dali13gr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Τα trojan είναι 2 άλλα όπως πάντα χρειάζεται να βάλει κάποιος τον κωδικό του για να εγκατασταθούν. Συνήθως περιέχονται σε applescripts. Αλλά ποιός κατεβάζει applescripts από το internet και τα εγκαθιστά κιόλας;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
reload13 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Τα trojan είναι 2 άλλα όπως πάντα χρειάζεται να βάλει κάποιος τον κωδικό του για να εγκατασταθούν. Συνήθως περιέχονται σε applescripts. Αλλά ποιός κατεβάζει applescripts από το internet και τα εγκαθιστά κιόλας;;; Βασικα το συγκεκριμενο μπορει να ειναι και σαν application.Ποις θα εκανε κατι τετοιο;Ολοι νομιζω οσοι εχουν κολλησει trojan ποτε ετσι λειτουργει και μαλιστα το συγκεκριμενο δε ζηταει καν τον κωδικο του υπολογιστη κατα την εγκατασταση.Ας ελπισουμε οτι μια windows πραγματικοτητα για τα mac ειναι μακρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Βασικα το συγκεκριμενο μπορει να ειναι και σαν application.Ποις θα εκανε κατι τετοιο;Ολοι νομιζω οσοι εχουν κολλησει trojan ποτε ετσι λειτουργει και μαλιστα το συγκεκριμενο δε ζηταει καν τον κωδικο του υπολογιστη κατα την εγκατασταση.Ας ελπισουμε οτι μια windows πραγματικοτητα για τα mac ειναι μακρια. Αν είναι ένα από αυτά που αναφέρθηκαν εδώ, ζητάει τον κωδικό administrator για εγκατάσταση. Γενικά δεν νομίζω να υπάρχει application που να μην ζητάει τον κωδικό administrator για να εγκατασταθεί στο MacOS X - αυτά γίνονται μόνο στα Windows. Τώρα αν κάποιος είναι τόσο βλάκας ώστε να έρχεται ο κλέφτης, να του ζητάει τα κλειδιά του σπιτιού του κι αυτός να τα δίνει, τότε τι να πω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angeldust Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Εγώ πάντως σε iMac alu 24' που εγκατέστησα το 10.5.4 δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα. Εγκατέστησα βέβαια το Combo Update καλού-κακού, και μέχρι στιγμής όλα ΟΚ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
reload13 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Η γνωμη μου τουλαχιστο ειναι οτι ναι μπορει να ειναι χαζο να κατεβασεις ενα υποπτο αρχειο και να το τρεξεις και να το κανεις εγκατασταση απλα ετσι λειτουργει το trojan και στα windows και γενικοτερα ετσι αυτη νομιζω ειναι η εξ ορισμου λειτουργια αλλα και "παγιδα" ενoς trojan.Ναι θεωρω οτι ειναι κανονικοτατο trojan και βασικα δειτε εδω http://www.theregister.co.uk/2008/06/23/mac_trojan/comments/ στη συζητηση αναφερουν οτι δε ζητα κωδικο στην εγκατασταση.Λοιπον και περα απο το θεμα του κωδικα το θεμα ειναι οτι υπαρχει κατι που αν το εκτελεσεις στο mac σου συμβαινουν καποια πραγματα.... Τεσπα δε το αναφερω αυτο ανυσηχωντας οτι θα κολλησω καποιο trojan απαραιτητα, απλα θεωρω οτι χρειαζεται καποια προσοχη στην χρηση του internet και με Mac os και δεν ειναι τοσο αδιατρητος.Και το λεω γιατι νομιζω οτι υπαρχει κοσμος που θεωρει οτι εχωντας ενα mac μπορει να κανει οτι θελει. Τωρα απο κει και περα θελω να πιστευω οτι η κατασταση οσο θα αυξανεται η αγορα δε θα χειροτερευει και οτι ο αριθμος τον malware θα παραμεινει τοσο χαμιλος(αν και μου φαινεται λιγο δυσκολο).Επισης θελω να πιστευω οτι στο Snow Leopard το OS θα ¨κλεισει¨ καλυτερα και θα ειναι ποιο ασφαλες.Απλα θα χαιρομουν αν η apple ειχε διευθετησει αυτο το θεμα. Απο κει και περα εχω κατεβασει απειρα giga πλοηγηθει σε απειρα site που αρκετα ηταν υποπτα http://www.insomnia.gr/forum/images/smilies/redface.pngκαι νομιζω οτι δεν εχω "κολλησει" κατι.Αυτα... Αλλο ενα url: http://blog.washingtonpost.com/securityfix/2008/06/new_trojan_leverages_unpatched.html?nav=rss_blog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Sorry, αλλά όλο αυτό που έγραψες (για το οποίο έχω κάποιες αντιρρήσεις, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) που κολλάει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
reload13 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Sorry, αλλά όλο αυτό που έγραψες (για το οποίο έχω κάποιες αντιρρήσεις, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) που κολλάει? Αν εννοεις το θεμα "10.5.4" δε κολλαει πουθενα ,εχεις δικιο ,εχει να κανει ομως με τη συζητηση γυρω απο το κατα ποσο αυτο το trοjan ειναι επικινδυνο και κατα το ποσο οχι.Και απλα επειδη οσοι εχουν mac (και γω) νοιωθουν μια υπερβολικη ασφαλεια καποιες φορες απλα αναφερω καποια πραγματα που θεωρω σωστα.Επισης το θεμα σε αυτη τη βαση δε το εθεσα εγω καν.Αν εννοεις οτι αυτο που λεω ειναι εκτος θεματος τελειως ,νομιζω οτι απλα ειναι στο "πνευμα" της συζητησης, και μπορεις να διαφωνησεις μαζι μου.Αυτα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pollux Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Και εγω το αναβαθμησα αλλα το μονο προβλημα μου ειναι οτι οταν κανω monitor sleep δηλαδη να το κλεισω το monitor να φυγω μετα απο 3-4 ααααντε 5 βιιιιαααα 6 δευτερολεπτα ανοιγει το monitor.... και αυτο γινεται ακομα και οταν ειναι το πρωτο πραγμα που κανω μετα απο boot. Εμενα μ'αρεσει η οποια αναβαθμηση ! Bugs to kill υπαρχουν πολλα, λυση Software Update.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.