Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Crucial Ballistix

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Θα δειξει το memtest παιδες :-)

Το memtest ολοκληρώθηκε. Το έτρεχα από χθες στις 4 τα ξημερώματα μέχρι σήμερα το απόγευμα. Για ρίξτε μια ματιά και βοηθήστε με τη διάγνωση, οι κατέχοντες ...

gi25qqunoz81v1cnxjkd.jpg

nnf6hcglut89onkmr6n7.jpg

Δημοσ.

Lol

πότε τις πήρες ? πόσα Chip έχουν η κάθε μία 8 ή 16 ? με πόσο ρεύμα τις έχεις ?

πολλά λάθη για default....

Rma

επίσης εκεί λέει οτι έχεις 4Gb και όχι 2 όπως στην υπογραφή σου τι παίζει με αυτό ? ελπίζω να μην έχεις κάνει κανέναν αχταρμά από μνήμες...

Δημοσ.
Lol

πότε τις πήρες ? πόσα Chip έχουν η κάθε μία 8 ή 16 ? με πόσο ρεύμα τις έχεις ?

πολλά λάθη για default....

Rma

επίσης εκεί λέει οτι έχεις 4Gb και όχι 2 όπως στην υπογραφή σου τι παίζει με αυτό ? ελπίζω να μην έχεις κάνει κανέναν αχταρμά από μνήμες...

Τις μνήμες τις έχω 45 μέρες όσο και το PC. Ήταν χρονισμένες στο auto 4-4-4-12 και δούλευαν στα 800, ενώ είναι 1066 σε slots 1,3. Άλλαξα slots σε 2,4, ρύθμισα τα timings σε 5-5-5-15 και τσίμπησα το ρεύμα 10% και πήρα τα αποτελέσματα που βλέπεις στο cpu-z παραπάνω, αλλά το memtest δεν μας τα λέει καλά.

Εγώ διαβάζω memory 2047 16338 Mb/s. Δεν βλέπω πουθενά να γράφει για 4. Οι φωτογραφίες είναι από το ίδιο screen, ελπίζω να μην σε μπέρδεψε αυτό.

Edit: Σκέφτομαι τώρα, μήπως το e-shop, μου έβαλε τις 6400 που είναι χρονισμένες στα 800 με 4-4-4-12. Πάω να δω το τιμολόγιο...

Δημοσ.

εγώ βλέπω οτι το last error το έφαγε στο 4095.9Mb τέσπα άστο αυτό απάντα και στα υπόλοιπα αν οι μνήμες είναι με τα 8 Chip η κάθε μία παίζει να είχαν το πρόβλημα από την αρχή αν είναι οι άλλες δεν δικαιολογείτε να το κάνουν παίζουν πολλά τώρα από ασυμβατότητα με το board μέχρι degrade αλλά θα δούμε σιγά σιγά

Δημοσ.

Είναι αυτές εδώ ακριβώς σύφωνα με το τιμολόγιο και δεν ξέρω πόσα chip έχουν.

Τώρα θα βγάλω τη μία για να δω αν είναι όντως αυτές που αναγράφονται στο τιμολόγιο.

Edit: Δεν έχουν κάνει λάθος... Στα 1066 είναι...

Δημοσ.

τις μνήμες τις δοκίμασες με το memtest καθόλου σε διαφορετικά slot ή μια μια να δεις αν βγάζει τότε σφάλματα γιατί έμενα όπως έχω ξαναγράψει βρίσκει μόνο όταν είναι μαζί στα κίτρινα slot

Δημοσ.

Τις έβγαλα από τα κόκκινα slots και τις έβαλα στα κίτρινα. Επανέφερα τις ρυθμίσεις του bios σε auto (5-7-7-24 και στα 800 MHz) και έκανα memtest. Κανένα error, άρα προφανώς δεν φταίνε οι μνήμες αλλά κάτι άλλο...

Δημοσ.

το ίδιο πρόβλημα έχουμε

αν κοιτάξεις και σε άλλα φόρουμ πχ thelab.gr υπάρχουν και άλλοι με παρόμοια προβλήματα με μνήμες crucial σε μητρικές gigabyte

Δημοσ.
το ίδιο πρόβλημα έχουμε

αν κοιτάξεις και σε άλλα φόρουμ πχ thelab.gr υπάρχουν και άλλοι με παρόμοια προβλήματα με μνήμες crucial σε μητρικές gigabyte

Μήπως το πρόβλημα λέγεται ασυμβατότητα.... :mad:

Δημοσ.

Είδα στα screenshots οτι χρησιμοποίησες το memtest το απλό, που νομίζω οτι έχει να γινει update αρκετο καιρο. Γι' αυτο και δεν αναγνωρίζει ούτε την cpu ούτε το chipset, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το memtest+ http://www.memtest.org/ βασιζεται στο memtest, αλλα είναι πιο ενημερωμένο... Όσο για τις μνήμες, θα σου προτεινα να βάλεις πιο χαλαρα timinigs δηλ απο πχ 5-5-5-15 δοκιμασε 6-6-6-18 κλπ, και αύξησε λιγο το mem voltage.

Δημοσ.

lol σιγά μην βάλει Cl6 για ddr2 είναι απλό οι καινούριες ballistix είναι για το πέος είχα και εγώ ένα ζευγάρι από τις παλιές καλές και παίζανε 1200 4-4-4-12 και οι καινούριες ζορίζονται να παίξουν στα defautl τους

Δημοσ.
lol σιγά μην βάλει Cl6 για ddr2 είναι απλό οι καινούριες ballistix είναι για το πέος είχα και εγώ ένα ζευγάρι από τις παλιές καλές και παίζανε 1200 4-4-4-12 και οι καινούριες ζορίζονται να παίξουν στα defautl τους

Τουλάχιστον μέχρι να δει ότι δουλέυει σωστα το υπόλοιπο σύστημα, ή να περιμένει κάποιο νέο BIOS που να διορθώνει το πρόβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...