Προς το περιεχόμενο

Ακομα ενα θεμα ψυξης Ε8400

dtasop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη δεν νομιζω οτι αρκει η μαμισια απο αλουμινιο σκεφτηκα να την αλλαξω σε κατι πιο ποιοτικο ( και οικονομικο)

Το κουτακι Cosmos-S εχει αρκετα καλο airflow , ΑΡΑ δεν χρειαζομαι κατι θηριοδεστατο ( βλεπε ninja κλπ της Skythe)

Ελεγα κατι σε Zalman 9700 αλλα δεν ξερω και πολλα απο ψυξη..

Το κουτακι 8α ειναι για gaming , dload , movies , εφαρμογες cad , και ανοιχτο 24/7...

Μεχρι 40 8α τα δωσω....

Δημοσ.

Παρε απο Scythe την Mugen.... Κανει γυρω στα 35 ευρω απο Πλαισιο... ειναι λιγο μεγαλη.. αλλα κανει δουλεια.. Βεβαια και αυτη που λες ειναι παρα πολυ καλη... εχω προσωπικη εμπειρια απο την Zalman... αλλα επειδη ειπες μεχρι 40 ευρω νομιζω πως η Zalman ειναι λιγο ακριβοτερη

Δημοσ.

Αυτή με κλειστά μάτια αν την προλάβεις και δεν τελειώσει πάλι. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650279

Review από X-bit labs:

Conclusion

The Thermalright Ultra-120 eXtreme is the best air cooler I have ever tested in the total of its characteristics. When cooling an overclocked quad-core CPU it is only second to the Enzotech Ultra-X, but the difference is negligible. And the Ultra-120 eXtreme is better in terms of noise. The new cooler is superior to the Scythe Infinity in every parameter: it performs better by 4-5°C at peak CPU load and is more compact and does not bend the mainboard. Moreover, the Ultra-120 eXtreme doesnʼt call for a second fan. Installing a second fan on it doesnʼt increase its performance much and doesnʼt help achieve a much higher CPU frequency at overclocking.

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-ultra120ex.html

Δημοσ.

Α, Τώρα που το σκέφτομαι είχα ακούσει ότι υπάρχει ένα θέμα με το Cosmos S και την συγκεκριμένη ψήκτρα που σου πρότεινα δεν κλείνει το καπάκι λόγο του μεγάλου πλαϊνού ανεμιστήρα που έχει, στο πρώτο revision του κουτιού γιατί αργότερα υποτίθεται θα το έλυναν. Οπότε μέτρα αν σε παίρνει πριν αγοράσεις αν καταλήξεις σε αυτή.

Δημοσ.
τι θερμοκρασιες εχεις τωρα?

Δεν το εδεσα ακομη ρε σεις.... Απλα λεω μια και εξω , να μην βαζω/βγαζω....

Α, Τώρα που το σκέφτομαι είχα ακούσει ότι υπάρχει ένα θέμα με το Cosmos S και την συγκεκριμένη ψήκτρα που σου πρότεινα δεν κλείνει το καπάκι λόγο του μεγάλου πλαϊνού ανεμιστήρα που έχει, στο πρώτο revision του κουτιού γιατί αργότερα υποτίθεται θα το έλυναν. Οπότε μέτρα αν σε παίρνει πριν αγοράσεις αν καταλήξεις σε αυτή.

Κατι πηρε κ μενα το αυτακι μου .... ΑΛΛΑ ειναι aluminum based φιλε κου.... Και ειναι αρκετα κακο...

Δημοσ.

α ωραια, λοιπον επειδη εγω την πατησα και δεν ειμαι ο μονος απο οτι διαβαζω, οι 8400 (αρκετα κοματια) εχουν προβλημα με τις θερμοκρασιες. Ισως ειναι απλο προβλημα στην σωστη καταγραφη της θερμοκρασιας, αλλα αν οχι τοτε ειναι επικυνδυνοι. Ισως λυθει με καποιο update. Αλλα μεχρι τοτε θα σπας το κεφαλι σου να ριξεις την θερμοκρασια και δεν θα μπορεις. Με την στοκ ψυχτρα ημουν καμια 55ρα βαθμους και περνω την thermalright και ελπιζα για πτωση καμια 15ρια βαθμων και τελικα ειμαι σχεδον στα ιδια, πολυ μικρη πτωση. Εκει αρχισα να ψιλιαζομαι οτι κατι δεν παει καλα. Θυμιζω οτι οι 8χχχ ειναι στα 45νμ και λογικα θα επρπε να παιζουν σε χαμηλες θερμοκρασιες, ειδικα με καλες ψυχτρες πρεπει να ειναι ακομα και αρκετα κατω απο 40 βαθμους.

Πχ εγω τωρα πεζω σε 48-53 βαθμους (σε idle!) με την thermalright ultra extreme 120!. Με λιγα λογια ψηνεται ακομα, αλλα ελπιζω οτι απλα δεν αναφερονται σωστα. Αυτο διοτι σε φουλ λοαντ απλα ανεβενει 5-6 βαθμους, πραγμα που δεν ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα. Συνηθως σε idle ειναι καμια 35-40 βαθμους και σε φουλ load ανεβενουν σε καμια 60ρα, δηλαδη παρατηρειται αισθητη αυξηση της θερμοκρασιας. Την συμπεριφορα του ψηλου idle και χαμηλης αυξησης σε full load, την εχουν και αλλοι με παρομοια προβληματα απο οτι διαβαζω στο νετ.

Τωρα κατα ποσο επηρεαζει την λειτουργια του πισι δεν ξερω. Αλλα εγω εχω την εντυπωση οτι ωρες ωρες σε κατι extract kai αντιγραφες, οτι καθυστερει λιγο παραπανω ακομα και απο τον 6600 που ειχα πριν.

Στην τελικη αν παρεις 8χχχ να φροντισεις να πεις στο μαγαζι οτι αν αντιμετωπισεις τετοια προβληματα θα τον γυρισεις επιτοπου. Εγω εφαγα πολυ χρονο στο να μαθω το προβλημα, ξοδεψα τσαμπα λεφτα σε ανεμιστηρες και ψυχτρες, εφαγα καμια 15ρια ωρες βαλε βγαλε μητρικη/ψυχτρα, παστα στον επεξεργαστη, δοκιμες στα ανεμιστηρια και οτι και να κανω παιζω απο 47-53 βαθμους. Απλα στο τελος συμβιβαστικα και το παρετησα οπως ειναι

• Moderators
Δημοσ.

{offtopic_on]Με Ε8400 idle ειμαι με Everest 55 και Realtemp 41 και full load (στα 4GHz παντα): 58 Everest και 71 Realtemp, παντα χωρις air condition και με 28,5° στο δωματιο.

Αρα προφανως πιστευω το Realtemp.

Να σημειωσω πως στο BIOS η ενδειξη θερμοκρασιας του επεξεργαστη ειναι κατι μεταξυ 4 και 14 βαθμων κελσιου :P

Βεβαια οποτε του ερχεται κανει κατι αλματακια στους 250 :P

Με Ultra 120 eXtreme :-)

Δε ξερω αμα στο προτειναν σε αλλο θεμα, αλλα δε δοκιμαζεις κι εσυ με Realtemp?

[/offtopic_on]

Δημοσ.
α ωραια, λοιπον επειδη εγω την πατησα και δεν ειμαι ο μονος απο οτι διαβαζω, οι 8400 (αρκετα κοματια) εχουν προβλημα με τις θερμοκρασιες. Ισως ειναι απλο προβλημα στην σωστη καταγραφη της θερμοκρασιας, αλλα αν οχι τοτε ειναι επικυνδυνοι. Ισως λυθει με καποιο update. Αλλα μεχρι τοτε θα σπας το κεφαλι σου να ριξεις την θερμοκρασια και δεν θα μπορεις. Με την στοκ ψυχτρα ημουν καμια 55ρα βαθμους και περνω την thermalright και ελπιζα για πτωση καμια 15ρια βαθμων και τελικα ειμαι σχεδον στα ιδια, πολυ μικρη πτωση. Εκει αρχισα να ψιλιαζομαι οτι κατι δεν παει καλα. Θυμιζω οτι οι 8χχχ ειναι στα 45νμ και λογικα θα επρπε να παιζουν σε χαμηλες θερμοκρασιες, ειδικα με καλες ψυχτρες πρεπει να ειναι ακομα και αρκετα κατω απο 40 βαθμους.

Πχ εγω τωρα πεζω σε 48-53 βαθμους (σε idle!) με την thermalright ultra extreme 120!. Με λιγα λογια ψηνεται ακομα, αλλα ελπιζω οτι απλα δεν αναφερονται σωστα. Αυτο διοτι σε φουλ λοαντ απλα ανεβενει 5-6 βαθμους, πραγμα που δεν ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα. Συνηθως σε idle ειναι καμια 35-40 βαθμους και σε φουλ load ανεβενουν σε καμια 60ρα, δηλαδη παρατηρειται αισθητη αυξηση της θερμοκρασιας. Την συμπεριφορα του ψηλου idle και χαμηλης αυξησης σε full load, την εχουν και αλλοι με παρομοια προβληματα απο οτι διαβαζω στο νετ.

Τωρα κατα ποσο επηρεαζει την λειτουργια του πισι δεν ξερω. Αλλα εγω εχω την εντυπωση οτι ωρες ωρες σε κατι extract kai αντιγραφες, οτι καθυστερει λιγο παραπανω ακομα και απο τον 6600 που ειχα πριν.

Στην τελικη αν παρεις 8χχχ να φροντισεις να πεις στο μαγαζι οτι αν αντιμετωπισεις τετοια προβληματα θα τον γυρισεις επιτοπου. Εγω εφαγα πολυ χρονο στο να μαθω το προβλημα, ξοδεψα τσαμπα λεφτα σε ανεμιστηρες και ψυχτρες, εφαγα καμια 15ρια ωρες βαλε βγαλε μητρικη/ψυχτρα, παστα στον επεξεργαστη, δοκιμες στα ανεμιστηρια και οτι και να κανω παιζω απο 47-53 βαθμους. Απλα στο τελος συμβιβαστικα και το παρετησα οπως ειναι

Μαιστα.... Ακομη δεν το δεσαμε θα το ξεδεσουμε....:mad::mad::mad:

Thanx 4 the valuable nfo...

Τελικα κατεληξα σε Zalman 9700 , Scythe mine SCMN-1100 Rev B , και Zerotherm BTF 80 H 90 ....

Κανεις να με βοηθησει??

Δημοσ.
Κατι πηρε κ μενα το αυτακι μου .... ΑΛΛΑ ειναι aluminum based φιλε κου.... Και ειναι αρκετα κακο...

E...είναι χάλκινη nickel plated τα fins είναι από αλουμίνιο.

tr-ultima90-hs-backside.jpg

Combination of a copper base (39x42x5 mm), six copper heat pipes (6 mm in diameter), and a narrowed aluminum fin-stack (115x55x90 mm)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...