FiKiFiKi Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Έχω έναν P4 2.0A και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να τον δώσω στην αδερφή μου! Το ερώτημα είναι εάν τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να πάρω νέο PC. Το PC θα δουλεύει για office use, κατεβάσματα, μετατροπές ταινιών, παιχνίδια, προβολή ταινιών λίγο linux. Τα χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω είναι γύρω στα 800-900 ? Δίχως οθόνη. εάν πάρω AMD σκεφτόμουν τον 9850 αλλά διάβασα ότι σε λίγο βγαίνει/βγήκε ο 9950 ο οποίος με το νέο chipset 790GX που ΘΑ βγει θα clockarei τρελά και γενικά αυτό το 790GX θα απογειώνει τους νέους phenom. Επίσης κάτι ακούστηκε για μείωση τιμών στους επεξεργαστές της AMD μέσα στον ιούλιο. εάν βάλω intel σκέφτομαι τον Q9450 ή στην χειρότερη τον 8400. Και για την intel ακούγεται ότι μέσα στον ιούλιο θα ρίξει τις τιμές. ούτε και εδώ ξέρω τι μητρική με τι chipset να βάλω (p35 ή p45;) για κάρτα γραφικών είχα αποφασίσει την 8800 GT αλλά η ATI έβγαλε νέες κάρτες και μάλιστα η 4850 είναι στα ίδια χρήματα καλύτερη από την 8800GT αλλά δεν παίζει στο linux(;;; Στο μεταξύ αναμένονται νέες κάρτες από την nvidia!!! για τα υπόλοιπα σκέφτομαι: κουτί:NZXTTempest Black θέλω να είναι αθόρυβο δροσερό και πρακτικό PSU: Δεν ξέρω καθόλου από τροφοδοτικά RAM: Mushkin Ram 4GB Kit DDR2 HDD:Western Digital 640GB HDD θέλω να είναι γρήγορος και αθόρυβος DVDR: Οποιοδήποτε της LG πληκτρολόγιο: κάτι με μαλακά πλήκτρα και ΜΕΓΑΛΟ ENTER ποντίκι: κάτι πρακτικό ξεκούραστο και οικονομικό Η αγορά θα γίνει από το πλαίσιο για το καλό support που έχει Το ερώτημα μου είναι: Αξίζει να περιμένω κι' άλλο; Θα επωφεληθώ από πιθανές μειώσεις στις τιμές και από τα νέα καλύτερα προϊόντα ή τζάμπα περιμένω; Στα κομμάτια που έχω έως τώρα κατασταλάξει υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές προτάσεις βασισμένες πάντα στις ανάγκες και το budget μου; Οι μειώσεις τιμών θα γίνουν σύντομα ή θα μας πιάσει ο Αύγουστος;;;;
mpimpas Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 γιατι αποκλειης τον 6600 που ειναι τζαμπα και παει ανετα στα 3 η τον 9300 που παει ανετα 3,5 που δεν ειναι τζαμπα προς το παρων εαν θελεις κωδικοποιησει βιντεο ο amd δεν κανει νομιζω δεν ειναι πολυ γρηγορος το κουτι εναι φοβερο τωρα για τις μνημες κοιτα το sait του κατασκευαστει τι μνημες προτεινη για να ειναι σημβατες παντος το πλαισιο ειναι ακριβο ο δισκος κανει 76e και στο e-shop 68e λιγο απο δω λιγο απο κει το ποσο ανεβαινει και καμια αναβαθμισει αργοτερα παμε ψηλα σε euro.
FiKiFiKi Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 γιατι αποκλειης τον 6600 που ειναι τζαμπα και παει ανετα στα 3 η τον 9300 που παει ανετα 3,5 που δεν ειναι τζαμπα προς το παρων εαν θελεις κωδικοποιησει βιντεο ο amd δεν κανει νομιζω δεν ειναι πολυ γρηγορος το κουτι εναι φοβερο τωρα για τις μνημες κοιτα το sait του κατασκευαστει τι μνημες προτεινη για να ειναι σημβατες παντος το πλαισιο ειναι ακριβο ο δισκος κανει 76e και στο e-shop 68e λιγο απο δω λιγο απο κει το ποσο ανεβαινει και καμια αναβαθμισει αργοτερα παμε ψηλα σε euro. έχεις δίκιο φίλε μου αλλά το eshop έχει απαίσιο support! από τους 6600 και 9300 προτιμώ τον 9450 εφόσον πέσει γύρω στα 220?. αν βάλω intel και ο 9450 παραμένει σε παράλογα υψηλές τιμές τότε θα χτυπήσω έναν 8400
Tuko Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Ωραίο το κουτάκι σου, αλλά είναι ατσάλι και όχι αλουμίνιο... Θα πρότεινα αλουμίνιο είναι μεγάλη η διαφορά σε βάρος και έχεις και καλύτερες θερμοκρασίες
Lemuria Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 . εάν πάρω AMD σκεφτόμουν τον 9850 αλλά διάβασα ότι σε λίγο βγαίνει/βγήκε ο 9950 ο οποίος με το νέο chipset 790GX που ΘΑ βγει θα clockarei τρελά και γενικά αυτό το 790GX θα απογειώνει τους νέους phenom. Επίσης κάτι ακούστηκε για μείωση τιμών στους επεξεργαστές της AMD μέσα στον ιούλιο. Το ερώτημα μου είναι: Αξίζει να περιμένω κι' άλλο; Θα επωφεληθώ από πιθανές μειώσεις στις τιμές και από τα νέα καλύτερα προϊόντα ή τζάμπα περιμένω; Στα κομμάτια που έχω έως τώρα κατασταλάξει υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές προτάσεις βασισμένες πάντα στις ανάγκες και το budget μου; Οι μειώσεις τιμών θα γίνουν σύντομα ή θα μας πιάσει ο Αύγουστος;;;; Ο 9950 ανακοινωθηκε....αλλα καταναλωνει συμφνωα με τις πληροφοριες και πολυ ρευμα..βεβαια αν σε ενδιαφερει το o/c συμφωνα με τα παλικαρια στο site της octabit που τον ειχαν στα χερια τους...λεγεται οτι ανεβαινει ευκολα στ 3.5 gz μεσα απο το amd overdrive...με την μαμισια ψυκτρα.... Τωρα εγω θα σου προτεινα να περιμενεις ακομη λιγο....να βγουν και 45 nm amd ..να κοντραριστει λιγο η intel..και να εχεις μια πιο σφαιρικη γνωμη.... Να εχεις τουλαχ αμιγως τετραπυρηνο αν θες να πας σε 4 πυρηνο...
Lemuria Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Ωραίο το κουτάκι σου, αλλά είναι ατσάλι και όχι αλουμίνιο... Θα πρότεινα αλουμίνιο είναι μεγάλη η διαφορά σε βάρος και έχεις και καλύτερες θερμοκρασίες Ωραια κουτακια απο αλουμινιο εχει η lian li...
Lemuria Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 γιατι αποκλειης τον 6600 που ειναι τζαμπα και παει ανετα στα 3 η τον 9300 που παει ανετα 3,5 που δεν ειναι τζαμπα προς το παρων εαν θελεις κωδικοποιησει βιντεο ο amd δεν κανει νομιζω δεν ειναι πολυ γρηγορος το κουτι εναι φοβερο τωρα για τις μνημες κοιτα το sait του κατασκευαστει τι μνημες προτεινη για να ειναι σημβατες παντος το πλαισιο ειναι ακριβο ο δισκος κανει 76e και στο e-shop 68e λιγο απο δω λιγο απο κει το ποσο ανεβαινει και καμια αναβαθμισει αργοτερα παμε ψηλα σε euro. Συμφνωα με τις πληροφοριες ο amd 9950 πετυχαινει τις ιδιες επιδοσεις και λιγο καλυτερες απο τον 6600 με μνημες ddrII που ειναι φτηνοτερες απο τις ddrIII .... ασε που σε multitasking εφαρμογες..τον αφηνει πισω ακομη και ενας μικροτερης συχνοτητας.. Ασχετο και μην με παρεξηγησεις αλλα τοσα ορθογραφικα λαθη τα κανεις απο βιασυνη???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.