Tzimmys Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Π.χ. το Σάββατο πηγαίνοντας στο Πλαίσιο [...] θεώρησε λοιπόν σωστό να κόψει το αμάξι του όλο δεξιά πρώτα για να κάνει την αναστροφή κλεινοντάς την λωρίδα μου. Κάτάφερα με καλό ελιγμό να κόψω απότομα δεξιά μπαίνοντας στη μεσαία αποφεύγοντας τον, ήξερα όμως ότι η μεσαία ήταν free και ότι δεν ερχόταν κανείς με ταχύτητα. Τώρα άν δεν είχα το βίτσιο να κοιτάζω συχνά απο τους καθρέφτες μου για να ξέρω τι παίζει ανα πάσα στιγμή γύρω μου και πίσω μου, και το έκανα τελευταία στιγμή το πιο πιθανό θα ήταν ΑΝ ερχόταν κάποιος που δεν είχα δει να πανικοβαλόμουνα με το τρακάρισμα σίγουρο, και στην περίπτωση που ερχόταν κάποιο παιδί με μηχανή, μπορεί με ολέθρια αποτελέσματα. Α μπράβο φίλε. Ακριβώς έτσι. Ειδικά ο δεξιός καθρέπτης έχει γίνει ο πιο απαραίτητος στην Ελλάδα. Τα πιο πολλά μηχανάκια σε τίποτα φανάρια ή σε πορεία με χαμηλή ταχύτητα προσπερνάνε απο δεξιά. Νύχτα το δίπλωμα. Επίσης πολύ σωστό. Έχω υπάρξει μοτοσυκλετιστής και το κάνουμε όλοι. Πολύ επικίνδυνο, εννοείται για τους μηχανόβιους.
kosmasgr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Και επικύνδυνο για τους μηχανόβιους και επικίνδυνο για τα αυτοκίνητα. Με μια κίνηση δεξιά το μηχανάκι έχει καρφωθεί σε καμιά κολώνα. Ετσι είναι δυστηχώς. Εδώ ο αλλός προχτές προσπερασε περιπολικό απο δεξιά σε διασταύρωση. Το καλοκαίρι πειράζει τον Ελληνα οδηγό. Με παρωπίδες οδηγαέι.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Οπα οπα το οριο ηταν 50 (κατοικημενο περιοχη) ή 90? Εαν ηταν 50 τοτε πολυ πολυ ωραια πηγαινε! Εαν ηταν 90 τοτε παλι πολυ ωραια πηγαινε! Αρκει να πηγαινε λιγο δεξια για να ''εμποδιζει'' οσο πιο λιγο γινεται τη κυκλοφορια. Δεν ειναι δυνατον να εξαναγκασεις τη μαθητευομενη να πηγαινει με 70 στη πρωτη της επαφη με το αυτοκινητο. Οσο αφορα τους καθρεφτες τωρα, δεν εχω παρα να συμφωνησω απολυτως
vwpolo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Εμένα το πρόβλημα με το 70% (για να μη πω παραπάνω) των οδηγών είναι άλλο. Γιατί κανείς δεν ανάβει το γαμημένο το φλας σε καμμιά περίπτωση ? 1. Είναι ο ήχος σπαστικός ? 2. Καίει θερμίδες ? 3. Τον παίζει με το αριστερό ενώ οδηγάει ? Ειλικρινά αν τύχει να τρακάρω ποτέ λόγω φλας, θα βγω με το δίκανο. Καλά δεν το έχεις καταλάβει;;;; Τα φλας είναι στον εξτρα εξοπλισμό....:lol::lol::lol::lol:
De@th L0rd Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Για μένα το πιο σπαστικό είναι όταν ανάβεις φλας αριστέρα πχ για να στρίψεις και η πρώτη κίνηση του απο πίσω είναι να σε προσπεράσει(!!!!) και όχι να περιμένει να στρίψεις.Ε αυτός αξίζει να βρεθεί πάνω στον τοίχο στα @@ τον γράφω έτσι και τον δώ να το επιχειρεί στον καθρέφτη.
Ather Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Φυσικά ο δάσκαλος πρέπει να έχει όλους τους καθρέφτες αλλά ξαναλέω ότι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να έχει τέτοιο μεσαίο καθρέφτη ώστε να μπορείς να οδηγήσεις και χωρίς του πλαϊνούς, χωρίς βέβαια να τους υποκαθιστά πλήρως. Πάντως ο τύπος του καθρέφτη που είχα ήταν αστεία μεγάλος!!!
De@th L0rd Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Φυσικά ο δάσκαλος πρέπει να έχει όλους τους καθρέφτες αλλά ξαναλέω ότι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να έχει τέτοιο μεσαίο καθρέφτη ώστε να μπορείς να οδηγήσεις και χωρίς του πλαϊνούς, χωρίς βέβαια να τους υποκαθιστά πλήρως. Πάντως ο τύπος του καθρέφτη που είχα ήταν αστεία μεγάλος!!! Σαν και αυτούς που έχουν οι ταρίφες δεν λές?Έναν τεράστιο ορθογώνιο?Κι εμένα τέτοιο είχε όταν έκανα μαθήματα και πάντα τον έβγαζα και άφηνα τον κανονικό!Ήταν τόσο μεγάλος που με μπέρδευε.Σαν να βρισκόμουν στην πρώτη σειρά σε κινηματογράφο ήταν!
Tzimmys Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Εαν ηταν 90 τοτε παλι πολυ ωραια πηγαινε! Αρκει να πηγαινε λιγο δεξια για να ''εμποδιζει'' οσο πιο λιγο γινεται τη κυκλοφορια. Το όριο GeorgeMan ήταν 90, αλλά όπως είπα ο δρόμος είναι στενούτσικος και δεν χωράνε δυο αμάξια δίπλα. Εμπόδιζε και ήταν και επικίνδυνο. Στη τελική, δεν είναι ανάγκη αν δεν έχει ακόμα τον αέρα να βγαίνει σε τέτοιους δρόμους. Όσο και αν είμαι ανοιχτόμυαλος και δε στραβώνω εύκολα με τέτοια πράγματα γιατί λέω, εντάξει τώρα μαθαίνει, όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο, όταν τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και ανεύθυνα, ε ναι στραβώνω. Για το φλας το σκέφτηκα και είναι επέκταση του μη κοιτάγματος των καθρέφτων. Εξηγώ. Φλας μπορείς να μη βγάλεις, όταν είσαι μόνος στο δρόμο. Το κάνω συχνά. Τώρα να είμαι ολομόναχος και να βγάλω φλας? Ενώ όταν είναι και άλλοι στο δρόμο, είτε μπροστά είτε οπουδήποτε, βγάζω για να δούνε τις προθέσεις μου. Οπότε....
Neurotic_Fest Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Kαι γω δεν μπορώ να καταλάβω πως οδηγούνε χωρίς εξωτερικούς καθρέφτες ρε παιδιά, μια φορά μου κατέρρευσε ο αριστερός σε Άστρα του '96 στην εθνική και σταμάταγα κάθε τρεις και λίγο να το στερεώσω με πατέντες, μετά από ένα σημείο επειδή δεν είχε αποτέλεσμα και είχε γίνει επικίνδυνο να σταματάω στην βοηθητική τον ξεκόλλησα εντελώς και το πήγαινα χεσμεντέ για τα υπόλοιπα 100 χιλιόμετρα στην δεξιά λωρίδα και με 50-60, ευτυχώς σε αυτοκινητόδρομο και ένα χιλιόμετρο μόνο σε πόλη. Ίσως πανικοβλήθηκα γιατί δεν ήμουνα συνηθισμένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.