w4tt4n4b3 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Κάντε κλικ στις εικόνες για να τις δείτε σε πλήρη ανάλυση. Από τις φωτογραφίες και τον τίτλο του θέματος θα καταλάβατε ότι πρόκειται για το HP2133 Mininote. Ειναι το μοντέλο KX870AT, το οποίο σημαίνει επεξεργαστής VIA C7 1,6 ghz, 2gb Ram, 12gb hdd στις 7200rpm. Άριστη ποιότητα κατασκευής ανώτερη από το Asus 900 και οπτικά τουλάχιστον το ίδιο και σε σχέση με το MSI Wind. Μοιάζει να ανήκει σε άλλη κατηγορία. Δεν είναι πολύ μεγαλύτερο ούτε πολύ βαρύτερο από το Asus. Ειδικά αν το αγοράσει κανείς με την μπαταρία 3 κυψέλων η διαφορά είναι 150 γραμμάρια -το βάρος ενός κινητού. Επίσης το μέγεθος δεν είναι αισθητά μεγαλύτερο. Αν κάποιος γράφει αρκετά και χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο τότε αξίζει να το προτιμήσει από το Asus 900. Το πληκτρολόγιο του είναι ίσως το κορυφαίο από πολλές πλευρές ακόμα και σε σχέση με κανονικά laptop. Είναι ο ιδανικός συμβιβασμός και συνδυασμός διαστάσεων και άνεσης ώστε να γράφεις γρήγορα και χωρίς λάθη. Η αίσθηση όταν πατάς τα πλήκτρα αλλά και ο ήχος που κάνουν άλλο επίπεδο. Έχει bluetooth και wireless φυσικά που ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται με ένα κουμπί μπροστά δεξιά. Έχει 2 θύρες usb, θύρα ethernet, express card slot, vga output. To συγκεκριμένο μοντέλο έχει μπαταρία 6 κυψέλων. Το μεγάλο ερωτηματικό σε αυτό μοντέλο και γενικά σε όλα τα Mininote ήταν ο επεξεργαστής. Είχα ακούσει αρκετά αντικροούμενα πράγματα. Είναι λιγάκι πιο αδύναμος σε σχέση με τον Celeron M αλλά η αποκάλυψη είναι ότι αν δε φορτώσεις κάποιο αρχείο matroska hd ή κάποιο πρόγραμμα που να απαιτεί πολλούς πόρους δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά. Αλλά και σε εφαρμογές που απαιτούν αρκετούς πόρους το Mininote ανταποκρίνεται σχεδόν όπως το Asus 900. Παρότι το Mininote δεν έχει SSD μπουτάρει 5-6 δευτερόλεπτα πιο αργά από το Asus 900 αν και στην έναρξη ανοίγουν 3-4 προγράμματα παραπάνω -τα κλασικά hp προγράμματα. Ένα θέμα που με απασχόλησε είναι η κακή διαχείριση κατανομής της θερμότητας που έχουν τα HP. Όσα HP έχει τύχει να δοκιμάσω -μιλάω για κανονικά laptop- μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τηγανίσεις αβγά. Λοιπόν επειδή έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά για το Mininote. Το touchpad του είναι λιγότερο θερμό από το touchpad ενός κανονικού HP laptop που χρησιμοποιούσα για κάποιο διάστημα. Το πληκτρολόγιο είναι λίγο πιο ζεστό από του Asus αλλά δεν το καταλαβαίνεις και δεν είναι ενοχλητικό σε καμία περίπτωση. Από κάτω θερμαίνεται περισσότερο και ειδικά από την αριστερή πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι μετά από ώρες χρήσης μπορεί αν το έχετε στα πόδια σας να σας ενοχλήσει λίγο. Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το μοντέλο είναι οτι η μπαταρία ανασηκώνει το πίσω μέρος και έτσι προσδίδει καλύτερη εργονομική στάση αλλά και βοηθάει στην ψύξη. Το χαμηλό ύψος της οθόνης σε αυτά τα μηχανήματα είναι ένα πρόβλημα για κάποιον που θέλει να τα χρησιμοποιήσει για αρκετές ώρες, το ίδιο με προβλημάτιζε και με το Asus 900. Στο HP λόγω της μπαταρίας το πρόβλημα είναι λιγότερο αισθητό. Η ανάλυση της οθόνης και η ποιότητα της εικόνας ένα κλίκ ξεκάθαρα πάνω από το Asus. Θέλει όμως προσαρμογή και κάποιες ρυθμίσεις λόγω της 1280x768 ανάλυσης που σε οθόνη 8,9" είναι κάπως πολυτέλεια. Αν το Mininote είχε 10αρα οθόνη θα ήταν το κορυφαίο στην κατηγορία. Εχει αρκετά μεγάλα ηχεία στα πλαϊνά της οθόνης. Δεν το έχω αρκετό καιρό οπότε δεν μπορώ να γράψω και πολύ περισσότερα. Πέρασα Windows XP Home Sp2 και όλα φαίνεται να δουλεύουν καλά προς το παρόν. ΘΑ φτιάξω μερικά βίντεο για όσους ενδιαφέρονται για παραπάνω λεπτομέρειες και πληροφορίες. HP2133 Mininote HP2133 Mininote DVD Playback Test Επίσης ξέχασα να πω ότι κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο από το Asus 900 αλλά επίσης όχι αισθητά, σε βαθμό που να απορώ για τις ανακρίβειες που έχω διαβάσει σχετικά με αυτό το θέμα και άλλα παρόμοια θέματα όταν γίνεται σύγκριση μεταξύ των 2 μοντέλων. Άλλο ένα βίντεο για το Mininote.
alexzzz Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Εδώ και 1.5 εβδομάδα που έχω το δικό μου το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι η θερμοκρασία του μηχανήματος. Πολύ ζεστό μηχάνημα. Κατά τα άλλα είναι φοβερό και όπως λες ειδικά το πληκτρολόγιο του.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Eίναι ψηλότερη από το Asus 900 αλλά δεν είναι ψηλότερη από ένα hp κανονικό laptop... Για όσους ενδιαφέρονται τα benchmarks για το HP2133 Mininote Xp Home Sp2 θα τα βρείτε εδώ.
alexzzz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Ψιλό άσχετο με το 2133 αλλά τι κακό πράγμα αυτό με τις τσάντες για μικρούς φορητούς. Αναγκάστηκα και πήρα για 13.3 και τώρα η τσάντα μου είναι 2 φορές το μέγεθος του laptop. Πήρα και ένα microsoft mini bluetooth ποντίκι γιατί το touchpad δεν με βολεύει και πλέον είμαστε κομπλέ.
ktsolkas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 παιδια καλοριζικα.εχω μια ερωτηση την οποια εχω κανει και στην ενοτητα του eee 900 αλλα απαντηση δεν πηρα. Μπορει καποιος να εγκαταστησει το virtualdj και να μας πει αν τρεχει σωστα,χωρις buffering προβληματα κατα την φορτωση των tracks στα decks.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μπορείς να αγοράσεις αυτό αντί για τσάντα.
alexzzz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μπορείς να αγοράσεις αυτό αντί για τσάντα. Ε, βασικά ήθελα μια τσάντα και όχι απλός κάτι για να μην σκονίζετε. παιδια καλοριζικα.εχω μια ερωτηση την οποια εχω κανει και στην ενοτητα του eee 900 αλλα απαντηση δεν πηρα.Μπορει καποιος να εγκαταστησει το virtualdj και να μας πει αν τρεχει σωστα,χωρις buffering προβληματα κατα την φορτωση των tracks στα decks. Επειδή σε έχω δει να το γράφεις γύρω στις 3-4 φορές αλλά το eee 701 το είχα ήδη δώσει τότε λέω να σου λύσω την απορία γιατί φαίνεται να σε απασχολεί πολύ. Κάνα link για το προγραμματάκι και τι ακριβώς θέλεις να δοκιμάσω;
w4tt4n4b3 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μεταξύ μας για το Hp2133 και παρόμοιες συσκευές δε θα βρεις τσάντα αλλά γυναικείο τσαντάκι. Το βάζεις πρώτα σε αυτη τη μαύρη θήκη και μετά το πετάς άφοβα σε όποια τσάντα έχεις. Ακόμα και οι τσάντες για laptop 13,3" είναι μεγάλες για το Hp2133. Συνεπώς είναι καλύτερο να το έχεις κάπου μέσα που να εφαρμόζει ακριβώς. Για το Virtualdj δεν ξέρω αλλά σκοπεύω να εγκαταστήσω το SamBroadcaster.
ktsolkas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Ε, βασικά ήθελα μια τσάντα και όχι απλός κάτι για να μην σκονίζετε. Επειδή σε έχω δει να το γράφεις γύρω στις 3-4 φορές αλλά το eee 701 το είχα ήδη δώσει τότε λέω να σου λύσω την απορία γιατί φαίνεται να σε απασχολεί πολύ. Κάνα link για το προγραμματάκι και τι ακριβώς θέλεις να δοκιμάσω; εχεις pm για το προγραμμα.τσεκαρε εδω.τι κανει: http://www.youtube.com/watch?v=algC0zI6JtE&feature=related
w4tt4n4b3 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 HP2133 Mininote youtube test HP2133 Mininote youtube test 2 HP2133 Mininote youtube test 3
w4tt4n4b3 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 HP2133 Mininote google video test HP2133 Mininote Video Playback test gr
alexzzz Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Λοιπόν φίλε μου ktsolkas... το έβαλα το πρόγραμμα και φόρτωσα και 2 τραγούδια όπως μου είπες. Τα έβαλα να παίζουν, έπαιξα με την ταχύτητα αναπαραγωγής και των 2, με την ένταση αλλά και με τα εφέ που έχει το πρόγραμμα και δεν κόλλησε πουθενά. Ούτε όταν κουνούσα όπως να ναι τους δίσκους κάνοντας scratching (έμαθα και ορολογία!!!) Το μόνο ψιλό πρόβλημα που είδα είναι όταν πάτησα εγγραφή (για να αποθηκεύσω αυτό το σπάνιας ομορφιάς κομμάτι που έφτιαξα) οι 2 δίσκοι που γυρίζουν αλλά και ο μετρητής δεκάτων των δευτερολέπτων είχαν ένα μικρό "σπασιματάκι" (δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις). Αυτό οπτικά όμως γιατί ακουστικά δεν υπήρχε απώλεια. Το ότι το πρόγραμμα φορτώνει σφαίρα είναι περιττό να το πω. Ελπίζω να βοήθησα. Αν θες να δοκιμάσω και κάτι άλλο πες το μου τώρα κοντά γιατί δεν βλέπω να κάνω άλλη απόπειρα για dj και μάλλον θα το βγάλω.
alexzzz Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Alexzzz, ποια έκδοση του Mininote έχεις; Την KX869AT CPU 1.2 GHz, RAM 1gb, HDD 120gb κτλ Εσύ από ότι διάβασα έχεις μια πιο μεγάλη έκδοση.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Κατάλαβα ποιο είναι. Από Αγγλία το πήρες; Εγώ πήρα το KX870AT, με τον 1.6ghz και τα 2gb Ram.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.