vasgen Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Καλησπερα σε ολους.! Στο παρακατω προγραμμα στο κομματι που ο κωδικας ειναι πρασινος υπαρχει καποιο λαθος (λογικα με τις παρενθεσεις). Αν μπορει καποιος να μου πει τι λαθος κανω? import java.util.*; public class Vvector { public static void main(String [] args) { Vector v=new Vector(); for(int i=0; i<10; i++) { v.add(new Sphere(double)Math.random()); } double sum=0; for(int i=0; i<v.size(); i++) { Sphere a=(Sphere)v.get(i); sum+=a.volume(); } } }
alex2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Ναι όντως δεν είναι καλά οι παρενθέσεις. Την λύση να στην δώσω αλλά καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς κάποιον IDE σαν NetBeans ή Eclipse έτσι ώστε να σε βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις. Επί του θέματος v.add(new Sphere( (double)Math.random() ) );
Wise_One Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 IDE? η λύση είναι να ξέρεις τι γράφεις Σωστό κι αυτό, απλά τα IDEs βοηθάνε τους απρόσεκτους Εγώ ακόμα σε TextPad θα έγραφα αν δεν είχα ανακαλύψει μερικές ωραίες μαγκιές των IDEs.
alex2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Συγνώμη αλλά σοβαρά project δεν είναι σωστό να γίνονται σε Notepad ή σε απλούς editors.Και όχι επειδή δεν γίνεται αλλά επειδή ο χρόνος ανάπτυξης θα είναι πολλαπλάσιος. Αν αναφέρεστε για εργασίες σε κάποια σχολή τότε ίσως και το notepad ή κανένα JEdit να είναι αρκετά.
vasgen Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Ευχαριστω για τις απαντησεις.! Αναφερομαι σε προγραμματακια για τιν σχολη οχι μεγαλα project.! Μηπως ξερεται τι σημαινει αυτο που μου βγαζει ο compiler?
alex2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μην δίνεις σημασία warning είναι. Μάλλον το πετάει αυτό γιατί δεν χρησιμοποιείς generics για τον Vector.
ippo00 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Εγώ δεν είπα τίποτα για IDE. Απλά είπα ότι το πρόβλημα εδώ δεν ήταν η έλλειψη IDE. Και ναι, το Vector είναι η αιτία του warning.
vasgen Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Εβαλα τα Generics και ολα καλα. Ευχαριστω και παλι.!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.