sdim Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Παιδιά καλησπέρα. Εχουμε δίκτυο υπολογιστών σε ένα χώρο (σε δύο διαφορετικά σπίτια,πάνω-κάτω) και η μέση ταχύτητα internet adsl που έχουμε μέσω Forthnet πιάνει περίπου μέχρι τα 10 MBps,με αρκετές αποσυνδέσεις. Φεύγοντας από το σπίτι προχθές για να λείψω ένα διήμερο,έβγαλα όπως συνήθως την πρίζα τηλεόρασης η οποία έχει επάνω το dvd player και έναν αποκωδικοποιητή Siemens για τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Ο συνάδελφος που μένει επάνω,πρόσεξε ότι η γραμμή ανέβηκε στα 15 MBps,με αρκετές αποσυνδέσεις,βέβαια.Η πρίζα αυτή,σημειωτέον,είναι στον ίδιο τοίχο με την πρίζα που έχω pc και router,σε απόσταση περίπου 3,5 μέτρων. Μπορεί να επηρεάζεται με οποιονδήποτε τρόπο η ποιότητα της γραμμής από κάτι τέτοιο; * Τώρα που επέστρεψα,έβαλα τηλεόραση και είδα ότι έπεσε πάλι στα 10 MBps.Με την πρίζα εκτός,τώρα είναι στα 15 MBps...
mpimpas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 παρε πολιμπριζο ασφαλειας οχι κοινο μαλον ειναι απο αυτο εγω εχω 15 συσκευες κοντα στην adsl και δεν εχω τετοιο προβλημα ειναι απο παραμορφοση ισως της τασεις του ρευματος καλο ειναι να εχεις ups το compiouter και το ruter μαζι τα περισοτερα εχουν φιλτρα
Vatos_locos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 ναι αν τα καλώδια μέσα στον τοίχο περνάνε παράλληλα με τα καλώδια του τηλεφώνου τότε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα επηρεάζουν την γραμμή πολιμπριζο δεν θα σε σώσει
madsc Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 ναι αν τα καλώδια μέσα στον τοίχο περνάνε παράλληλα με τα καλώδια του τηλεφώνου τότε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα επηρεάζουν την γραμμή πολιμπριζο δεν θα σε σώσει Εκεί είναι όλη η ουσία. Αν όταν φτιαχνόταν το οίκημα ο "ηλεκτρολόγος" πέρασε παράλληλα τηλεφωνικά + καλώδια ρεύματος για απόσταση αρκετών μέτρων ή πόσο μάλλον από τους ίδιους σωλήνες ενδοτοίχεια, τότε... Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο δεν θα αλλάξει κάτι εκτός αν τραβήξεις άλλες γραμμές. Η ποιότητα του ηλεκτρικού ρεύματος ή τα πολύπριζα προστασίας δεν παίζουν κανένα ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση. /sc
sdim Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 PC και Router είναι επάνω σε πολύπριζο ups. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.