Προς το περιεχόμενο

Κανονική θερμοκρασία φορητού υπολογιστή

despwT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώντας το Everest βρήκα τα παρακάτω δεδομένα μετά από 3 ώρες λειτουργίας. Ο υπολογιστής είναι 2 χρόνων(Toshiba Satellite Α100-906). Αγόρασα και μια βάση με έξτρα ανεμιστήρα αλλά νομίζω οτι δεν έχει μεγάλη διαφορά..

Είναι λογικές οι τιμές ή οχι;

Sensor Properties:

Sensor Type CPU, HDD, ACPI

Temperatures:

CPU 94 °C (203 °F)

CPU #1 / Core #1 94 °C (199 °F)

CPU #1 / Core #2 95 °C (199 °F)

Hitachi HTS541010G9SA00 51 °C (124 °F)

Voltage Values:

CPU Core 1.25 V

Δημοσ.
Χρησιμοποιώντας το Everest βρήκα τα παρακάτω δεδομένα μετά από 3 ώρες λειτουργίας. Ο υπολογιστής είναι 2 χρόνων(Toshiba Satellite Α100-906). Αγόρασα και μια βάση με έξτρα ανεμιστήρα αλλά νομίζω οτι δεν έχει μεγάλη διαφορά..

Είναι λογικές οι τιμές ή οχι;

Sensor Properties:

Sensor Type CPU, HDD, ACPI

Temperatures:

CPU 94 °C (203 °F)

CPU #1 / Core #1 94 °C (199 °F)

CPU #1 / Core #2 95 °C (199 °F)

Hitachi HTS541010G9SA00 51 °C (124 °F)

Voltage Values:

CPU Core 1.25 V

:shock:Kατεβασε τα core temp,real temp και tσεκαρε αν δειχνουν το ιδιο.Eπισης στο core temp δες τη λεει για TJMAX.Χρησιμο θα ηταν να δεις και τι cpu clock εχει στους 95(λογικα θα το εχει μειωσει για να μην καει). Aν ειναι στην εγγυηση στειλτο αμεσα για επισκευη-ανανεωση παστας,αλλιως αλλαξε την μονοςσου η καποιος που να γνωριζει.Εννοειται πρωτα απο ολα να ελεγξεις αν δουλευει ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη.

Δημοσ.

ρε παιδες εβαλα και εγω ενα θεμα γιτι εχω και εγω προβλημα,με ενα σχετικα καινουργιο λαπτοπ.

μπορει να μου καποιος πως κανω τον παραπανω ελεγχο?

Δημοσ.

Έχω τον ίδιο φορητό με σένα αλλά 95 βαθμούς μάλλον εννοεί Φαρενάιτ. Ο δικός μου ανεβάζει το μέγιστο στους 75 Κελσίου, σε δωμάτιο με 27-28 περίπου και όταν δουλεύει επί 1 ώρα το ConvertXtoDVD. Την στιγμή που γράφω έχω 48 στον σκληρό και 55 στην CPU αφού βέβαια έχω δει περίπου 3-4 ώρες ταινίες με το VLC media player (πρέπει να ήταν HD οι ταινίες).

Δημοσ.
ρε παιδες εβαλα και εγω ενα θεμα γιτι εχω και εγω προβλημα,με ενα σχετικα καινουργιο λαπτοπ.

μπορει να μου καποιος πως κανω τον παραπανω ελεγχο?

:shifty::shifty::shifty::shifty:

Δημοσ.

Εγώ απλά κατέβασα και εγκατέστησα το πρόγραμμα "Everest".. με το που το τρέξεις σου δίνει όλες τις παραπάνω πληροφορίες..

Δημοσ.
:shock:Kατεβασε τα core temp,real temp και tσεκαρε αν δειχνουν το ιδιο.Eπισης στο core temp δες τη λεει για TJMAX.Χρησιμο θα ηταν να δεις και τι cpu clock εχει στους 95(λογικα θα το εχει μειωσει για να μην καει). Aν ειναι στην εγγυηση στειλτο αμεσα για επισκευη-ανανεωση παστας,αλλιως αλλαξε την μονοςσου η καποιος που να γνωριζει.Εννοειται πρωτα απο ολα να ελεγξεις αν δουλευει ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη.

Δεν μπόρεσα να βρω τα core temp,real temp αλλά το speedfan μου βγάζει μετά από περίπου 2 ώρες: HD0:51C και όλα έχουν την ένδειξη με τη φωτιά δίπλα

Temp1:84C

Temp2:84C

:oΕπειδή είμαι ολίγον τι άσχετη πως ελέγχω αν δουλεύει ο ανεμιστήρας?

Θα το πάω πάντως και για γενικό έλεγχο στη Toshiba γιατί νομίζω είναι μέσα στην εγγύηση....

Δημοσ.
Δεν μπόρεσα να βρω τα core temp,real temp αλλά το speedfan μου βγάζει μετά από περίπου 2 ώρες: HD0:51C και όλα έχουν την ένδειξη με τη φωτιά δίπλα

Temp1:84C

Temp2:84C

:oΕπειδή είμαι ολίγον τι άσχετη πως ελέγχω αν δουλεύει ο ανεμιστήρας?

Θα το πάω πάντως και για γενικό έλεγχο στη Toshiba γιατί νομίζω είναι μέσα στην εγγύηση....

Koiτα στο everest ποιες ειναι οι στροφες του ανεμιστηρα του επεξεργαστη.Αν λεει μηδεν η' δεν τον αναφερει τοτε αυτος ειναι η αιτια του κακου!

Δημοσ.
Koiτα στο everest ποιες ειναι οι στροφες του ανεμιστηρα του επεξεργαστη.Αν λεει μηδεν η' δεν τον αναφερει τοτε αυτος ειναι η αιτια του κακου!

Δεν είναι σίγουρο αυτό. Ούτε εμένα αναφέρει τίποτα για το fan αλλά μια χαρά περιστρέφεται.

Δεν μπόρεσα να βρω τα core temp[...]

Πώς μπόρεσες να μη βρεις το core temp :)

Πήγαινε στο google, γράψε core temp και στο πρώτο αποτέλεσμα έχεις το link.

Απλά για μια δεύτερη "γνώμη".

Δημοσ.

Και το core temp τα ίδια αποτελέσματα μου βγάζει οπότε θα πάω να το δει κάποιος που να ξέρει..

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!:)

Δημοσ.

Καλύτερα να το έχεις σε ένα δωμάτιο με σκιερό και δροσερό μέρος, στην δουλειά που έχει κλιματισμό είναι μια χαρά και δροσίζεται, αλλά όταν τον κλείνω μετά δουλέυοην αρκετά οι ανεμιστήρες..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...