admin11111 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Θα πάω αύριο.. Είναι επικυρωμένα όλα, αλλά μόνο πίσω από την βεβαίωση δεν έχει σφραγίδα..! Μπροστά εχει, αλλα πισω όχι
red7genius Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 καλα δεν νομιζω να εχεις προβλημα αλλα πηγαινε να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
Arcanaloth Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δεν υπάρχει τίποτα για τους Χημικούς Μηχανικούς στην Ελλάδα. Σαν ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορείς να δουλέψεις και φυσικά οι χημικές βιομηχανίες στην χώρα μας είναι πάρα πολύ λίγες. Εκτός αυτού πάντα μα πάντα, ακόμα και αν βρεις δουλειά, θα βαράς τρελά ωράρια και θα κλείνεις μέχρι και 12ωρες βάρδιες για ένα κομμάτι ψωμί. (1000 ευρώ αν έχεις και μεταπτυχιακό). Γνώμη μου: Μείνε ΠΟΛΥ μακριά. Στα μείον το ότι η σχολή είναι από τις πιο δύσκολες του Πολυτεχνείου, απ'ό,τι κατάλαβα μιλάμε για μετά το πτυχίο απλά είπα να το αναφέρω. Καμένος Χ.Μ. και εγώ.
nektarios8819 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Γεια σε όλους, είναι πρώτη φορά που γραφώ…… είμαι νέος εδώ! Θέλω τη γνώμη σας για σχολές για το μηχανογραφικό.... Αρχικά ήμουν τεχνολογική κατεύθυνση οπότε πιάνω 2ο και 4ο πεδίο και έχω βγάλει 18006 μόρια. Σκέφτομαι κάτι σε πολυτεχνείο και πιο συγκεκριμένα, τη σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και την ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνολογίας ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι στην Πάτρα, αν και δεν πιστεύω ότι θα πέσει 300 μόρια ώστε να την πιάσω… τεσπα! Αρχικά θέλω να σας ρωτήσω αν ξέρετε αν υπάρχει κάποια διαφορά με το τμήμα που βρίσκεται στα Χανιά! Σε κάποιους οδηγούς που έχω δει το ξεχωρίζει από τις άλλες στην Αθήνα, Θεσ/νίκη και Ξάνθη, ενώ σ έναν, εκεί που ανέφερε που υπάρχει αυτή η σχολή, ανέφερε αυτές τις 3 πόλεις, χωρίς να αναφέρει τα Χανιά…… Έπειτα θέλω τη γνώμη σας για τη σχολή αλλά και προτάσεις για σχόλες μετά από την ηλεκτρολόγων……. Κάποιες που είδα είναι οι: πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Αθήνας ή μηχανικών η/υ και πληροφορικής στην Πάτρα… Δεν τις ξέρω καθόλου όμως!! Τι λέτε? Πείτε κι εσείς καμία γνώμη…… Δεν με πειράζει η περιοχή που είναι η σχολή!
galil Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Καταρχάς συγχαρητήρια! Όσον αφορά τις σχολές, από τις 2 τελευταίες που ανέφερες πιστεύω πως η Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας είναι καλύτερη από την Πληροφορική Αθήνας και αυτό γιατί το τμήμα της Πάτρας είναι πολυτεχνική σχολή (5 χρόνια) με ότι αυτό συνεπάγεται (μπορείς να γραφτείς στο ΤΕΕ κλπ). Αντιθέτως αυτή της Αθήνας είναι 4 χρόνια και δεν είναι πολυτεχνείο. Πιο συγκεκριμένα για το Μηχ Η/Υ και Πληροφορικής της Πάτρας (το οποίο ξέρω καλά) έχω να σου πω οτι στον τομέα των υπολογιστών (μόνο) είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας. Είναι το πρώτο που ιδρύθηκε και παρέχει πλήρεις γνώσεις για θέματα Πληροφορικής και Η/Υ, σε όλους τους τομείς (hardware, software, δίκτυα κλπ). Αντιθέτως τα τμήματα Πληροφορικής όπως αυτό στην Αθήνα είναι μεν αξιόλογα, αλλά δίνουν λιγότερη έμφαση στο hardware (αφού δεν είναι Μηχανικών Η/Υ). Από την άλλη οι Ηλεκτρολόγοι έχουν περισσότερα δικαιώματα στην αγορά εργασίας άρα μπορείς να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα πέραν των υπολογιστών (πχ τηλεπικοινωνίες). Γι' αυτό άλλωστε πολλοί προτιμούν Ηλεκτρολόγους, επειδή είναι από τα ευνοημένα επαγγέλματα (λόγω επαγγελματικών δικαιωμάτων). Όσο για το τι διαφορές έχει το τμήμα στα Χανιά ας σου απαντήσει κάποιος πιο ειδικός γιατί αυτό δεν το ξέρω. Συνοψίζοντας λοιπόν, έχω να σου πω οτι αν σε ενδιαφέρουν αποκλειστικά η πληροφορική και οι υπολογιστές θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά (ακόμα και ως πρώτη επιλογή) τους Μηχ Η/Υ Πάτρας. Και από δουλειά θα έχεις πολύ καλές προοπτικές για το μέλλον ειδικά αν είσαι καλός και ασχοληθείς. Αν όμως δεν καίγεσαι για υπολογιστές τότε καλύτερα να διαλέξεις Ηλεκτρολόγους που έχουν περισσότερες εναλλακτικές.
andreapaog328 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 μπορεί κάποιος να μου πεί τι δουλειές μπορέι να κάνει ένας που έχει τελειώσει Μηχανικούς Η/Υ? Σκέφομαι να δηλώσω τη σχολή 1η προτίμηση...
galil Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Οτιδήποτε έχει σχέση με υπολογιστές... Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να δουλέψεις σε εταιρείες Πληροφορικής, σε εταιρείες που φτιάχνουν ηλεκτρονικά κυκλώματα (πχ Ιντρακόμ, Siemens -που είναι και της μόδας) και γενικά οπουδήποτε χρειάζονται κάποιον που να ξέρει υπολογιστές (οχι για να γράφει στο Word βέβαια). Μπορείς ακόμα να κάνεις και κάτι σαν ελεύθερο επάγγελμα ή να φτιάξεις μια μικρή εταιρεία με 3-4 συναδέλφους/συμφοιτητές που να φτιάχνετε προγράμματα ή ιστοσελίδες σε πελάτες. Αυτό μπορεί να σου φαίνεται τραβηγμένο αλλά να δεις που σε λίγα χρόνια θα υπάρξουν αρκετές τέτοιες εταιρείες και στην Ελλάδα. Και το google άλλωστε κάπως έτσι ξεκίνησε
Filos19 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μπορείς ακόμα να κάνεις και κάτι σαν ελεύθερο επάγγελμα ή να φτιάξεις μια μικρή εταιρεία με 3-4 συναδέλφους/συμφοιτητές που να φτιάχνετε προγράμματα ή ιστοσελίδες σε πελάτες. Αυτό μπορεί να σου φαίνεται τραβηγμένο αλλά να δεις που σε λίγα χρόνια θα υπάρξουν αρκετές τέτοιες εταιρείες και στην Ελλάδα. Και το google άλλωστε κάπως έτσι ξεκίνησε Να σου το πω ή θα σε πληγώσω? Χμμμμ... Θα σου το πω...Τέτοιες εταιρίες υπάρχουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα...με ότι αυτό συνεπάγεται περί αξιοπιστίας των λεγομένων σου...
azio Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 MAPKETINΓK & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ,οι σχολες OIKONOMIKΗΣ EΠIΣTHMΗΣ(πανελληνιως εννοω) και OPΓAN.και ΔIOIK. EΠIXEIPHΣEΩN, ειναι καλεσ σχολες; Εχω ακουσει οτι ειναι πολυ θεωριτικες. Ισχυει? Σχετικα με δουλεια? Βρισκεις ευκολα? στο μαρκετινγκ ειμαι εγω και τελειωνω τωρα..εγω προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την επιλογη μου,,το αντικειμενο μου αρεσε εξ αρχης και το ηθελα (αν και δεν ημουν σε θεση να γνωριζω καλα περι τεινος προκειται, οπως οι περισσοτεροι) και συνεχισε να μου αρεσει και στη συνεχεια. Θεωρητικο δεν ξερω τι εννοεις..παντως δεν εχει πολλα οικονομικα ή μαθηματικα..ειναι επαγγελμα που εχει να κανει με την αγορα και οτι παιζεται..νεα προιοντα, ερευνες συμπεριφορας καταναλωτη (τι αγοραζουμε, γιατι το αγοραζουμε, τι προτειμαμε και απο τι επηρεαζεται), ανταγωνιστικες τακτικες, πως και που να διανειμεις τα προιοντα, πως να τιμολογησεις και πολλα αλλα..σιγουρα δεν ηταν ολα ροδινα και καποια μαθηματα δεν διδασκονται με τον καλυτερο τροπο ή ειναι βαρετα αλλα σε γενικες γραμμες και με την προυποθεση οτι σου αρεσει το αντικειμενο (δηλαδη bussiness, διαφημιση, στρατηγικες κλπ) ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη..το θεμα ειναι να σ αρεσει κατι..απο κει και περα δεν ακους κανενα... οσο για την επαγγελματικη αποκατασταση σιγουρα καμια εταιρεια δεν θα σε περιμενει να πας να την διοικησεις αλλα νομιζω ευκαιριες υπαρχουν αρκετες και μπορεις να κανεις μια αρχη ωστε να εξελιχθεις μετα..κι αν εισαι καλος θα αμοιφθεις.. παντως να σημειωσω και κατι αλλο, πως ειναι επαγγελματα που απαιτουν πολυωρη εργασια..δεν πας στο γραφειο 9-5 και τελος..θελει δουλεια, υπαρχει αγχος, πιεση κλπ... Οικονομικό νομικής ποια ασοεε....Και μια συμβουλή...μην "ψαρώνεται" με τις ψευτό-επιστήμες..(μαρκετινγ,λοχρη κλπ). Ξεκινήστε με το γενικό πτυχίο του οικονομολογού και μετά πάτε σε κάποια απ'αυτές τις "επιστήμες".Γνώμη μου. Και τέλος για τα παίδια που κάνουν μηχανογραφίκο.Μην ακούτε κανέναν,πόσο σε ένα φορουμ που ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του.Συλλέξτε και φιλτράρετε τις πληροφορίες που μαζεύεται. να για παραδειγμα οταν ηταν να κανω εγω μηχανογραφικο, στο φροντηστηριο μου λεγανε ακριβως αυτο..να κανω την βασικη επιστημη..δηλαδη οικονομικα..πολλες φορες εχω αισθανθει μεγαλη ανακουφιση που δεν τους ακουσα..σκεψου 4 χρονια να κανεις ολο θεωριες, μαθηματικα, μοντελα, νομους και γενικα να σπουδαζεις ενα θεωρητικο, κλειστο αντικειμενο..σε αντιθεση με το μαρκετινγκ που ειναι μεσα στην πραγματικοτητα, την αγορα και οτι γινεται γυρω μας.. εγω βεβαια το βλεπω ετσι..και δεν διαφωνω, μπορει ενας οικονομολογος με μεταπτυχιακο στο μαρκετινγκ να εχει περισσοτερα εφοδια..το θεμα ειναι τι σου αρεσει (το ξαναπα).. Και κάντε τη δική σας επιλογή αφήνοντας μακρία επιθυμιες γονιών/καθηγητών.---> θα συμφωνησω απολυτα!! καλη τυχη!!
galil Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Να σου το πω ή θα σε πληγώσω? Χμμμμ...Θα σου το πω...Τέτοιες εταιρίες υπάρχουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα...με ότι αυτό συνεπάγεται περί αξιοπιστίας των λεγομένων σου... Το ξέρω οτι υπάρχουν κάποιες και αυτό που λέω είναι οτι θα υπάρξουν πολύ περισσότερες. Απλά είσαι σίγουρος οτι το ξέρουν όλοι; Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα; Αν το ήξεραν πάντως δε θα ρώταγαν όπως ο φίλος andreapaog328... Όσο για τα λεγόμενά μου, περιμένω να ακούσω αν έχεις να τα αμφισβητήσεις σε κάτι ουσιαστικό.
999.999 visitor Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Παιδιά ήθελα να ρωτήσω αν έχετε πληροφορίες για το τμήμα πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιό; Μπήκα στο site του πανεπιστημίου αλλά επειδή είναι νέο τμήμα δεν ξέρω πόσο καλό είναι. Αν σπουδάζει κανείς εκεί θα ήθελα να μου πει την αλήθεια!!!(μην με κάψει) Επίσης αν ξέρεται τίποτα για το τμήμα διδακτικής της τεχνολογίας ή της πληροφορικής του πανεπιστημείου Πειραιά ή των ΤΕΙ θα το εκτιμούσα πολύ να με ενημερώσετε. Το πρόγραμμα σπουδών τους το έχω, αλλά θέλω να μάθω το κατα πόσο αξίζουν. Τελειώνεις με γνώσεις; Χρέιάζομαι άμεσα απάντηση επειδή αυτές τις μέρες δηλώνω το μηχανογραφικό Ευχαριστώ
Filos19 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Τέλος πάντων, από τον τρόπο που το λες δίνεται η εντύπωση ότι δεν υπάρχουν ήδη τέτοιες εταιρείες και προβλέπεις μεγάλη ανάπτυξη σε μερικά χρόνια. Η σημασία μικρή. Τώρα για να αμφισβητήσω κάτι άλλο δεν έχω, άλλωστε δεν έχω διαβάσει άλλα ποστ σου.
nikos_e34 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 χαροκοπειο εννοοντας αυτο στην καλλιθεα? οικιακη οικονομια και ετσι?ενα ξερω ομως..τιγκα στο μ@!#$ ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑ ΝΕΟΣ!
Lefteris08 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Καταρχήν γεια σας είμαι νεο μέλος στο FORUM...Φέτος έδινα Πανελλήνιες και τώρα είμαι στη φάση που πρέπει όπου να'ναι να καταθέσω το μηχανογραφικό...Ήμουν στη θετική κατεύθυνση κ έχω συγκεντρώσει 18450 στο 3ο πεδίο κ 17400 στο 2ο κ 4ο... Ακόμη κ τώρα είμαι στο ψάξιμο για σχολές κ γι αυτό θέλω τα φώτα σας ως προς το ποια θα επιλέξω τελικα...Αν κάποιος απο εδώ λοιπόν ξέρει ας μου πει τη γνώμη του για κάποιο απο τα παρακάτω τμήματα, τα οποία σκεφτομαι, για να με βοηθήσει στην επιλογή του καλύτερου... 1)Φαρμακευτική (είναι αυτο που ήθελα,το οποίο όμως έχω ελάχιστες πιθανότητες να πιάσω οπότε στράφηκα σε εναλλακτικές) 2)Βιολογία (κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ αλλα έχει απ ότι έχω ακούσει μέχρι τωρα περιορισμένες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης στην Ελλαδα) 3)Χημικών Μηχανικών (επίσης μου αρέσει αλλα υπάρχει το ίδιο προβλημα με τη βιολογία) 4)ΑΣΟΕΕ τμήμα πληροφορικής (ειδικά γι αυτο το τμημα όποιος ξέρει ας με διαφωτίσει παρακαλώ γιατι το σκέφτομαι όλο κ πιο πολύ κ ίσως καταλήξω τελικά σε αυτο) 5)Άλλα τμηματα πληροφορικής...Π.χ μηχανικών Η/Υ τηλεπικοινωνιών κ δικτύων στο Βολο Αυτά κυρίως αλλά αν έχει κάποιος κάτι άλλο να μου προτείνει δεκτό! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!!!
PeiramatoZwo Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Φίλε μου ξεκινάμε από το βασικό , πρώτα από όλα θα δηλώσεις όλες τις φαρμακευτικές, μπορεί ενδεχομένως να περάσεις. Μετά δηλώνεις τις ενναλακτικές. Πάντως μετά από σπουδές στην βιολογία ή την χημεία μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα master στην φαρμακευτική. Τώρα αν σε ενδιαφέρει η πληροφορική προτείνω την ασοεε να την έχεις σαν τρίτη επιλογή, πίσω από Ηλεκτρολόγους Μηχανολόγους και Μηχανικούς Υπολογιστικών (ΕΜΠ) και το πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Παν. Αθηνών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.