Προς το περιεχόμενο

Σοβαρό πρόβλημα με Abit FlashMenu - HELP

mits@kos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού είδα κι αποείδα με τις άκυρες θερμοκρασιακές ενδείξεις της IP35 Pro με τον Ε8400 και ν14 Bios, είπα να κάνω BIOS Update να τελειώνω. Μπαίνω στο site της Abit και βλέπω ότι η έκδοση ν17 διορθώνει μεταξύ άλλων και κάποια temperature abnormalities, ενώ βελτιώνει την υποστήριξη στους Penryn, οπότε σκέφτηκα ότι μου είναι απαραίτητο.

Floppy δεν παίζει, οπότε ανοίγω το Abit FlashMenu και πατάω One Click Live Update, ώστε να μη χρειαστεί να επέμβω καθόλου. Το utility κάνει backup το αρχικό ν14 Bios, κατεβάζει το ν17 και επαναπρογραμματίζει το block μόνο του. Σε όλη τη διαδικασία δεν προέκυψε τπτ, οπότε και μου βγάζει ότι "The Bios has been updated succesfully, you have to reboot to enable the new Bios version". Πατάω το "Reboot Now" και το μηχάνημα πάει να κάνει επανεκκίνηση..

Αμ δε. Εδώ και μια ώρα μετά την έξοδο από τα Windows, η οθόνη είναι μαύρη και το reboot δεν προχωράει. Στη LED οθόνη της μητρικής υπάρχει η ένδειξη C1, που στο manual αντιστοιχεί σε:

Detect Memory

-Auto-detection of DRAM size, type and ECC

-Auto-detection of L2 cache (socket 7 or below)

Είναι λογικό να κρατάει τόσο το auto-detection της RAM? H mobo τα έπαιξε? Γιατί ρε γμτ, αφού δεν πήγε τπτ στραβά.. :cry:.

Είχα φροντίσει να έχω κλειστές (ούτε καν stand-by) όλες της ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι (πλην του ψυγείου ofc..) για να μην έχω καμιά καφρίλα με το γενικό (geeky προφυλάξεις).

Τι να κάνω? Άμα πατήσω reset παίζει πρόβλημα?

Δημοσ.

Τελικά πήγα να κάνω reset (όχι Bios reset), αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Ούτε το power έπιανε. Έκλεισα το διακόπτη του τροφοδοτικού και τον ξανάνοιξα, μετά άνοιξα το PC. μου έβγαλε την POST screen, έγραφε Checksum error, ωστόσο όταν μπήκα στο Bios η έκδοση που έλεγε ήταν η ν17. Επίσης, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται στα νορμάλ επίπεδα των38-40C. Κάνοντας Save & Exit, μπούταρα κανονικά στα Windows XP, οπού και το mGuru δίνει σωστές πληροφορίες για temps και bios version. Κοινώς, όλα καλά τελικά! Όχι τπτ άλλο, φεύγω αύριο και θα το είχα κατά νου σε όοολες τις διακοπές ...

Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι έκανε κάτι μικρά -τσαφ- όταν άνοιγε το PC...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...