Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο 40 εκατ. ευρώ στην eBay

angelos0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

το εμπαι κραταει καποια προμιθεια απο τις αγορες?

πως πλουτηζει?

πώ ρε φίλε το σκότωσες το ελληνικό....

φυσικά και παίρνει προμήθεια, επίσης παίρνει λεφτά ανάλογα με το μέγεθος της σελίδας με το προιόν που διαφημίζει. Πχ άν βάλεις χ εικόνες θα πληρώσεις y χρήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φυσικά και παίρνει προμήθεια, επίσης παίρνει λεφτά ανάλογα με το μέγεθος της σελίδας με το προιόν που διαφημίζει. Πχ άν βάλεις χ εικόνες θα πληρώσεις y χρήματα.

εννοουσα.

απο καποιον πωλητη/αγωραστη αν παιρνει προμηθεια?

οχι για διαφημησεις.

---------

5.gif

Τα δικά σου τα ελληνικά τα κοίταξες καθόλου;

Το ebay παίρνει δύο ειδών προμήθειες: από τους πωλητές (η οποία είναι κλιμακωτή ανάλογα με το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο αγοραστής και χίλιες μύριες άλλες λεπτομέρειες που αυξάνουν αυτή την προμήθεια) και από τους αγοραστές όταν αυτοί αναγκάζονται να πληρώσουν σε άλλο νόμισμα από αυτό που πουλάει ο πωλητής.

Προσθέστε σε αυτό και το κόστος ανάρτησης της δημοπρασίας και θα δείτε ότι το ebay τα παίρνει από χίλιες μεριές. Αρα δικαιολογημένα έφαγε το πρόστιμο γιατί το να βγάζει χρήματα από παραποιημένα προϊόντα είναι σαν να κάνει αποδοχή κερδών από απάτη. Εαν δεν έβγαζε χρήματα από την τιμή πώλησης του προϊόντος αλλά μόνο από την ανάρτηση της αγγελίας και τη διαφορά ισοτιμίας μεταξύ των νομισμάτων, τότε θα το συζητούσαμε. Όπως έχει το πράγμα όμως, είναι απολύτως δικαιολογημένο το πρόστιμο. Απλά η προσφυγή έχει γίνει από πολύ συγκεκριμένες εταιρίες, ενώ θα έπρεπε να γίνεται από πολύ περισσότερες.

Καλά τους κάνουν, είναι δική τους ευθύνη ο έλεγχος των προϊόντων. Δηλαδή αν κάποιος πουλάει ηρωϊνη στο ebay δεν ευθύνεται το ebay; μη τρελαθούμε. Δε μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες έτσι απλά.

Τα δικά σου τα ελληνικά τα κοίταξες καθόλου;

έλεος.... προσπαθούμε τουλάχιστον εμείς. Δεν είμαι φιλόλογος φίλε, είμαι μηχανικός και στην τελική μπορεί να τα μιλάω έτσι και να τα γράφω έτσι τα ελληνικά αλλά μπορώ να κάνω το ίδιο και καλύτερα σε 2 ακόμα γλώσσες ;)

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τα υπολοιπα που είπες.

και από τους αγοραστές όταν αυτοί αναγκάζονται να πληρώσουν σε άλλο νόμισμα από αυτό που πουλάει ο πωλητής.

δυο διευκρινησεις εκ των οποιων η μια ειναι ουσιαστικη.

1. Τη προμηθεια που ενοεις δε τη παιρνει το ebay, αλλα το paypal, το οποιο βεβαια ειναι θυγατρικη του ebay, αρα στην ουσια το ιδιο πραγμα

2. Υπαρχει επιλογη για τον αγοραστη αν θελει η μετατροπη του νομισματος εφ οσον πληρωνει σε αλλο νομισμα να γινει απο το paypal η οχι. Σε περιπτωση που ο αγοραστης επιλεξει να μη γινει απο το paypal, αλλα απο τη τραπεζα του η τη πιστωτικη του καρτα, τοτε το paypal δε παιρνει απο τον αγοραστη απολυτως τιποτα.Για τα υπολοιπα που αναφερεις δε συμφωνω καθολου μαζι σου και εχω τοποθετηθει με προηγουμενο ποστ

Εγώ αυτό με τον έλεγχο/πρόστιμο στο e-bay το βρίσκω πολύ ουτοπικό. ΟΚ σε ένα τέλεια πλασμένο κόσμο θα ήταν εφικτό, όμως στον τωρινό δεν νομίζω να μπορεί το e-bay να έχει οποιοδήποτε τρόπο να ελέγξει τα εκατομμύρια προϊόντα που διακινούνται κάθε μέρα 1-1 και να τα αξιολογήσει. Πόσο μάλλον όταν αυτό δεν μπορούν μερικές φορές να το κάνουν οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι.

Βάζω πχ εγώ ένα τζιν στο ebay. Μέχρι να ελεγχθεί να πιστοποιηθεί, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, χώρια το κόστος που θα περάσει στον τελικό καταναλωτή. Και όσο για την πλήρη κατάργηση του, το "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι" δεν είναι λύση. Καλώς ή κακώς η αγορά από online καταστήματα είναι καμιά φορά τζόγος, ένα από τα μειονεκτήματα τους.

Ελέγχους πάντως το ebay μόνο του είναι αδύνατον να κάνει, αν κανείς σκέφτηκε τρόπο θα είμαι χαρούμενος να τον ακούσω.

δυο διευκρινησεις εκ των οποιων η μια ειναι ουσιαστικη.

1. Τη προμηθεια που ενοεις δε τη παιρνει το ebay, αλλα το paypal, το οποιο βεβαια ειναι θυγατρικη του ebay, αρα στην ουσια το ιδιο πραγμα

2. Υπαρχει επιλογη για τον αγοραστη αν θελει η μετατροπη του νομισματος εφ οσον πληρωνει σε αλλο νομισμα να γινει απο το paypal η οχι. Σε περιπτωση που ο αγοραστης επιλεξει να μη γινει απο το paypal, αλλα απο τη τραπεζα του η τη πιστωτικη του καρτα, τοτε το paypal δε παιρνει απο τον αγοραστη απολυτως τιποτα.Για τα υπολοιπα που αναφερεις δε συμφωνω καθολου μαζι σου και εχω τοποθετηθει με προηγουμενο ποστ

1. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης :)

2. Ναι αλλά εκεί δεν έχεις την εγγύηση του paypal για επιστροφές. Εγώ τρεις φορές χρειάστηκα επιστροφή την οποία με βάση τη συμπεριφορά του πωλητή δε θα την έπαιρνα ΠΟΤΕ αν δεν είχα πληρώσει μέσω paypal (αν έχω καταλάβει κάτι λάθος στον τρόπο συναλλαγής, διόρθωσέ με). Χώρια που σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για international buyers είναι το paypal, οπότε δεν τίθεται θέμα επιλογής.

3. Το ότι δε συμφωνείς δε σημαίνει ότι είσαι και σωστός, ε; επίσης, δε μας εξηγείς ΓΙΑΤΙ διαφωνείς (περιμένω κάποιο σοβαρό επιχείρημα), και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που τους υπερασπίζεσαι ... εκτός αν είσαι πωλητής με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο ή απατεώνας (που το απεύχομαι).

αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι οι εταιρειες που εκαναν τις αγωγες παραγουν προιοντα που κυριως απευθυνονται σε γυναικες....παλι γυναικα στην υποθεση....

1. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης :)

2. Ναι αλλά εκεί δεν έχεις την εγγύηση του paypal για επιστροφές. Εγώ τρεις φορές χρειάστηκα επιστροφή την οποία με βάση τη συμπεριφορά του πωλητή δε θα την έπαιρνα ΠΟΤΕ αν δεν είχα πληρώσει μέσω paypal (αν έχω καταλάβει κάτι λάθος στον τρόπο συναλλαγής, διόρθωσέ με). Χώρια που σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για international buyers είναι το paypal, οπότε δεν τίθεται θέμα επιλογής.

3. Το ότι δε συμφωνείς δε σημαίνει ότι είσαι και σωστός, ε; επίσης, δε μας εξηγείς ΓΙΑΤΙ διαφωνείς (περιμένω κάποιο σοβαρό επιχείρημα), και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που τους υπερασπίζεσαι ... εκτός αν είσαι πωλητής με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο ή απατεώνας (που το απεύχομαι).

1. Ξεκαθαρισα οτι η μια διευκρινηση ειναι ουσιαστικη. Την αλλη την ανεφερα για να ακριβολογουμε

2. Ναι εχεις καταλαβει λαθος. Μιλησα για πληρωμη με paypal, αλλα οχι και μετατροπη του νομισματος απο το paypal. Μαλλον δε θα το γνωριζεις, αλλα υπαρχει τετοια επιλογη. Σ αυτη τη περιπτωση το ebay και το paypal δεν εχουν κανενα κερδος απο τον αγοραστη.

3. Δεν ανεφερα πουθενα οτι η αποψη μου ειναι και η σωστη, οπως κι εσυ φυσικα μη περιμενεις να δεχτουν ολοι και τη δικη σου ως σωστη ;) Παραληψη μου που δεν ανεφερα οτι ηδη εχω τοποθετηθει και εχω γραψει τις αποψεις μου στο ποστ Νο 10.

Ποιους ενοεις οτι υπερασπιζομαι? Τους πωλητες η το ebay? Σε ρωταω για να μπορεσω να σου δωσω απαντηση. Επισης το οτι καποιος διαφωνει μαζι σου, αυτο δεν σημαινει οτι αυτοματα υπερασπιζεται την αλλη πλευρα η ειναι απατεωνας. Αλλα εστω οτι υπερασπιζομουν αυτους (το ποιους ακομα μονο εσυ το ξερεις, οχι εγω), τοτε θα ημουν κατι απ αυτα που γραφεις? Δλδ για να καταλαβω, οι δικηγοροι που θα υπερασπισθουν την εταιρια, θα ειναι συμφωνα με τα λεγομενα σου πωλητες με βεβαρυμενο ποινικο μητρωο η απατεωνες?? Δε μπορει να εχει καποιος τριτος αλλη αποψη διαφορετικη απ τη δικη σου χωρις να ειναι καταδικος του ποινικου δικαιου η απατεωνας?? Γιατι αυτο το νοημα βγαινει απ αυτα που εγραψες, οτι οποιος τους υπερασπιζεται ειναι τα σχετικα που αναφερεις.:rolleyes: Περιεργα μου φαινονται αυτα που λες

2. Επειδή τέτοια ρύθμιση δεν έχω δει πουθενά, έχεις την υπομονή να μου υποδείξεις που βρίσκεται κρυμμένη (στείλε pm).

3. Αυτό το ανέφερα εγώ, όχι εσύ :). Σου είπα ότι απεύχομαι να είσαι απατεώνας αλλά η επιμονή σου στο ότι κακώς πέφτουν πρόστιμα με έβαλε σε σκέψεις. Δε σημαίνει ότι αυτομάτως είσαι απατεώνας. Αν ήμουν σίγουρος γι αυτό να είσαι σίγουρος ότι δε θα είχα κανένα ενδοιασμό να στο πω ευθέως. Σε μία λαϊκή που εκδίδει άδειες για τους πωλητές της, ποιός πρέπει να ελέγχει αυτά που πωλούνται; (εκτός του ίδιου του καταναλωτή βέβαια, όταν αυτός έχει τη δυνατότητα να το κάνει). Εφ'όσον η λαϊκή δεν επιβάλλει αυστηρότερους όρους για την έκδοση αδειών, δε θα έπρεπε να την βαρύνουν οι συνέπειες; Και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Το e-bay ξέρει πολύ καλά για χρόνια τώρα ότι πωλούνται πολλές μαϊμούδες (και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι κάρτες sandisk που κατέκλυζαν το ebay για πολλά χρόνια πριν γίνει κάτι οργανωμένο απέναντι σε αυτό). Είναι δική του ευθύνη να ελέγχει. Τώρα γιατί διαφωνείς τόσο πολύ με αυτό ... μου διαφεύγει ....

2. Επειδή τέτοια ρύθμιση δεν έχω δει πουθενά, έχεις την υπομονή να μου υποδείξεις που βρίσκεται κρυμμένη (στείλε pm)

οταν κανεις μια αγορα και φτανεις στη σελιδα του paypal για να πληρωσεις, πριν πατησεις το τελικο send money, λιγο πιο πανω γραφει CONVERSION OPTIONS. Πατωντας αυτο το λινκ σε βγαζει σε μια σελιδα η οποια εχει 2 επιλογες. Η μια η οποια ειναι και τικαρισμενη δηλαδη προεπιλεγμενη ειναι αυτη Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency. Με αυτη την επιλογη εχεις ενα καπελλο 2,5% . Κανε τικ στην αλλη η οποια γραφει Bill me in the currency listed on the seller's invoice. Ετσι θα χρησιμοποιηθει η ισοτιμια της τραπεζα σου χωρις κανενα επιπλεον καπελλο

Αυτα ακριβως ειπες, και οποιος διαβασει, το νοημα που βγαινει ειναι οτι οποιος υπερασπιζεται αυτους που παρ ολο οτι σε ρωτησα ποιους ενοεις δε μου ειπες, ειναι απατεωνας κλπ :

και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που τους υπερασπίζεσαι ... εκτός αν είσαι πωλητής με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο ή απατεώνας (που το απεύχομαι).

Δε νομιζω οτι στεκει αυτο που λες.

Σε μία λαϊκή που εκδίδει άδειες για τους πωλητές της, ποιός πρέπει να ελέγχει αυτά που πωλούνται; (εκτός του ίδιου του καταναλωτή βέβαια, όταν αυτός έχει τη δυνατότητα να το κάνει). Εφ'όσον η λαϊκή δεν επιβάλλει αυστηρότερους όρους για την έκδοση αδειών, δε θα έπρεπε να την βαρύνουν οι συνέπειες;

:lol::lol: Τωρα μου συγκρινεις μια λαικη αγορα που εκτεινεται σε 1,2,3 αντε 5 στρεμματα με το ebay στο οποιο εχει τη δυνατοτητα να πωλησει καθε ανθρωπος απ ολα τα μερη του πλανητη. Και πως θα ελεγξει το ebay ολα τα εκατομμυρια πραγματα που πουλιουνται καθημερινα και που καθε μερα μπαινουν καινουργια απο καποια εκατομμυρια πωλητες απ ολο το κοσμο οι οποιοι εχουν τα πραγματα στα σπιτια τους? Ε να σοβαρευτουμε λιγο.

Τώρα γιατί διαφωνείς τόσο πολύ με αυτό ... μου διαφεύγει ....

Εχω τη δικη μου αποψη, περιληπτικα την εχω εκθεσει στο 10 ποστ και επετρεψε μου να γνωριζω κατι παραπανω απο εσενα κι απ το καθενα στο συγκεκριμενο θεμα με τη LVMH. Δε θελω να επεκταθω πολυ, αλλα θα σου πω οτι εκανα δουλειες στο Γαλλικο ebay με προιοντα της συγκεκριμενης φιρμας 1000% γνησια, αγορασμενα με τιμολογιο κλπ κλπ. Λοιπον αστο φιλε, απλα διαβασε καλα τι εχω γραψει στο ποστ Νο 10, θες τα πιστευεις θες οχι αδιαφορο μου ειναι :-) Και κατι αλλο, το ebay εχει πολλους κανονες και προγραμματα προστασιας των φιρματων ειδων και των δικαιωματων ιδιοκτησιας μιας εταιριας. Εφ οσον υπαρξει καταγγελια απο την εταιρια για παραβιαση των δικαιωματων της, αυτοματα το ebay διαγραφει απο τις δημοπρασιες το συγκεκριμενο προιον και εαν ο πωλητης συνεχισει να κανει μαγκιες τοτε διαγραφεται ο πωλητης. Μαθε και κατι αλλο. Οι μεγαλες φιρμες σε ολα τα ειδη εχουν ειδικους υπαλληλους των οποιων η δουλεια ειναι να παρακολουθουν τα παντα στο ebay πανω στα προιοντα που διακινουνται και τους ενδιαφερουν, και μαλιστα κανουν και αγορες ακριβως για να ελεγξουν τη ποιοτητα του προιοντος και οτι αλλο τους ενδιαφερει. Ασφαλως δε τα ηξερες αυτα, και ειχες την εντυπωση οτι ειναι μπατε σκυλοι αλεστε. Δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα, υπαρχουν κανονες και μαλιστα παρα πολλοι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...