Loser Geek Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Γεια σας παιδια!!! Εφτασε καιρος που μπηκα κι εγω στη γνωστη και μεγαλη παρεα της Αϋπνιας. Πολυ φοβαμαι οτι συντομα θα σας πρηξω με τις ερωτησεις μου! :Ρ Μεχρι τοτε ομως, θα ηθελα τη βοηθεια των Λινουξαδων σε κατι που με απασχολει Εχω ως δευτερο λειτουργικο το τελευταιο Ubuntu. Απο αυτο μπαινω σχετικα σπανια εφοσον ειμαι κυριως Παραθυράς! Εχω το usb modem της Sagem αλλα κατα την εγκατασταση καταφερα μια χαρα να το ρυθμισω και να μπαινω ιντερνετ Τις τελευταιες φορες που εκανα μπουτ απο το Λινουξ ομως, αρνειται να συνδεθει. Το κακο ειναι οτι το συστημα δεν προσφερει καποιο GUI για τη ρυθμιση συνδεσεων η driver και δεν ξερω που να κοιταξω. Σημειωτεον ειναι οτι απο τοτε που εκανα την εγκατασταση του συστηματος, δε θυμαμαι τι ειχα κανει για τη ρυθμιση του μοντεμ για να το ξανακοιταξω Κατα το μπουτ, εχω δει οτι μου δειχνει δυο failed, το ενα εχει να κανει με το pppd (δε θυμαμαι το ακριβες μηνυμα) και το αλλο με την εκκινηση του snort. Κοιταξα λιγο στο /etc/ppp, εκανα lsmod, επαιξα λιγο με modprobe (o driver του μοντεμ νομιζω λεγεται ueagle-atm) αλλα δεν καταλαβα και πολλα Την επομενη φορα που θα δοκιμασω, θα κοιταξω μηπως και εβαλα καμια 'κουφη' ρυθμιση στο firewall. Ως τοτε ομως, αν θελετε, πειτε μου που να κοιταξω, αν υπαρχει καποια 'διαγνωστικη' εφαμογη, και τι πληροφοριες θα θελατε να σας παραθεσω εδω για να με βοηθησετε (αν θελετε ε; ) Ση γιου!! (τα Greeklish απαγορευονται, ελπιζω οχι και τα Engleek!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Ση γιου!!(τα Greeklish απαγορευονται, ελπιζω οχι και τα Engleek!) τα δεύτερα δεν απαγορεύονται απλώς δεν τα καταλαβαίνουμε ! http://www.ubudsl.com/en/start.php ο μάστορας chek2fire είναι σε άλλο θέμα θα έρθει σε λίγο μπί κούλ και καλώς ήρθες ! υγ: τί το ήθελες αυτό το τμήμα ; Εχω ως δευτερο λειτουργικο το τελευταιο Ubuntu. Απο αυτο μπαινω σχετικα σπανια εφοσον ειμαι κυριως Παραθυράς! φορτώνει άγρια με κάτι τέτοια ! απ´ότι βλεπω το εγκρίνει http://forum.hellug.gr/hardware/ubudsl-sagem-ubuntu/0/ http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=9935&st=30&p=241304entry241304 . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Geek Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Ευχαριστω για την απαντηση. Δοκιμασα αυτο πυ ειπες και τελικα μαλλον το προβλημα δεν ειναι το μοντεμ. Ειδα μηνυματα (πχ απο το firestarter) που ελεγαν οτι το ppp0 device δεν εχει εκκινηθεί και να τσεκάρω τη σύνδεση δικτύου. Απορία: νόμιζα το adsl δεν εχει καμια σχεση με ppp. Τι μπορω να κανω για να το ελεγξω; Να σημειωσω οτι στο παρελθον ειχα κι αλλα προβληματα με τη συγκεκριμενη εγκατασταση, καθοτι κι αλλα devices εξαφανιζονταν και επανεμφανιζονταν μυστηριωδως, οπως ενα σκληρος δισκος (τωρα εμφανιζεται κανονικα) (εδω το εχω να αρχισω flamewar για το Λινουξ :Ρ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Πρώτού αρχίσεις το flamewar σου θα πρέπει να στρωθείς να μάθεις το λειτουργικό σου. Καταρχήν τα usb mode δεν βγάζουν linux driver αλλά μόνο win driver. Σε αυτό δεν ευθύνετε το linux. Η επιλογή είναι να περάσεις τους driver manual αλλά σε μελοντικό kernel update θα χρειάζετε να ξανακάνεις την ίδια διαδικασία όπως το έπαθες τώρα. Kατά την γνώμη μου πάρε ένα ethernet modem να ξενιάσεις με τις ιδιοτροπίες των usb modem. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπλεκ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Σε αυτό δεν ευθύνετε το linux. Η επιλογή είναι να περάσεις τους driver manual αλλά σε μελοντικό kernel update θα χρειάζετε να ξανακάνεις την ίδια διαδικασία όπως το έπαθες τώρα. Kατά την γνώμη μου πάρε ένα ethernet modem να ξενιάσεις με τις ιδιοτροπίες των usb modem. δικιο εχει,τελικα ειναι μπελας χωρις λογο,εξαλλου ακομη και για τα windows ενα καλο ethernet router με ενσωματωμενο firewall κτλ μονο καλο θα κανει. οσον αφορα το σκληρο και εγω το παθαινα κατα καιρους,απο οτι καταλαβα ομως τις περισσοτερες φορες ,επειδη εκανα επανεκκινηση απο το κουμπακι οταν ημουν στα win και οχι μεσω του γραφικου περιβαλλοντως(αφου εκανε 100 ωρες να κανει επανεκινησει ηταν η μονη επιλογη) αιτια για ολα αυτα ηταν ενα usb modem. και ενα αλλο πολυ σωστο που ειπε ,οτι πρεπει να μαθεις το νεο λειτουργικο. αποψη μου ειναι οτι και για τα win ειναι αναγκαιο να στρωθει να μαθει καποιος πεντε πραγματα,ειναι επενδυση κατι που το linux το περναει σα φιλοσοφια. το κακο ειναι οτι απαιτειται χρονος(που σου επιστρεφεται πισω βεβαια ως κερδος),αλλα ειναι ενα κοστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Geek Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Ναι η αληθεια ειναι οτι την τελευταια φορα που ειχα ιντερνετ, ειχα κανει εγκατασταση kernel Παντως αν ειναι αυτο το προβλημα, πως καταφερε η συγκεκριμενη εφαρμογη να ανακαλυψει το μοντεμ μου τοσο ανετα;; Και επισης, αν παλι ο κερνελ ειναι το προβλημα, γιατι δεν αναγκαστηκα να ξαναπερασω τους οδηγους μετα την distro upgrade του Απριλη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω τι έχεις κάνει στο σύστημα. Μια λάθος επιλογή η μπορεί να έκανες κάτι που έβγαλε τους εγκατεστημένους driver. Η μόνη επιλογή είναι τώρα να τους ξαναπεράσεις αλλά καλύτερα δώσε περίπου στα 50? και πάρε ένα router. Δούλευα και εγώ για ένα χρόνο το usb crypto και είχε δεινοπαθήσει με τις παραξενίες του στο linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Geek Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Συγνωμη αλλα παω παλι λιγο πισω Απο τα παραπανω που ειπα εισαι σιγουρος οτι φταιει το μοντεμ και οι drivers? αποκλειεται να ειναι (οπως ειπα) προβλημα devices που λειπουν; Μπορει να μη ξερω πολλα αλλα ειναι μια εντυπωση που εχω Επιμενω σε αυτο γιατι αν ειναι ετσι, το προβλημα θα υπαρχει και αφου σκασω τα 50 Ευρά, οποτε αν υπαρχει τροπος, πες μου να το ελεγξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Επιμενω σε αυτο γιατι αν ειναι ετσι, το προβλημα θα υπαρχει και αφου σκασω τα 50 Ευρά, οποτε αν υπαρχει τροπος, πες μου να το ελεγξω αν σκάσεις τα 50 ευρώ θα είσαι στο net πρίν ανοίξεις το μηχάνημα μετά έχεις την δυνατότητα να αποκτήσεις την αναγκαία γνώση για να κάνεις τους απαραίτητους ελέγχους αλλιώς βλέπω να σκάμε εμείς ! μερικές διανομές βλέπουν μερικά usb modems πχ mandriva που είχα κάποτε έσκασα 50 ευρώ για να μη σκάσω πολύ φιλικά όλα αυτά καλημέρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Geek Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Χιλια συγνωμη αν γινομαι ενοχλητικος αλλα δεν μου ειναι ευκολο να παρω χωρις λογο μοντεμ, πριν καταλαβω καποια πραγματα που (νομιζω οτι) χρειαζεται να ξερω Μεχρι λοιπον να γινει αυτο, θα με βοηθησετε πολυ αν καταλαβω: 1. Το ppp0 device που ειδα στο μηνυμα λαθους οτι δεν εχει ρυθμιστει, εχει σχεση με τα usb μοντεμ η αφορα μονο το eth0; Αν ναι, αυτο σημαινει οτι το μοντεμ μου οντως εχει προβλημα... εαν οχι, αυτο σημαινει οτι το μηνυμα λαθους ειναι ασχετο και οτι το συστημα ζηταει συνδεση απο το eth0 2. Αν οντως με αφορα το ppp0, μπορω να δω αν το device υπαρχει (η αν εχει σβηστει) απο το φακελο /dev? Εαν ναι, ποια ονοματα αρχειων θα πρεπει να κοιταξω αν υπαρχουν;; Ξανα συγνωμη αν φαινεται να επιμενω σε ασχετα πραγματα, αλλα προσπαθω να μαθω θα με υποχρεωνατε αν δινατε συγκεκριμενη απαντηση σε αυτα τα δυο θεματα. Δεν ξερω αν ειναι ασχετα, αλλα θα με οφελουσαν τουλαχιστον εγκυκλοπαιδικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Χιλια συγνωμη αν γινομαι ενοχλητικος κανένα πρόβλημα ενόχλησης σε λίγο θα εμφανιστούν οι ειδικοί στα θεωρητικά θέματα και θα δώσουν απάντηση στην ερώτηση όπως την έθεσες αν ψάξεις το θέμα usb dsl modem & linux θα δείς πολλές πτυχές του προβλήματος http://tldp.org/HOWTO/DSL-HOWTO/ http://linux.die.net/man/8/pppd http://forum.eagle-usb.org/viewtopic.php?t=2721&sid=ab5a387885d98bef852f0eab644e768d Ναι η αληθεια ειναι οτι την τελευταια φορα που ειχα ιντερνετ, ειχα κανει εγκατασταση kernel Παντως αν ειναι αυτο το προβλημα, πως καταφερε η συγκεκριμενη εφαρμογη να ανακαλυψει το μοντεμ μου τοσο ανετα;; Και επισης, αν παλι ο κερνελ ειναι το προβλημα, γιατι δεν αναγκαστηκα να ξαναπερασω τους οδηγους μετα την distro upgrade του Απριλη; υπάρχουν 2 τρόποι αντιμετώπισης (νομίζω) με υποστήριξη μέσα στον kernel ή με module μετά πάντως μιά λύση είναι να ξανακάνεις την διαδικασία απ' την αρχή https://help.ubuntu.com/community/UsbAdslModem και αφήνεις την αγορά για το μακρυνό μέλλον 50 ευρώ δεν είναι λίγα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.