Προς το περιεχόμενο

Ποια ζώα - εντομα αντιπαθείτε?

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δε πεθενει για κανενα λογο.

6603.jpg

Και τις γριες.

Αυτό το πράγμα λέγεται φαραώ και χρησιμοποιείται για δόλωμα στο ψάρεμα. Είναι το πιο τσαντίλα σκουλίκι που υπάρχει, αν το τσαντίσεις κόβεται απο μόνος του σε κομμάτια.

Μια φορά που είχε μείνει ένα μικρό κομμάτι (δεν πεθαίνει εύκολα) πήγα να το πιάσω να κόψω ένα κομμάτι και γύρισε και έβγαλε τις δαγκάνες του και μου έκοψε ένα μικ΄ρο κομμάτι απο το δάχτυλο και μου έσπασε και το νύχι. Έχει τεράστιες δαγκάνες και ΔΕΝ του φαίνεται.....

Κατα τα άλλα είναι "θάνατος" για σαργούς,τσιπούρες,μελανούρια κ.α

Δημοσ.
Αυτό το πράγμα λέγεται φαραώ και χρησιμοποιείται για δόλωμα στο ψάρεμα. Είναι το πιο τσαντίλα σκουλίκι που υπάρχει, αν το τσαντίσεις κόβεται απο μόνος του σε κομμάτια.

Μια φορά που είχε μείνει ένα μικρό κομμάτι (δεν πεθαίνει εύκολα) πήγα να το πιάσω να κόψω ένα κομμάτι και γύρισε και έβγαλε τις δαγκάνες του και μου έκοψε ένα μικ΄ρο κομμάτι απο το δάχτυλο και μου έσπασε και το νύχι. Έχει τεράστιες δαγκάνες και ΔΕΝ του φαίνεται.....

Κατα τα άλλα είναι "θάνατος" για σαργούς,τσιπούρες,μελανούρια κ.α

Συναδελφος φαραωπληκτος κι εσυ;

Δημοσ.
Σχετικώς κοντά στην άποψη μου τα παραπάνω. Θα κάνω μια επαναδιατύπωση:

Θα βάλω πρώτες πρώτες τις γάτες, που ναι μεν δε φταίνει (ένστικτο γαρ), αλλά με ενοχλεί απίστευτα ο χαρακτήρας τους, το ότι δεν εκπαιδεύονται με τίποτα (δεν καταλαβαίνουν όταν τις τιμωρείς γιατί το κάνεις), δεν ξέρουν τι θα πει ευγνωμοσύνη, κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους και μας το παίζουν χαριτωμένες για να τις ταΐσουμε ενώ δε μας αγαπάνε καθόλου, δεν είναι πιστές κτλ κτλ (εν ολίγοις, δεν είναι σκύλοι). Ουστ να μου χαθούνε.

Επίσης με εκνευρίζει η ασέβεια από τις μύγες. Δηλαδή εγώ αν ήμουν ένα μικροσκοπικό πλασματάκι και πήγαινα πάνω σε έναν γίγαντα και αυτός με κυνηγούσε να με σκοτώσει, ε, θα έφευγα ρε γαμώτο, δηλαδή έλεος! Δε θα επέμενα εκεί! Και να πω ότι έχει και τίποτα πάνω μου που να τις ενδιαφέρει, πάει στο καλό. Τι; Φαγητό έχω στο δέρμα μου;

Ελα ρε συ, οι γατες ειναι απο τα πιο αξιαγαπητα ζωα.

Ειναι λαθος καποιες αποψεις που εχεις για τις γατες, οπως πχ οτι δεν εκπαιδευονται ή οτι ολη τους η συμβιωση με το αφεντικο περιστρεφεται γυρω απο το φαι και πως θα τις ταισει..

Καταρχην ειναι πολυ υπομονετικα ζωα, οτι και να τις κανεις δεν θα αντιδρασουν. Αυτο τις καθιστα αξιαγαπητες. ΠΧ το καλοκαιρι βαζω τον γατο μου κατω απτο λαστιχο με το νερο και ενω στην αρχη γκρινιαζε, τωρα καθεται υπομονετικα και περιμενει να τελειωσει η διαδικασια χωρις να αγριευει.

Δεν ενοχλουν καθολου, σε αντιθεση με ενα σκυλο που χαλαει τον τοπο για να του κανεις το χατηρι.

Επισης ειναι -μαζι με τα σκυλια- ζωα που αγαπουν πολυ τον ανθρωπο και τρελαινονται για την παρεα του.

Δεν ειναι τυχαιο οτι παντα θελουν να κοιμουνται σε δωματιο που υπαρχουν ανθρωποι και οχι σε καποιο "ησυχο" χωρις ανθρωπινη παρουσια. Επισης αν σε ενα δωματιο τα μελη της οικογενειας συζητουν, βλεπουν ΤV και σε ενα αλλο κοιμαται καποιος θα προτιμησει να παει στο δωματιο που υπαρχει πιο εντονη η ανθρωπινη παρουσια για να απολαυσει την παρεα και να κοιμηθει ησυχα. Τρελαινεται για "οικογενειακη θαλπωρη". Γιαυτο προτιμουν να κοιμουνται σε πολυσυχναστα δωματια οπως η κουζινα η μια κρεβατοκαμαρα.

Επισης η γατα ειναι απο τα λιγα ζωα που δεν χρειαζεται σχεδον καθολου εκπαιδευση, καθως ενστικτωδως γνωριζει που δεν πρεπει να λερωνει, που δεν πρεπει να ανεβαινει, που δεν πρεπει να ακονιζει τα νυχια της, ποτε δεν πρεπει να νιαουριζει (δεν ειναι τυχαιο οτι οταν κοιμουνται ολοι, παει στο αυτι του αφεντικου της και κανει ενα ψιθυριστο νιαουρισμα αν θελει κατι) κλπ.

Τελος, ειναι ζωο τελειως ανεξαρτητο πραγμα που σημαινει οτι μπορει να φυγεις απτο σπιτι 1 βδομαδα και να ζησει χωρις εσενα, αλλα παρολα αυτα θα σε περιμενει πισω στωικα και θα τρελαθει στα χαδια μολις γυρισεις.

Βεβαια το οτι ειναι ανεξαρτητο εχει και την αλλη οψη, δηλαδη οτι μπορει να τη φωναζεις και να σε γραφει για ωρες εκει που δε πιανει μελανι...Και να την εχει αραξει κατω απο ενα θαμνο στα 4 μετρα και να σε βλεπει και να σε αγνοει επειδη εκεινη τη στιγμη βαριεται χαδια κλπ. Αλλα αυτο τις προσδιδει και μια αριστοκρατια. Παει στο αφεντικο για χαδια κλπ, αλλα οχι οταν θελει το αφεντικο. Οταν θελει αυτη. :)

Εχει πολλη πλακα επισης που εχει και γουστα στο φαγητο. Τη μια μερα θελει ψαρι, την αλλη δεν τρωει ψαρι με τιποτα και τρωει ξηρη τροφη. Προσωπικοτητα, οχι σαν το σκυλο το βλακα που οτι του πασαρεις για τροφη το χλαπακιαζει απο τη λαιμαργια του. Η γατα θελει μενου οπως καθε σωστος αριστοκρατης! Περα απο την πλακα ειναι πολυ βολικες και με το θεμα της διατροφης, απλα ωρες ωρες εχουν παραξενιες που σε φερνουν προ εκπληξεως.

Α και επειδη ζουμε σε καιρους χαλεπους οποιος αποφασισει να υιοθετησει μια γατα, να γνωριζει οτι τα εξοδα που χρειαζεται για τη φροντιδα της ειναι πολυ πολυ λιγα.

Τεσπα αποψεις ειναι αυτες, εγω τις συμπαθω πολυ. Και αλλοι τις αντιπαθουν θανασιμα.

Δημοσ.

"Θα βάλω πρώτες πρώτες τις γάτες, που ναι μεν δε φταίνει (ένστικτο γαρ), αλλά με ενοχλεί απίστευτα ο χαρακτήρας τους, το ότι δεν εκπαιδεύονται με τίποτα (δεν καταλαβαίνουν όταν τις τιμωρείς γιατί το κάνεισ), δεν ξέρουν τι θα πει ευγνωμοσύνη, κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους και μας το παίζουν χαριτωμένες για να τις ταΐσουμε ενώ δε μας αγαπάνε καθόλου, δεν είναι πιστές κτλ κτλ (εν ολίγοις, δεν είναι σκύλοι). Ουστ να μου χαθούνε."

Ετσι ακριβος αισθανομαι για τις γυναικες...:X

Λοιπον, δεν συμπαθω

Τις γατες, για τους παραπανω λογους αλλα και επειδη πανε και τρωνε οπου βρουν και μετα σε γραφουν...μπορει να κανουν μερες να γυρισουν αν βρουν κατι καλυτερο

Τις πασχαλιτσες, γιατι μπορει να ειναι ωραια και αθωα εντομαι αλλα οταν πεταξουν φρικαρω....

Οτι εντομο κουβαλαει αρρωστιες, βρομιες και..το αιμα μου αλλα και ακριδες, αλογακια τις παναγιας, σαυρες, βατραχια, αυτες τις μυγες που καθονται πανω σε σκ*τα και ειναι γυαλιστερες και χοντρες (πως λεγονται), τσουχτρες (ασχετο), ορισμενοι ανθρωποι που ειναι οντος ζωα (πχ. βγαζουν μιξες στη μεση του δρομου χωρις χαρτοπετσετα αλλα κλεινουν το ενα ρουθουνι και φυσανε με το αλλο, πετανε ροχαλες, κλανιες κτλ)

σαρανταποδαρουσες, κατσαριδες, μυρμιγκια κτλ δε με ενοχλουν καθος σκοτωνονται ευκολα:devil:

Απο ζωα μου αρεσουν

Σκυλια, αλογα,κατσικια, αγελαδες, χελονες, μαιμουδες και σκιουρακιαB).

Δημοσ.
Δεν ενοχλουν καθολου, σε αντιθεση με ενα σκυλο που χαλαει τον τοπο για να του κανεις το χατηρι.

...

Επισης η γατα ειναι απο τα λιγα ζωα που δεν χρειαζεται σχεδον καθολου εκπαιδευση, καθως ενστικτωδως γνωριζει που δεν πρεπει να λερωνει, που δεν πρεπει να ανεβαινει, που δεν πρεπει να ακονιζει τα νυχια της, ποτε δεν πρεπει να νιαουριζει (δεν ειναι τυχαιο οτι οταν κοιμουνται ολοι, παει στο αυτι του αφεντικου της και κανει ενα ψιθυριστο νιαουρισμα αν θελει κατι) κλπ.

What are you talking about?! Η γάτα μου χαλάει τον κόσμο και μου σπάει τα νεύρα όλην την ώρα, ακόμα κι αν έχει μόλις φάει και δε σταματάει με τίποτα, είτε τις φωνάξω, είτε σε έκτακτη ανάγκη τη βρέξω κιόλας. Σταματάει για λίγο και συνεχίζει μέσα στα επόμενα 2 λεπτά και νιαουρίζει ακατάπαυστα. Επίσης, δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν πρέπει να μπαίνει μέσα στο σπίτι, χαλάει συνεχώς τη σίτα της εξώπορτας, δεν εκπαιδεύεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να καταλάβει ότι όταν πηγαίνει εκεί πέρα και την σκαλίζει τρώει κλωτσία. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ όμως!

Τελος, ειναι ζωο τελειως ανεξαρτητο πραγμα που σημαινει οτι μπορει να φυγεις απτο σπιτι 1 βδομαδα και να ζησει χωρις εσενα, αλλα παρολα αυτα θα σε περιμενει πισω στωικα και θα τρελαθει στα χαδια μολις γυρισεις.

Ένας φίλος μου είχε μια γάτα για χρόνια ολόκληρα και την λάτρευε, την αγαπούσε, την είχε σαν παιδί του, μας μιλούσε συνέχεια για αυτήν. Μια φορά έφυγε για 2 εβδομάδες και άφησε κάποιον να την ταΐζει, ο οποίος μπερδεύτηκε και της πήρε μια γατοτροφή που δεν ήταν η αγαπημένη της. Έφυγε και δεν ξαναγύρισε. Σοκαρίστηκα όταν το έμαθα, πραγματικά δεν το πίστευα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:42 ----------

Ετσι ακριβος αισθανομαι για τις γυναικες...:X

Υπάρχουν και γυναίκες σκύλοι. Θέλει ψάξιμο ;)

Δημοσ.

Γενικά αυτό που λέει ο μίντι ισχύει, αν πάτε να αντιμετωπίσετε τη γάτα σαν το εκάστοτε βλακόσκυλο "φάε και κάνε μου τεμενάδες" θα εκπλαγείτε αρκετά. Δοκιμάστε να τους φερθείτε σαν να έχουν ανθρώπινο ταπεραμέντο και μπορεί να καταφέρετε να επικοινωνήσετε.

Δημοσ.

Νομίζω ότι δεν είναι θέμα μη κατανόησης, αλλά θέμα χαρακτήρα.

Έχω ακούσει από περιγραφές ατόμων που παρατηρούν τη γάτα τους, ότι η γάτα μπορεί, για παράδειγμα, να παίρνει θέση για μια συγκεκριμένη ζημιά, να ελέγχει αν την κοιτάνε και μόνο αν νομίζει ότι δεν την κοιτάνε να την κάνει.

Όπως επίσης και για γάτες που βαριούνται να κάνουν τέτοιες διαδικασίες και απλά κυκλοφορούν στο σπίτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...