DIMITRISG Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ξεκινάω την συγκατοίκηση με την κοπέλα μου. Επειδη τα προβληματα ξεκινανε με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, θα ηθελα να μου πειτε αν εχετε παρόμοια εμπειρια, πως ειναι καλυτερα να γινεται η κατανομη των εξοδων. Αυτη κερδιζει παραπανω απο μενα, εγω εχω μια κορη, ομως εχω το διαμερισμα που λογω οτι ειναι κρατικό πληρωνω παμφθηνο ενοίκιο και τετοιο διαμερισμα (σαν εργ.κατοικία) δεν μπορει να εχει ευκολα ο καθενας και γαλλος να ειναι ποσο μαλλον εγω. Μου προτεινει να πληρωνουμε μισα μισα με την προυποθεση να βαζουμε και οι δυο ενα μικρο ποσο στην άκρη. Συμφωνω ενταξει αλλα λιγο το μισα μισα , λιγο το εγω πληρων περισσοτερα κλπ οι τσακωμοι δεν θα αργησουν. Εχει καποιος κάποια πετυχημενη φόρμουλα;
soturin Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 μήπως ο λόγος εσόδων σου/εσόδων της να είναι ίδιος με αυτόν εισφοράς σου/εισφοράς της?? ή αν βγαίνει κάπως, με βάση αυτό μια προσαρμογή δεν έχω ουδεμία εμπειρία, η λογική μου τι λέει σου λέω
algait Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Και εγώ είμαι σε φάση που σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω συγκατοίκηση με την κοπέλα μου. Κατά περιόδους πότε βγάζω εγώ περισσότερα και πότε αυτή. Συμφωνήσαμε να βάζουμε κάθε μήνα ένα ποσό (το ίδιο) για να πληρώνουμε τα έξοδα (νοίκια, λογαριασμούς, σουπερ μαρκετ κλπ) και από εκεί και πέρα ο καθένας θα έχει τον προσωπικό του λογαριασμό. Βέβαια μπορεί στην πορεία να τύχει κάποιο μήνα να βάλω εγώ περισσότερα και κάποιο να βάλει αυτή. Πάντα υπάρχει κατανόηση εννοείται αρκεί φυσικά να μην πιάνεται κάποιος κορόιδο. Τώρα πως θα εξελιχτεί θα φανεί στην πορεία. Καλή συμβίωση!!
sam sam Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 . Συμφωνω ενταξει αλλα λιγο το μισα μισα , λιγο το εγω πληρων περισσοτερα κλπ οι τσακωμοι δεν θα αργησουν. αν αρχισες ετσι....με τετοιες σκεψεις...επικινδυνα τα πραγματα... συμφωνω με τον "algait" απλα μην το πολυσκεφτεσαι, αν ειναι-εισαι σωστος δεν θα εχετε προβληματα την μια θα βαζει ο ενας την αλλη ο αλλος, το θεμα ειναι να βγαζεις-εχετε χρηματα για να κινηστε και αν βαλει και καποιος 30 ευρω παραπανω σιγα... το θεμα δεν ειναι το νοικι-ρευμα-νερο αλλα τα τροφημα. εκει πρεπει να βρεθει φορμουλα... και πιστεψε με απο προσωπικη εμπειρια ειναι ο τελευταιος λογος που θα διαφωνισετε- θα πλακωθητε, θα σπασετε και κατι μορε.... αχχχχχχχχ υπαρχουν αλλα (παρα πολλα αλλα) για να νευριασετε και μετα να τα ξαναβρειτε. εχει ριζωσει μεσα σου ??? !!! αμα ξεκινας ετσι...αστα να πανε... καημενουλα ...
madsc Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 DIMITRISG χωρίς να θέλω να προσβάλλω το άτομο σου, από το παρόν thread και από το προηγούμενο σου, νομίζω πως δεν είσαι ακόμη έτοιμος για συγκατοίκηση. Αυτά τα θέματα θα χρειαστεί να τα συζητάς πολύ περισσότερο με την "καλή σου" και πολύ λιγότερο με τους φίλους/γνωστούς σου, πόσο μάλλον να τα γράφεις σε forum δημόσιας θέας. /sc
DIMITRISG Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Το βρηκα ενδιαφερον θεμα και πιστευα οτι θα απασχολει και αλλους. και ανταλλασωντας σκεψεις και αποψεις ωριμαζει και η δικη μου και του αναγνωστη. Αν θελετε κλειδωστε το δεν υπαρχει προβλημα *Δεν βλέπω το λόγω να εχω ταμπου στις συζητησεις επειδη ειναι φορουμ. ισα ισα προκειται για προβληματισμους της καθημερηνοτητας. Μας εφαγε αυτο το σφιξιμο πια, cool
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Το βρηκα ενδιαφερον θεμα και πιστευα οτι θα απασχολει και αλλους. και ανταλλασωντας σκεψεις και αποψεις ωριμαζει και η δικη μου και του αναγνωστη.Αν θελετε κλειδωστε το δεν υπαρχει προβλημα Ίσως παρεξήγησες το μήνυμα του madsc. Δεν είναι ότι το thread δεν έχει θέση στο forum - αλίμονο. Αυτό που θέλει να σου πει είναι ότι, εφ' όσον δεν έχεις "βρει" κάποια πράγματα με την κοπέλα σου (αλλά και με τον εαυτό σου), μήπως βιάστηκες να συγκατοικήσεις; Μήπως έπρεπε να τα έχεις συζητήσει όλα αυτά (γάτα, λογαριασμοί, κλπ) πριν αποφασίσετε να μείνετε μαζί; Γιατί στην πορεία βγαίνουν κι άλλα πράγματα στη συγκατοίκηση: ποιός θα κάνει τις δουλειές του σπιτιού, ποιός θα ψωνίζει κλπ κλπ κλπ... Καλοπροαίρετα πάντα, έτσι;
DIMITRISG Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Πιστευω ενα άλλο σημαντικό θέμα ειναι αυτο που εθιξες στο τέλος, να διαχωριστουν οι δουλειες του σπιτιού. Καλυτερα να ξεκαθαριζονται απο την αρχη ωστε ο καθενας να ειναι υπευθυνος. Και οχι να λέει αντε καντο εσυ και θα κανω εγω το άλλο κλπ. Δεν το παρεξηγησα πριν αλλα παιδια κακα τα ψεματα , επειδη ζω μονος μου απο 17 χρονων και χωρις βοηθεια απο κανεναν, και εχω ξανασυζησει και το εχω ξαναδει το εργο ο καθενας κοιταει να μην πιανεται κοροιδο στη σχεση. Ολα συμφεροντα ειναι.
kage Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 αλλο να συγκατοικησεις για σοβαρο σκοπο κ αλλο συγκατοικηση με φιλους/φιλες... δηλ αν βγειτε εξω κ κει τα χωριζετε μισα μισα ? τεσπα κατσε συζητα με την ιδια,dhl. οτι θες να δινεις λιγοτερα επειδη βαζεις το σπιτι κ οτι εχεις να πληρωσεις κ διατροφη .οποτε ή το δεχεται κ ολα οκ ή χωριζεις κ τελειωνει το θεμα μια ωρα αρχiτερα
DIMITRISG Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 αλλο να συγκατοικησεις για σοβαρο σκοπο κ αλλο συγκατοικηση με φιλους/φιλες...δηλ αν βγειτε εξω κ κει τα χωριζετε μισα μισα ? τεσπα κατσε συζητα με την ιδια οτι θες να δινεις λιγοτερα επειδη βαζεις το σπιτι κ οτι εχεις να πληρωσεις κ διατροφη .οποτε ή το δεχεται κ ολα οκ ή χωριζεις κ τελειωνει το θεμα μια ωρα αρχητερα Εχω την επιμελεια της κορης μου δεν πληρωνω διατροφη
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 το σπιτι τι λεει; εργατικες κατοικιες δεν πρεπει να ειναι και πολυ μεγαλο για να ζουν 3 ατομα με κατοικιδιο, το λεω για να μην φτασεις στο σημειο να μην σε χωρα το σπιτι σου...
DIMITRISG Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 οι εργατικες κατοικιες ειναι απο δυαρια μεχρι μονοκατοικιες για πολυμελης οικογενειες. εγω εχω τριαρι, ενα δωματιο η κορη μου και τα υπόλοιπα της γατας lol
random Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μου προτεινει να πληρωνουμε μισα μισα με την προυποθεση να βαζουμε και οι δυο ενα μικρο ποσο στην άκρη. κάτι δεν κατάλαβα.. αυτα που θα βάζετε στην άκρη, είναι να κρατάει κατι ο καθένας στο λογαριασμό του, για καβάτζα αν χωρίσετε, ή ενα κοινό ταμείο για ώρα -κοινής- ανάγκης; -------------------------------------------------------------------- Εγώ δεν έχω συγκατοικήσει έτσι στο free, μόνο παντρεμένος. εμεις συμφωνήσαμε να έχουμε 2 "κουμπαράδες". Ενα του σπιτιού, για τα μηνιαία έξοδα διαβίωσης (φαγητό, λογαριασμούς, βενζίνη, διασκέδαση, κλπ), και ενα της αποταμίευσης, στην τράπεζα. και αν περίσσευε κάτι, το κράταγε ο καθένας στο δικό του λογαριασμό. τότε κέρδιζα σχεδόν τα διπλά απο τη σύζυγο, πχ. εγω 1000, εκεινη 500, και ειπαμε, στον 1ο θα βάζουμε ανάλογα το εισόδημα του καθενός, με μια οροφή (δηλ. περιπου οσα υπολογίζαμε οτι χρειάζονται για 1 μήνα σε μικροέξοδα), πχ. εγω 400 κι εκεινη 200. αλλα απαξ και τα βάλεις σε αυτο το κουτάκι παύουν να είναι "δικά σου". Ειναι λεφτα του σπιτιού. και στον 2ο θα βαζουμε 50-50, ωστε αν κάτι στραβώσει να ειναι εύκολη η μοιρασιά του. πχ, απο 200 ο καθένας. απο τον 2ο, τραβάγαμε για κάποια έκτακτα έξοδα, πχ επισκευες, ασφάλιστρα, διακοπές, κλπ. και οτι περισσευε, ο καθένας για δικά του. πχ. τσιγάρα, καλλυντικά, ειναι ατομικά. επίσης, έχουμε ενα τετράδιο, που γράφουμε τι μπαίνει καθε μηνα στα 2 ταμεία, και τι αγοράζεται. (σε λογικά πλαίσια, όχι "1 ε για τσίχλες" ) στο 1ο ταμείο, όποιος θέλει απλώνει χέρι, και ξοδεύει. αρκει να το γράφει. Θέματα, "ποιος θα πληρώσει έξω", κλπ, δεν έχουν κανένα νόημα. Οταν βγαινουμε βόλτα, ή διακοπές, παντελονιάζω λεφτά του σπιτιού, και πληρώνω τα πάντα. Δηλ, για την ακρίβεια, δεν πληρώνω εγώ. εγω απλά μεταφέρω "ξενα" λεφτά ποτέ δεν παίρνω δικά μου, σε κοινές εξόδους. ---------------------------------------------- μετα απο χρόνια γάμου, έχουν αλλάξει κάποια πράγματα βέβαια, ειτε απο ανάγκη, με 2 παιδιά, είτε με την αμοιβαία εμπιστοσύνη, ειτε πρακτικά θέματα (πχ. δεν ειχαμε web banking πριν 7 χρόνια). εχουμε σχεδόν μηδενισμένους τους προσωπικούς λογαριασμούς, φέρνουμε ότι χρειάζεται το σπίτι, και όλα τα υπόλοιπα στον κοινό. δεν μετράμε πιά τις αναλογίες (ο δικός της μισθός αυξήθηκε πιο γρήγορα απ τον δικό μου, αν και ακόμα χαμηλότερος), στην αρχή ειμασταν σε νοίκι, ενω τώρα σε ιδιοκτητο (δικό της). έχουμε αλλάξει κάπως την διαδικασία, δηλ. εγώ φέρνω ότι χρειάζεται το σπίτι, και εκείνη βάζει ότι έχει στο κοινό ταμείο. αλλα η βασική συμφωνία ισχύει: Οτι έχει ο κοινός μας ανήκει 50-50, και ότι πληρώνεται καταγράφεται στο τετράδιο . ---------------------------------------------- η περιπτωσή σου ειναι σαφώς διαφορετική. Η κόρη ειναι μόνο δική σου, το σπίτι εκεινη δεν μπορει να το θεωρήσει δικό της, ασφαλές καταφύγιο. δηλ, οπως σαφώς δεν εχει κανένα δικαίωμα στο σπίτι (αν τα χαλάσετε θα βρεθει στο δρόμο, οποτε δικαίως θελει ενα προσωπικό ταμειο αποταμίευσης για δύσκολες μέρες), παρομοίως δεν εχει κι εκεινη καμια υποχρέωση στην κόρη σου, δεν νοήται να συνισφέρει στα εξοδά της (πριν συγκατοικίσετε, τα εβγαζες πέρα κανονικά χωρις τη βοήθειά της, έτσι; ) Υπάρχουν 2 λογικές για την μοιρασία εξόδων: 1. Η "πληρώνουν όσοι τρώνε", δηλαδη ειστε τρεις, πες οτι το παιδί, έχει τα ιδια έξοδα με εναν ενήλικο, πχ. θελετε συνολο 1500/μήνα, το μεριδιο του παιδιού ειναι δικό σου, βαζεις εσυ 1000, κι εκεινη 500. 2. Η "πληρώνουν όσοι έχουν", δηλ, εσυ κερδίζεις 2000, εκεινη 3000, δηλ +50%. αρα για τα 1500 που χρειάζονται, θα δινει εκεινη 50% περισσότερα απο σένα. εσυ 600, εκεινη 900. (αυτο το 2ο, δε νομιζω να παίζει, αφου δεν ειναι δικό της παιδί. αν το δεχτει είναι ή κορόϊδο, ή την έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα εντελώς ). πάντως όπως και να τα συμφωνήσετε, σκοπος σας ειναι να ειστε και οι δυο κερδισμένοι, σε σχέση με το να μην συγκατοικούσατε. δηλ, και εσύ να πληρώνεις λιγότερα καθε μήνα με 3 άτομα, απ ότι πλήρωνες με 2 στο σπίτι, και εκεινη να πληρώνει λιγότερα απ όσα χρειαζόταν οταν ζούσε μόνη. αν ενας απ τους 2 αισθανθεί κορόϊδο, θα βρητε χιλιάδες αφορμές να το διαλύσετε. και κατι άλλο: συμβίωση δεν ειναι μόνο τα μετρητά. Αν ενας σας φέρνει ακόμη και 10 χιλ/μηνα στο σπίτι, αλλα δεν κουνάει το κουλό του να βράσει μια μακαρονάδα, να πλύνει ενα ποτήρι και ενα σώβρακο, ή δεν καταλαβαίνει την ευθύνη να προσέχεις ένα παιδί, ... χέστα τα λεφτά του, τον πούλο και γρήγορα.
De@th L0rd Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Σόρρυ που στο λέω αλλά έχεις κακούς οιωνούς για το μέλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.