privateer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Συνεχίζονται οι εντατικοί πανελλαδικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις που έχει καταγγελθεί ότι χρησιμοποιούν προγράμματα λογισμικού χωρίς τις νόμιμες άδειες χρήσης από την Business Software Alliance (BSA), τον παγκόσμιο οργανισμό που εκπροσωπεί τον κλάδο του λογισμικού. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς (κατασκευές, τηλεπικοινωνίες εκδόσεις, κα) όπου και διαπιστώθηκαν παρανομίες στην χρήση των προγραμμάτων λογισμικού. Οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις αυτές στις εταιρείες μέλη της BSA ανέρχονται συνολικά σε ?116.000, με την υψηλότερη αποζημίωση να φθάνει στα ?45.436. «Η εγκατάσταση και χρήση πειρατικού λογισμικού από το δίκτυο Η/Υ μιας επιχείρησης μπορεί τελικά να κοστίσει πολύ περισσότερο, σε χρόνο αλλά και σε χρήμα καθώς δεν παρέχεται το δικαίωμα τεχνικής υποστήριξης από τον κατασκευαστή, διακυβεύεται η ασφάλεια των αρχείων και αυξάνονται οι πιθανότητες προσβολής από ιούς», δήλωσε ο τονίζει ο νομικός σύμβουλος της BSA στην Ελλάδα, κ. Δημήτρης Σαραφιανός. Πηγή: lawnet.gr
S2Katana Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Επιχειρήσεις είναι, οφείλουν να τα έχουν αυθεντικά τα προγράμματα. Αλλωστε, αν μπει η Εφορία μέσα στην επιχείρησή σου για τέτοια παράβαση, μετά θα είσαι συνεχώς στο μάτι του κυκλώνα.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 'Ελα ντε λες και δεν έχουν λεφτά.Δεν πληρώνουν υπερωρίες,πληρώνουν χαμηλούς μισθούς,κάνουν 1002 λαμογιές για να εξοικονομούν χρήμα, αλλά και πειρατικά ρε φούστη?Εμ βέβαια πως θα ταίσουν το X5 τώρα που ανέβηκε η βενζίνη.ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ FTW.
victz Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Χωρις να ειμαι υπερ της χρησης αντιγραμμενων προγραμματων, καποιες φορες και οι αντιπροσωποι της BSA λενε οτι τους κατεβει. Και με αγορασμενα προγραμματα, αν δεν προσεχεις παιζεις με την ασφαλεια των αρχειων σου, και με ιους και τετοια. Οχι ομως οτι εχοντας αντιγραμμενα προγραμματα θα εχεις ντε και καλα τετοια προβληματα. Καλο ομως ειναι να μη τα ισοπεδωνουμε ολα, ολες οι εκδοτικες εταιριες δεν ειναι κολοσσοι, ουτε ολοι οι ιδιοκτητες εχουν Χ5, μεσα σ'αυτους ειναι και μικρες επιχειρησεις με λιγο προσωπικο. Οπως και να 'χει ομως το εξοδο για τα νομιμα προγραμματα, δεν ειναι φοβερο, και σιγουρα αποσβενεται.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 ολες οι εκδοτικες εταιριες δεν ειναι κολοσσοι, ουτε ολοι οι ιδιοκτητες εχουν Χ5, μεσα σ'αυτους ειναι και μικρες επιχειρησεις με λιγο προσωπικο. Οπως και να 'χει ομως το εξοδο για τα νομιμα προγραμματα, δεν ειναι φοβερο, και σιγουρα αποσβενεται. Θα ήθελαν όμως να πάρουν ένα
victz Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Χαχαχα, εδω που τα λεμε, ολοι θα θελαν. Ιδιοκτητες και υπαλληλοι.
Typhoon Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Χαχαχα, εδω που τα λεμε, ολοι θα θελαν. Ιδιοκτητες και υπαλληλοι. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θέλει να πάρει Χ5...με μια Ζ4 κάτι γίνεται
BadIronTree Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 το Χ5 ειναι για νεοπλουτους.... εμεις εχουμε Porsche jeep.... . .. ... .... ρε δεν παμε καλα.... εμεις τελευτεο το εχουμε ριξει στοπ open source kai Freeware σιγα μην βαλω office pro gia Access με 600 ευρο.... καλα να ειναι το open office....
victz Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Αυτο ακριβως λεω και γω. Αντιστοιχο freeware Autocad δεν βγαινει, ομως ενα σωρο λεφτα μπορεις να γλυτωσεις απο αλλα προγραμματα βαζοντας εκδοσεις freeware. Δεν ειναι αναγκη να παρανομεις καλα και ντε.... Αντι για Χ5 παρτε ενα Vitara που ειναι φτηνοτερο, και κανει τα ιδια, αν οχι περισσοτερα
Lomar Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 ακριβώς φίλε μου, δε μπρούμε όλοι να γίνουμε επιχειρηματίες (εγώ δεν είμαι και δεν μπορώ, το ξέρω), επειδή δλδ ο κάθε μπαστουνόβλαχος καταπάτησε δημόσια περιουσία (πυρκαγιές κτλ), μετά την χρυσοπούλησε, άνοιξε μια επιχείρηση άσχετη με τον ίδιο και τις γνώσεις του, στη πορεία έμαθε και τη λέξη "μηχανογράφηση", την οποία και υποτίμησε, κάποιος του είπε οτι με λιγότερα λεφτά θα τα πάρει αντιγραμμένα (κλασσική ελληνική λαμογιά εκ μέρους του πληροφορικάριου για να τσεπώσει κ αυτός κανένα 1000ρικο), και μετά κλέγεται και για τα πρόστιμα. έτσι είναι αν δεν είσαι διατεθειμένος να ασχοληθείς εσύ σαν επιχειρηματίας πρώτος απ'όλους με κάθε λεπτομέρεια της επιχείρησής σου, ανακαλύπτοντας έτσι και τι εστί freeware, open source κτλ, μη περιμένεις να το κάνει ο υπάλληλος για εσένα, και φυσικά στο σημερινό κόσμο μην περιμένεις να "πιάσουν" οι ανατολικοβαλκανικές τουρκοθωμανικές λαμογιές που όλο πονηριά εφάρμοζες και νόμιζες οτι ήσουν πιο μάγκας απο τους υπόλοιπους (επιχειρηματίες).
mihalakis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Καταρχην να ξεκαθαρισουμε τα πραγματα για να μην γινονται παρεξηγησεις. 1. Porsche και jeep δεν παιζει γιατι ειναι 2 διαφορετικες εταιρειες. 2. Porsche και τετρακινητο εκτος δρομου οχημα ειναι κατι ακυρο,γιατι η πορσε φτιαχνει σπορ αυτοκινητα (υποτιθεται πλεον). Μην παρετε καγιεν γιατι ειναι ενα υπερτιμολογημενο vw tuareg. Το χειροτερο για την πορσε ειναι οτι θα βγαλει του χρονου και καγιεν 3.0 πετρελαιοκινητη. Σιγα σιγα ξεκαθαριζει η κατασταση, η λαμποργκινι ειναι εκτος μαχης λογω εκδοσεων της μουρθιελαγο με τη φροντιδα του βερσατσε,η πορσε βγαζει τετρακινητα και ντηζελ, αντε να μενουν τα ορθια αλογακια για την τιμη των οπλων 3.Ουτε Χ5 να παρετε. Δεν μπορει να κανει τιποτα παραπανω απο μια αντιστοιχη bmw σειρας 5. Στο θεμα της bsa δεν εχω να πω τιποτα.
Angeldust Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μεγάλη εταιρία πληροφορικής πάντως (ίσως η μεγαλύτερη στην Ελλάδα..) έχει σε όλα τα καταστήματα της εγκατεστημένα πειρατικά windows και office. Δεν ξέρω αν ήταν μέσα στους ελέγχους της BSA αλλά μου φαίνεται οξύμωρο να προτείνεις στον πελάτη αυθεντικό λογισμικό και εσύ να χρησιμοποιείς μαιμού.
dancer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Καλα αυτος ο υπευθυνος σε ζωα μιλαει?ευτυχως που βαζω αυθεντικα και υπαρχει 100% προστασια,αντι να μαζεψουν τον καθε ασχετο που πεταγεται και λεει ψεματα και παραπλανει τον κοσμο, μας φταινε τα πειρατικα.δε ντρεπομαστε λεω εγω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα