Erwdios Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Έχω 2 x 1 gb από τις εν λόγω μνήμες, των οποίων ο ακριβής τύπος υπάρχει στην υπογραφή μου (αναλυτικά στοιχεία, εδώ). Σήμερα, ενώ εγκαθιστούσα το Avg Internet Security, το PC μου ξαναπέταξε μπλέ οθόνη, ίδια με αυτή που είχα περιγράψει και εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=258064 Από την άλλη παρατήρησα μετά το τελευταίο format που έκανα πριν 5 μέρες, ότι το PC πάει σφαίρα στην αρχή και μόλις αρχίσω να του εγκαθιστώ βασικά προγράμματα τύπου winrar, winzip, office αρχίζει να ψιλοσέρνεται, ενώ όταν του έβαλα το Nod32 Internet security και το Spyware doctor, πραγματικά γονάτισε. (γι' αυτό και έβγαλα το Nod32 και έβαλα το AVG, γιατί έχω ακούσει ότι είναι ελαφρύτερο) Το τελευταίο μπορώ να το δικαιολογήσω (?) ως ένα πιθανό conflict που κάνει το antispyware του Nod 32 με το spyware doctor, αλλά να σέρνεται τετραπύρηνος με το office, αυτό είναι από τα πλέον ανήκουστα. Δεν πρόλαβα να τον ανοίξω και να του κάνω τράμπα ξανά τις μνήμες ακόμη, αλλά αν τελικά το ξανακάνω και λειτουργήσει, να τις πάω πίσω? (τις έχω πάρει από e-shop) Από εγγύηση έχουn lifetime, αλλά το θέμα είναι ότι 99% δεν θα μου τις αντικαταστήσουν αμέσως, αλλά θα θελήσουν να τις εξετάσουν πρώτα και το να μείνει το PC χωρίς μνήμες αποτελεί χοντρό πρόβλημα. Αν τις εξετάσουν θα βρούν το πρόβλημα ή θα έχουμε απαντήσεις του στυλ: "Σε εμάς παίζουν και δεν βλέπουμε το πρόβλημα?" Όποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ (ξανά) για το χρόνο σας.
Erwdios Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Επειδή μάλλον είναι λίγο περίπλοκα αυτά που αράδιασα παραπάνω, συνεχίζω πιο απλοϊκά: Έκανα format στο partition όπου είχα τα windows, αλλά κολλούσε. Δοκίμασα και NTFS Quick και κανονικό NTFS, αλλά και τις 2 φορές κόλλησε. Τελικά έκανα format σε ένα άλλο partition και πέρασα εκεί τα Xp Pro και όλα δούλεψαν, αλλά το partition του σκληρού που κολλούσε, έγινε κανονικά format μέσα από τα windows και δούλεψε και αυτό κανονικά. Τί κουλό είναι αυτό? PS Ξέρει κανείς πώς μπορώ να χρονίσω τις μνήμες μου στα 1066, καθώς το CPU-z μου δίνει ότι τρέχουν στα 400 Mhz, χρονισμένες αυτόματα σε 4-4-4-12 και δεν βγάζω άκρη με τα settings της mobo μου !!! Έπαιξα λίγο με χρονισμούς και voltage σύμφωνα και με αυτό το thread, άλλαξα slots τις μνήμες (από 1-3, σε 2-4 που παρεμπιπτόντως είναι κόκκινα τα dimms), αλλά δεν βρήκα άκρη, καθώς το setup της GIGABYTE X48-DQ6 που φοράω, είναι λίγο ιδιόμορφο. Any ideas?
DioNiSis_000 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 έχω και εγώ τις ίδιες μνήμες σε μητρική gigabyte ep35c-ds3g και έχω παρατηρήσει και εγώ κάτι περίεργα με αυτές. και δεν μπορώ να βρω τι φταίει καταρχήν το cpu-z τις δείχνει ως pc6200(800mhz) και όχι ως pc8500 άλλα χρονισμενες στα 533Mhz σαν 1066 (5-5-5-15) και όχι 400 σαν 800 το ίδιο και το everest τις βλέπει 800αρες αλλά overclocked στα 1066 όπως είναι κανονικά το bios 1066 στα 2,2v κανονικά όταν έτρεχα το orthos ή to prime95 έβγαζε hardware fatal error τρέχω το memtest και μου βγάζει errors τις βάζω μια μια και δεν είχα κανένα error μετά από πολλές δοκιμές μαζί και μόνες είδα ότι όταν είναι μαζί στα κίτρινα slot τα memtest orthos και prime95 βγάζουν errors ενώ στα κόκκινα λειτουργούν όλα τέλεια.
Erwdios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Βασικά εγώ τις άφησα στα κόκκινα slots, έβαλα διαιρέτη 266, τσίμπησα τα volts κατά 10% και άλλαξα τους χρονισμούς σε 5-5-5-15 και δείχνει να δουλεύει ρολόι με ελάχιστα περισσότερο θόρυβο. Μου μένει να κάνω κι ένα memtest για να δω αν θα μου βγάλει errors. Στο bios μου τις δίνει 1066 και στο cpu-z το ίδιο (έτσι νομίζω τουλάχιστον, αν το διαβάζω σωστά)
DioNiSis_000 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 ακριβώς έτσι τις βλέπει και εμένα το cpu-z χωρίς όμως να πειράξω κάτι εκτός από την καρτέλα memory που λέει στα clocks 5.0-7-7-24 στην spd τα ίδια αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί στην καρτέλα spd στο Max Bandwith λέει pc2-6400 (400ΜHz) ενώ θα έπρεπε να λέει pc2-8400 (533Mhz) όπως το αναφέρει και το site της crucial επίσης γιατί δεν τις δέχεται στα κίτρινα σε dual mode ενώ single παίζουν κανονικά (στο dc mode στο cpu-z δεν τις λέει symmetric τότε)?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Eγω δε μπορω να καταλαβω που σχετιζονται τα σωστα Mhz των μνημων με το κολλημα ολου του συστηματος.... Και στα 333 (667) να δουλευαν επρεπε να πεταει!
Erwdios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Eγω δε μπορω να καταλαβω που σχετιζονται τα σωστα Mhz των μνημων με το κολλημα ολου του συστηματος....Και στα 333 (667) να δουλευαν επρεπε να πεταει! Κι εγώ το ίδιο δεν μπορώ να καταλάβω, έλα όμως που όσο τις έχω χρονισμένες στα 800 Mhz που δουλεύουν και sto auto με 4-4-4-12 timings, μου έχει πετάξει 2-3 φορές bsod. Για το προβλημά μου πάντως, πιθανότερο είναι να ευθύνεται ο σκληρός. Ένας ξαδερφός μου, μου είπε ότι σε παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου, έκανε format και κατήργησε τα partitions και το PC ποτέ ξανά δεν εμφάνισε πρόβλημα. Σε μια άλλη περίπτωση, αφού δεν επανήλθε ούτε με format και κατάργηση των partitions, τον επέστρεψε στο e-shop και του τον αντικατέστησαν.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Τσεκαρε τες με Memtest+ (bootable cd) γιατι κατι μου λεει οτι δε φταινε αυτες...
Erwdios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Τσεκαρε τες με Memtest+ (bootable cd) γιατι κατι μου λεει οτι δε φταινε αυτες... Θα τις ελέγξω αύριο το πρωί και θα σου πω. Αλλά θέλεις να μου πείς τι πιστεύεις ότι φταίει? Απ' ότι κατάλαβα από τα γραφομενά σου, έχεις κάποια ιδέα, σωστά?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Θα κανεις ενα καθαρο φορματ χωρις partitions και εκει θα δουμε εαν θα εχει προβλημα... Αυτα ειναι δυστυχως απο τα ''κουλα'' προβληματα των υπολογιστων!
Erwdios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Θα κανεις ενα καθαρο φορματ χωρις partitions και εκει θα δουμε εαν θα εχει προβλημα... Αυτα ειναι δυστυχως απο τα ''κουλα'' προβληματα των υπολογιστων! Κι αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα (πού αυτό φαίνεται να είναι, καθώς σε ένα μήνα έχω κάνει 7 format, τα 6 λόγω bsod) τότε τί κάνουμε? Θα μείνουμε με unpartitioned δίσκο? Δηλαδή φταίει ο δίσκος ή τα ίδια θα έχουμε και με άλλο δίσκο?
livewire Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Να φταίει ο δίσκος, το βρίσκω λίγο χλωμό, εκτός κι αν κάνεις κάτι λάθος στη διαδικασία της δημιουργίας και διαμόρφωσης των partitions με το NTFS. Είχα κι εγώ αυτές τις μνήμες και μου έκανε αρκετά κουλά. Ρίξε μια ματιά εδώ, μήπως πάρεις καμιά ιδέα. Τελικά, τις άλλαξα πανεύκολα στο plaisio, πήρα τις αντίστοιχες transcend, και όλα καλά.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Θα δειξει το memtest παιδες
Erwdios Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Θα δειξει το memtest παιδες Μία βοήθεια με memtest? Το κατεβάζω, το γράφω σε cd και bootάρω από εκεί?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Ναι και αρχιζει κατευθειαν το τεστ μετα το μπουταρισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.