Προς το περιεχόμενο

Cakephp MVC support plz....

ApSiMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ασχολούμαι εδώ και λίγο καιρό με το εν λόγω framework (cakephp 1.1) όπου και φτιάχνω την πτυχιακή μου.

Το θέμα είναι να φτιάξουμε μια εφαρμογή διαχείρισης stock αποθήκης με διάφορες λειτουργίες (δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αναλύσω περισσότερο την εφαρμογή)

Χρειάζομαι βοήθεια όσο αναφορά κάποια κομμάτια σε Ajax και php καθώς έχω κολλήσει και δεν βγάζω άκρη με τίποτα! Είναι κανείς που να έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο framework?

Το πρώτο πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να βάλω να υπάρχει λειτουργία LiveSearch στο πρόγραμμα. Το Livesearch είναι μια κανονική αναζήτηση αλλά Live!Καθώς πληκτρολογείς ένα όνομα από την βάση δεδομένων σου να σου βγάζει κατευθίαν αποτελέσματα και να μην χρειάζεται να πατήσεις "αναζήτηση"

Έχω βρει έναν οδηγό εδώ ο οποίος όμως (εκτός του ότι έχει κάποια λαθάκια που χρειάζονται διόρθωση) δεν μου δουλεύει καθόλου!!!!

Όποιος έχει ασχοληθεί ας δώσει λίγο τα φώτα του....έπονται και άλλες απορίες!!!

Δημοσ.

Μιας και χρησιμοποιείς php framework, σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις και javascript framework; Αν ναι, τα περισσότερα έχουν έτοιμα libs για ajax, και συνήθως plugins συγκεκριμένα για το autocomplete...

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Καταρχάς πρέπει να κάνεις include τα απαραίτητα scriptaculus και prototype αρχεία. Μετά ανέτρεξε στα:

http://bakery.cakephp.org/articles/view/autocomplete

http://cakebaker.42dh.com/2006/06/06/autocompletion-the-easy-way/

To tutorial που κοιτάς είναι πολύ παλιό. Επίσης σιγουρέψου ότι έχεις κατεβάσει τη τελευταία 1.19 έκδοση (η 1.2 λένε ότι είναι τρομερή αλλά είναι λίγο ελλιπείς σε τεκμηρίωση). Εναλλακτικά μπορείς να μπεις και στο κανάλι #cakephp στο irc.freenode.net και να ρωτήσεις live κάτι (ή και στο αντίστοιχο group του google).

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

@Dikemou όντως υπάρχουν αρκετά έτοιμα σε Ajax-Javascrpit όπως και αρκετά tutorials....απλά κολάω σε μερικά σημεία....

@alexandr0s thanx για τα link, το 2ο το είχα δοκιμάσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έχω κάνει include τα scriptaculus και prototype αρχεία.

Θα ξαναδοκιμάσω και με το 2ο link (από το bakery) και θα postάρω όλη την διαδικασία που κάνω για να μου πείτε αν κάνω κάτι λάθος!

Τώρα δουλεύω στην 1.19 και δεν πάω στην 1.2 καθώς θέλουμε να είμαστε με .thtml αρχεία και όχι .ctp που δουλεύει η 1.2....

Δεν ξέρετε πόσο χάρηκα που βρήκα κάποιους να ασχολούνται!!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε ApSiMan ασχολούμαι αρκετό καιρό με το εν λόγω framework και είναι καταπληκτικό. Πράγματι υπάρχουν πολλοί helpers και components (αν και τα behaviours είναι τα αγαπημένα μου) που σε βοηθούνε να κάνεις πολλά πράγματα εύκολα και γρήγορα. Θα σε συμβούλευα να αλλάξεις όμως έκδοση (1.2.0.7296-rc2) καθώς η 1.1 είναι πολύ παλιά και δύσκολα πλέον θα βρείς βοήθεια στο internet για αυτήν. Γιατί έχεις πρόβλημα με τα .ctp? Κάντα ένα rename και κάνε την δουλειά σου.

Δημοσ.
Φίλε ApSiMan ασχολούμαι αρκετό καιρό με το εν λόγω framework και είναι καταπληκτικό. Πράγματι υπάρχουν πολλοί helpers και components (αν και τα behaviours είναι τα αγαπημένα μου) που σε βοηθούνε να κάνεις πολλά πράγματα εύκολα και γρήγορα. Θα σε συμβούλευα να αλλάξεις όμως έκδοση (1.2.0.7296-rc2) καθώς η 1.1 είναι πολύ παλιά και δύσκολα πλέον θα βρείς βοήθεια στο internet για αυτήν. Γιατί έχεις πρόβλημα με τα .ctp? Κάντα ένα rename και κάνε την δουλειά σου.

Μιλάμε με έσωσες....δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ....

Σε υπερευχαριστώ....Σε μερικές ώρες έκανα ότι δεν έκανα 2 βδομάδες τώρα....

:-):-):-):-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...