tzoykas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Εχω τη δικη μου αποψη, περιληπτικα την εχω εκθεσει στο 10 ποστ και επετρεψε μου να γνωριζω κατι παραπανω απο εσενα κι απ το καθενα στο συγκεκριμενο θεμα με τη LVMH. Δε θελω να επεκταθω πολυ, αλλα θα σου πω οτι εκανα δουλειες στο Γαλλικο ebay με προιοντα της συγκεκριμενης φιρμας 1000% γνησια, αγορασμενα με τιμολογιο κλπ κλπ. Λοιπον αστο φιλε, απλα διαβασε καλα τι εχω γραψει στο ποστ Νο 10, θες τα πιστευεις θες οχι αδιαφορο μου ειναι Και κατι αλλο, το ebay εχει πολλους κανονες και προγραμματα προστασιας των φιρματων ειδων και των δικαιωματων ιδιοκτησιας μιας εταιριας. Εφ οσον υπαρξει καταγγελια απο την εταιρια για παραβιαση των δικαιωματων της, αυτοματα το ebay διαγραφει απο τις δημοπρασιες το συγκεκριμενο προιον και εαν ο πωλητης συνεχισει να κανει μαγκιες τοτε διαγραφεται ο πωλητης. Μαθε και κατι αλλο. Οι μεγαλες φιρμες σε ολα τα ειδη εχουν ειδικους υπαλληλους των οποιων η δουλεια ειναι να παρακολουθουν τα παντα στο ebay πανω στα προιοντα που διακινουνται και τους ενδιαφερουν, και μαλιστα κανουν και αγορες ακριβως για να ελεγξουν τη ποιοτητα του προιοντος και οτι αλλο τους ενδιαφερει. Ασφαλως δε τα ηξερες αυτα, και ειχες την εντυπωση οτι ειναι μπατε σκυλοι αλεστε. Δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα, υπαρχουν κανονες και μαλιστα παρα πολλοι Δεν έχω τη δική σου εμπειρία στις πωλήσεις και φυσικά δεν με ενδιαφερει να την αποκτήσω. Είτε υπάρχουν οι υπάλληλοι που αναφέρεις είτε όχι, για τον αγοραστή δεν έχει απολύτως καμμία σημασία. Τον ενδιαφέρει η λαική αγορά στην οποία δίνει λεφτά (και ξαναλέω ότι αν το ebay ΔΕΝ έβγαζε λεφτά από αυτή την ιστορία θα συζητούσαμε σε άλλη βάση) να τον προστατεύει και να τον βεβαιώνει ότι αυτό που αγοράζει δεν είναι απάτη. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί επιμένεις να μη δέχεσαι ότι αυτό είναι ευθύνη κυρίως του ebay και ΟΧΙ των πωλητων μόνο. Ο απατεώνας θα κάνει την απατεωνιά, είτε είναι στο ebay είτε είναι στη λαϊκή της γειτονιάς, αυτός όμως που προσφέρει σκέπη στον εν δυνάμει απατεώνα ΕΧΕΙ ευθύνη. Οι υπάλληλοι αυτοί που ελέγχουν όπως εσύ ο ίδιος ανέφερες είναι εντεταλμένοι των εταιριών και οχι του ebay, που είναι μια πολύ σωστή τακτική για κάθε εταιρία που θέλει να προστατέψει τα συμφέροντά της και να αποκτήσει καλό όνομα στους πελάτες της. Όμως αυτό δεν δίνει άφεση στο ebay. Εκείνοι κοιτάνε τα συμφέροντά τους και το ebay θα έπρεπε εκτός από τα συμφέροντά του να κοιτάει και τις ευθύνες του απέναντι στους καταναλωτές. Αν σε ένα κατάστημα ο υπάλληλος κλέβει και ο μαγαζάτορας είτε αδιαφορεί, είτε τον καλύπτει, είτε δεν τον παίρνει χαμπάρι, δεν είναι υπεύθυνος ΜΟΝΟ ο υπάλληλος. Ειναι και ο μαγαζάτορας, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Καλά κάνει το ebay και διαγράφει προϊόντα, δημοπρασίες και πωλητές όταν υπάρχουν βάσιμες καταγγελίες, αλλά είναι ανεπίτρεπτο μία τόσο τεράστια εταιρία να περιμένει μόνο τη δική μου καταγγελία ή μιας εταιρίας για να δράσει (που έχω κάνει στο παρελθόν και δεν είδα καμμιά απόσυρση προϊόντως μέσα στον επόμενο μήνα, παρά μόνο μια παραπομπή σε forum για να "μάθω περισσότερα"). Δε με απασχολεί προσωπικά σαν αγοραστή αν το ebay λόγω μεγέθους δεν δύναται να παρακολουθήσει τους πωλητές. Αυτό είναι μια ευθύνη που το βαρύνει και θα έπρεπε να τη γνωρίζει δεδομένης της αύξησης των πωλήσεων και της αλλαγής του μεγέθους του. Δεν μπορείς να τους παρακολουθείς; μην επεκτείνεσαι ... τόσο απλό ... Δε μπορούμε να επικαλούμαστε το μέγεθος για αποποίηση της ευθύνης. Δεν αμφισβητώ τίποτα από αυτά που αναφέρεις. Διαφωνώ με τον τρόπο που "δικαιολογείς" την αδυναμία του ebay να προσφέρει αυτά που θα 'πρεπε. Ευχαριστώ και για την συμβουλή για το paypal. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
al-ex Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ και για την συμβουλή για το paypal. Νασαι καλα. Για τα υπολοιπα δε σχολιαζω παλι, αλλα θα εχει ενδιαφερον το αποτελεσμα της εφεσης που σιγουρα θ αργησει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Πολύ καλά έκαναν...Υπάρχει κ έντονη παραποίηση σε ότι δείχνουν.. Έτσι πάνω στα αφτιά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα