Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(όπως έχω πει, αν διαφωνείτε διαβάστε την εσωτερική αλληλογραφία των στελεχών της MS για Vista και θα καταλάβετε γιατί πάμε σε Windows 7 τόσο γρήγορα..)[/i]

Που μπορούμε να βρούμε την εν λόγω αλληλογραφία?

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Εδώ πας να κατεβάσεις μια έκδοση ubuntu (που όπως είπαμε... linux και τα μυαλά στο μπλέντερ για να σωθεί η ανθρωπότητα) και σου λέει ότι θα έχει 2-3 χρόνια υποστήριξη και κάθε 6 μήνες βγαίνει μια καινούρια.

1) Στις LTS έχεις 5 χρόνια support για server.

2) Τι σημασία έχει το support για 2-3 χρόνια στο desktop, όταν μπορείς να κάνεις FREE upgrade στις νεότερες εκδόσεις; Το πρόβλημά σου πού ακριβώς είναι;

Δημοσ.
Ρε παιδιά... πόσα χρόνια είναι τα xp εις την πιάτσα; Από της 25 Οκτωβρίου 2001. Κοντά στα 7 χρόνια.

Εδώ πας να κατεβάσεις μια έκδοση ubuntu (που όπως είπαμε... linux και τα μυαλά στο μπλέντερ για να σωθεί η ανθρωπότητα) και σου λέει ότι θα έχει 2-3 χρόνια υποστήριξη και κάθε 6 μήνες βγαίνει μια καινούρια.

Πόσο να κρατηθούν δηλαδή;

Κάνεις ένα θεμελιώδες λάθος.Ότι στα Windows μόλις βγει η επόμενη έκδοση σου ζητάνε να σκάσεις 100-650 Ε για να αναβαθμιστείς.Κάτι που φυσικά συνεπάγεται ότι θα κάνεις και format,έτσι;Στο ubuntu που αναφέρεις δεν είδα κανα χέρι να βγαίνει και να σου ζητάει λεφτά.Όχι σου βγάζει ένα κουμπάκι,το πατάς και μετά από μισή ωρίτσα είσαι στη νέα έκδοση.

Από εκεί και πέρα ως γνωστόν linux δεν είναι μόνο το ubuntu,υπάρχουν πάρα πολλά rolling distros για όλα τα γούστα.

Δεν αναλύω περεταίρω...

Δημοσ.
Όπως και να έχει, η MS έπιασε το μήνυμα και πάει για νέα έκδοση Windows εσπευσμένα το 2009.

και το λετε τοσο ελαφρα τη καρδία ρε παιδια!! Οποιος αγορασε βίστα θα χρειαστει να τα πεταξει το 2009!!!!

Και μη μου πειτε να βαλει κανεις πειρατικο. Να πληρωσω τα βιστα αγοραζοντας καινουριο pc ενω σε ενα χρονο να παω σε πειρατικό! Και οσοι δεν ξερουν απο πειρατικα και μαλακιες, τι να κανουν? Να ξανααγορασουν pc σε δυο χρονια με καινουριο λειτουργικο? Γιατι καθε φορα εκει μας οδηγουν. Ε άϊ σιχτίρ!

και ναι ρε παιδια, καλα κανουν οι λινουξάδες και πεταγονται οταν μιλαμε για xp και vista. Ειναι το λινουξ μια εναλλακτικη λυση σε ολ αυτα και πολυ καλα κανουν και τη προτεινουν.

Είναι μια λυση και γιατι ειναι free (o κοσμακης δεν εχει λεφτα...ουτε και γω εχω), ειναι μια λυση και γιατι δεν χρειαζεται να αναβαθμιζεις το hardware καθε τοσο (και παλι ο κοσμακης δεν εχει λεφτα), είναι μια λυση και επειδη δεν θα σου κολλησουν ποτε και δεν θα σου σπασουν τα νευρα οπως σου τα σπανε και μου τα εχουνε σπασει τα windows μετα απο 6 μηνες χρησιμοποιησης.

Και δεν το καταλαβα, να μην μιλουν οι λινουξαδες επειδη θιγονται μερικοι!Σιγα ρε παιδια....χαλαρωστε λιγο! Ειδηση ειναι να πουμε...και τη σχολιαζουν. Ελεος!

Δημοσ.
Το λειτουργικο ειναι η βαση για να δουλεψουμε τα προγραμματα που μας χρειαζονται, δεν ειναι αυτοσκοπος. Αν εσυ κανεις τη δουλεια σου με το Χ προγραμμα, στο Χ μηχανημα, δεν υπαρχει λογος αναβαθμισης. Τωρα αν η επομενη εκδοση του προγραμματος ειναι καλυτερη, τοτε να μπεις στην διαδικασια αναβαθμισης, αν χρειαζεται. Αλλα λειτουργικο για το λειτουργικο, μου φαινεται καπως.

Δε λεω να μεινει κανεις κολλημενος στα ΝΤ επειδη ειναι σταθερα, αλλα οχι και με το που βγει το καθε τι, χωρις να κοιταμε αν το εχουμε πραγματικα αναγκη, να το υιοθετουμε.

Ομως η οποια επιτυχια ή αποτυχια των Vista, ισως κανει και τους τυπους στο Redmond λιγο σοφοτερους, στην αναπτυξη του επομενου λειτουργικου τους.

Victz μαζί σου!

Μακάρι να γίνουν σοφότεροι και αυτή τους την σοφία να την χρησιμοποιήσουν σωστά στο επόμενο! Οίδωμεν....

Δημοσ.
και το λετε τοσο ελαφρα τη καρδία ρε παιδια!! Οποιος αγορασε βίστα θα χρειαστει να τα πεταξει το 2009!!!!

Και μη μου πειτε να βαλει κανεις πειρατικο. Να πληρωσω τα βιστα αγοραζοντας καινουριο pc ενω σε ενα χρονο να παω σε πειρατικό! Και οσοι δεν ξερουν απο πειρατικα και μαλακιες, τι να κανουν? Να ξανααγορασουν pc σε δυο χρονια με καινουριο λειτουργικο? Γιατι καθε φορα εκει μας οδηγουν. Ε άϊ σιχτίρ!

και ναι ρε παιδια, καλα κανουν οι λινουξάδες και πεταγονται οταν μιλαμε για xp και vista. Ειναι το λινουξ μια εναλλακτικη λυση σε ολ αυτα και πολυ καλα κανουν και τη προτεινουν.

Είναι μια λυση και γιατι ειναι free (o κοσμακης δεν εχει λεφτα...ουτε και γω εχω), ειναι μια λυση και γιατι δεν χρειαζεται να αναβαθμιζεις το hardware καθε τοσο (και παλι ο κοσμακης δεν εχει λεφτα), είναι μια λυση και επειδη δεν θα σου κολλησουν ποτε και δεν θα σου σπασουν τα νευρα οπως σου τα σπανε και μου τα εχουνε σπασει τα windows μετα απο 6 μηνες χρησιμοποιησης.

Και δεν το καταλαβα, να μην μιλουν οι λινουξαδες επειδη θιγονται μερικοι!Σιγα ρε παιδια....χαλαρωστε λιγο! Ειδηση ειναι να πουμε...και τη σχολιαζουν. Ελεος!

Απλά, my respect!!

Δημοσ.

Δείτε τα links του Bourdoulas!

Αξίζει τον κόπο!

Και τώρα μια ερώτηση που με βασανίζει εδώ και μερικές μέρες!

Να τα αγοράσω τα XP για να ειμαι καλυμένος για την δουλειά μου που θα ξεκινήσει όχι άμεσα αλλά σύντομα?

Γιατί για την προσωπική μου ευχαρίστηση, εε τι να κάνουμε τα έχουμε σπασμένα!

Δημοσ.

Είναι το κλασσικό ποστ που επαναλαμβάνεται κάθε λίγο και λιγάκι.

Τα windows κολλάνε είναι κακά μπλα μπλα μπλα... Είναι οι άνθρωποι που ζουν σε σπηλιές και ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι τα windows δεν κολλάνε.

Είδηση λέει είναι και την σχολιάζουν. Μόνο που δεν μας έχουν δείρει που χρησιμοποιούμε windows.

Φτιάξτε ρε παιδιά ένα τόπικ κάθε μέρα που ξυπνάτε να ρίχνεται ένα θάψιμο στην microsoft να πηγαίνει καλά η μέρα σας. Και φτιάξτε το στο windows section να το διαβάσει και κανείς ε..

Δημοσ.
Φτιάξτε ρε παιδιά ένα τόπικ κάθε μέρα που ξυπνάτε να ρίχνεται ένα θάψιμο στην microsoft να πηγαίνει καλά η μέρα σας. Και φτιάξτε το στο windows section να το διαβάσει και κανείς ε..

ελπίζω να εισακουστείς

και εσύ:-D

.

Δημοσ.

Τα windows κολλάνε είναι κακά μπλα μπλα μπλα... Είναι οι άνθρωποι που ζουν σε σπηλιές και ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι τα windows δεν κολλάνε..

(..) .. Μόνο που δεν μας έχουν δείρει που χρησιμοποιούμε windows.

οχι φιλε μου, κανεις δεν ειπε τιποτα κακο για οσους υποστηριζουν/χρησιμοποιουν windows! Απο που προκυπτει αυτο το συμπερασμα που εβγαλες?

Εξαλλου και γω windows user ειμαι και προσπαθω τωρα να βρω μια ακρη με τις διανομες λινουξ. Μπορω να σου πω πως παρ ολο τα καποια μικροπροβληματα που δεν εχω ακομα λυσει γιατι δεν εχω ασχοληθει οσο θα πρεπε, ειμαι εντυπωσιασμενος με το καινουριο μου λογισμικο. Χαιρεσαι να δουλευεις σε λινουξ (ububtu συγκεκριμενα).

Αλλα το θεμα μας τωρα δεν ειναι αυτο. Εγω απλα είμαι αγανακτισμενος με την ολη λογικη της MS του να μας υποχρεωνει να πληρωνουμε....το νιωθεις αυτο, στο πετσι σου! Εγω τα έδοσα πριν 4 χρονια 1000 ευρω για pc. Γιατι τωρα να τα ξαναδοσω για καινουριο υλικο, που θελει ενα τοσο βαρυ software ή να παρω καινουριο pc, γιατι με την αναβαθμιση εκει μπορει να βγει. Για σκεφτειτε το, OS + ram + αν χρειαστει motherboard, ποσο βγαινει? Και τι ειναι τα 1000 ή έστω τα 500 ευρω που θα χρειαστει να δινεις....παλιοχαρτα? Πως την εχουν δει αυτοι οι τυποι....τεσπα..

Αυτο λεμε...τουλαχιστον εγω στο δικο μου ποστ αυτο ειπα, δεν μειωσα κανεναν και νομιζω κανεις δεν το κανε αυτο.

Δημοσ.

Δεν την προτεινουν. Την επιβαλουν! Αφοριζοντας και αμφισβητωντας ευθεως την ικανοτητα σκεψης, την λογικη,το IQ και τις γνωσεις περι υπολογιστων αυτων που χρησιμοποιουν Windows.

"Δεν χρησιμοποιεις Linux? Χρησιμοποιεις Windows? Δεν ξερεις απο υπολογιστες. Βαλε Linux να μαθεις. Βαλε Linux και θα δεις οτι ειναι καλυτερο.

Επισης εκτος απο κουραστικο ειναι μεγαλη μλκια να καταστρεφεις παντα ενα τοπικ κανοντας το off-topic, δημιουργωντας διαμαχη Linux-Windows.

Αλλα το χειροτερο βεβαια οπως ειπα ειναι η παντελης ελλειψη σεβασμου προς την εξυπναδα του αλλου. Ειναι αυτο που ειπα: "Δεν χρησιμοποιεις Linux? Ε δεν ξερεις και πολλα απο υπολογιστες. Χρησιμοποιεις Windows? Αααααχ εχεις παρασυρθει απο την προπαδανδα του Βασιλακη. Καποτε θα μαθεις και εσυ."

Ε οχι ρε! Εχω απολυτη γνωση του τι κανω και δεν θα μου πει κανεις τι θα κανω! Δεν εχω παρασυρθει απο καμια προπαγανδα. Χρησιμοποιω Windows γιατι ετσι θελω! Γιατι ειναι καλυτερα απο το Linux! Με βολευουν πιο πολυ. Period.

Linux suckers. You've been deceived believing Linux is a good OS....:devil::devil:

είναι μια λυση και επειδη δεν θα σου κολλησουν ποτε και δεν θα σου σπασουν τα νευρα οπως σου τα σπανε και μου τα εχουνε σπασει τα windows μετα απο 6 μηνες χρησιμοποιησης.

Εμενα δεν μου εχουν σπασει τα νευρα τα Windows XP ουτε τα ME σχεδον ποτέ. Τα Windows 95 που ειχα πιο παλια μου σπαζανε τα νευρα συχνοτατα αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια σχετικα με τα Windows-XP.

Οσο για κολληματα, μηδαμινα....

Οπως βλεπεις το να γενικευεις κατι ειναι κακιστο. ;)

Οπως και το να διαδιδεις ψευδη πραγματα. Οπως το "δεν θα σου σπασουν τα νευρα ".;)

Πχ σε αλλο φορουμ ειδα εναν επειτα απο προτροπη καποιων Linux-addicted, να βαζει Linux. Ειχε καποια προβληματα με την εκκινηση αφου κολλουσε, καθως και με κατι drivers, κλπ και του ειπαν να διαβασει ενα Linux-Wiki που εξηγουσε τι εντολες επρεπε να δωσει για να λυθει το ενα θεμα, αλλα και για να ρωτησει πως μπορει να λυθει το προβλημα της εκκινησης.

Ε αυτος δεν ειχε καμια διαθεση να κατσει να ασχοληθει με αυτα(εντολες).

Μπορει καποιος να τον κατηγορησει για αυτο?:mad: Μην ακουσω αμα θελεις να μαθεις απο υπολογιστες, πρεπει να ασχοληθεις και λιγο, μην τα περιμενεις ολα ετοιμα.

ΔΙΚΚΑΙΩΜΑ του ειναι να τα θελει ολα ετοιμα οπως ειχε συνηθισει στα Windows. Χωρις ουτε την παραμικρη εντολη, αλλα μονο με με κλικ ποντικιου.

Τελικα το μετανοιωσε, και εσβησε τα Linux και ξαναπηγε στα Windows λογω ευκολιας χρησης.

Δεν τη σχολιαζουν απλως(πολλοι, οχι οι περισσοτεροι). Προσηλυτιζουν....:mad:

Με τον χειροτερο δυνατο τροπο. Σαν να διαδιδουν την απολυτη αληθεια και να δινουν το φως στον αδαη και αμοιρο κοσμο, που δεν ξερει, που δεν γνωριζει. Λες και οσοι δεν χρησιμοποιουν Linux, δεν ειναι ικανοι εξυπνοι και γνωστες των υπολογιστων.:mad:

Πες την γνωμη σου αλλα μην προσπαθεις να την επιβαλεις ως σωστη και οτιδηποτε αλλο κάνεις ειναι λαθος και εισαι λαθος που το κανεις αυτο. Αυτο ειναι που συμβαινει και αυτο ειναι το βλακωδες της υποθεσης.

Δημοσ.

Αλλα το θεμα μας τωρα δεν ειναι αυτο. Εγω απλα είμαι αγανακτισμενος με την ολη λογικη της MS του να μας υποχρεωνει να πληρωνουμε....το νιωθεις αυτο, στο πετσι σου!

Δεν σε υποχρεωνει καμια Microsoft να πληρωνεις!

Εχεις το δικαιωμα της επιλογης. Αφου χαιρεσαι να δουλευεις με Ubuntu παρατα τα Windows και μην πληρωνεις δραχμη.

Ποιος σε υποχρεωνει?:confused:

Εγω τα έδοσα πριν 4 χρονια 1000 ευρω για pc. Γιατι τωρα να τα ξαναδοσω για καινουριο υλικο, που θελει ενα τοσο βαρυ software ή να παρω καινουριο pc, γιατι με την αναβαθμιση εκει μπορει να βγει.

Και ποιος σε υποχρεωνει να ξαναδωσεις λεφτα για καινουριο PC????

Μπορεις να απαντησεις σε αυτο?

Η Microsoft????

Πως? Πως το κανει αυτο? Σου βαζει κανενα πιστολι στο κεφαλι?

ΕΣΥ! Εσυ αποφασιζεις αν θα παρεις καινουριο PC. Εσυ αποφασιζεις αν θα αγορασεις Windows.

Αν τωρα σου αρεσουν τοσο πολυ τα Windows και δεν μπορεις να κανεις χωρις αυτα, αρα πρεπει να αγορασεις και καινουριο PC για να τρεχουν flawlessly, δικο σου προβλημα.

ΕΣΥ το επιβαλεις στον εαυτο σου να αγορασει Windows. Οχι η Microsoft!;)

(Και για να μην ακουσουμε τιποτα χαζο: Με καθε αγορα PC που φτιαχνεις εσυ ο ιδιος, εχεις το δικαιωμα να βαλεις ή να μην βαλεις Windows. Σε ρωτανε.)

Δημοσ.

τεεεεεεσπα, φιλε krokodilos αν και δεν συμφωνω σε ολα μαζι σου δεν θα κατσω να διαφωνησω....οποιος καταλαβε, καταλαβε αυτα που ειπα! Επισης, οποιος καταλαβε, καταλαβε αυτα που ειπες! Απ τη πλευρα σου εχεις δικιο αλλα και γω απ τη πλευρα μου εχω δικιο!Ο καθενας ομως αναγκαζεται να κανει τις επιλογες του. Μπορει για παραδειγμα τωρα να μην εχει την ορεξη, ας πουμε ο φιλος σου που δεν τη παλεψε με λινουξ, να ασχοληθει με το λινουξ. Αυριο ομως ισως αναγκαστει. Αυριο ισως πει αϊ σιχτιρ και αντι να θυσιασει καποια χρηματα για να εχει την ευχρηστια και να τα εχει ολα ετοιμα με ενα απλο κλικ, ισως θυσιασει την ευχρηστια για να γλιτωσει χρηματα. Επιλογες ειναι αυτες. Αλλα επιλογες που επιβαλλονται απο τη τσεπη! Παντως αντικειμενικα μιλωντας, υπαρχουν διαναομες λινουξ που δεν απευθυνονται μονο σε geeks...τεσπα, ξεφυγα λιγο μου φαινεται...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...