djpal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Για σε ολους Εχω στησει εναν vpn server σε windows 2003. ενω οι clients συνδεονται κανονικα δεν μπορω να τους δω απο τα my network places ουτε αυτοί μπορουν να με δουν. Εχω κανει share καποιους δισκους αλλά τιποτα. Κοιταξα οι ip που δινει ο server μοθ να ειναι συμβατες με αφτες του τοπικου δικτυου και να ανηκουν στο ιδιο workgroup. Εχει κανεις ιδεα?
Predatorkill Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Εχεις domain; Εαν ναι τοτε οι clients πρεπει να κανουν join το domain μεσω του VPN Tunnel για να μπορεσουν να δουν πορους. Windows XP ή Viasta εχουν οι clients; 1.Οι VPN clients σου πρεπει να παιρνουν διαφορετικη ΙΡ και να ανηκουν σε αλλο subnet για να λειτουργησει σωστα. Μεσω DHCP φυσικα, σε περιπτωση που ειναι ολες οι ΙΡ ειναι ιδιες το router στην αλλη ακρη (client) θα νομιζει οτι η κινηση ειναι τοπικη και δεν θα μπορουν να μεταφερθουν δεδομενα μεσω του VPN Tunnel (σε περιπτωση παντα που το τοπικο δικτυο των clients εχει subnet ιδιο με τον server σου, πολυ ευκολο να συμβει) 2.TCP Port 445 να ειναι ανοιχτη στο ΝΑΤ των Win2003 και στο Firewall 3.Να κανεις Disable το "Simple File Sharing" για λογους ασφαλειας καθως by default ειναι ενεργοποιημενο το "everyone" group. (how to:εδώ και εδω) Δες και αυτα τα ωραια αρθρα: http://www.onecomputerguy.com/networking/w3k_vpn_server.htm http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;323441 Και εδω για να δεις τις διαφορες μεταξυ των πρωτοκολλων: (ασχετο με το θεμα μας, αλλα ειναι ενδιαφερον) http://www.windowsecurity.com/articles/VPN-Options.html
djpal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου αλλα έχω μια ερώτηση. Κατ'αρχας ο server παιζει με workgroup. O server εχει 2 καρτες δικτύου η μια παει σε switch και απο κει στους υπολογιστές του τοπικού δικτυου και ολοι παιρνουν μεσω του DHCP των 2003 τα παρακάτω: 192.168.2.χ (ip) 192.168.2.1 (server ip / gateway) 255.255.255.0 και στην άλλη ειναι ο router: 192.168.1.224 (server ip) 192.168.1.1 (gateway /router) 255.255.255.0 Και απο το routing & remote access εχω ρυθμίσει να δινει στους vpn clients: 192.168.1.2 - 192.168.1.223 / sm: 255.255.255.0 εννοεις οτι πρεπει να δηλώσω στα vpn clients άλλο υποδικτυο η εντλώς διαφορετική ip class π.χ. 10.0.0.χ / 255.0.0.0 ? όσον αφορα τα clients ειναι και vista και xp. Οι θυρες είναι ανοικτες απο το firewall απο το NAT στα ports δεν εχω πειράξει τιποτα. στο router έχω ανοιξει τις θύρες το ίδιο και στο firewall. Επίσης δεν ξερω αν επηρρεαζει αλλά απο το router εχω δηλώσει static route για να πορωθεί τα πακετα στους τοπικούς client απο καρτα σε καρτα (δικτυου) για να παίζει το internet. Τα άρθρα σου ηταν πολύ κατατοπιστικά και παλι ευχαριστώ.
djpal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Τωρα κοιτα τι παίζει. Ο ενας συνδεεται και βλεπει κανονικά το δικτυο μου. Οι υπολοιποι εχουν το ιδιο πρόβλημα. Μηπως πρεπει στους client να ανοιξω καποια θυρα? Εν τω μεταξυ μου ειπαν οτι οταν πανε να μπουν στο mynetwork places στο mshome τους λεει οτι δεν εχουν πρόσβαση. Ενω και σ'αυτον πυ του δουλευει και στους αλλους εχω δωσει τα ιδια δικαιώματα και εχω κανει allow access. μαλλον στα clients ειναι το προβλημα εφόσον ο ένας παιζει κανονικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.