freespire Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 καλησπερα!! ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει καποιο hardware που να κρυβει την ip soy ακομα και αποτην isp....κατι με κωδικοποιηση στα 256 bit...δεν ξερω ακριβως πως να το θεσω.... το θελω κυριως για τα p2p ωστε να ειμαι τελειως ανωνυμος....pera apo diafora σοφτςαρε που κυκλοφορουν.. ευχαριστω πολυ..
comfuzio Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 καλησπερα!! ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει καποιο hardware που να κρυβει την ip soy ακομα και αποτην isp....κατι με κωδικοποιηση στα 256 bit...δεν ξερω ακριβως πως να το θεσω.... το θελω κυριως για τα p2p ωστε να ειμαι τελειως ανωνυμος....pera apo diafora σοφτςαρε που κυκλοφορουν.. ευχαριστω πολυ.. Hardware anonymity δεν νομιζω να υπαρχει....
antonl Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Το να κρύψεις την ip σου από τον isp είναι οξύμορο. Αυτός σου τη δίνει. Για surfing μπορείς να δοκιμάσεις κανέναν proxy/web anonymizer. Για p2p θυμάμαι πως υπάρχει το peer guardian.
freespire Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 οχι ακριβως να κρυψω την ip μου απο την isp αλλα να μην ξερει η isp μπυ που παω και τι κανω .επισης να εχω false ip..περα απο τα proxy υπαρχει κατι αλλο?
cassidy Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 οχι ακριβως να κρυψω την ip μου απο την isp αλλα να μην ξερει η isp μπυ που παω και τι κανω .επισης να εχω false ip..περα απο τα proxy υπαρχει κατι αλλο? http://en.wikipedia.org/wiki/Tor_(anonymity_network)
100 010 00 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Το να μη ξερει ο ISP σου.... δε παιζει με τιποτα μεγαλε.... κατα τα αλλα μονο στεγανος security. Και κατι ακομη.... αν υπηρχε κατι τετοιο και το ηξερα,
mkpk Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 +1 100 010 00.... πολυ υποπτος ο φιλος.... παντος για του λογου το αληθες...ολα γινονται..και αυτο που ζητας... υπαρχει υλικο που το κανει....μα δεν θα το βεις πουθενα...
nske Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 οχι ακριβως να κρυψω την ip μου απο την isp αλλα να μην ξερει η isp μπυ που παω και τι κανω .επισης να εχω false ip..περα απο τα proxy υπαρχει κατι αλλο? Magic bullet για να κρυφτείς από τους πάντες και τα πάντα δεν υπάρχει. Μπορείς όμως να κρύψεις την διεύθυνσή της σύνδεσής σου από κάποιον: 1) Αν έχεις πρόσβαση σε ένα ή περισσότερα απομακρυσμένα μηχανήματα (π.χ. ενοικιάσεις έναν server, ή τον στήσεις στο δίκτυο της δουλειάς, ή στην ADSL στο σπίτι της γιαγιάς), μπορείς να περάσεις ό,τι θέλεις από εκεί, κρυπτογραφημένα, συνδεόμενος από ένα απομακρυσμένο σημείο Α, χωρίς ο ISP που παρέχει συνδεσιμότητα στο σημείο Α, ή όλοι οι ενδιάμεσοι κόμβοι, να γνωρίζουν τι κάνεις. Μπορείς να συνδυάσεις όσα τέτοια απομακρυσμένα σημεία θέλεις. Αναγκαστικά θα γνωρίζει πάντα ο ISP που παρέχει συνδεσιμότητα στο τελευταίο απομακρυσμένο σημείο από το οποίο θα εξέλθεις. 2) Υπάρχουν ανώνυμα p2p δίκτυα που λειτουργούν ως proxies με ελεύθερη πρόσβαση, όπως το tor που αναφέρθηκε. Σε αυτά, τα δεδομένα μας περνάνε από τους εσωτερικούς κόμβους κρυπτογραφημένα, που σημαίνει ότι είμαστε ασφαλείς από τους διαχειριστές τους. Όμως οι "exit nodes" αναγκαστικά αποκρυπτογραφούν τα δεδομένα, αφού έτσι πρέπει να τα στείλουν, που σημαίνει ότι οι διαχειριστές τους μπορούν πολύ εύκολα να δουν ό,τι πληροφορία περνάμε μέσω μη κρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου. Κόμβος στο δίκτυο του Tor μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε, εντελώς ανώνυμα, και φυσικά αυτοί που γίνονται είναι κατά κανόνα λιγότερο αξιόπιστοι από ό,τι ένας επώνυμος ISP. Οπότε πρέπει να έχουμε υπόψη ότι χρησιμοποιώντας το tor χωρίς να προσέξουμε εκθέτουμε τα δεδομένα μας σε εντελώς άγνωστους που κατά πάσα πιθανότητα παρέχουν εθελοντικά traffic γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Αν ο αποκλειστικός σκοπός μας είναι η ανωνυμία προς τον απομακρυσμένο host με τον οποίο θέλουμε να συνδεθούμε ή να κρύψουμε τι κάνουμε από τον δικό μας ISP, εντάξει. Σε κάθε άλλη περίπτωση όχι εντάξει. (σημ. μην περιμένεις να περνάς μεγάλο όγκο δεδομένων από αυτά τα δίκτυα, δεν είναι ο σκοπός τους). υπαρχει υλικο που το κανει....μα δεν θα το βεις πουθενα... Δεν είναι κάτι που να γίνεται μέσω υλικού, είναι κάτι που γίνεται με software, και μάλιστα αρκετά εύκολα. Αρκεί να έχεις πρόσβαση σε απομακρυσμένους hosts και να ξέρεις 5 πράγματα για το IP.
mkpk Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 @ nske πιστεψε με υπαρχει και το εχω δει "εν δρασει"....το software ειναι προσπερασιμο σε πολλες περιπτωσεις...δεν θα αναφερθω αλλο στο θεμα.... εξαλου ο φιλος προφανος εχει δολιο σκοπο....
antonl Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Επίσης να πω πως συνήθως αυτοί οι μέθοδοι δεν προτείνονται (όταν είναι εφικτοί) για download μεγάλων αρχείων μιας και συνήθως προσφέρουν μειωμένες ταχύτητες.
nske Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 @ nske πιστεψε με υπαρχει και το εχω δει "εν δρασει"....το software ειναι προσπερασιμο σε πολλες περιπτωσεις...δεν θα αναφερθω αλλο στο θεμα.... - Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το IP δεν αφήνει περιθώριο για μια λύση ανωνυμίας άλλη από αυτήν που ανέφερα. - Το ίδιο το IP stack είναι υλοποιημένο με software, ακόμη και σε συσκευές που θεωρούμε "hardware", όπως οι embedded routers. Μην βγάζεις συμπεράσματα μόνο από κάτι που έχεις δει, αν δεν έχεις υπόψη τι ακριβώς κάνει και πώς
comfuzio Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 - Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το IP δεν αφήνει περιθώριο για μια λύση ανωνυμίας άλλη από αυτήν που ανέφερα. - Το ίδιο το IP stack είναι υλοποιημένο με software, ακόμη και σε συσκευές που θεωρούμε "hardware", όπως οι embedded routers. Μην βγάζεις συμπεράσματα μόνο από κάτι που έχεις δει, αν δεν έχεις υπόψη τι ακριβώς κάνει και πώς +1 Ολα τα αλλα ειναι στην σφαιρα του matrix
mkpk Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 επηδη οτιδηποτε λογισμικο μπωρι να τρεξει πανω σε υλικο..καθαρα....ειτε σαν εξομοιωση....κ επειδη υπαρχουν "τρυπες" στο θεμα ολο....μην επιμενης πως δεν ειναι εφικτο...ξερω αυτο που ειδα τι ηταν....(μαλλον τι εκανε) αυτο που εκανε δεν ειχα ιδεα πως το εκανε... απλος οχι στον απολιταρχισμο.... φιλικα Μιχαλης..
nske Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 - Το θέμα δεν είναι τι μπορεί να τρέξει σε πιο υλικό, αλλά τι είναι υλικό και τι λογισμικό. - Αν διαβάσεις πώς δουλεύει το Internet Protocol θα καταλάβεις ότι "τρύπες" υπάρχουν μόνο στον τρόπο που το φαντάζεσαι αυτή τη στιγμή. Τα πράγματα είναι απλά, και οι περιορισμοί σαφείς. Δεν είναι ντροπή να κάνεις λάθος, είναι ντροπή να επιμένεις για να μην το παραδεχθείς αντί να ψάξεις το θέμα καλύτερα. Φιλικά Νικήτας ΥΣ. Αν μελετήσεις πώς δουλεύει το IP και περιέργως εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι δυνατό να υπάρξει ανωνυμία με διαφορετικό τρόπο, ευχαρίστως να σου εξηγήσω γιατί δεν είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.