darknemus01 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Έχω ενα σύστημα με την κάρτα twintech 8800gts 512mb και με οθόνη την Eizo S1931(19αρα) και προσπαθω τώρα να το σεταρώ Επειδη ειχα την ιδια οθονη και στο παλιο μου συστημα ειχα βρει μια αναλυση 1152χ864 που βολευε τα ματια μου. Χθες που πηγα να τσεκαρω την 8800gts,ειδα οτι εχει μονο 3 αναλυσεις 800χ600,1024χ768,1280χ1024. Το θεμα του ποστ δεν ειναι ποια αναλυση ειναι καλυτερη απο αυτες,αλλα οτι θελω περισσοτερες επιλογες,εχει κανεις καμια ιδεα? Δεν μπορει με καρτα τετραετιας να ειχα τοσες επιλογες και με αυτην μονο 3!(εκτος αν παιζει ρολο οτι εκεινη ειχε αναλογικη εισοδο και αυτη ψηφιακη) (Το υπολοιπο συστημα ειναι quad 9300,ram 4gb,asus P5E,620w corsair)
darknemus01 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δοκιμασες απο το nvidia pannel? Ναι δοκιμασα και απο εκει...τα ιδια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 στις TFT είναι καλό να τρέχουμε την native ανάλυση τους...τα 1280χ1024 είναι η native για τις 19αρες...
darknemus01 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Το θεμα του ποστ δεν ειναι ποια αναλυση ειναι καλυτερη απο αυτες,αλλα οτι θελω περισσοτερες επιλογες Νομιζω ημουν σαφης
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 hm, δεν νομίζω να υπάρχουν άλλες επιλογές...ίσως να είναι και το d-sub & dvi που υπέθεσες... πάντως όπως είπα δεν αξίζει να έχεις μη native ανάλυση σε tft monitor...χαλάει η γεωμετρία και το sharpness της εικόνας
iced Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ειναι απλο, μια tft δεν δουλευει σε αλλη αναλυση απο την native. Αποκλειεται να σε βολευει επειδη ειναι πολυ θαμπη
darknemus01 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ειναι απλο, μια tft δεν δουλευει σε αλλη αναλυση απο την native. Αποκλειεται να σε βολευει επειδη ειναι πολυ θαμπη Και ομως εμενα η 1152χ864 με βολευε,αλλα ξαναλεω το θεμα δεν ειναι να δουμε ποια ειναι η καλυτερη αναλυση,δεν ειναι λογικο να εχει μονο 3 επιλογες αναλυσης
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 θέμα συνήθειας είναι... (πάντως παίζει να είναι αυτό που υπέθεσες, dvi-ψηφιακή σύνδεση)
pappous_soulis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Λοιπόν,στο nvidia control panel πήγαινε στο view και επέλεξε advanced. Πήγαινε μετά Display > Manage custom resolutions και πάτα create. Στο παράθυρο που θα σου βγει πάτα advanced και βάλε τις τιμές που βλέπεις στην εικόνα,αλλά χωρίς να πειράξεις τις τιμές για τα: horizontal/vertical front porch, horizontal/vertical sync width, και horizontal/vertical sync polarity.Δηλαδή ασ'τα όπως είναι απο μόνα τους. Μετά πάτα test και πες μου αν δούλεψε.
darknemus01 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Λοιπόν,στο nvidia control panel πήγαινε στο view και επέλεξε advanced. Πήγαινε μετά Display > Manage custom resolutions και πάτα create. Στο παράθυρο που θα σου βγει πάτα advanced και βάλε τις τιμές που βλέπεις στην εικόνα,αλλά χωρίς να πειράξεις τις τιμές για τα: horizontal/vertical front porch, horizontal/vertical sync width, και horizontal/vertical sync polarity.Δηλαδή ασ'τα όπως είναι απο μόνα τους. Μετά πάτα test και πες μου αν δούλεψε. Λοιπον αυτο που μου προτεινες το εκανα κ μονος μου πριν μου το πεις αλλα χωρις να αλλαξω το timing standard se manual και το αποτελεσμα ηταν φοβερα θαμπο(λογικο ειναι οκ) Το δοκιμασα οπως το εδειξες,εβαλα και τις τιμες που ειναι κατω απο timing standard οπως φαινονται στην εικονα κ το αποτελεσμα ηταν πολυ καλυτερο(ωστοσο η ευκρινεια ειναι κατωτερη απο εκεινη σε 1280χ1024,αλλα υποθετω κ αυτο λογικο ειναι) Μπορουμε να βελτιωσουμε και αλλο την ευκρινεια λες?
pappous_soulis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Γίνεται. Η native ανάλυση της οθόνης σου είναι 1280x1024,η οποία είναι 5:4. Η ανάλυση που θέλεις (1152x864) είναι 4:3,επομένως δεν προσαρμόζεται απλώς στο μέγεθος της οθόνης αλλά παραμορφώνεται. Για να αποφύγεις την παραμόρφωση θα πας στο Nvidia CP, Display > Change flat panel scaling. Εκεί θα τσεκάρεις την δεύτερη επιλογή,που λέει "use nvidia scaling with fixed-aspect ratio". Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην σ'αφήνει να επιλέξεις εκεί,σ'αυτήν τη περίπτωση δεν γίνεται τίποτα. :/ Υπάρχει και η περίπτωση να έχει η οθόνη σου απο μόνη της σύστημα για να ρυθμίζει το scaling της εικόνας,αλλά για τώρα δοκίμασε αυτό που σου'πα.
darknemus01 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Γίνεται.Η native ανάλυση της οθόνης σου είναι 1280x1024,η οποία είναι 5:4. Η ανάλυση που θέλεις (1152x864) είναι 4:3,επομένως δεν προσαρμόζεται απλώς στο μέγεθος της οθόνης αλλά παραμορφώνεται. Για να αποφύγεις την παραμόρφωση θα πας στο Nvidia CP, Display > Change flat panel scaling. Εκεί θα τσεκάρεις την δεύτερη επιλογή,που λέει "use nvidia scaling with fixed-aspect ratio". Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην σ'αφήνει να επιλέξεις εκεί,σ'αυτήν τη περίπτωση δεν γίνεται τίποτα. :/ Υπάρχει και η περίπτωση να έχει η οθόνη σου απο μόνη της σύστημα για να ρυθμίζει το scaling της εικόνας,αλλά για τώρα δοκίμασε αυτό που σου'πα. μπα δεν ειδα σχεδον καμια διαφορα και εβαλα κ τις αλλες επιλογες απο περιεργεια αλλα τπτ Λες να αφησω την 1280χ1024 για να την συνηθισω και να μεγαλωσω το dpi η μερικες ρυθμισεις ωστε να μην μου φαινονται ολα τοσο μικρα?
pappous_soulis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Κανονικά θα'πρεπε να συνηθίσεις την 1280x1024,απλά σε είδα που επέμενες. Ποια οθόνη έχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.