Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε σου λεμε να το κάνεις με το ζόρι, και η μειοψηφία που κολλάει, έγινε (παλι) πραξικόπημα και δεν κάνει να μιλάμε;

απλά σαν ευχαριστημενοι χρήστες λίνουξ προτείνουμε σε οσους θέλουν να το δοκιμάσουν, υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που το λινουξ θα τους δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απο αυτά που θα λύσει, για αυτούς υπάρχουν τα xp, vista, MacOSX.

και εγώ που έχω τo mandriva, δε σημαίνει οτι έχω σβήσει τα xp.

αλλά αν αύριο μεθαύριο η m$ και εταιρείες antivirus και spyware το παρατήσουν εννοείτε δε θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω, και μάλιστα αν μιλάμε για μια τεράστια βάση απο χρήστες με χρ, τότε οι καθημερινές επιθέσεις απο νετ θα αυξάνονται με τεράστιο ρυθμό κάθε χρόνο.

τότε εγώ τι να κάνω να πετάξω το παλιό μου desktop και να πάρω καινούργιο απλά και μόνο για να κάνω πιο δύσχρηστα (αλλά σχετικά πιο όμορφα) τα ίδια πράγματα με την αξιοπιστία και ασφάλεια που θα έπρεπε να είχα και πριν, τώρα πια με τα vista;

αυτό στο village μου το λένε νταβατζιλίκη. και είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός οτι πολλά παλιά μηχανήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά για καθημερινές εργασίες (και όχι μόνο) με πολύ ευχάριστο περιβάλλον, αξιόπιστα και αποδοτικά με linux αντί για windows.

Σκέψου με την πάροδο του χρόνου τα νεα pc που αγοράζει κάποιος για την κύρια εργασία του να συσσωρεύονται και αντι να παραμένουν πεταμμένα και αχρησημοποίητα κάπου να διατηρούν την απόδοση τους σαν δευτερεύοντα pc για τη γυναίκα του, τα παιδιά του, τη μάνα του, το πατέρα του, τη πεθερά του κτλ.

θα γελάσουν μερικοί γιατί εδώ είναι republic of bannania, ενω στο εξωτερικό αυτά είναι πολύ πιο συνηθισμένα φαινόμενα και εκεί πολύ περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το παραπάνω κόστος.

edit

gtroza, έγραψες, αμα κλείσει η microsoft πολύ λαός θα κάνει πάρα πολύ καιρό να κάνει ξανά login στο insomnia, στο msn, στο mail του, στο myspace του, στο hi5 του, στο mirc του, επίσης η μηχανογράφηση στις μικρομεσαιές εταιρείες θα πάει και αυτή με τη σειρά της στο διάολο :P...

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε καλά δεν σου έβαλε και κανείς το μαχαίρι στο λαιμό για να βάλεις.Μια πρόταση έκανε ο άνθρωπος.Δεν θέλεις;Δεν βάζεις.

Για το ποσοστό δεν το σχολιάζω...Ουκ εν το πολλώ το ευ.

Τέλος θεωρείς τους linuxάδες ελιτιστές.Σε αυτό σου δίνω δίκαιο σε κάποιο βαθμό αλλά δεν ισχύει απόλυτα και φυσικά δεν είναι επιχείρημα...Βάλε και εσύ να ανήκεις στην ελίτ :P

Δημοσ.
19900000 αποτελεσματα μου εβγαλε η μηχανη της google οταν εβαλα τις λεξεις save xp καποιοι θελουν να γερασουν με αυτο το λειτουργικο δικαiωμα τους τωρα γιατι χαλαει αυτο την μικρομαλακη ? Προβλεπω τα xp να γινονται ο εφιαλτης της!

Εμενα εβγαλε 244.000.000 αποτελεσματα με τις λεξεις windows xp

Δημοσ.

προτείνω στο insomnia

να ανοίξει μία νέα κατηγορία

όπου οι λινουξάδες με τους γουϊντοουζάδες

θα μπορούν να έχουν ένα ¨εποικοδομητικό διάλογο¨, ο οποίος να συνεχίσει, για ιστορικούς λόγους, και μετά το κλείσιμο της microsoft, ώστε να είναι οι φίλοι των windows προετοιμασμένοι για την νέα εποχή.

άλλωστε και η ίδια η microsoft με γοργά βήματα ¨πλησιάζει¨ τον κόσμο του linux !

.

Δημοσ.

Έννοια σου και τη μισή μέρα με Unix-οειδή λειτουργικά ασχολούμαι, λόγω δουλειάς. Μια χαρά δουλεύουν. Αλλά μέχρι εκεί. Χαρά στο κουράγιο σας να προσπαθείτε μέρα-νύχτα να προσηλυτίσετε τον κοσμάκη.

Δημοσ.
Έννοια σου και τη μισή μέρα με Unix-οειδή λειτουργικά ασχολούμαι, λόγω δουλειάς. Μια χαρά δουλεύουν. Αλλά μέχρι εκεί. Χαρά στο κουράγιο σας να προσπαθείτε μέρα-νύχτα να προσηλυτίσετε τον κοσμάκη.

άρα είσαι ¨κρυπτογιουνιξάς¨ ! :mrgreen:

nzeppos

σίγουρα κάνουμε (εγώ κυρίως) και λίγη πλάκα

αλλά δεν είμαστε και ¨σταυροφόροι¨!

καλό καλοκαίρι

τώρα που λειώνουν οι πάγοι

θα γεμίσει ο κόσμος με πιγκουϊνους !:mrgreen:

.

Δημοσ.
προτείνω στο insomnia

να ανοίξει μία νέα κατηγορία

όπου οι λινουξάδες με τους γουϊντοουζάδες

θα μπορούν να έχουν ένα ¨εποικοδομητικό διάλογο¨, ο οποίος να συνεχίσει, για ιστορικούς λόγους, και μετά το κλείσιμο της microsoft, ώστε να είναι οι φίλοι των windows προετοιμασμένοι για την νέα εποχή.

άλλωστε και η ίδια η microsoft με γοργά βήματα ¨πλησιάζει¨ τον κόσμο του linux !

.

Αρκεί να δείτε τα Vista και να τα συγκρίνετε με κάποια από τις διανομές Linux ή ακόμα και της Apple!

Δημοσ.

Όπως και να το κάνουμε ο κόσμος των υπολογιστών έχει ταυτιστεί κατά μεγάλο ποσοστό με τον κόσμο της ΜικροΜαλακής (lef50 μ' άρεσες, μικρομαλακη τέλειο).

Αυτό δυστυχώς οδηγεί τον κόσμο και να συμβαδίζει μαζί της είτε το θέλει είτε όχι!

Υπομονή!

Από εκεί και έπειτα έχουμε την δυνατότητα και επιλέγουμε!

Καλημέρα σας!

Δημοσ.

Το λειτουργικο ειναι η βαση για να δουλεψουμε τα προγραμματα που μας χρειαζονται, δεν ειναι αυτοσκοπος. Αν εσυ κανεις τη δουλεια σου με το Χ προγραμμα, στο Χ μηχανημα, δεν υπαρχει λογος αναβαθμισης. Τωρα αν η επομενη εκδοση του προγραμματος ειναι καλυτερη, τοτε να μπεις στην διαδικασια αναβαθμισης, αν χρειαζεται. Αλλα λειτουργικο για το λειτουργικο, μου φαινεται καπως.

Δε λεω να μεινει κανεις κολλημενος στα ΝΤ επειδη ειναι σταθερα, αλλα οχι και με το που βγει το καθε τι, χωρις να κοιταμε αν το εχουμε πραγματικα αναγκη, να το υιοθετουμε.

Ομως η οποια επιτυχια ή αποτυχια των Vista, ισως κανει και τους τυπους στο Redmond λιγο σοφοτερους, στην αναπτυξη του επομενου λειτουργικου τους.

Δημοσ.

Παιδια ενα πραγμα θα πω.. αν καποιος ασχολειται με παιχνιδια και εχει ενα ευπρεπες PC δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να μην βαλει Vista. Το λειτουργικο ειναι μια χαρα και φυσαει σε καλο PC. Το DX10 ειναι προς το παρον ενα καλο μικρο Bonus το οποιο με τον καιρο θα γινει καθοριστικος παραγοντας για αναβαθμιση ασχετα με το αν το συγκεκριμενο API θα μπορουσε να υλοποιηθει σε XP η οχι..

Οσο για τους Linuxαδες.. ενταξει ρε παιδια μην τρελαινεστε το λειτουργικο συστημα δεν ειναι Θρησκεια.. ας μην κανουμε σαν σχισματικοι εικονοκλαστες καθε φορα που διαβαζουμε ενα σχετικο post.

Δημοσ.

Μέχρι να καταλάβουν μερικοί χρήστες linux το πόσο κουραστικό και γραφικό είναι να πετάγονται σε κάθε θέμα και να προτείνουν linux, μέχρι να καταλάβουν οτι υπάρχουν και συνειδητοί χρήστες windows που τα έχουν επιλέξει για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, μέχρι να καταλάβουν οτι δεν είναι οι μοναδικοί ξύπνιοι και ξυπνητοί .... μέχρι τότε ολα τα θέματα τέτοιου είδους και πολλά ακόμα θα καταστρέφονται και θα κλειδώνονται.

Καλές οι συμβουλές, ελευθερία λόγου έχουμε αλλά είναι σαν να έχεις κάποιον και κάθε φορά που ανάβεις τσιγάρο να σου αναλύει τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Ε, στο 10ο τσιγάρο δε θα του σπάσεις τα μούτρα?

gdp77, χίλια δίκια να έχεις, έτσι όπως τα γράφεις τα χάνεις όλα.

Δημοσ.

Τα Vista έχουν ισχυρότατα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ΧΡ, τα ΧΡ έχουν ελάχιστες διαφορές σε σχέσεις με προηγούμενες εκδόσεις.

Δημοσ.

Ρε παιδιά... πόσα χρόνια είναι τα xp εις την πιάτσα; Από της 25 Οκτωβρίου 2001. Κοντά στα 7 χρόνια.

Εδώ πας να κατεβάσεις μια έκδοση ubuntu (που όπως είπαμε... linux και τα μυαλά στο μπλέντερ για να σωθεί η ανθρωπότητα) και σου λέει ότι θα έχει 2-3 χρόνια υποστήριξη και κάθε 6 μήνες βγαίνει μια καινούρια.

Πόσο να κρατηθούν δηλαδή;

Δημοσ.

Όπως και να έχει, η MS έπιασε το μήνυμα και πάει για νέα έκδοση Windows εσπευσμένα το 2009.

Από εκεί και πέρα, τα Vista στράβωσαν από την αρχή, από την φάση ανάπτυξης τους που ήταν γεμάτη παλινωδίες και καθυστερήσεις, μέχρι την τελική τους κυκλοφορία που ήταν σοκ για την Microsoft.

(όπως έχω πει, αν διαφωνείτε διαβάστε την εσωτερική αλληλογραφία των στελεχών της MS για Vista και θα καταλάβετε γιατί πάμε σε Windows 7 τόσο γρήγορα..)

Εγώ, αν αγοράσω νέο hardware θα τα βάλω επάνω, από την άλλη πλευρά, το 2009 το παρόν hardware μου θα είναι obsolete οπότε πάω καρφί με πλήρως νέο Η/Υ για Windows 7.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...