nikos_gr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Εδώ από site προπαγάνδας http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=445891 και εδώ από ανεξάρτητο http://weblog.infoworld.com/gripeline/archives/2007/05/motherboard_rep.html Υπέδειξε μου και έναν τρόπο να απεγκαταστήσω τα windows από pc χωρίς μητρική.
Krokodilos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Εδώ από site προπαγάνδας http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=445891 και εδώ από ανεξάρτητο http://weblog.infoworld.com/gripeline/archives/2007/05/motherboard_rep.html Διαβασε το λινκ που εδωσε ο dimitris74 αλλα και το επισημο της Microsoft που εδωσα εγω. Θα διαπιστωσεις οτι αυτο που ελεγες δεν ισχυει....
Spyros7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δεν ειπα οτι η Microsoft δεν εφαρμοζει μονοπωλιακες τακτικες. Ειπα οτι η καθε μονοπωλιακη τακτικη δεν αρκει για να δημιουργηθει μονοπωλιο. Δηλαδη δεν ειναι η εταιρια υπευθυνη για την δημιουργια μονοπωλιου, αλλα οι καταναλωτες. Χωρις να αγοραζε η πλειοψηφια τα προιοντα της Microsoft, δεν θα δημιουργουνταν τιποτα. Αυτοι ειναι οι φταιχτες! Αυτο λεω.... Μα δεν λεω οτι οι τακτικες της ειναι αθωες. Απλα δεν θα πιανανε αν η πλειοψηφια του κοσμου δεν την υποστηριζε, αγοραζοντας τα προιοντα της. Οποτε blame the people. Οπως καταλαβαινεις εχω μια αντιθετη αποψη απο την ευρεως αποδεκτη, σχετικα με την εννοια του "ηθικου αυτουργου". Ουσιαστικα θεωρω τον ηθικο αυτουργο ως αθωο. Απο τη στιγμη που ο καταναλωτης(στην προκειμενη περιπτωση) ΕΧΕΙ το δικαιωμα της επιλογης, δεν μπορω να ριξω την ευθυνη πουθενα αλλου παρα μονο σε αυτον, για οποιαδηποτε μονοπωλιακη κατασταση υπαρξει.... Ειμαι καταναλωτής και έχω το δικαίωμα της επιλογής. Επιλέγω Linux. Αλλά: 1. Θέλω να πάρω laptop χωρις να τα σκάσω στην M$. Μπορώ? Φυσικά έχω την επιλογή να μην πάρω laptop.. 2. Θέλω να βρω δουλειά αλλά στον τομέα μου απαιτείται ECDL η έστω γνωσεις Word- Excell. Πως θα τα μάθω? Φυσικά έχω την επιλογή να μείνω άνεργος.. 3. Στη δουλειά μου απαιτείται η χρήση κάποιου εξειδικευμένου προγράμματος που δεν υπάρχει για Linux π.χ. autocad. Τι με νοιάζει όμως, μπορώ να σχεδιάζω στο χέρι.. 4. Κάποιος φιλος /συνάδερφος /το αφεντικό μου στέλνει ένα επείγον doc στο mail μου όταν είμαι σπίτι. Δεν μπορώ να το ανοιξω με το openoffice. Έχω όμως την επιλογή να βρώ ένα pc με Windows.. 5. Είμαι gamer. Αλλά φυσικά έχω την επιλογή να μην είμαι.. Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες. Όλα αυτά τα προβλήματα προκαλούνται από τη μονοπωλιακή τακτική της M$. Ο κόσμος δεν είναι (τόσο) μ@λ@κ@ς να προτιμάει κάτι προβληματικό και πανάκριβο από κάτι που δουλεύει και είναι δωρεάν. Απλά η γνώση Windows-Office είναι απαραίτητη σήμερα. Γι αυτό τα μισά Windows που κυκλοφορούν έχουν "δανεικό" licence:p Και αν οι τακτικές της M$ ήταν σωστές δεν θα είχε φάει τόσα πρόστιμα από την ΕΕ και αλλους. Για να μπούν τέτοιοι μηχανισμοί σε λειτουργία σημαίνει οτι όχι απλά παρανομούν αλλά οτι το χουν γ****ει το θεμα..
nikos_gr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Θα μπορούσες αν σου έδιναν το δικαίωμα της επιλογής.Δυστυχώς με κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνομαι. Φυσικά υποθέτω ότι τα παραπάνω τα δοκίμασες και διαπίστωσες ότι δεν μπορείς και δεν τα διάβασες στο ram,τεύχος Ιουνίου... Από εμένα τέλος για σήμερα,πολύ θα ήθελα να το συζητήσουμε κι' άλλο αλλά αυριο δίνω τελευταίο μάθημα για πτυχίο ... Περιμένω μόνο μια απάντηση στο θέμα του OOXML.Φυσικά δεν θεωρώ κανέναν υπεύθυνο απλά από καθαρή περιέργεια θέλω να δω αν υπάρχουν υπέρμαχοι και σε αυτό το θέμα. Καλή συνέχεια
antonl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 [...]1. Θέλω να πάρω laptop χωρις να τα σκάσω στην M$. Μπορώ? Φυσικά έχω την επιλογή να μην πάρω laptop.. 2. Θέλω να βρω δουλειά αλλά στον τομέα μου απαιτείται ECDL η έστω γνωσεις Word- Excell. Πως θα τα μάθω? Φυσικά έχω την επιλογή να μείνω άνεργος.. 3. Στη δουλειά μου απαιτείται η χρήση κάποιου εξειδικευμένου προγράμματος που δεν υπάρχει για Linux π.χ. autocad. Τι με νοιάζει όμως, μπορώ να σχεδιάζω στο χέρι.. 4. Κάποιος φιλος /συνάδερφος /το αφεντικό μου στέλνει ένα επείγον doc στο mail μου όταν είμαι σπίτι. Δεν μπορώ να το ανοιξω με το openoffice. Έχω όμως την επιλογή να βρώ ένα pc με Windows.. 5. Είμαι gamer. Αλλά φυσικά έχω την επιλογή να μην είμαι.. [...] 1. Συμφωνώ πως είναι δύσκολο να βρεις laptop που να μην υποχρεούσαι να "φορτωθείς" και κάποια έκδοση των windows. 2-5. Κατά τη γνώμη μου, δε στέκουν ως επιχειρήματα. Ο κόσμος επέλεξε να χρησιμοποιεί κάτι, τα Windows (ναι οκ "του επιβλήθηκε με δικτακτορικό τρόπο" θα μου πεις). Αν εσύ/εγώ δε θέλουμε να ακολουθήσουμε το ρεύμα της εποχής, ας πράξουμε ανάλογα. Αν εγώ έχω καψούρα να γίνω τεχνικός συλλεκτών ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, δε μπορώ να κατηγορώ μετά τη ΔΕΗ που μου "τρώει" τη δουλειά. Κάποια πιο συγκεκριμένα σχόλια: 2. Μπορείς να πας σε κάποιο αντίστοιχο φροντιστήριο όπως κάνουν χιλιάδες άτομα. 3,5. Μου φαίνεται λογικό η Autodesk ή η Bioware να μην επενδύουν τα ποσά που απαιτούνται για την παραγωγή (σοβαρών) τίτλων που θα απευθύνονταν σε μια περιορισμένη αγορά. Κι εμένα αν μου έλεγαν που θέλω να πωληθεί το προϊόν μου, στην Ελλάδα ή στην Αμερική, την Αμερική θα επέλεγα. 4. Δηλαδή θα έπρεπε να είχε ο φίλος/συνάδερφος/αφεντικό Linux; Κι αν είχε Solaris και πάλι είχατε πρόβλημα; Τέλοσπαντων, να αλλάξουμε γνώμη δεν πρόκειται, πόσο μάλλον να συμφωνήσουμε οπότε είναι ένα ακόμα κατεστραμμένο thread/offtopic/flame.
Spyros7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 1. Συμφωνώ πως είναι δύσκολο να βρεις laptop που να μην υποχρεούσαι να "φορτωθείς" και κάποια έκδοση των windows.2-5. Κατά τη γνώμη μου, δε στέκουν ως επιχειρήματα. Ο κόσμος επέλεξε να χρησιμοποιεί κάτι, τα Windows (ναι οκ "του επιβλήθηκε με δικτακτορικό τρόπο" θα μου πεις). Αν εσύ/εγώ δε θέλουμε να ακολουθήσουμε το ρεύμα της εποχής, ας πράξουμε ανάλογα. Αν εγώ έχω καψούρα να γίνω τεχνικός συλλεκτών ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, δε μπορώ να κατηγορώ μετά τη ΔΕΗ που μου "τρώει" τη δουλειά. Κάποια πιο συγκεκριμένα σχόλια: 2. Μπορείς να πας σε κάποιο αντίστοιχο φροντιστήριο όπως κάνουν χιλιάδες άτομα. 3,5. Μου φαίνεται λογικό η Autodesk ή η Bioware να μην επενδύουν τα ποσά που απαιτούνται για την παραγωγή (σοβαρών) τίτλων που θα απευθύνονταν σε μια περιορισμένη αγορά. Κι εμένα αν μου έλεγαν που θέλω να πωληθεί το προϊόν μου, στην Ελλάδα ή στην Αμερική, την Αμερική θα επέλεγα. 4. Δηλαδή θα έπρεπε να είχε ο φίλος/συνάδερφος/αφεντικό Linux; Κι αν είχε Solaris και πάλι είχατε πρόβλημα; Τέλοσπαντων, να αλλάξουμε γνώμη δεν πρόκειται, πόσο μάλλον να συμφωνήσουμε οπότε είναι ένα ακόμα κατεστραμμένο thread/offtopic/flame. Εγω απλά θέλω να πω οτι η αγορά Windows επιβάλλεται σήμερα και ότι τα περι επιλογής είναι τουλάχιστον αφελή. Το φροντιστήριο το πληρώνεις επίσης οπότε καλύτερα να τα ακουμπήσεις στην M$ για να μάθεις καλύτερα. Στα υπόλοιπα βλέπω ότι συμφωνούμε. Τώρα για το ότι κάποιοι δεν γουστάρουν την M$ όπως ίσως δεν γουστάρουν οποιονδήποτε έρχεται να τους πουλήσει νταβατζιλίκι ενώ άλλοι δεν έχουν πρόβλημα ή το υποστηρίζουν κιόλας τι να πεις.. άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου
dimitris74 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Διαβασε το λινκ που εδωσε ο dimitris74 αλλα και το επισημο της Microsoft που εδωσα εγω.Θα διαπιστωσεις οτι αυτο που ελεγες δεν ισχυει.... μια μικρη παρένθεση. το λινκ που εδωσα ειναι αυτο που πηρα στο Pm που αναφερθηκε πριν οτι ελεγε οτι αν αλλάξεις μητρικη πρεπει να ξαναγοράσεις τα vista. @Spyros7. εγω οταν ξεκινησα την επαφη μου με τους υπολογιστες υπηρχαν pc ακα ibm συμβατα και apple. ολος ο κοσμος δουλευε σε pc γιατι δεν ηταν ελιτιστικο οπως τα apple Που ηθελαν δικο τους software και hardware. ποιος δηλαδη με υποχρεωσε να παω προς μικροσοφτ? μηπως η ανυπαρξία του ανταγωνισμου που κοιταγε τον ευατο της? και εστω οτι υπηρχε Linux τοτε. πως να ασχοληθω μαζι του οταν ακομα και σημερα στην ερωτηση πως τηγανιζω ενα αυγο η απαντηση ειναι ψαξε στο νετ η κατσε και διαβασε τον τσελεμεντε? το να μην γουσταρεις την Microsoft ειναι μοδα και trendy. οπως και τα κλασσικα Svista, το οτι αν δεν ηταν αυτη, ολοι αυτοι στην πλειοψηφια τους θα εβλεπαν Pc και θα νομιζαν οτι ειναι η καινουρια καφετιερα δεν το παραδεχονται και δεν θελουν να το παραδεχτουν. η θα μου πει κανεις οτι μπορουσε καποιο παιδι πριν απο 4-5 χρονια να αγορασει ενα pc χωρις γνωσεις και να στησει μια διανομη linux και να δουλεψει. δεν σου λεω για παλιοτερα, εκει ειναι ακομα χειροτερα.
antonl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 [...]Τώρα για το ότι κάποιοι δεν γουστάρουν την M$ όπως ίσως δεν γουστάρουν οποιονδήποτε έρχεται να τους πουλήσει νταβατζιλίκι [...] Δε μπορώ να καταλάβω πότε μου πούλησε η microsoft "νταβατζιλίκι". Είδα τα Windows, είδα το Linux και επέλεξα Windows. Μόνος μου. Δε μου το επέβελα ο κανείς. Δε με ανάγκασαν να τα πάρω όταν αγόρασα pc. Έχω χρησιμοποιήσει/δουλέψει και σε linux (και αναγκαστικά και από επιλογή). Με κούρασε, το παράτησα. Ίσως κάποτε το ξαναδώ, ίσως κι όχι.
Krokodilos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Ειμαι καταναλωτής και έχω το δικαίωμα της επιλογής. Επιλέγω Linux. Αλλά: Αλλα δεν πρεπει να ξεχνας τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα της επιλογης σου. Βασικα πριν επιλεξεις πρεπει να τα γνωριζεις ολα αυτα. Τι πλεονεκτηματα θα εχουν και τι μειονεκτηματα. Τα σταθμιζεις και επιλεγεις. Αλλα προσεξε! Αν αυτο που δεν επελεξες εχει καποια πλεονεκτηματα εναντι αυτου που επελεξες τελικα, τοτε μην αρχισεις να κατηγορεις το πρωτο αλλα και τους παντες, διοτι εχει τουτο και το αλλο πλεονεκτημα λογω του το οτι το επελεξαν οι περισσοτεροι. Δεν θα πεις στους αλλους τι θα κανουν! Εγω πχ επιλεγω Windows ακριβως για να μην εχω να αντιμετωπισω μετα πχ το προβλημα της ελλειψης παιχνιδιων. (δεν τα επιλεγω αμιγως για αυτο απλα ειναι και αυτος ενας λογος) 1. Θέλω να πάρω laptop χωρις να τα σκάσω στην M$. Μπορώ? Φυσικά έχω την επιλογή να μην πάρω laptop.. Ακριβως! Αν κρατουσανε οι περισσοτεροι αυτη τη σταση, τοτε θα αλλαζανε αυτη την στρατηγικη. Ο πελατης, ο καταναλωτης, ΕΜΕΙΣ καθοριζουμε τα παντα! Αυτο ειναι που λεω συνεχως σε αυτο το τοπικ και δεν λενε μερικοι να καταλαβουν. Απο τη στιγμη που η μεγαλη πλειοψηφια αγοραζει laptop με Windows included, επιδοκιμαζοντας αυτες τις τακτικες με αμεσο αποτελεσμα αυτες οι τακτικες να επιβιωνουν και να συνεχιζονται, ποιος φταιει? Αυτη ακριβως η πλειοψηφια! Να εναντιωθεις λοιπον εναντια σε αυτην. Εκτος αυτου,παροτι αυτο ειναι ασημαντο σε σχεση με το παραπανω επιχειρημα, δεν νομιζω οτι δεν μπορεις να αγορασεις laptop χωρις να βρισκονται τα Windows μεσα. Ισως κανω και λαθος βεβαια, καθως δεν εχω ιδεα απο laptop. 2. Θέλω να βρω δουλειά αλλά στον τομέα μου απαιτείται ECDL η έστω γνωσεις Word- Excell. Πως θα τα μάθω? Φυσικά έχω την επιλογή να μείνω άνεργος.. Ετσι λειτουργει η κοινωνια στο χωρο της εργασιας σημερα. Αμα θες να γινεις οδοντιατρος θα αναγκαστεις να μαθεις 1002 πραγματα για τα δοντια. Αμα θες να γινεις πολιτικος μηχανικος θα πρεπει να μαθεις για την στατικη των κτιριων κλπ. Και για την δουλεια σου, πρεπει να μαθεις Word-Excel. Τι να κανουμε? Δεν ζουμε σε μια τελεια κοινωνια.... 3. Στη δουλειά μου απαιτείται η χρήση κάποιου εξειδικευμένου προγράμματος που δεν υπάρχει για Linux π.χ. autocad. Τι με νοιάζει όμως, μπορώ να σχεδιάζω στο χέρι.. •1ον: Ε αμα εισαι τοσο πεισματαρης και δεν θελεις να απαρνηθεις το Linux ουτε καν για την δουλεια σου, τοτε δεν φταιει κανενας αλλος, παρα μονο εσυ! •2ον: Μην τα βαζεις με την Microsoft για αυτο. Βαλτα με την Autodesk που βγαζει το Autocad μονο για Windows. •3ον: Παρομοιο με το 1ο: Η αγορα λειτουργει με μια περιπλοκη σχεση πελατη-εταιριας με κυριο ρυθμιστη της κατευθυνσης τον πελατη. Η σχεση αυτη επειτα απο μακροχρονιες διαδικασιες εφερε σαν αποτελεσμα το Autocad να βγαινει σε Windows και οχι σε Linux αυτη τη στιγμη. Αν εσυ θα ηθελες να εχει φερει διαφορετικα αποτελεσματα, προβλημα σου. Θελε! Οι προτιμησεις των πελατων/καταναλωτων εχουν φερει το παρων αποτελεσμα. Αν δεν το δεχεσαι με κοστος την δουλεια σου, τοτε τι να πω.... 4. Κάποιος φιλος /συνάδερφος /το αφεντικό μου στέλνει ένα επείγον doc στο mail μου όταν είμαι σπίτι. Δεν μπορώ να το ανοιξω με το openoffice. Έχω όμως την επιλογή να βρώ ένα pc με Windows.. Καλα θαυμασιο επιχειρημα!:lol: (ειρωνικο ηταν το σχολιο, αφου ειναι απο τα χειροτερα επιχειρηματα, αφου καταβαραθρωνει το ιδιο το συμπερασμα που προσπαθεις να υποστηριξεις) Εμενα καποιος μου στελνει ενα αρχειο εικονας σε Mac. Και δεν μπορω να το ανοιξω γιατι χρησιμοποιω μονο Windows. Πρεπει να εχω την απαιτηση ολοι οι υπολογιστες να εχουν Windows? Δηλαδη απο οτι λες, πρεπει ΟΛΟΙ να διακινουν αρχεια που τρεχουν στα Linux? Πρεπει δηλαδη ολοι να χρησιμοποιουν Linux? ΓΙΑΤΙ? Για να μπορει το 5%(θελεις παραπανω, βαλε 10%) των παγκοσμιων χρηστων υπολογιστων να τα χρησιμοποιησει? Τι σοι υπεροπτικη λογικη ειναι αυτη? Θες να ανοιγεις doc? Βαλε Windows. Αλλα οχι και να καταφερεσαι εναντια στην Microsoft ή εναντια στους αλλους που δεν χρησιμοποιουν Linux ωστε εσυ να μπορεις να διαβαζεις αρχεια που υποστηριζονται μονο απο τα Windows. Και εγω θελω ολα τα πρωτοκολλα αρχειων να ειναι ανοικτα και δωρεαν, αλλα απο τη στιγμη που δεν ειναι ετσι, δεν κατηγορω τους παντες επειδη δεν γινεται το δικο μου. Παω με τους πολλους, την τεραστια πλειοψηφια(Windows) λοιπον, γιατι τα πλεονεκτηματα ειναι πολυ περισσοτερα απο τα μειονεκτηματα. 5. Είμαι gamer. Αλλά φυσικά έχω την επιλογή να μην είμαι.. Αυτο που ειπα πιο πανω. Αμα θελω να ειμαι gamer, τοτε αναγκαστικα παω στα Windows. Αμα θελω να ειμαι gamer, αλλα δεν παω στα Windows ετσι για το πεισμα, τοτε ειμαι δυστυχης. Αμα θελω να ειμαι gamer, αλλα δεν παω στα Windows γιατι με βολευουν τα Linux, τοτε ειτε βαζω ΚΑΙ Windows, ειτε δεν παιζω παιχνιδια. Παντως δεν βγαινω στα φορουμ σε οποιο θεμα και αν βρω με τη λεξη Microsoft και να κατηγορω τα Windows αλλα ΚΑΙ τους χρηστες τους, οτι ειναι πληρωμενοι ή αδαεις περι υπολογιστων και κανουν πολυ ασχημα που δεν μετακομιζουν στο Linux. Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες. Όλα αυτά τα προβλήματα προκαλούνται από τη μονοπωλιακή τακτική της M$. Θα το ξαναπω. Ο βαθυτερος και πρωταρχικος λογος, αυτος που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κινει τα νηματα, δεν ειναι αυτο που λες, αλλα η αποδοχη αυτης της μονοπωλιακης τακτικης απο το ευρυ κοινο. Απο τη στιγμη που ο κοσμος, η μεγαλη πλειοψηφια του(τα βαζω σε bold για να κλαινε οι Linuxαδες), συνεχιζει να αγοραζει ή εστω να χρησιμοποιει προιοντα Microsoft και να την στηριζει με αυτον τον τροπο, εχουμε αυτο το αποτελεσμα. Ξερεις τι θα γινοταν αν το 60% σε 1-2 μηνες εβαζε Linux στους υπολογιστες του και τα Windows πεφτανε στο 35%? Οι εταιριες παιχνιδιων θα αρχισανε να βγαζουνε παιχνιδια για Linux και πολυ περισσοτερα προγραμματα για Linux κλπ. Και η Microsoft θα ηταν ανημπορη να κανει οτιδηποτε. Ομως ο κοσμος δεν το κανει αυτο! Και αν οι τακτικές της M$ ήταν σωστές δεν θα είχε φάει τόσα πρόστιμα από την ΕΕ και αλλους. Για να μπούν τέτοιοι μηχανισμοί σε λειτουργία σημαίνει οτι όχι απλά παρανομούν αλλά οτι το χουν γ****ει το θεμα.. Και δεν ειπα οτι οι τακτικες της Microsoft ειναι ηθικες, σωστες κλπ. Ειπα οτι η βαθυτερη, αρα και κρισιμη αιτια ειναι η θεληση του κοσμου να συνεχιζει να χρησιμοποιει τα Windows.
Spyros7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 μια μικρη παρένθεση. @Spyros7. εγω οταν ξεκινησα την επαφη μου με τους υπολογιστες υπηρχαν pc ακα ibm συμβατα και apple. ολος ο κοσμος δουλευε σε pc γιατι δεν ηταν ελιτιστικο οπως τα apple Που ηθελαν δικο τους software και hardware. ποιος δηλαδη με υποχρεωσε να παω προς μικροσοφτ? μηπως η ανυπαρξία του ανταγωνισμου που κοιταγε τον ευατο της? και εστω οτι υπηρχε Linux τοτε. πως να ασχοληθω μαζι του οταν ακομα και σημερα στην ερωτηση πως τηγανιζω ενα αυγο η απαντηση ειναι ψαξε στο νετ η κατσε και διαβασε τον τσελεμεντε? το να μην γουσταρεις την Microsoft ειναι μοδα και trendy. οπως και τα κλασσικα Svista, το οτι αν δεν ηταν αυτη, ολοι αυτοι στην πλειοψηφια τους θα εβλεπαν Pc και θα νομιζαν οτι ειναι η καινουρια καφετιερα δεν το παραδεχονται και δεν θελουν να το παραδεχτουν. η θα μου πει κανεις οτι μπορουσε καποιο παιδι πριν απο 4-5 χρονια να αγορασει ενα pc χωρις γνωσεις και να στησει μια διανομη linux και να δουλεψει. δεν σου λεω για παλιοτερα, εκει ειναι ακομα χειροτερα. Και εγώ τότε ξεκίνησα, με DOS. Και όταν σκάσανε τα Win 95 πήγαμε όλοι εκεί γιατί ήταν καλή ιδέα και ουσιαστικά δεν υπήρχε κάτι άλλο. Εγώ όμως μιλάω για σήμερα. Και κάποιους από τους λόγους που σε σπρώχνουν στην MS τους εξηγώ στο post μου. Κάνω λάθος? Χέστηκα για το τι είναι trendy. Και πιστεύω ότι πολύς κόσμος ακόμα βλέπει τα pc σαν καφετιέρες. Και ένας από τους λόγους που δεν ασχολούνται παραπάνω μπορεί να είναι οι τιμές των λειτουργικών. Οσο για την ευκολία των Win δε διαφώνησα ποτέ. Και εγώ από εκεί άρχισα και τα χρησιμοποιώ ακόμα. Ούτε είπα ποτέ οτι είμαι πορωμένος Linuxας. Αμα θες να ιλήσουμε για το τι μας αρέσει και τι όχι στα Win είναι άλλο θέμα
Spyros7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δε μπορώ να καταλάβω πότε μου πούλησε η microsoft "νταβατζιλίκι". Είδα τα Windows, είδα το Linux και επέλεξα Windows. Μόνος μου. Δε μου το επέβελα ο κανείς. Δε με ανάγκασαν να τα πάρω όταν αγόρασα pc. Έχω χρησιμοποιήσει/δουλέψει και σε linux (και αναγκαστικά και από επιλογή). Με κούρασε, το παράτησα. Ίσως κάποτε το ξαναδώ, ίσως κι όχι. Σου λέει ο Bill: Έχεις pc? Θέλεις να εκμεταλευτείς τις δυνατότητές του? Θα τα ακουμπάς σε μένα και αυτούς που συνεργάζονται μαζί μου θες - δε θες. Μάλιστα, δεν θα μου τα ακουμπήσεις μια φορά αλλά πολλές, ανάλογα με τη χρήση που κάνεις. Αυτό εγώ το ονομάζω νταβατζιλίκι, και είναι αποτέλεσμα της μονοπωλιακής συμπεριφοράς της M$. Αν ήταν ένα λειτουργικό που απλά επικράτησε επειδή είναι καλύτερο (.. λέμε τώρα) σε συνθήκες δίκαιου ανταγωνισμού δεν θα είχα κανένα πρόβλημα ας το φόραγε το 95% των pc παγκοσμίως
Spyros7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Krokodilos: Όλο το post σου (και οι εξυπνάδες) είναι άκυρο. Εγώ εδωσα λίγα τυχαία παραδείγματα για να πω ότι είναι αφέλεια να λέει κάποιος ότι το τι λειτουργικό θα πάρεις είναι θέμα επιλογής σήμερα. Και η αιτία γιαυτό είναι η μονωπολιακή τακτική της M$. Βαριέμαι να λέω τα ίδια. Τεσπα, εν συντομία: 1.Άμα θες να τα ακουμπάς στον Gates και να γουστάρεις κιόλας δικαίωμά σου, εγώ δεν μίλησα γιαυτό. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ!!! 2.Laptop χωρις Win δεν παιζει. Εσυ μπορεί να μην το χρειάζεσαι αλλά άλλοι δεν έχουν την επιλογή να μην πάρουν (ψιλοαυτονόητο αλλα τεσπα) 3.Ναι αλλά και ο οδοντίατρος και ο μηχανικός θέλουν γνώσεις Win - Office. Πόσα επαγγέλματα ξέρεις που να μη θέλουν? Είδες πόσο απαραίτητα είναι? 4.Η απάντηση σου εδώ δείχνει οτι καταλαβαίνεις(?) ότι θέλεις. Περιττό να απαντήσω 5.Ομοίως 6.Ομοίως. Παρεπιπτόντως, πότε κατηγόρησα οποιονδήποτε για οτιδήποτε? Μήπως με μπερδεύεις? 7.Ρε μεγάλε το όλο concept της μονοπωλιακής πρακτικής είναι ακριβώς ότι ο κόσμος δεν μπορει να κάνει αυτό που θέλει γιατί δεν έχει επιλογές. Γι αυτό υπάρχουν επιτροπές ανταγωνισμού, πέφτουν πρόστιμα κτλ. Δεν έχω σπουδάσει οικονομικά αλλά προφανώς ούτε και εσυ. Εγω τουλάχιστον δεν κάνω τον έξυπνο. 8.Τρία πουλάκια κάθονται...
Bspus Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Laptops χωρις windows υπαρχουν. Τοσο καιρο ακουμε για αυτα που κυκλοφορουν με ubuntu, αν και δεν εχω λινκ προχειρο. Και υπαρχουν ακομα και καποια χωρις καθολου λειτουργικο, σαν αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909176 Γιατι ειναι προβλημα τα doc στο Linux? Το open office δεν ανοιγει τα doc, xls, ppt? Οσο για τα docx και συναφη, υπαρχουν converters που τα μετατρεπουν σε παλαιοτερες εκδοσεις, η τελος παντον παιρνεις τηλεφωνο το αφεντικο σου και του λες να το κανει "αποθηκευση ως" κατι που το διαβαζεις Ο μηχανικος και ο οδοντιατρος επισης θα μπορουσαν να κανουν οτι θελουν σε open office. Οσο για τα παιχνιδια και το linux, φυσικα δεν φταιει το linux. Αλλα η φιλοσοφια του που επιτρεπει την υπαρξη 200589896 distros, το καθενα με το φανατικο κοινο του, και την ταση τα binaries να χανουν τη συμβατοτητα ακομα και μεταξυ εκδοσεων του ιδιου distro σιγουρα δεν βοηθαει την κατασταση. Απλα σκεψου τον τερατωδη ογκο δουλειας που χρειαζεται μια εταιρεια για να υποστηριξει το παιχνιδι σε πολλες διανομες ταυτοχρονα και για τις επερχομενες εκδοσεις τους και συνεκρινε το με τα windows που βγαινει 1 service pack καθε 3 χρονια και νεο λειτουργικο καθε 5 χρονια και παλι το 99.9% του software τρεχει απροβληματιστα (και κανουμε σαλο για το υπολοιπο 0.01%) Καποιος ρωτησε για το OOXML. Ε λοιπον, τελικα ισως τα πραγματα να μην ειναι τοσο ασχημα. Η MS λεει θα υποστηριξει και το ODF στο μελλον http://tech.slashdot.org/article.pl?sid=08/06/20/137216
gtroza Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Περιμένω μόνο μια απάντηση στο θέμα του OOXML.Φυσικά δεν θεωρώ κανέναν υπεύθυνο απλά από καθαρή περιέργεια θέλω να δω αν υπάρχουν υπέρμαχοι και σε αυτό το θέμα. Καποιος ρωτησε για το OOXML. Ε λοιπον, τελικα ισως τα πραγματα να μην ειναι τοσο ασχημα. Η MS λεει θα υποστηριξει και το ODF στο μελλον αλλά όχι το OOXML στο άμεσο μέλλον ήταν πυροτέχνημα 6.000 σελίδων. Its yet unpublished format ISO OOXML will not be supported before the release of the next Office generation. .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα