Προς το περιεχόμενο

Απλα ταχυτητα

N3M3SiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας, σχετικα με τι σκληρο/ους να διαλεξω για χρηση σε games και γρηγορο boot/shutdown κλπ.

να παμε σε ραπτορα, σε wd640 με τα διπλα platers σε spinpoint f1, σε veloci, σε raid...

ειναι πολλα τα προτυπα και οι προτασεις και εχω μπερδευτει λιγακι.

επισης, αν παρω πχ 2χ640 σε raid, 8α μπορεσω να εχω ενα παρτισιον 100gb πχ για το λειτουργικο μονο η θα πεσει η αποδοση του κατα κορον?

φανταζομαι πως η καλυτερη λυση ειναι 2 ραπτορες σε raid αλλα ξεφευγει πολυ η τιμη..

θελω να ακουσω τις προτασεις σας για ενα γρηγορο σκληρο για το συστηματακι

asus rampage formula

asus 3870x2

4gb στα 1066

quad 9300

Δημοσ.

αν έχεις να τα χώσεις veloci σε radi 0 όσο πιο πολλοί τόσο καλύτερα

αν έχεις να τα χώσεις χοντρά πάμε σε scsi 15k σε raid ξανά αλλά με σωστό controller όχι κανέναν των 50-60 ?

Δημοσ.

το ξερω, αλλα.. ξεφευγει λιγο.

παρολαυτα, μπορω να εχω πχ 2 veloci σε raid, και ο ενας να εχει 50-100gb partition ?

σορρυ ρε παιδια αλλα δεν εχω ασχολειθει ποτε με raid και δεν τα ξερω καλα..

αρχικα με ενδιαφερει να δω πρωτα για 1 σκληρο, και αν με παιρνει οικονομικα, να δω και για 2ο ιδιο σε raid (οι σκληροι πρεπει να ειναι ιδιοι για να ειναι σε raid η δεν παιζει ρολο ?

αν παω για 1 μονο σκληρο, ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη σε θεμα ταχυτητας ? μηπως να δω και κανα scsi ?

αυτη τη στιγμη εχω πανω εναν 500αρι και εναν 300αρι baracuda και εναν wd80αρι που εχει το λειτουργικο.

και θελω ουσιαστικα να παρω σκληρο μονο για το λειτουργικο games κλπ. κ εκει ψαχω την ταχυτερη λυση.

αυτο που υπολογιζω εγω ως ταχυτερη λυση αυτη τι στιγμη ειναι ενας veloci γτ απο οτι ειδα και στο storagereview ειναι μπροστα, λιγο πισω απο τους σκαζι.

τ οθεμα ειναι οτι εχει γυρω στα 250 ο συγκεκριμενος και ειναι τσιμπιμενος.

οι αποριες για αυτον τον σκληρο ειναι :

- με τοσα λεφτα, μηπως ειναι καλυτερα να παω σε 2ραπτορ Χ 150 εκαστος σε raid0 ?

- αν τελικα παω σε veloci, και τον χωρισω σε 100 και 200, θα πεσει πολυ η αποδοση του? μην εχω 300gb μονο για λειτουργικο μλκια ειναι ..

το raid αυτο που κανει ειναι να βλεπει τους 2 σκληρουσ σαν 1 ? partition κλπ ?

Δημοσ.

βασικα παρε ενα veloci ρε φιλε και μην το ψαχνεις πολυ ειναι ο ταχυτερος το raid σε veloci μην νομιζεις οτι θα δεις τρελα πραγματα απο οτι με εναν στο λεω γιατι ειχα δυο ραπτορ 150 και πηγα σε ενα veloci τωρα που ειναι πιο γρηγορος το scsi ειναι πολυ ακριβο και δεν το χρειαζεσαι θα τρελαθουμε τωρα δλδ για games movies και every day use να παρεις scsi...:-(

αμα θες να κανεις raid η παρε 4*500gb η 4*640gb που θα σου ερθει στα ιδια λεφτα η και λιγοτερα απο veloci και πιστευω θα ειναι πιο γρηγορο αν και το scale ειναι ενας παραγοντας παντα ασε που θα τραβανε καργα ρευμα και θα μπιμ το περιβαλλον....

οταν κανεις raid δυο δισκους το λειτουργικο τους βλεπει σαν εναν και μπορει να κανεις οσα partition θες μετα

Δημοσ.
βασικα παρε ενα veloci ρε φιλε και μην το ψαχνεις πολυ ειναι ο ταχυτερος το raid σε veloci μην νομιζεις οτι θα δεις τρελα πραγματα απο οτι με εναν στο λεω γιατι ειχα δυο ραπτορ 150 και πηγα σε ενα veloci τωρα που ειναι πιο γρηγορος το scsi ειναι πολυ ακριβο και δεν το χρειαζεσαι θα τρελαθουμε τωρα δλδ για games movies και every day use να παρεις scsi...:-(

αμα θες να κανεις raid η παρε 4*500gb η 4*640gb που θα σου ερθει στα ιδια λεφτα η και λιγοτερα απο veloci και πιστευω θα ειναι πιο γρηγορο αν και το scale ειναι ενας παραγοντας παντα ασε που θα τραβανε καργα ρευμα και θα μπιμ το περιβαλλον....

οταν κανεις raid δυο δισκους το λειτουργικο τους βλεπει σαν εναν και μπορει να κανεις οσα partition θες μετα

να βαλω δλδ 4 *640 2,5 τερρα και να χτυπησει ο ενας και να με κλαινε οι ρεγγες μετα..

μαλλον για veloci θα παω αλλα δεν ξερω αν θα πεσει πολυ αποδοτικα με partition 100 & 200

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...