jajavax Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μόλις έμαθα, για τη νέα κάρτα ήχου που αγόρασα ( Presonus Firebox ), ότι αν θέλω να είμαι πιο σίγουρος με τον Firewire Controller που θα προσθέσω στο motherboard, τότε θα πρέπει να μην αγοράσω έναν κλασσικό controller των 25 ?, αλλά έναν κατασκευασμένο ειδικά για μουσικές εφαρμογές, που κοστίζει 45 ?. Γνωρίζει κάποιος φίλος, κάτι σχετικά ; (κατασκευαστή, τύπο, controller - ή και Μ/Β με τέτοιες προδιαγραφές)
jajavax Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Λοιπόν έχω νέα : Το Chip που προανέφερα, καλό θα είναι να προέρχεται απο την "Texas". Δηλαδή, ακόμα και αν ο Υ/Η έχει ήδη Firewire controler επάνω στο motherboard, τότε σε περίπτωση που δεν είναι τέτοιο, ο οποισδήποτε θέλει Υψηλή Πιστότητα στις μουσικές εφαρμογές, χωρίς ρίσκο δηλαδή, θα πρέπει να αγοράσει και να βάλει έναν επιπλέον controller αφού ελέγξει καλά ότι αυτός "φοράει" Texas. Απο την άλλη, οι κάρτες ήχου Presonus μπορεί να με έχουν βάλει σε κάποια έξοδα παραπάνω, αλλά όπως αναφέρει και ο υπεύθυνος της εταιρείας, είναι μεγάλη επιτυχία η κατασκευτή του Chip "DICE II" Δεν βρίσκω τη συνέντευξη του ίδιου αλλά βρήκα αυτό. Οπότε, λές καμιά φορά : Έδωσα 270 ? για την κάρτα ήχου, χαλάλι αν θα δώσω άλλα 45 ? για ειδικό controler, αφού έτσι μας έμαθε ο BIll Gates κι εγώ χορεύω στο ρυθμό του...
XLV Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Λοιπόν έχω νέα : Το Chip που προανέφερα, καλό θα είναι να προέρχεται απο την "Texas". Δηλαδή, ακόμα και αν ο Υ/Η έχει ήδη Firewire controler επάνω στο motherboard, τότε σε περίπτωση που δεν είναι τέτοιο, ο οποισδήποτε θέλει Υψηλή Πιστότητα στις μουσικές εφαρμογές, χωρίς ρίσκο δηλαδή, θα πρέπει να αγοράσει και να βάλει έναν επιπλέον controller αφού ελέγξει καλά ότι αυτός "φοράει" Texas. Απο την άλλη, οι κάρτες ήχου Presonus μπορεί να με έχουν βάλει σε κάποια έξοδα παραπάνω, αλλά όπως αναφέρει και ο υπεύθυνος της εταιρείας, είναι μεγάλη επιτυχία η κατασκευτή του Chip "DICE II" Δεν βρίσκω τη συνέντευξη του ίδιου αλλά βρήκα αυτό. Οπότε, λές καμιά φορά : Έδωσα 270 ? για την κάρτα ήχου, χαλάλι αν θα δώσω άλλα 45 ? για ειδικό controler, αφού έτσι μας έμαθε ο BIll Gates κι εγώ χορεύω στο ρυθμό του... Οι περισσότερες μητρικές έχουν firewire τσιπάκια της VIA, γενικώς οι υλοποιήσεις της VIA σε USB έχουν προβλήματα, σε firewire δεν έχω ακούσει κάτι. Εγώ αρχικά θα δοκίμαζα με το firewire της μητρικής, αν παρουσίαζε προβλήματα, τότε θα κοίταζα να πάρω κάρτα firewire με τσιπάκι της Texas Instruments (TI), αν και όλα αυτά μου ακούγονται σαν να θέλουν να σε βάλουν να σκάσεις κι' άλλα λεφτά να αγοράσεις και την κάρτα firewire που δίνουν..
jajavax Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Οι περισσότερες μητρικές έχουν firewire τσιπάκια της VIA, γενικώς οι υλοποιήσεις της VIA σε USB έχουν προβλήματα, σε firewire δεν έχω ακούσει κάτι. Φίλε μου, άστα. Έχω iMac και επειδή δεν είναι τετραπύρηνος, φοράει απλό Chip Firewire μάρκας Open HCI, το οποίο στα windows βγάζει ήχο σαν στρακαστρούκες. Όπως ακριβώς το λέω. Δηλαδή εδώ είναι το μυστικό : Ενώ με το ίδιο Chip στον Mac (οι καινούργιοι φοράνε και windows ταυτόχρονα) δεν χρειάζεται ούτε Drivers για την κάρτα ήχου και παίζει τέλεια, το ίδιο Chip ξαναλέω, πάνω στον ίδιο υπολογιστή, αλλά με windows δεν βγάζει ήχο. Και μία εταιρεία σαν την Macintosh δεν βάζει ποτέ τυχαία πράγματα επάνω στα μηχανήματα. Άρα.... ο Bill Gates προδώθηκε εξαιτίας των iMac. Πλέον δε χωρά αμφιβολία, αφού μιλάμε για το ίδιο μηχάνημα, ότι φροντίζει σκόπιμα να δημιουργεί ασυμβατότητα, προκειμένου να αγοράζουμε και να ξανα-αγοράζουμε... Εγώ αρχικά θα δοκίμαζα με το firewire της μητρικής, αν παρουσίαζε προβλήματα, τότε θα κοίταζα να πάρω κάρτα firewire με τσιπάκι της Texas Instruments (TI), αν και όλα αυτά μου ακούγονται σαν να θέλουν να σε βάλουν να σκάσεις κι' άλλα λεφτά να αγοράσεις και την κάρτα firewire που δίνουν.. Μία δοκιμή θα σας πείσει που λέμε.... χεχεχεχ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.