχή της. Ωμή σάτιρα.

Δυστυχώς δε μπορώ να τη βρω πουθενά.

Δημοσ.

λοιπον, το τελος του Ρετιρε εχει ως εξης:

Ο ιασωνας και η ελενη, εν αναμονη του πρωτου τους παιδιου, αποφασιζουν να βαλουν στη θεση τους τη μητερα του πρωτου και τη θεια της δευτερης, δλδ τους απαγορευουν να εισβαλλουν αδιακριτα στην προσωπικη τους ζωη, να μην παιρνουν αποφασεις για το ζευγαρι ερημιν τους. το περασμα απο την ελληνοβαλκανικη πατροπαραδοτη οικογενεια στο συγχρονο φιλελευθερο τροπο ζωης. να τονιστει το γεγονος πως η σειρα κινειται στα πρωιμα 90's.

η κατερινα επειτα απο εναν σοβαρο καβγα με τον χρηστο, το συζυγο της, αποφασιζει να χωρισει, εχοντας βεβαια το δικιο με το μερος της αυτη τη φορα, καθως η κουνιαδα της, η "ξινη" αμαλια για ακομη μια φορα εχει βαλει φυτιλιες στον αδερφο της για τη νυφη της. η μητερα της κατερινας, για πρωτη φορα ΔΕΝ γκρινιαζει στην κορη της,αντιθετα της συμπαραστεκεται , καθως εχουν επιβεβαιωθει οι φοβοι της πως ο χρηστος ειναι ενα μη αυτοβουλο πλασμα, το οποιο καθοδηγειται απο την αδερφη του, αφηνοντας τη συζυγο του ακαλυπτη ηθικα και συναισθηματικα.

η χαρουλα με το φοιβο καταληγουν μαζι διχως να επισημοποιησουν τη σχεση τους- δεν ειχε ανακαλυφθει ακομη το συμφωνο ελευθερης συμβιωσης:-D.

το ρετιρε δεν ειναι μια ιστορια με αρχη, μεση και τελος. αποτελει μια ηθογραφια της ελληνικης κοινωνιας, η οποια βρισκεται στο κατωφλι της "νεας ταξης πραγματων". οσο και να λατρευουμε να το μισουμε, θα το παρακολουθουμε αλλοτε με νοσταλγικη διαθεση και αλλοτε με σαδιστικη χαρα, γιατι λιγο πολυ θα βρουμε αναγνωρισιμους χαρακτηρες απο την καθημερινη μας ζωη στους ηρωες της σειρας.

και τελος, μετα τον δαλιανιδη, μονο ο αντωνης αγγελοπουλος με τα ανεπαναληπτα "εγκληματα" του καταφερε να αποκρυπτογραφησει τον ψυχισμο του νεοελληνα, εστω και στη μικρη-μικροαστικη οθονη...

Δημοσ.

Παιδιά εγώ είμαι 16 χρονών και θυμάμαι τον εαυτό μου να κάθεται μπροστά απο την τηλεόραση περιμένοντας με ένα μπολάκι παγωτό το "Ρετιρέ" να αρχίσει....Η αλήθεια είναι ότι όσο παλιομοδίτικη κι αν φαίνεται η σειρά περιγράφει ορισμένες φορές καταστάσεις που βρίσκουν "πάτημα" και στις μέρες μας...Ενδιαφέρον θέμα πάντως και συγχαρητήρια σε αυτόν που το ξεκίνησε....

Δημοσ.

1) Δεν εχω δει ποτε το τελος του Ρετιρε...

2) Δεν θα ξεχασω ποτε , οτι εχω τελειωσει απο σχολειο , δημοτικο τοτε ( 13 χρονια πριν....) , και οταν ξυπναγα , ειχε παντα ρετιρε.... Χαρακτηριστικη σκηνη που οποτε πετυχαινω ρετιρε , εμφανιζεται μπορστα μου , ειναι που νοικιασε η Κατερινα διαμερισμα σε παραθαλασια περιοχη διπλα απο Αθηνα και σκανε μυτη ολοι πο πρωταγωνιστες εκει. Η κατερινα βριζει και φευγει απο εκει λεγοντας 2-3 φορες μια ατακα....

3) Αληθεια , για ποιο λογο δεν βαζουν πχ τους Απαραδεκτους....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...