Προς το περιεχόμενο

Συγκατοίκηση, ποιος πληρώνει τι

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η πρώτη σκέψη μου μόλις είδα τον τίτλο , ήταν κάτι περίπου στο πνεύμα των όσων έγραψαν οι 2 σοφοί γέροντες του insomnia, οπότε

δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια.

Για τον τρίτο -όχι και τόσο σοφό ώρεςώρες- γέροντα, ένα έχω να πω: ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

Δεν έχεις ακούσει το, τα εν οίκω μη εν δήμω:P

DimitriG, το θέμα που θίγεις δεν είναι απλό τριώνυμο και η ποικιλία προτεινόμενων λύσεων που μπορεί να ακούσεις, αν τα στίφη των insomniacs αποφασίσουν να ρίξουν ιδέες, πιθανότατα θα σε αποπροσανατολίσει, if not worse.

Γι'αυτό, προτείνω να περάσουμε γρήγορα γρήγορα σε πιο str8-4word τόπικς, ορίστε και μερικοί πιθανοί τίτλοι:

1. Μού 'φερε τη μάνα της !!!
  2. Μονοπωλεί την TV και βλέπει συνέχεια μπάλα:(
  3. Παραμιλάει στον ύπνο της. Στα σανσκριτικά!
  4. Πίνει στα κρυφά...Όχι η φίλη μου, η γάτα!

...τώρα, αν θες οπωσδήποτε μια σοβαρή απάντηση, θα έλεγα το πιο απλό.

Αν συμφωνείτε οι δυο σας, πως για Χι λόγους(η σχέση σας βρίσκεται σε πολύ πρώιμη φάση, έτσι είθισται εκεί στις Γαλλίες κλπ κλπ) πρόκειται για μια απλή συγκατοίκηση τότε όλα τα έξοδα είναι στο 50-50, ανεξάρτητα από τα επιμέρους έσοδα.

Αν όμως, θεωρείτε πως είστε έτοιμοι και ώριμοι για μια σοβαρή σκέση, τότε και στη συγκατοίκηση οφείλετε να μοιράζεστε τα έσοδα και τα έξοδα, με τον ίδιο τρόπο που μοιράζεστε τα αισθήματά σας. Αφιλοκερδώς.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

livewire δεν ξέρω πόσο χρονων είσαι αλλα επειδη εχω συζησει αρκετες φορες και εχω κανει και παντρεμενος αυτο το τελευταιο που ειπες προσεχε αν το εφαρμοσεις γιατι διατρεχει κινδυνους. Οπως στην κληρονομια δεν υπαρχει αδερφος και αδερφη ετσι και στο ζευγαρι στο θεμα χρηματων τα αισθηματα ειναι πολυ λεπτα ;)

random στην μοιρασια των εξοδων το νουμερο 2 μου πάει καλυτερα !

Δημοσ.

θα συμφωνήσω με τον φίλο limewire. η ευρωπαική συγκατήκηση 50-50, η πατροπαράδοτη όπως στο χωριό μου αφιλοκερδής διαχείρηση των οικονομικών(το κοινό συναίσθημα είναι ο κυρίαρχος παράγων για το 2ο. τουλάχιστον εντω στο ελλαντα ο 2ος τρόπος κυριαρχεί.)

Δημοσ.
livewire δεν ξέρω πόσο χρονων είσαι αλλα επειδη εχω συζησει αρκετες φορες και εχω κανει και παντρεμενος αυτο το τελευταιο που ειπες προσεχε αν το εφαρμοσεις γιατι διατρεχει κινδυνους. Οπως στην κληρονομια δεν υπαρχει αδερφος και αδερφη ετσι και στο ζευγαρι στο θεμα χρηματων τα αισθηματα ειναι πολυ λεπτα ;)

DimitriG, καταρχήν ούτε εγώ ξέρω πόσων χρονών είμαι. Άσχετο.

Αυτά τα θέματα που θίγεις τώρα τελευταία(:ρ), νομίζω ότι εξαρτώνται από την ψυχοσύνθεση του κάθε ατόμου. Προσωπικά, έχω συγκατοικήσει με φίλους, φίλες και σκύλους κατά περιόδους, αν και όχι με πολύ σοβαρό σκοπό. Ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να προσπαθώ να κόψω το καρπούζι στη μέση και να μοιράσω ακριβοδίκαια τα σπόρια(γι'αυτό δεν θα γινόμουν ποτέ καλός διαιτητής), ευτυχώς πάντοτε υπήρχε καλή διάθεση εκατέρωθεν. Επίσης, αν υπάρχει στοιχειώδης σεβασμός και εμπιστοσύνη, δεν είναι προβλημα να μιλήσεις, να διευθετήσεις ζητήματα από κοινού και να υπενθυμίσεις στον άλλον τις υποχρεώσεις του. Δεν βλέπω γιατί αυτό το μοντέλο να μην μπορεί να εφαρμοστεί σε μια ρομαντική/ερωτική/whatever σχέση.

ΓΙα να στηρίξω αυτό που έγραψα περι ψυχοσύνθεσης, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι θα προτιμούσα σαφώς να είμαι αυτός που διαθέτει το σπίτι στη συγκατοίκηση με τη φίλη μου(όπως εσύ στη προκειμένη περίπτωση), παρά να πρέπει να μείνω στο σπίτι της φίλης μου και να ψάχνω τρόπους να "πατσίσω" στην προσφορά αγαθών.

Επίσης, έχω ζήσει στο πετσί μου την κατάσταση που επικρατεί σε μια ελληνική οικογένεια when it comes to κληρονομιά, και δεν πρόκειται να κάνω τα ίδια καραγκιοζιλίκια με τον αδερφό μου(που δεν είμαστε και τόοοσο δεμένοι), όταν έρθει η ώρα.

Δημοσ.
Συμφωνω ενταξει αλλα λιγο το μισα μισα , λιγο το εγω πληρων περισσοτερα κλπ οι τσακωμοι δεν θα αργησουν.
Δεν το παρεξηγησα πριν αλλα παιδια κακα τα ψεματα , επειδη ζω μονος μου απο 17 χρονων και χωρις βοηθεια απο κανεναν, και εχω ξανασυζησει και το εχω ξαναδει το εργο ο καθενας κοιταει να μην πιανεται κοροιδο στη σχεση. Ολα συμφεροντα ειναι.

οι ¨σκέψεις¨ των mods, μάλλον σοφές

μήπως να το δείς με ¨πνεύμα¨ open source και GPL ?

δεν κάνω πλάκα, δύσκολο θέμα

σοφός και ο random

.

Δημοσ.
Μου προτεινει να πληρωνουμε μισα μισα με την προυποθεση...

Δε φτανει που φροντιζεις το γατακι της...

θα πληρωνεις κι απο πανω?

E, basta, e! g030ch1.gif

...στο πνεύμα των όσων έγραψαν οι σοφοί γέροντες του insomnia...

Δημοσ.

Για μια αρμονικη συμβιωση θα πρεπει κατα τη γνωμη μου να διατηρουνται ισορροπιες σε ολα τα επιπεδα. Ενα σημαντικο κομματι ειναι το οικονομικο, οπου ξεκαθαριζεις απο την αρχη πως θα διαχειριζονται τα εξοδα του σπιτιου. Σε αυτο ξεκινας με βαση τα εισοδηματα και προσπαθεις αναλογως την περιπτωση/επαγγελματικη φαση να δινουν και οι δυο οσο καλυτερα μπορουν τα ποσα που διαθετουν στα κοινα εξοδα. Εξισου σημαντικο ομως ειναι και το τι προσφερεις γενικοτερα μεσα σε ενα σπιτι. Οκ οι λογαριασμοι, αλλα οφειλουμε συμμετοχη στην γενικοτερη φροντιδα του τοπου διαμονης μας, αλλιως το να δινουμε μονον καποιο ποσο δεν ειναι αρκετο απο μονο του.

Το οτι εσυ εχεις στη διαθεση σου μια στεγη με φθηνοτερο ενοικιο σε σχεση με καποιο αλλο σπιτι, δεν σημαινει οτι η κοπελα ειδε σε σενα την ευκαιρια, και αν το σκεφτεσαι ετσι, ξεκινας με κακες προοπτικες.

Μην ξεχνας, οτι αυτη φερνει ξερω γω το γατι με τα βρωμερα κοπρανα, αλλα κι εσυ εχεις ενα παιδι, του οποιου η ευθυνη και η φροντιδα ειναι απιστευτα σημαντικοτερη και στην επερχομενη συμβιωση θα αποτελεσει κομματι και της δικης της καθημερινοτητας. Το να επιλεξει να ζησει ενας ανθρωπος με το παιδι του συντροφου του ειναι μεγαλη υποθεση, απο οποια σκοπια και αν το δεις.

Δημοσ.

σωστα ετσι παει 50 50 ας εχει μεγαλυτερο μισθο

για να καταλαβετε το 3αρι κανει 800-1000 ? στις Καννες

και εγω το πληρωνω 300?

Δημοσ.
σωστα ετσι παει 50 50 ας εχει μεγαλυτερο μισθο

για να καταλαβετε το 3αρι κανει 800-1000 ? στις Καννες

και εγω το πληρωνω 300?

Ok αλλά με την ίδια λογική μπορεί να σου πει ότι πρέπει να πληρώνεις για δύο άτομα (εσένα και την κόρη σου) και εκείνη για ένα.

Δημοσ.
Ok αλλά με την ίδια λογική μπορεί να σου πει ότι πρέπει να πληρώνεις για δύο άτομα (εσένα και την κόρη σου) και εκείνη για ένα.

Αυτο το προβλημα υπάρχει στις συνθετες οικογενειες. Αν και μεχρι τωρα δεν φαινεται να αντιμετωπισω τετοιο προβλημα, η κοπελα ειναι πολυ καλοπροαιρετη. Η πορεια θα δειξει

Δημοσ.

καλησπερα

μητσαρα στο ειπα και στο προηγουμενο νημα οτι εισαι μ....ς γιατι πας να βαλεις καρφια ποτισμενα με νεφτι στο βρακι σου και θα τρεχεις και δεν θα προλαβαινεις! αδερφε να σε προστατεψω θελω δεν θελω το κακο σου...αυτα με τους κουμπαραδες 4-5 ενα για το σπιτι αλλο για τη γυναικα τριτο για τη πεθερα και παει λεγοντας ειναι σαχλαμαρες...στο δικο μας σπιτι με τη γυναικα μου (δικο της σπιτι) ,το αμαξι ειναι δικο της ( εγω πουλησα το δικο μου σαν πιο παλιο και οδηγω της γυναικας για τωρα) το οποιο οδηγαω εγω το 99 τοις εκατο του χρονου (εχει εταιρικο αυτοκινητο) και τα λεφτα οτι μπαινει ,μπαινει σε μια καβατζα σπιτι και απο εκει πληρωνουμε νερα,φωτα,φαγητα κλπ...οτι περισευει μπαινει στην ακρη κοκ...τωρα κουμπαραδες εγω κονομαω 1000 ο αλλος 700 επομενως αυτος θα βαλει πιο πολλα κλπ τα θεωρω χαζομαρες..εφ'οσον αποφασισατε να κανετε σπιτι μαζι τα λεφτα τα βαζετε μαζι και οτι φατε και οτι πιειτε..εχω δωσει στη γυναικα μου λεφτα οσο 2 μηνιατικα να κανει τα ψωνια της τα καλυντικα της κλπ διοτι ετσι μου κανει κεφι ειναι η γυναικα μου...αν δεν τα φαει η γυναικα μου και το παιδι μου ποιος θα τα φαει...επομενως λιγο ακυρο να της πω "α ξερεις?εφ'οσον βγαζεις 500 το μηνα και κανεις αποταμιευση τα 100 δεν θα φας παραπανω απο 100" κατσε ρε φιλε! η δεν το εξηγησες σωστα και δεν το καταλαβα η οντως ετσι σκευτεσαι...

επισης αγαπητοι μοντερατορες οταν δινετε ban χωρις κανενα εμφανη λογο τουλαχιστον καντε ενα κοπο και στειλτε ενα ρημαδι προσωπικο μυνημα και πειτε το λογο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...