Προς το περιεχόμενο

Επεξήγηση θερμοκρασιών

AfterForever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Κάποια προγράμματα που δείχνουν θερμοκρασίες όπως και η εντολή acpi -t σε unix που δείχνει θερμοκρασίες, εμφανίζει 3 θερμοκρασίες για τον επεξεργαστή. Σε windows το hmonitor δε μου δείχνει (μόνο του δίσκου), ενώ κάποια άλλα λένε θερμοκρασίες τύπου cpu0 temp, core temp κτλ

Τελικά ποια είναι η θερμοκρασία του επεξεργαστή μου; (η ψηλότερη από αυτές υποθέτω ότι είναι, αυτή που φθάνει μέχρι 84 δυστυχώς και πέφτει μόνο όταν πέφτει η συχνότητα του επεξεργαστή) :

>
root@pete-laptop:~# acpi -t
    Battery 1: charged, 98%
    Thermal 1: passive , 84.0 degrees C
    Thermal 2: passive , 71.0 degrees C
    Thermal 3: ok, 63.0 degrees C

Γενικώς με τις θερμοκρασίες τι παίζει; Ποια είναι ποια κτλ κτλ

Επίσης ξέρετε κάποιο άλλο πρόγραμμα στο linux που να δείχνει θερμοκρασίες; Έχω βάλει και ένα applet, αλλά νομίζω τις παίρνει από τον ίδιο daemon (xsensors νομίζω, μπορεί να κάνω και λάθος). Στα windows, εκτός από το hmonitor που για κάποιο λόγο δε μου εμφανίζει, κάποιο άλλο αξιόπιστο;

Ευχαριστώ

ΥΓ1. AMD Mobile Sempron 3000+ (laptop Acer Aspire 3023WLMi)

ΥΓ2. Το κωλοBIOS μου (Phoenix) παίζει να' ναι το μόνο που δε δείχνει θερμοκρασία. Έλεος.

Δημοσ.

Ένας αρκετά εύκολος τρόπος, κατα τη γνώμη μου, να βρείς ποιά απ όλες είναι η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι να έχεις ανοιχτό το πρόγραμμα που ελέγχεις τη θερμοκρασία και να κάνεις διάφορες εργασίες που να καταναλώνουν σχετικά αρκετή cpu..Η θερμοκρασία που θα δείς να ανεβαίνει (και αντίστοιχα θα πέσει όταν σταματήσεις) είναι αυτή του επεξεργαστή..

Σε windows εμένα μου έχει φανεί αρκετά καλό το speedfan αλλά και το everest που μου εμφανίζουν ακριβώς ίδιες τιμές.

Σε Linux ανάλογα και τη διανομή που χρησιμοποιείς κιόλας θα υπάρχει και κάποιο πρόγραμμα..Εγώ πάντως με το ksystemguard δεν είχα κανένα πρόβλημα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...