Προς το περιεχόμενο

Τί σημαίνει το παρακάτω error στο VirtualDub;

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το hardware που χρησημοποιω ειναι ενα usb πραγματακι που σου επιτρεπει να περασεις απο βιντεο σε υπολογιστη.

εχω και μια καρτα TV ομως της terratec, αλλα επειδη παλαιοτερα δεν ειχα συναντησει προβλημα με το αλλο δεν σκεφτικα να την χρησημοποιησω.

να το ξανασκεφτω μηπως ?

Δημοσ.

Πολύ καλύτερη ποιότητα θα έχεις με την Terratec. Και ο λόγος είναι απλός: Οι συσκευές όπως αυτή που χρησιμοποιείς, για να μπορούν να μεταφέρουν μέσω USB το μεγάλο όγκο πληροφορίας που προκύπτει από το raw capture, εφαρμόζουν συμπίεση μέσω hardware (πριν τη μεταφορά στο PC). Οπότε, το video περνάει από ένα έξτρα στάδιο απωλεστικής συμπίεσης (το οποίο δεν είναι ορατό στο χρήστη ούτε μπορεί να επέμβει στις ρυθμίσεις του)...

Δημοσ.

να πω μια μικρη παραλυψη που ξεχασα (και μαλλον ειναι συμαντικο).

η Terratec που ειπα ειναι και αυτη USB.οποτε δεν αξιζει ε ? ειναι το ιδιο πραγμα ?

Δημοσ.

τωρα που βρηκα χρονο καθησα και εκανα μια προσπαθεια να κανω ξανα capture με τους MJPEG codec και βεβαια να το κανω και με το VirtualDub.πραγματικα ειδα μεσα απο τα settings του VirtualDub οτι εβλεπε τους codec (συγκεκριμενα M-JPEG codec V3) αλλα το αποτελεσμα ηταν πολυ χειροτερο απο το προηγουμενο !!

το λινκ που τους κατεβασα ειναι αυτο (μηπως εκανα καποιο λαθος....)

οποτε παλι σε σημειο μηδεν ειμαι.

Δημοσ.

Πολύ χειρότερο ; Ως προς τί. Την ποιότητα της εικόνας; Σε σχέση με ; Το αρχικό αρχείο που σου δίνει το Ulead ; Ή το VirtualDub όταν έκανες με full processing mode μετατροπή σε avi ;

Όπως όμως και να 'ναι, o parsifal σου είχε πει να επιλέξεις ένα πολύ υψηλό bitrate του MJPEG (oι codec ρυθμίζονται ΚΑΙ αυτοί μέσα απ' το Vdub). MHΠΩΣ δεν το έκανες, και έκανε κάποιο default compression, με αποτέλεσμα μη ικανοποιητικό ;

Επίσης, για ποιό λόγο θέλεις να το κάνεις dvd (MPEG2 αρχείο) ; Για standalone player που ΔΕΝ υποστηρίζει divX ; (πρέπει να 'ναι αρχαίο όμως...)

Αν δεν υπάρχει λόγος, μην το κουράζεις, κάνε κόψιμο-ράψιμο μέσω full processing mode στο Vdub, και μετά επίλεξε στις ρυθμίσεις είτε του divX είτε του Xvid codec ένα υψηλό bitrate (χαμηλή συμπίεση δηλαδή), ασ' το να κάνει encoding για κανένα λεπτό, σταμάτα το, τσέκαρε το αποτέλεσμα πως φαίνεται οπτικά, υπολόγισε απο το projected file size που σου αναφέρει πόσο σε παίρνει να αυξήσεις το bitrate (kbps), και βγάλε το "μεγαλύτερο" σε Gb αρχείο που θα μπορέσεις, και απλά καψ' το σ' ένα δισκάκι DVD ...

Δημοσ.

το χειροτερο που λεω εχει να κανει σε συγκρηση με την ποιοτητα που ειχα παρει με το Ulead.χωρις αυτο να συμαινει οτι και αυτη του Ulead ειναι και καμια τρελη ποιοτητα.ειναι αρκετα σπασμενη θα ελεγα...

θα ηθελα να την ξανακανω capture απο την videoκασσετα μηπως και καταφερω να εισαγω καλυτερη ποιοτητα, γιαυτο και προσπαθησα να κανω αυτο που μου ειπε ο parsifal, αλλα μαλον την πατησα με το υψηλό bitrate του MJPEG.οταν βτω χρονο ισως το ξαναδοκιμασω.

αυτο που με κανει και εχω κολησει ειναι οτι αυτο το ειχα ξανακανει πριν απο 1 1/2 χρονο με τα ιδια ακριβος προγραματα και ειχα (απο οτι θυμαμε)παρει πολυ καλυτερη αποδοση.αλλα δεν θυμαμε στην πρωτη καρτα του Ulead οταν ξεκεινα που σε ρωτα DVD , VCD , SVCD , τι ειχα επιλεξει ?εαν τωρα επιλεξω DVD ειναι η περιπτωση που το αρχειο βγαινει τερααααστιο, αλλα με καλυτερη ποιοτητα.

ισως το κανω ετσι (το κανω σε 3 τμηματα, μιας και υπαρχουν διακοπες για διαφημησεις ( TV )και τα μεταφερω τμηματικα σε αλλο μηχανημα με σκοπο βεβαια την ενωση τους.

σε σχεση με αυτο που μου λες για τις ρυθμησεις του divX είτε του Xvid codec για ένα υψηλό bitrate, ειναι για να διατηρηση την οποια καλη ποιοτητα του αρχειου, η και για να κανει διορθωσεις σε αυτο....(μαλλον το πρωτο ε?)

Δημοσ.

...πόσο τερααααστιο δλδ ; :-) (...Δεν δοκιμάζεις να στο βγάλει σε svcd ποιότητα ; )

Το bitrate όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο λιγότερη η συμπίεση, τόσο καλύτερη η ποιότητα.

Απλά και μόνο. Καμμία σχέση δλδ με το αν θα "επιδιορθώσει" ( ; ) κάτι το πρόγραμμα συμπίεσης.

Επίσης, ρώτησα και κάποια άλλα πράγματα πριν...δεν απάντησες...δεν ξέρω, τα προσπέρασες ;

Δημοσ.
Επίσης, για ποιό λόγο θέλεις να το κάνεις dvd (MPEG2 αρχείο) ; Για standalone player που ΔΕΝ υποστηρίζει divX ; (πρέπει να 'ναι αρχαίο όμως...)

μαλλον για αυτο εννοεις οτι προσπερασα.αυτο που θελω να κανω ειναι να μεταφερω σε οσο το δυνατον καλητερη ποιοτητα κατι απο videoκασσετα στο pc, για να το κανω μετα DVD για να το βλεπω σε desctop dvd player.το τι αρχειο θα ειναι για να το βλεπω σε desctop dvd player δεν με πειραζει καθολου.ας ειναι οτι θελει να 'ναι

και το εχω κανει αλλα, το αρχειο εχει σπασει στο σταδιο που εισαγετε στο pc.

οτι αλλο που εχει να κανει με το vitrualdub δεν εχω προβλημα.

(ελπιζω να απαντησα)

Δημοσ.

...οπότε εγώ λέω κάνε την ιστορία με το virtual dub σε full processing mode με όσο δυνατόν υψηλό bitrate (ας σου βγεί ένα avi να σου πιάνει 1 dvd).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...