Προς το περιεχόμενο

Βιβλία τσέπης

1234

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί κανένας εκδοτικός οίκος δεν βγάζει τα βιβλία που πουλάει, έστω ορισμένα απ' αυτά, σε μέγεθος τσέπης;

Είναι δυνατόν ένα βιβλίο που θα έχει το 1/3, 1/4 της τιμής του κανονικού"ιλουστρασιόν" βιβλίου, να μην κάνει τουλάχιστον 5πλάσιες πωλήσεις; Που κολλάνε και δεν το κάνουν; Οι ξένοι εκδοτικοί οίκοι είναι χαζοί που το κάνουν;

Γιατί πρέπει να δίνουμε 18-25 ευρώ για να διαβάσουμε ένα βιβλίο;

Μήπως υπάρχει κάτι και δεν το ξέρω; Όποιος έχει κάτι υπόψη του, ας μου το πει παρακαλώ. Έχω καταξοδευτεί να πληρώνω 20άρικα για κάθε βιβλίο.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι κάποια στιγμή οι εκδόσεις Μεταίχμιο, έβγαλαν κάπου 8 βιβλία που εκδίδουν σε μέγεθος τσέπης. Αλλά αυτό δεν νομίζω να αρκεί...

Που θα βρώ ελληνικά βιβλία τσέπης;;;

Δημοσ.

Πες τα ρε φίλε 1234! Συμφωνώ απόλυτα, αλλά το στραβό ξεκινάει από την τιμή των κανονικών βιβλίων, που είναι ανάλοη των σελίδων τους... Αν είναι δυνατόν! Δείξε μου βιβλίο να σου πω πόσο κάνει...

Επειδή δε ζω πια στην Ελλάδα, αγοράζω λογοτεχνικά βιβλία από 2-3 ευρώ για τους κλασσικούς ώς 15ευρώ (σπάνια) για τα πιο πρόσφατα, με τα πιο πολλά κάτω από 10 ευρώ.

Τώρα για τα βιβλία τσέπης που λες δεν έχω ιδέα... Μάλλον θεωρούν πως είναι πολύ βολικό στο τρένο να διαβάζεις την κουμούτσα του κιλού!

Αν κάποιος ξέρει οτιδήποτε παραπάνω ας μας πει.

Δημοσ.

Δηλαδή, πραγματικά έλεος! Ούτε καν ένας εκδοτικός οίκος δεν μπορεί να το "ρισκάρει"; Ούτε καν για ρίσκο δεν πρόκειται...

Πότε θα καταλάβουν ότι δεν μας ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα του χαρτιού (άλλωστε έτσι ίσως να σώζονται και περισσότερα δέντρα), όσο η ίδια η ιστορία...

Και δεν είπαμε να βγάζουν μόνο σε μέγεθος τσέπης, απλά να υπάρχει ως επιλογή.

Μια ζωή είμαστε πίσω σ' αυτή τη χώρα.

Δημοσ.

ειναι βλακες, ειμαστε νομιζω οι τελευταιοι στην Ευρωπη στο ποσα βιβλια διαβαζουμε το χρονο και δεν κοιτανε να κανουν το βιβλιο πιο προσιτο στον κοσμο.

Δημοσ.
ειναι βλακες, ειμαστε νομιζω οι τελευταιοι στην Ευρωπη στο ποσα βιβλια διαβαζουμε το χρονο και δεν κοιτανε να κανουν το βιβλιο πιο προσιτο στον κοσμο.

Ακριβώς...

Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετά τσέπης με διηγήματα από τη χρυσή εποχή του sci-fi με 5 ευρώ το κομμάτι…

Προτείνονται ανεπιφύλακτα για τους καλοκαιρινούς μηνες

Τίτλοι του τύπου Ιστορίες από τον Άρη, Ιστορίες με ναυαγούς του διαστήματος, WiredTales (από το περιοδικό) κ.ο.κ.

Δημοσ.
Υπάρχουν αρκετά τσέπης με διηγήματα από τη χρυσή εποχή του sci-fi με 5 ευρώ το κομμάτι…

Προτείνονται ανεπιφύλακτα για τους καλοκαιρινούς μηνες

Τίτλοι του τύπου Ιστορίες από τον Άρη, Ιστορίες με ναυαγούς του διαστήματος, WiredTales (από το περιοδικό) κ.ο.κ.

Και που μπορούμε να τα βρούμε αυτά;

Υπάρχει κάποιο site να μπορώ να τα παραγγείλω; Γιατί είμαι από επαρχία και για να πάω σε μεγάλο βιβλιοπωλείο, πρέπει να κάνω μεγάλο ταξίδι...

Δημοσ.
Αυτό μπορεί να σ'ενδιαφέρει (από ότι είδα έχει μερικούς από τους τίτλους που ανέφερε ο tmjuju). Οι τιμές στις νέες κυκλοφορίες είναι πράγματι υψηλές. Κλασικούς μπορείς να βρεις σε τιμές κάτω από 10 ευρώ αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις και αναφέρομαι κυρίως σε μικρά βιβλιοπωλεία που δεν έχουν σελίδες στο διαδίκτυο. Υπάρχει πλέον και η λύση των e-book αν δε σε κουράζει το διάβασμα στον υπολογιστή αλλά η ποικιλία των τίτλων στα ελληνικά είναι περιορισμένη.
  • Super Moderators
Δημοσ.
Γιατί κανένας εκδοτικός οίκος δεν βγάζει τα βιβλία που πουλάει, έστω ορισμένα απ' αυτά, σε μέγεθος τσέπης;

Λόγω επαγγέλματος, συνεργάζομαι με αρκετούς εκδοτικούς οίκους. Από όσο γνωρίζω, τουλάχιστον οι Εκδόσεις Λιβάνη έχουν μια σειρά με πιο φτηνά βιβλία (μικρότερο μέγεθος, λεπτότερο χαρτί κτλ) τα οποία, τελευταία φορά που κοίταξα, τα διέθεταν γύρω στα 8 ευρώ.

Πληροφορούμαι ότι και άλλοι εκδοτικοί οίκοι σκέφτονται να κάνουν κάτι ανάλογο, αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένω ως τώρα.

Δημοσ.

Παρόλα αυτά τα βιβλία ακόμα και στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αναλογικά. Αν σκεφτεί κάνεις πόσο κάνει ένα βιβλίο και για πόση ώρα σε απασχολεί, ακόμα και με 20 ευρώ το κομμάτι είναι από τις πιο συμφέρουσες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Όπως και να έχει πιστεύω ότι το κόλλημα είναι ότι οι εκδοτικοί οίκοι δεν πιστεύουν ότι θα πουλήσουν περισσότερο χαμηλώνοντας τις τιμές. Και νομίζω ότι έχουν δίκαιο μιας και εγώ δεν γνώρισα ποτέ κανέναν που να μου είπε ότι δεν διαβάζει βιβλία ή διαβάζει λίγα λόγω των τιμών τους. Όντως το 95% του κόσμου δεν διαβάζει αλλά οι λόγοι είναι κυρίως λόγοι παιδείας, κλπ. Οπότε σου λέει ο εκδοτικός οίκος, προκειμένου να πουλήσω πάλι Χ ποσότητα, ας πουλήσω Χ με 20 εύρω το ένα και όχι με 5.

Δημοσ.

Η επαρχία έχει τα υπέρ και τα κατά της.

Στην δική μου περίπτωση ακόμα και στην επαρχία κατάφερνα να βρω κάνα φθηνό βιβλίο. Και αυτό γιατί δεν με πείραζε να αγοράζω παλιά βιβλία με σχετικά φθαρμένο εξώφυλλο, ή να ψάχνω στα υπόγεια και μέσα σε κούτες. Πολύ φτέρνισμα …

Η άλλη ʼπηγήʼ είναι παζάρια και εκθέσεις. Καομα και στην επαρχία που είναι ικρές πολλές φορές βρίσκεις.

Σε κάθε περίπτωση οι μεγάλες εκθέσεις βιβλίου είναι ακρετά συμφέρουσες.

Το internet είναι επίσης καλή λύση. Το http://www.bibliopolio.gr/ δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά έχει καλή συλλογή από όσο βλέπω. Θα πρότεινα amazon.co.uk , εάν δεν σε πειράζει παράδοση δυο εβδομάδων και το αγγλικό κείμενο. Ψάξε στο amazon για penguin books / penguin classics / penguin paperbacks - είναι από τους γνωστούς οικονομικούς οίκους

Δημοσ.
Λόγω επαγγέλματος, συνεργάζομαι με αρκετούς εκδοτικούς οίκους. Από όσο γνωρίζω, τουλάχιστον οι Εκδόσεις Λιβάνη έχουν μια σειρά με πιο φτηνά βιβλία (μικρότερο μέγεθος, λεπτότερο χαρτί κτλ) τα οποία, τελευταία φορά που κοίταξα, τα διέθεταν γύρω στα 8 ευρώ.

Πληροφορούμαι ότι και άλλοι εκδοτικοί οίκοι σκέφτονται να κάνουν κάτι ανάλογο, αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένω ως τώρα.

Αυτό είναι, πραγματικά, πάρα πολύ ενδιαφέρον. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο και σύντομα.

Αυτό που λες για τον Λιβάνη ότι έχουν μια σειρά με πιο φτηνά βιβλία, πως μπορώ να το ψάξω και κατ' επέκταση να παραγγείλω κάποια; Είμαι από επαρχία και η πρόσβαση σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο είναι για μένα ολόκληρο ταξίδι.

Δημοσ.
Αυτό είναι, πραγματικά, πάρα πολύ ενδιαφέρον. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο και σύντομα.

Αυτό που λες για τον Λιβάνη ότι έχουν μια σειρά με πιο φτηνά βιβλία, πως μπορώ να το ψάξω και κατ' επέκταση να παραγγείλω κάποια; Είμαι από επαρχία και η πρόσβαση σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο είναι για μένα ολόκληρο ταξίδι.

Ίσως σε βοηθήσει περισσότερο να κάνεις μία λίστα με τους τίτλους που θέλεις και να ψάξεις να τους βρεις σε χαμηλές τιμές παρά να ψάχνεις λίστες με φθηνά βιβλία. Δυστυχώς δεν έχω πετύχει ως τώρα σελίδα βιβλιοπωλείου ή εκδοτικού οίκου στην οποία να μπορείς να κάνεις αναζήτηση για βιβλία τσέπης ή κάτι τέτοιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...