Επισκέπτης Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Γενικά αυτό που λέει ο μίντι ισχύει, αν πάτε να αντιμετωπίσετε τη γάτα σαν το εκάστοτε βλακόσκυλο "φάε και κάνε μου τεμενάδες" θα εκπλαγείτε αρκετά. Δοκιμάστε να τους φερθείτε σαν να έχουν ανθρώπινο ταπεραμέντο και μπορεί να καταφέρετε να επικοινωνήσετε. Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχουν άνθρωποι με χαρακτήρα σκύλου και άνθρωποι με χαρακτήρα γάτας. Το ίδιο με τις γάτες αντιπαθώ και τους ανθρώπους με χαρακτήρα γάτας. Δεν κάνω πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσω. Αντίστοιχα μου αρέσουν οι άνθρωποι με χαρακτήρα σκύλου, που είναι κοινωνικοί, που δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους κτλ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχουν άνθρωποι με χαρακτήρα σκύλου και άνθρωποι με χαρακτήρα γάτας. Το ίδιο με τις γάτες αντιπαθώ και τους ανθρώπους με χαρακτήρα γάτας. Δεν κάνω πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσω. Αντίστοιχα μου αρέσουν οι άνθρωποι με χαρακτήρα σκύλου, που είναι κοινωνικοί, που δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους κτλ. ειπα και στο προηγουμενο ποστ μου οτι για τις γατες δεν ειναι ακριβως ετσι, απλα εχουν περιεργο κωδικα επικοινωνιας που ενας ανθρωπος που δεν τις ξερει, τις παρεξηγει ευκολα. Η γατα σεβεται πολυ το αφεντικο της και ειναι απιστευτα εξαρτημενη απο αυτο (οχι σε επιπεδο φροντιδας οπως ο σκυλος που θα ψοφησει αν μεινει μονος πχ, αλλα σε επιπεδο συντροφιας). Και δειχνει πολυ συχνα -καθημερινα- την ευγνωμοσυνη της με ποικιλους τροπους, οπως το γουργουρισμα, τα χαδια μετα το φαι, το εκστασιασμενο βλεμα της προς το αφεντικο αφου την ταισει και ετοιμαζεται για υπνο και πολλα πολλα αλλα...Ε δεν ειναι στο χερι της να κανει και τιποτα παραπανω. Ο σκυλος κανει χαρες σα χαζος (για να μη παρεξηγηθω 15 χρονια ειχα λυκοσκυλο και τα συμπαθω εξισου), γλυφει, πηδαει πανω σου για να σου δειξει ευγνωμοσυνη κλπ. Η γατα ειναι πιο διακριτικη, πχ οταν λειπεις και ακουσει το αμαξι, ερχεται και σε περιμενει καμαρωτη στην εισοδο του κηπου να σε υποδεχθει, μετα τριβεται στα ποδια σου κλπ. Ο σκυλος ειναι ικανος να πηδηξει τη μαντρα για να ερθει να σου κανει χαρες και να σε γλειφει στο προσωπο, οταν επιστρεφεις απο καπου. Αυτο που εχω καταλαβει μεγαλωνοντας 2 σκυλους στο παρελθον και πολυ περισσοτερες γατες, ειναι οτι ο σκυλος ειναι πιο πιστος και εχει πολυ πιο εντονο χαρακτηρα ενω η γατα ειναι πιο εκλεπτυσμενο, αριστοκρατικο και ανεξαρτητο ζωο. Ειπες σε αλλο ποστ οτι οταν ενας φιλος σου αφησε τη γατα του 2 βδομαδες, αυτη εξαφανιστηκε για παντα. Ο λογος ειναι οτι αναζητουσε συντροφια, ή οτι αρχισε τις βολτες απο την πληξη της (δεν αντεχουν τη μοναξια οταν λειπει το αφεντικο) ενω παιζει σοβαρο ενδεχομενο να χαθηκε, σκοτωθηκε. Οι γατες γενικα αν "ξανοιχτουν" σε μεγαλες αποστασεις ψαχνοντας, χανονται ευκολα. Γενικα συμεριζομαι της αποψη σου για τους ανθρωπους που φερονται σαν τις γατες, οπως το εννοεις, αλλα εχεις παρεξηγησει τις γατες. thats the point.
darklordvader77 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Πιανεται ο Apokeliros που ναι ενοχλητικος σαν σκυλος που γαβγιζει κ σαν εντομο που δεν τα παραταει ποτε?
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Ο λογος ειναι οτι αναζητουσε συντροφια, ή οτι αρχισε τις βολτες απο την πληξη της (δεν αντεχουν τη μοναξια οταν λειπει το αφεντικο) ενω παιζει σοβαρο ενδεχομενο να χαθηκε, σκοτωθηκε. Για να είμαστε δίκαιοι, το ενδεχόμενο να σκοτώθηκε είναι πράγματι πολύ πιθανό. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν μου το είπανε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.