Προς το περιεχόμενο

χρήση paypal

bloodram

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θέλω να πουλήσω ένα προϊόν σε κάποιον και να κάνω την συναλλαγή μέσο paypal (να με πληρώσει δηλαδή μέσο paypal).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω ιάνει το εξής : a) τι ποσοστό μου κρατάει το paypal στα 3000 δολάρια και B) στον άλλον "λιγικα" θα πάει μια αποδείξει στην οποια θα φαίνεται ότι αγόρασε κάτι από το paypal η από τον τάδε χρηστη του paypal?

Δημοσ.
Για το 2ο, ναι, του στέλνει το paypal email με το ποσό που πλήρωσε και σε ποιον λογαριασμό το πλήρωσε.

φενεται μόνο το e-mail η και το ονομα του κατόχου τις καρτας που χρισιμοποιει?

Δημοσ.

Δε σου κρατάει ποσοστό αν είναι προσωπικός λογαριασμός (στου επαγγελματικούς κρατάει) απλά ο αγοραστής δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα αλλά με το υπόλοιπο διαθέσιμο του λογαριασμού του ή αν έχει συνδέσει τον λογαριασμό του με λογαριασμό τράπεζας για να τα "ρουφήξει" απο εκεί

Δημοσ.
Δε σου κρατάει ποσοστό αν είναι προσωπικός λογαριασμός (στου επαγγελματικούς κρατάει) απλά ο αγοραστής δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα αλλά με το υπόλοιπο διαθέσιμο του λογαριασμού του ή αν έχει συνδέσει τον λογαριασμό του με λογαριασμό τράπεζας για να τα "ρουφήξει" απο εκεί

Απ οτι γραφεις δεν ισχυει τιποτα διοτι το paypal και κραταει ποσοστο επι του ποσου κι ας ειναι προσωπικος λογαριασμος, και ο αγοραστης μπορει να χρησιμοποιησει καρτα, εκτος και βγηκαν τιποτα νεοι κανονες και δε τους πηρα χαμπαρι. Επισης στην Ελλαδα το paypal δε μπορει να συνδεθει με τραπεζικο λογαριασμο για να τραβηξει χρηματα, ισως αυτο μπορει να γινεται στις ΗΠΑ, οχι ομως εδω. Εχεις κανενα λινκ γιαυτα που λες?

Δημοσ.
Απ οτι γραφεις δεν ισχυει τιποτα διοτι το paypal και κραταει ποσοστο επι του ποσου κι ας ειναι προσωπικος λογαριασμος, και ο αγοραστης μπορει να χρησιμοποιησει καρτα, εκτος και βγηκαν τιποτα νεοι κανονες και δε τους πηρα χαμπαρι. Επισης στην Ελλαδα το paypal δε μπορει να συνδεθει με τραπεζικο λογαριασμο για να τραβηξει χρηματα, ισως αυτο μπορει να γινεται στις ΗΠΑ, οχι ομως εδω. Εχεις κανενα λινκ γιαυτα που λες?

Τότε μάλλον τους έπιασα κότσο γιατί εδώ και 5 χρόνια που είμαι στο paypal το ποσό που παραλαμβάνω είναι ακριβώς το ποσό που στέλνουν. Ο αγοραστής μπορεί να χρησιμοποιήσει κάρτα αλλά έχεις περιορισμένο αριθμό (Receiving Credit or Debit Card Payments Limit. The number of debit or credit card payments you can receive per year at our low per transaction rate)

Αν έχεις Premier ή Business account φεύγουν οι περιορισμοί των καρτών αλλά χρεώνεσαι για όλες τις συναλλαγές, έχω την εντύπωση ότι έχεις κάνει τον λογαριασμό σου premier και δεν το έχεις καταλάβει.

Απ'οτι λες ευτυχώς που δεν ισχύει επίσης τίποτα (πλην της τράπεζας)

Ούτε νέοι κανόνες έχουν βγει ούτε τίποτα, απλά δεν έχεις ασχοληθεί ή έχεις παραβλέψει την λειτουργία του paypal.

Γιατί δεν τους παίρνεις τηλέφωνο να στο πουν οι ίδιοι εγώ τους έχω πάρει 2-3 φορές και ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικοί

Δημοσ.
Τότε μάλλον τους έπιασα κότσο γιατί εδώ και 5 χρόνια που είμαι στο paypal το ποσό που παραλαμβάνω είναι ακριβώς το ποσό που στέλνουν. Ο αγοραστής μπορεί να χρησιμοποιήσει κάρτα αλλά έχεις περιορισμένο αριθμό (Receiving Credit or Debit Card Payments Limit. The number of debit or credit card payments you can receive per year at our low per transaction rate)

Αν έχεις Premier ή Business account φεύγουν οι περιορισμοί των καρτών αλλά χρεώνεσαι για όλες τις συναλλαγές, έχω την εντύπωση ότι έχεις κάνει τον λογαριασμό σου premier και δεν το έχεις καταλάβει.

Ούτε νέοι κανόνες έχουν βγει ούτε τίποτα, απλά δεν έχεις ασχοληθεί ή έχεις παραβλέψει την λειτουργία του paypal.

Γιατί δεν τους παίρνεις τηλέφωνο να στο πουν οι ίδιοι εγώ τους έχω πάρει 2-3 φορές και ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικοί

επόμενος μπρεί κάποιος να μου δώσει 2000 ευρώ χωρίς να χρεωθώ καθόλου?

Δημοσ.
επόμενος μπρεί κάποιος να μου δώσει 2000 ευρώ χωρίς να χρεωθώ καθόλου?

Αν τα έχει balance στο λογαριασμό του ή αν τα τραβήξει απο τον λογαριασμό του απο την τράπεζα (αν θυμάμαι καλά όντως αυτό με το τράβηγμα απο λογαριασμό για Ελλάδα δεν πρέπει να ισχύει)

Δημοσ.

Λοιπον να τα παρουμε ενα-ενα. Ειχες πει κατι περι "ρουφηγματος" απο το τραπεζικο λογαριασμο. Παλι καλα που αναγνωριζεις οτι δεν ισχυει αυτο.

Στο αρχικο σου ποστ ειχες πει το εξης

Δε σου κρατάει ποσοστό αν είναι προσωπικός λογαριασμός (στου επαγγελματικούς κρατάει) απλά ο αγοραστής δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα

Tα παραπανω τα εγραψες στο Νο 5 ποστ.

Στο Νο 8 λες οτι ο αγοραστης μπορει να χρησιμοποιησει καρτα.:

Ο αγοραστής μπορεί να χρησιμοποιήσει κάρτα αλλά έχεις περιορισμένο αριθμό

Ταχεις μπλεξει ελαφρα, μπορει η δε μπορει? . Παντως μετα απ αυτο το joke οτι ο αγοραστης δε μπορει να χρησιμοποιησει καρτα, αναρωτιεμαι ποιος απο τους δυο μας εχει ασχοληθει και γνωριζει η οχι :-)

τωρα αν τους επιασες κοτσο η οχι, κοιτα και τη λιστα με τα fees, μελετησε τη καλα, και θα δεις οτι οταν δεχεσαι χρηματα δεν σου κρατανε προμηθεια μονο οταν ο λογαριασμος σου ειναι personal και δεχεσαι χρηματα απο PayPal Balance,PayPal Instant Transfer, και PayPal eCheck. Ποσοι απο τους χρηστες χρησιμοποιουν αυτα και ποσοι credit or debit card? Οι πιο πολλοι ειναι με καρτες. Εσενα μπορει να σου εστελναν απο PayPal Balance, γιαυτο και δε σου κραταγαν εξοδα. Εμενα τοσες φορες μου εχουν στειλει και σε ολες ειχα κρατησεις γιατι ηταν μεσω καρτας. Οταν λοιπον χρησιμοποιεις καρτα τοτε τα εξοδα για personal account ειναι 5.4% plus 0.35 EUR. No transaction limit for payments sent via Skype, otherwise there is a limit of 5 transactions per year

5.4% plus 0.35 EUR for card payments received using PayPal on Skype

Και οταν χρησιμοποιεις premier/business ειναι

1.9% + 0.35 EUR to 3.4% + 0.35 EUR

Δημοσ.

μου λες δηλαδή ότι ένας τύπος που έχει ίδιο τύπου account με το δικό μου (personal account) και ίδιο transaction limit for payments sent (5 δηλαδή) θα μου στείλει 1000 ευρώ και εγώ θα λάβω 946 ευρώ?

Κάτι διάβαζα όταν έκανα το acount πως έχει ένα όριο τις τάξης τον 750 το μηνα για όσους θέλουν να στείλουν $$ από personal account! ισχύ αυτό?

Δημοσ.

al-ex σχετικά με το paypal balance το είπα στο 10# post πριν απο το δικό σου

Σχετικά με το ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάρτα δεν είναι joke αλλά ουσιαστικό γιατί έχεις 5 transactions για ένα έτος. Δεν θα το έλεγα δυνατότητα για να λάβεις απο κάρτα. Μετά απο αυτό αναρωτιέμαι και γω αν όντως γνωρίζεις ή κολλάς στις λέξεις για να αποδείξεις κάτι που δεν υπάρχει :P :eek: :shock: :-D

Οσο για το balance ναι πάντα λαμβάνω απο balance οπότε γι'αυτό και δεν χρεώνομαι

Απλά καλό θα είναι στα post σου πριν ξεκαθαρίσει αυτό που λες να μην είσαι απόλυτος "Απ οτι γραφεις δεν ισχυει τιποτα διοτι το paypal και κραταει ποσοστο επι του ποσου κι ας ειναι προσωπικος λογαριασμος...."

Ετσι διευκολύνεις και τους συνομιλητές σου και δεν τους οδηγείς σε εσφαλμένα συμπεράσματα

Το ρούφηγμα ισχύει απλά όχι για την Ελλάδα, δεν συμαίνει ότι όλοι οι αναγνώστες του forum ενδιαφέρονται μόνο για αγοραστές απο Ελλάδα

Δημοσ.

@opts

Παραλειψη μου που στο πρωτο μου μηνυμα επρεπε να αναφερω οτι δεν υπαρχουν εξοδα εαν αυτος που στελνει τα χρηματα τα στελνει απο paypal balance, pp transfer or e check. Το μεγαλυτερο ομως ποσοστο των χρηστων του paypal χρησιμοποιει credit η debit card γιαυτο δε το θεωρησα σκοπιμο. Οπως επισης και δικη σου παραλειψη που στην αρχικη σου απαντηση στον bloodram δεν του ειπες οτι αν χρησιμοποιηθει καρτα(που αυτο ειναι και το πιο πιθανο) τοτε υπαρχουν εξοδα. Αλλωστε δεν ρωτησε με ποιον τροπο θα αποφυγει τα εξοδα, αλλα τι εξοδα θα εχει. Οπως το εγραψες αφησες να ενοηθει οτι αυτος που στελνει λεφτα δε μπορει να χρησιμοποιησει καρτα. Και εγω αυτο καταλαβα. Μετα εγραψες και αυτο με τη τραπεζα, γιαυτo και απαντησα οτι δεν ισχυει τιποτα. Οσο για τη καρτα και τις 5 transactions, δεν ειναι big deal αν τις ξεπερασεις να κανεις το λογαριασμο σου premier. Νομιζω οτι τελικα συνενοηθηκαμε ομως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...