Προς το περιεχόμενο

AtiWinFlash + HD 2600XT AGP

SaluSnikoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι λογικο να δειχνει δυο επιλογες το winflash??? Εννοω εκει πανω πανω π λεει: System Video Devices...

snap3oe1.jpg

Εκτος απ'αυτο οταν παω να διαλεξω την απο πανω κολαει το συστημα και μονο με reset γινεται δουλεια... Και οταν παω να ανοιξω το winflash καμια φορα κολαει...

Και κατι αλλο, ποσο δυσκολο-επικυνδινο ειναι ενα bios flash? Οταν εκανα στη μητρικη μ ηταν παιχνιδακι...και δεν υπηρξε προβλημα... στη καρτα γραφικων τι παιζει???

Μπορω μετα αν γινει κατι στραβα ας πουμε και δεν ανοιγει το PC λογο της καρτας να επαναφερω το εργοστασιακο bios?

Δημοσ.

Για ποιον λόγο θέλεις να αλλάξεις το bios της κάρτας ?

To winflash δεν το εμπιστεύομαι μόνο και μόνο επειδή είναι win. Θα σου συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις το atiflash απο μια δισκέτα κατα την εκκίνηση σε command prompt. Δεν είναι δύσκολο και διαβάζοντας το help καταλήγεις στα :

atiflash -s 0 {όνομα αρχείου] και σώζεις το bios με το όνομα που θέλεις. Το 0 υπάρχει περίπτωση να είναι 1 ή 2 ανάλογα σε ποια θύρα pci-e είναι η κάρτα. Για μία κάρτα που είναι στην πρώτη pci-e συνήθως είναι 0.

atiflash (-f) -p 0 [όνομα αρχείου] για να φλασάρεις την κάρτα με το όνομα αρχείου που θές. Για το 0 ισχύουν τα ίδια. Το -f είναι σε παρένθεση και χρειάζεται μόνο αν το bios που πάς να βάλεις έχει διαφορετικο μέγεθος με το αρχικό ή/και διαφορετικό checksum.

99.999999% αν το bios έχει διαφορετικό μέγεθος απο το αρχικό δεν θα δουλεψει και στην επανεκκίνηση θα έχεις blank screen. Τα ίδια ισχύουν κατα 99% αν έχεις διαφορετικό checksum .

Το διαφορετικό checksum προκύπτει αλλάζοντας κάποια στοιχεία του bios πχ ρολόγια, καθώς μετά πρέπει να φτιάξεις εσύ το checksum με κάποιον hex editor ώστε να είναι ίδιο με το αρχικό. Aν βέβαια τα ρολόγια δεν τα αλλάξεις με το χέρι αλλά με κάποιον αυτοματοποιημένο bios editor πχ rbe (radeon bios editor) το checksum και το μέγεθος του αρχείο τα φτιάχνει απο μόνο του και δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Το πώς φτιάχνεις με το χέρι σου το checksum error απο κάποιον hex editor είναι μεγάλη ιστορία και δεν μπορώ να στην πω, ψάξε στο google αν θες.

Αν τώρα κάτι παει στραβά με το flash και μετά

την επανεκκίνηση έχεις blank screen συνήθως (και λέω συνήθως γιατί κάποιες mobo βλέπουν το λάθος bios της κάρτας και σταματάνε το post) διορθώνονται τα πράγματα αν έχεις κάνει τα εξής πιο πριν:

α) Εχεις φροντίσει απο το bios της μητρικής να θέσεις σαν first booting device το floppy

β) έχεις δημιουργήσεις μια δισκέτα εκκίνησης, έχεις βάλει μέσα το πρόγραμμα atiflash, έχεις αποθηκεύσει μέσα το αρχικό bios της κάρτας (έστω original.rom)

γ)στη δισκέτα αυτή δημιουργείς ένα αρχείο autoexec.txt, και μέσα γράφεις atiflash -f -p 0 original.rom , και το αποθηκεύεις

δ) μετονόμασε το αρχείο σε autoexec.bat (μην κάνεις το λάθος και το μετονομάσεις σε autoexec.bat.txt επειδή τα windows θα σου κρύψει την κατάληξη, έχε υπόψη σου ότι μετά την μετονομασία πρέπει να αλλάξει εικονίδιο)

Οταν λοιπόν έρθει η καλή στιγμή που μετά το reboot θα έχεις blank screen βάλε αυτή τη δισκέται και κάνε restart. Aν όλα πάνε καλά θα αρχίσει μετά απο λίγο να διαβάζει απο τη δισκέτα. Οταν σταματήσει βγάλε τη δισκέτα και ξανακάνε restart. Λογικά μετά όλα πρέπει να ναι καλά.

Δημοσ.

Εγω το θελα για να αλλαξω την ταχυτητα στο ανεμηστηρακι στην καρτα.... Δεν εχω προβλημα με τα ρολογια της(εδω μ παιζει το bioShock με τερμα ΟΛΑ*).... Και επειδη καπου ειχα δει εδω μεσα οτι μπορεις να αλλαξεις την ταχυτητα το με bios γι αυτο το ηθελα... (

Για να μην παραξενευτεις: Εμενα δεν μπαινει στο overdrive μα ουτε με Riva Tuner μπορω να το αλλαξω... Το overdrive δεν υπαρχει στο κοντρολ πανελ και στο riva tuner το αλλαζω αλλα αυτο δε καταλαβαινει χριστο...

Δημοσ.

Tο εχω κατεβασμενο... απλως επειδη μ εβγαζε δυο καρτες το atiwinflash μηπως παιζει τπτ απο drivers??

Και το σημαντικοτερο ειναι οτι χαλασα ηδη την προηγουμενη καρτα μ με το atiwinflash(δλδ me bios update) και ψιλοφοβαμαι γιατι το πλαισιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ 2600XT!!!! ;)

Θα κανω φορματ... και θα ξαναεγκαταστησω drivers κτλ να δω αν θα μ βγαλει το overdrive ή αν θα μ ειναι κανονικα οπως παλια δλδ το riva tuner....

Δημοσ.

Σου λέω για το καλό το δικό σου, να μην χρησιμοποιήσεις το winflash καθώς πολλά μπορεί να πάνε στραβά. Σου έγραψα τι να κάνεις με το atiflash, δεν καταλαβαίνω γιατί το προτιμάς??? Τεσπά η επιλογή είναι δικιά σου.

Δημοσ.

Οχι οντε το κανα εγω αυτο δε ειχα ποσταρει εδω... για πριν κανα 2μηνο μιλαω... Καταλαβα τι να κανω... θα κανω και το αλλο "κολπακι" αν παει κατι στραβα να εκτελεστει μονο του και να βαλει το παλιο βιος...

Τωρα το θεμα ειναι ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΔΙΣΚΕΤΑ???:lol::lol::mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.

γράψε cd....

θα κάτσω να σας γράψω έναν οδηγώ κάποια στιγμή γιατί δεν την παλεύετε άλλο :D ωστόσο μην flashάρεις την κάρτα σου μόνο για τον ανεμιστήρα use rivatuner n00b :lol:

πλάκα κάνω τα σχόλια μην τα πάρεις στα σοβαρά αλλά με το riva θα κάνεις μια χαρά δουλειά άσε τα update αν δεν ξέρεις τι κάνεις

Btw ναι είναι φυσιολογικό να βλέπεις 2 κάρτες....

Δημοσ.

Δεν ειμαι nOOb, μαμαααααααααααα.... με ειπε nOOb... κατι εχει παρει το αφτι μ οτι σημαινει "νεοπας"....

Θα σ απαντησω... :

Διαβαζε καλλιτερα το ποστ μου!!!! Γυαλακιαααααααααα:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ΕΓΩ:lol::

Για να μην παραξενευτεις: Εμενα δεν μπαινει στο overdrive μα ουτε με Riva Tuner μπορω να το αλλαξω... Το overdrive δεν υπαρχει στο κοντρολ πανελ και στο riva tuner το αλλαζω αλλα αυτο δε καταλαβαινει χριστο...

το χω γραψει πιο πανω... και ο λογος π δεν ελεγχει το ανεμηστιρακι το RivaTuner ειναι επειδη λεει οτι δεν υποστηριζονται οι drivers π "φοραω"... τι να πω... και με τους cdισιους driver τα ιδια λεγε... μαλλον θελει φορματ να "φυγουν" κ οι παλαιοτεροι...

Ουτε συ μην τα παρεις στα σοβαρα... πλακα για να περνα η ωρα....(2:58)

Και γιατι ειναι φυσιολογικο?? Δλδ βλεπω οτι αλλαζει το flash type αλλα τι σημαινει αυτο???

Δημοσ.

γιατί είναι δεν ξέρω :P αλλά είναι :lol:

λοιπών κατέβασε

UltraIso ΜΕ

Atiflash

nero

και αυτό

το ανοίγεις με το UltraIsoME

σβήνει το Nvdlash ΜΟΝΟ πετάς μεσα το atiflash και το bios που θες και το κάνεις save σαν floopy image .img

ανοίγεις nero διαλέγεις bootable CD ή DVD στο image file ( εικονικό αρχείο ) και πατάς browse και διαλέγεις αυτό που αποθήκευσες με το Ultra ISO ME το τηγανίζεις και bootάρεις από αυτό σαν να ήταν δισκετούλα

χρωστάς μπύρα τώρα γιατί :

σε γλίτωσα από το flash μέσα από Windows

σε γλίτωσα από το να ψάχνεις floopy και να το βάλεις ( στο pc το floppy ενωείτε )

γιατί με κούρασες τέτοια ώρα να γράψω όλα αυτά που υπάρχει μια περίπτωση να μην το καταλάβεις

γιατί με ανάγκασες να διαβάσω όλα τα πόστ πάλι

Δημοσ.

Οσες θες...δεν υπαρχει προβλημα...Αλλα εγω δεν πινω μπυρες... κανα τεκιλακι παιζει...

Ναι οντως δε θα ψαξω για φλΟΥπι... Θα πρεπει ομως να αγοραζω σιντι(ολα ειναι γραμμενα στο αμαξι με τραγουδια)

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην το καταλαβω... ειπαμε, ΕΠΠ!!!! ντοντ γουωρι ;)

Καλα εκανα... χιχιχι...

Ευχαριστω....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...