Προς το περιεχόμενο

Siemens CL-110 και disconnections

opts

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα Siemens CL-110 και είμαι ευχαριστημένος απο την απόδοση του

Η γραμμή είναι μικρή αλλά σταθερή οπότε βαρέθηκα να την ψάχνω με τον ΟΤΕ γιατί θα γεράσω ψάχνοντας

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικά με κάποια disconnect που κάνει σε τυχαία διαστήματα μετά απο 2-3 μέρες

Το PPP λαμπάκι σβήνει και πρέπει να πάω απο το admin interface να του κάνω reconnect ενώ είναι ήδη ρυθμισμένη η επιλογή για autoconnect

Υπάρχει πρόγραμμα ή άλλη ρύθμιση ή οτιδήποτε άλλο να μη γυρίζω και βλέπω το router off ώστε να πρέπει να κάνω αυτή τη διαδικασία ?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κανονικα πρεπει να ξανασηκωσει μονο του ppp μετα απο λιγο οποτε αν δεν το κανει ισως χριαστει reboot .δεν εχω δει αν υπαρχει καποιο αλλο firmware

Δημοσ.

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα!

Εκεί που είμαι στο internet κανονικά,

τραβάει D/C και αν δεν το κάνω reboot, τίποτα...

Πολλές φορές κιόλας ο μόνος τρόπος να ανοίξει είναι

να κλείσω το PC και να κάνω reboot το router και

μετά να ανοίξω το PC!

Πιστεύω πως φταίει η θερμοκρασία του, χαλαρά ψήνεις μπιφτέκια πάνω :lol:

Δημοσ.

γενικως ειναι ζεστο απο την αλλη βεβεα εχουμε και εμεισ να βαρανε 45 το καλοκαιρι απο ζεστη οποτε λογικο να ψηνεται για αυθτο εχει και μεγαλους εξαερισμους .απο την αλλη ισως με κανα firmware να διορθωθει απλα δεν το κανει σε πολλους.τι να πω.συνηθως αμα πεσει το ppp και δεν πεσει το username απο την forthnet θελει μετα 1,5 με 2 λεπτα για να ξαναμπεις.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μιας και μου αρέσει το cl 110 υπάρχει κανα νέο σχετικά με το θέμα ?

Μερικές φορές ακόμα και switch-off-on και αφού μπαίνει κανονικά πάλι κάνει disconnect

Αλλες κάθεται λες και δεν τρέχει τίποτα και ενώ το περιμένεις να πέσει δεν σε απογοητεύει

Δημοσ.

η θορυβος γραμμης ή θερμοκρασια κ εγω με το δικο μ τα ιδια μ εκανε μεχρι που μια μερα πεθανε :Δ . το πηγα στην φορθνετ κ μ δωσανε καινουργιο αλλα και το καινουργιο τα ιδια εκανε κ τλκ πιγα και πηρα ενα Linksys κ βρικα την ηγεια μου

Δημοσ.

στα τελευτεα του νομιζω κανει disconects καμια φορα λιγο πριν πεθανει.εκτος αν ειναι της γραμμης οποτε αλλο αυτο.απο το margin φαινεται.ωραιο ρουτερ και κριμα για την siemens.να ηταν crypto θα ελεγα οκ.

Δημοσ.

Το margin είναι απο 4-6

Απο το μεσημέρι μέχρι ΑΡΓΑ το βράδυ δουλεύει καλά

Το πρωί το βλέπω off χωρίς να προσπαθεί για re-connect (μόνιμο disconnect)

Ακόμα και με software reconnect ξαναμπαίνει και δουλεύει πάλι μια χαρά

Δεν φαίνονται σημάδια αποβίωσης

Δημοσ.

an μπορουσες να κανεις δοκιμη με κανα αλλο ρουτερ θα ηταν καλη φαση να δεις τι γινετε.το 4 ειναι λιγο χαμηλα.θα μπορουσες με το gtm πως λεγεται να κλειδωνες το margin παραπανω να δεις εκει τι κανει.

Δημοσ.

Εχω 2 siemens cl-110 (και το άλλο i σε isdn)

Και τα 2 έχουν το ιδιο πρόβλημα το άλλο έχει 15 και κάθεται 2-3 μέρες

Αλλα και τα 2 στο τέλος κάθονται σε μόνιμο disconnect

Οταν λες gtm ?

Δημοσ.

αμα καθονταιθ σε μονιμο disconect τοτε δοκιμασε με αλλο ρουτερ.β.απλα το dtm gtm κολλησα πως το λενε σε κανει να αλλαζεις το margin gia na mhn εχει disconects.και στην forthnet αμα παρεις τηλ γινετε βεβεα.αλλα αμα μου λες και οτι με το αλλο εχειςθεμα τοτε παρε κανα αλλο ρουτερ.

Δημοσ.

Aν συνδέεστε γύρω στα 8mbit τότε δεν υπάρχει λόγος να έχετε το router σε ADSL2+ mode. Βάλτε το σε setting απλού ADSL, έτσι και αλλιώς και το απλό μέχρι τα 8 πάει.

Εγώ έτσι έλυσα το πρόβλημα με τα disconnects, τώρα δεν έχω κανένα..

Ακόμα και πχ στα 10 να συνδέεσαι, είναι προτιμότερο 8 και σταθερά παρά 10 με disconnects.

Δημοσ.

Τα disconnect δεν με πειράζουν τόσο όσο το μη auto-reconnect

Γι'αυτό υπάρχει τίποτα ή και γι'αυτή την περίπτωση πάμε σε άλλο router?

Θυμίζω απο το αρχικό post αυτού του topic

"Το PPP λαμπάκι σβήνει και πρέπει να πάω απο το admin interface να του κάνω reconnect ενώ είναι ήδη ρυθμισμένη η επιλογή για autoconnect"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...