Προς το περιεχόμενο

Δεν μπορω να κανω ping any hostname απο το linux...

Nfountou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια...

λιγο πριν ξεκινησω για την βραδινη βολτα αποφασισα να αναφερω ενα προβλημα που εχω : P

Προσφατως εκανα upgrade σε fedora 9 και δεν μπορω με τιποτα να αναζητησω (απο τα pc με linux) οποιοδηποτε Η/Υ στο δικτυο χρησιμοποιωντας το hostname του. Εχω DHCP server ενεργοποιημενο απο το Adsl Router μου... Απο τα pc με windows μπορω να pingαρω ολα τα pc ακομα και εκοινα με linux... εχω κανει διαφορα αλλα δεν βρισκω ακρη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=213400

Αν πρόκειται για μεγάλο δίκτυο, ο σωστός τρόπος είναι να στήσεις έναν DNS server. Διαφορετικά μπορεί να βολευτείς και με το /etc/hosts.

Μιλαω για το δικτυο στο σπιτι μου (5-6 pc max)... εχω εδω και καιρο ολα μου τα αρχεια σε ενα pc με samba server... πηγα να βαλω ενα δικτυακο εκτυπωτη στο μηχανημα με το linux και παρατηρηρα αυτο το πραγμα...

Νομιζα το Router μου εκανε τη δουλεια του DNS οποτε και για αυτο ειχα δηλωσει τη διευθυνση του στο resolv.conf. Οποτε απο οτι καταλαβα τα pc με windows βρισκουν το ενα το αλλο χρησιμοποιωντας το netbios name τους και το adsl router δεν κανει τετοια δουλεια... Παλιοτερα ειχα ενα ipcop μετα το router μου, δεν θυμαμαι καλα αλλα νομιζω οτι δεν το ειχα αυτο το προβλημα...

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=213400

Αν πρόκειται για μεγάλο δίκτυο, ο σωστός τρόπος είναι να στήσεις έναν DNS server. Διαφορετικά μπορεί να βολευτείς και με το /etc/hosts.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα netbios names για resolution στο Linux χάρη στο Winbind του Samba. Άλαξε το /etc/nsswitch.conf ώστε αντί για:

>hosts:       files dns

να έχει:

>hosts:       files dns wins

και δες αν δουλεύει.

Νομιζα το Router μου εκανε τη δουλεια του DNS οποτε και για αυτο ειχα δηλωσει τη διευθυνση του στο resolv.conf. Οποτε απο οτι καταλαβα τα pc με windows βρισκουν το ενα το αλλο χρησιμοποιωντας το netbios name τους και το adsl router δεν κανει τετοια δουλεια..

Ακριβώς. Το NetBios είναι ένα σκουπίδι με πολλά προβλήματα, γι' αυτό Θα ήταν καλύτερα να στήσεις έναν DNS server ή να χρησιμοποιήσεις το /etc/hosts.

Σε ευχαριστω πολυ! :)

Τωρα είδα την απαντηση...

με την πρωτη ευκαιρεια θα το δοκιμάσω...

:)

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα netbios names για resolution στο Linux χάρη στο Winbind του Samba. Άλαξε το /etc/nsswitch.conf ώστε αντί για:

>hosts:       files dns

να έχει:

>hosts:       files dns wins

και δες αν δουλεύει.

Ακριβώς. Το NetBios είναι ένα σκουπίδι με πολλά προβλήματα, γι' αυτό Θα ήταν καλύτερα να στήσεις έναν DNS server ή να χρησιμοποιήσεις το /etc/hosts.

EDIT: το /etc/hosts προς το παρον δεν μπορω να το χρησιμοποιησω ακομη διοτι για διαφορους λογους δεν εχω βαλει ακομα static IPs...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...