alkisg Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Έχει δουλέψει κανείς thunderbird, gmail με imap πρωτόκολλο και πολλά μηνύματα να μας πει αν δουλεύει καλά, και κυρίως τα κόλπα για να παίξει καλά; Γράφω τρεις βασικές ρυθμίσεις που βρήκα: Πρώτη ρύθμιση: δεξί κλικ στο λογαριασμό, ιδιότητες, ρυθμίσεις διακομιστή, ειδικές επιλογές, Κατάλογος διακομιστή IMAP => βάζουμε [Gmail] ώστε να φανούν σωστά οι φάκελοι (Εισερχόμενα κτλ), αλλιώς φαίνεται ένας φάκελος Gmail με όλους τους φακέλους στο εσωτερικό του. Δεύτερη ρύθμιση, στις επιλογές του διακομιστή, ξετσεκάρουμε το "έλεγχος για νέα μηνύματα κάθε 10 λεπτά", αφού το gmail υποστηρίζει το IDLE και θα μας ειδοποιήσει μόνο του αν έρθουν νέα email. Τρίτη ρύθμιση, ξανά στις επιλογές του λογαριασμού, "Χωρίς σύνταξη και αποθηκευτικός χώρος", τσεκάρουμε "Να γίνουν διαθέσιμα για εργασία χωρίς σύνδεση τα μηνύματα στα εισερχόμενα", "Κατά τη δημιουργία νέων φακέλων να γίνεται επιλογή τους για εργασία χωρίς σύνδεση" και επίσης από το κουμπί "Επιλογή φακέλων για εργασία χωρίς σύνδεση..." τσεκάρουμε όλους τους φακέλους εκτός από τα ανεπιθύμητα. Αυτό είναι απαραίτητο αν έχουμε χιλιάδες μηνύματα, αλλιώς τραβάει κάθε φορά όλους τους headers από την αρχή και σέρνεται, ενώ αν δεν έχουμε σύνδεση στο internet εκείνη τη στιγμή δεν μπορούμε καν να δούμε ή να κάνουμε αναζήτηση στα παλιά μηνύματα. Θεωρητικά το imap με τσεκαρισμένη την εργασία χωρίς σύνδεση είναι τέλειο, συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του imap και του pop3 μαζί. Έχει κάνει κάποιος αυτές τις ρυθμίσεις και να το έχει δουλέψει κάμποσο καιρό και να πάει καλά; Btw, υποστηρίζει το evolution ή το kmail αυτές τις ρυθμίσεις; Εμένα (δεύτερη μέρα δοκιμής), α) Δεν έχω δει μήνυμα που να με ενημερώνει αν τελικά κατέβασε ή όχι ακόμα όλα τα μηνύματα offline, β) Που και που μου βγάζει μηνύματα timeouts κατά τη σύνδεση με το gmail. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Θεωρητικά το imap με τσεκαρισμένη την εργασία χωρίς σύνδεση είναι τέλειο, συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του imap και του pop3 μαζί. Έχει κάνει κάποιος αυτές τις ρυθμίσεις και να το έχει δουλέψει κάμποσο καιρό και να πάει καλά; Btw, υποστηρίζει το evolution ή το kmail αυτές τις ρυθμίσεις; Εμένα (δεύτερη μέρα δοκιμής), α) Δεν έχω δει μήνυμα που να με ενημερώνει αν τελικά κατέβασε ή όχι ακόμα όλα τα μηνύματα offline, β) Που και που μου βγάζει μηνύματα timeouts κατά τη σύνδεση με το gmail. Χρησιμοποιώ τις ρυθμίσεις που προτείνεις σε Mac OS X (υποθέτω στο Linux θα συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο) και έχω ένα βασικό παράπονο: ο thunderbird γενικά δε σου δίνει να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει με την κατάσταση του προγράμματος κάθε δεδομένη στιγμή. Μπορεί να είναι unresponsive επειδή κατεβάζει κάτι στο background, χωρίς αυτό να φαίνεται πουθενά στο interface. Κατά τ' άλλα, λίγο-πολύ, works as advertised, δηλαδή είναι διαθέσιμα offline τα μηνύματα. Τώρα, για το IDLE support του, τουλάχιστον με dovecot server απέναντι, δεν είμαι πεπεισμένος ότι δουλεύει ιδιαίτερα καλά. To kmail έχει μια αντίστοιχη λειτουργία ως είδος λογαριασμού, που το ονομάζει «Disconnected IMAP» και δουλεύει αρκετά καλά. Πάντως, εκ πείρας, και ο thunderbird και ο kmail είναι «σπασμένοι» σε διάφορα επίπεδα. Προσωπικά χρησιμοποιούσα για αρκετό καιρό claws-mail και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος· είναι 100 φορές πιο ελαφρύς από το thunderbird ή το kmail και δε δείχνει html μηνύματα by default (μεγάλο προσόν). Ωστόσο τελευταία είπα να δοκιμάσω πως είναι ο Mutt (console-based), οπότε σε κάνα μήνα θα μπορώ να σας πω εντυπώσεις. Τέλος, η ερώτηση είναι: θες πραγματικά να αντιγράφονται όλα τα περιεχόμενα, όλων των μηνυμάτων στον δίσκο; Προσωπικά το θεωρώ υπερβολή και βρίσκω πολύ πιο λογική την προσέγγιση του Mutt, που έχει μια header cache (που κρατάει όλα τα headers για ταχύτητα) και μια message cache, στην οποία κρατάει τα περιεχόμενα των μηνυμάτων που έχεις δει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Θέλω να έχω πλήρες αντίγραφο των μηνυμάτων, γιατί μου συμβαίνει αρκετά συχνά να ψάχνω με βάση το περιεχόμενο μηνύματα που είχα λάβει χρόνια πριν. Π.χ. search from: [email protected] where body contains: GetProcAddress και είναι αδύνατο να το ψάξω με το χέρι, ο συγκεκριμένος μπορεί να μου έχει στείλει εκατοντάδες μηνύματα. Επίσης θέλω να δείχνει html... πικρή ιστορία. Μερικά μηνύματα δεν έχουν καν alternate text stream. Αν ο thunderbird... works as advertised (πέρα από τις βλακειούλες του GUI), να πάω σε imap, αλλιώς να μείνω σε pop3. Apoikos, όταν λες ότι thunderbird/kmail είναι "σπασμένα" σε μερικά σημεία, κανένα hint? Μην φάω 2 βδομάδες να μεταφέρω 20000 μηνύματα σε thunderbird και ένα μήνα μετά χρειαστεί να ξαναφύγω! Υ.Γ. το claws-mail υποστηρίζει offline imap, και έχει επιλογή να δείχνει html by default; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ολίγον off-topic αλλά apoike το mutt είναι ΤΟ application για να διαχειρίζεσαι τα mail σου. Μπορεί να μην μπορεί να δείχνει ταυτόχρονα inboxes από πολλούς λογαριασμούς αλλά μπορείς να αλλάζεις running inbox configuration με ένα πλήκτρο! Και όντως το headers cache είναι μιά χαρά και εξαιρετικά γρήγορο. Alkisg sorry αλλά δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από αυτά που ρωτάς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Θέλω να έχω πλήρες αντίγραφο των μηνυμάτων, γιατί μου συμβαίνει αρκετά συχνά να ψάχνω με βάση το περιεχόμενο μηνύματα που είχα λάβει χρόνια πριν. Π.χ. search from: [email protected] where body contains: GetProcAddress Το IMAP υποστηρίζει server-side search ;-) Αν ο thunderbird... works as advertised (πέρα από τις βλακειούλες του GUI), να πάω σε imap, αλλιώς να μείνω σε pop3. Σε κάθε περίπτωση IMAP >> POP3 Apoikos, όταν λες ότι thunderbird/kmail είναι "σπασμένα" σε μερικά σημεία, κανένα hint? Μην φάω 2 βδομάδες να μεταφέρω 20000 μηνύματα σε thunderbird και ένα μήνα μετά χρειαστεί να ξαναφύγω! Είναι σπασμένα ως εφαρμογές, διάφορα προβλήματα στο interface, κρεμάσματα, memory leaks κλπ. Ψιλοπράγματα γενικώς, που προσωπικά όμως μου τη σπάνε. Αν το έχεις σε desktop με σταθερή σύνδεση, δε θα σε πειράξει. Υ.Γ. το claws-mail υποστηρίζει offline imap, και έχει επιλογή να δείχνει html by default; Ναι, υποστηρίζει και ναι, δείχνει html με plugin που υπάρχει στο ίδιο το πακέτο. Ολίγον off-topic αλλά apoike το mutt είναι ΤΟ application για να διαχειρίζεσαι τα mail σου. Μπορεί να μην μπορεί να δείχνει ταυτόχρονα inboxes από πολλούς λογαριασμούς αλλά μπορείς να αλλάζεις running inbox configuration με ένα πλήκτρο! Και όντως το headers cache είναι μιά χαρά και εξαιρετικά γρήγορο.Alkisg sorry αλλά δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από αυτά που ρωτάς... Nullscan: υπάρχει και το mutt-sidebar που σου δείχνει πολλαπλά mailboxes ;-) Πάντως έχω πάθει πλάκα, έχει πραγματικά πολύ καλές δυνατότητες διαχείρισης του e-mail. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Το IMAP υποστηρίζει server-side search ;-) Καλό αυτό! Οπότε το local copy θα μου λείπει μόνο (α) όταν δεν έχω internet (πεσμένο ή διακοπές με το laptop), (β) άμα θέλω να ξανακατεβάσω κάτι μεγάλο, π.χ. φωτογραφίες ή βίντεο και (γ) άμα το gmail ξαφνικά κρασάρει και χάσει όλα τα μηνύματά μου (καλά αυτό το τελευταίο δε με ανησυχεί και πάρα πολύ). Ευχαριστώ, κάνω αρχή με το Thunderbird κι αν δω τα σκούρα γυρνάω στο claws-mail ή στο mutt. Επόμενο adventure, πρόγραμμα ημερολογίου που να δουλεύει συγχρονισμένα με το google calendar, και παραεπόμενο, συγχρονισμός επαφών με το κινητό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Έχει δουλέψει κανείς thunderbird, gmail με imap πρωτόκολλο και πολλά μηνύματα να μας πει αν δουλεύει καλά, και κυρίως τα κόλπα για να παίξει καλά; κάνω αρχή με το Thunderbird κι αν δω τα σκούρα γυρνάω στο claws-mail ή στο mutt. claws-mail++ Μιας που το ανέφερες, το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια με τον dovecot IMAP server, έχει ~30.000 μηνύματα (κυρίως από mailing lists) και δεν έχω το παραμικρό παράπονο, ούτε από σταθερότητα, ούτε από επιδόσεις, ούτε από features. Όταν το επέλεξα τουλάχιστον, ο thunderbird ήταν για τα μπάζα από σταθερότητα, τώρα μπορεί να έχει βελτιωθεί. Πάντως η καλύτερη λύση για τέτοιο όγκο μηνυμάτων είναι να τα τραβάς σε ένα τοπικό μηχάνημα από όπου να τα σερβίρεις με εναν IMAP server. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Πάντως η καλύτερη λύση για τέτοιο όγκο μηνυμάτων είναι να τα τραβάς σε ένα τοπικό μηχάνημα από όπου να τα σερβίρεις με εναν IMAP server. Ναι μεν... αλλά... Έστω δηλαδή ότι εγκαθιστώ dovecot για να τα τραβάει locally, και thunderbird με απλό (όχι offline) imap. Άμα μετακινήσω π.χ. ένα μήνυμα στα διαγραμμένα, θα ειδοποιήσει το thunderbird το dovecot, το οποίο στη συνέχεια θα ειδοποιήσει το gmail? Δουλεύει; Και δεν είναι λίγο τραβηγμένο για ένα και μόνο user? Κολλάω λίγο και στο ότι μπορεί κάποια στιγμή λόγω δουλειάς να πρέπει για κανά μήνα να δουλεύω σε windows, με σκέτο thunderbird/imap θα μου ήταν μια χαρά, θα δούλευα απροβλημάτιστα χωρίς να ψάχνω και windows IMAP server... Αααααχ βάσανα που έχει η ζωή... Ας κάνω καμιά βδομάδα δοκιμή με το thunderbird και αν συνεχίσει τα σπαστικά (π.χ. κάτι συνημμένα .pdf με ελληνικά ονόματα μου τα μετονομάζει σε "Μέρος 1.2") μετά βλέπω και το claws και το dovecot. Thanks! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Τελικά δεν έφταιγε (μόνο) το καημένο το thunderbird, φταίει και το imap του google. Δοκίμασα thunderbird, evolution και m$ outlook, και στα τρία μου έβγαζε σε διάφορα μηνύματα προβλήματα με ελληνικά (subject, body & attachments), ενώ στο gmail.com και σε pop3 φαινόταν μια χαρά. Επομένως pop3 για μένα για κάμποσο καιρό ακόμα, μέχρι να διορθώσει τα bugs το gmail. Θα κάνω αύριο και μια δοκιμή με το claws αλλά μετά από 3 δοκιμές δεν πιστεύω ότι φταίνε μόνο οι mail clients. Ανακάλυψα όμως ένα ωραίο κολπάκι για συγχρονισμό, αν θέλουμε να μεταφέρουμε τα μηνύματα από κάποιον mail client σε άλλο, οποιοδήποτε format κι αν χρησιμοποιούν (pst, mbox, maildir κτλ). Παράδειγμα από outlook: 1) Φτιάχνουμε έναν προσωρινό λογαριασμό gmail, 2) Τον δηλώνουμε σαν imap στο outlook, 3) Ρίχνουμε μέσα από το outlook τα μηνύματα του κανονικού λογαριασμού στον προσωρινό και έτσι ανεβαίνουν στο gmail χωρίς να χαλάνε τα headers (εδώ βέβαια χρειάζεται υπομονή), 4) Τα τραβάμε είτε από pop είτε από imap στον νέο μας client! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
simosx Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Για Thunderbird και IMAP υπάρχει ένα πρόσθετο, το Sync on Arrival. Όταν γίνεται η λήψη των κεφαλίδων, το πρόσθετο φέρνει ολόκληρο το γράμμα. Έτσι είναι εφικτό να κάνεις δουλειά και δίχως σύνδεση. Σε evolution, όταν έχεις πολλά γράμματα σε IMAP, δημιουργεί πάαααραααα πολλά μικρά αρχεία. Είναι σπαστικό όταν πας να πάρεις αντίγραφο ασφαλείας. Αυτό που με προβληματίζει με το IMAPS/Google είναι ότι το Google φαίνεται να μην έχει κάνει καλή υλοποίηση του πρωτοκόλλου IMAP με αποτέλεσμα το λογισμικό πελάτη να έχει κάποια κολλήματα. Αυτό έχει να κάνει με την υλοποίηση εντολών IMAP. Δίχως κάποιες από τις εντολές του πρωτοκόλλου, οι εφαρμογές πρέπει να κάνουν περισσότερα βήματα που είναι αργό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
simosx Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δεν είχα προβλήματα με κωδικοποίηση/ελληνικά σε Evolution και Thunderbird, με χρήση IMAP. Φυσικά, ρυθμίζω UTF-8 στην αποστολή και λήψη, μέσα στις προτιμήσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Το σκέφτηκα ότι μάλλον έφταιγε αυτό, τα προβληματικά μηνύματα που είδα ήταν (νομίζω όλα) σε iso-8859-7. Όμως στον συγκεκριμένο λογαριασμό που δοκίμαζα δεν έχω αποσταλμένα, παρά μόνο εισερχόμενα, οπότε δεν παίζει ρόλο η κωδικοποίηση που έχω ρυθμίσει, ο καθένας μπορεί να μου στέλνει με ό,τι κωδικοποίηση θέλει... Ευχαριστώ simosx. edit: ρύθμιση utf8 για λήψη;;; !!! Γουάου, πάω ξανά για μελέτη αύριο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Simosx, το έψαξα, αλλά δεν είδα πουθενά επιλογή κωδικοσελίδας για ληφθέντα μηνύματα. Το έχεις δει κάπου; Εντωμεταξύ οι δοκιμές που έκανα ήταν σε λογαριασμό gmail που τον έχω απλά για αντίγραφο μηνυμάτων forwarded από τρίτο λογαριασμό, ας πούμε [email protected]. Επομένως μπορεί να φταίει και το domain.gr και το forwarding που κάνει, ίσως κόβει τις κεφαλίδες. Πρέπει να το ξανακοιτάξω και με τους κανονικούς λογαριασμούς. Σε evolution, όταν έχεις πολλά γράμματα σε IMAP, δημιουργεί πάαααραααα πολλά μικρά αρχεία. Είναι σπαστικό όταν πας να πάρεις αντίγραφο ασφαλείας. Αυτό μάλλον είναι το maildir format, ώστε να γίνεται κλείδωμα ανά μήνυμα και όχι ανά mailbox. Χρειάζεται στο imap γιατί επιτρέπει ο ίδιος χρήστης να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος από πολλά διαφορετικά προγράμματα. Απ' ότι διάβασα έχει καλύτερη απόδοση από το mbox format. Σύμφωνοι, θα μπορούσαν να έχουν π.χ. mysql από κάτω, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα... Ίσως μάλιστα να είναι καλύτερα στο file system παρά σε db, αρκεί να μην έχει πρόβλημα το ext2 με υπερβολικά πολλά αρχεία. Έχει και το θετικό ότι μπορούμε εύκολα με ένα script να αλλάξουμε όλα τα μηνύματα που έχουν κάτι λάθος (π.χ. την κωδικοποίηση που λέγαμε). Άσχετο, τελικά το Evolution έχει πολύ καλό integration με το gnome, και είναι ένας καλός λόγος να προτιμηθεί από τους άλλους clients (αν δεν έχει άλλα σοβαρά μειονεκτήματα δηλαδή). Συγχρονίζει με το buddy list του pidgin, τα google calendar events εμφανίζονται στην ώρα του συστήματος πάνω δεξιά κτλ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Το GImap (δηλαδή η δική τους υλοποίηση IMAP server) έχει ακόμα αρκετά bugs. Μερικά μπορείτε να δείτε εδώ. Ενδεχομένως τα προβλήματα κωδικοποίησης να ανήκουν στο σχετικό bug που αναφέρεται σε αυτή τη σελίδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Άποικε πρέπει όντως να είναι αυτό: Gmail encodes message headers containing Slavic characters (at least) incorrectly when clients download only message headers. Headers are encoded correctly if a client downloads message bodies and headers together. Δοκίμασα να κάνω copy/paste κάποια "χαλασμένα" μηνύματα σε άλλον folder από pop3 λογαριασμό, το evolution τα ξαναέκανε λήψη μέσω imap (προφανώς για να τα πάρει μονομιάς, headers+body) και διορθώθηκαν πολλά (όχι όλα) από τα προβλήματα με τα ελληνικά!!! Είχε και ένα ενημερωτικό link το άρθρο για τη συμπεριφορά του gmail imap που αποσαφηνίζει μερικά δυσνόητα: http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=77657 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.